106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hát igen, 300 kötetes képergény sorozat vs 2 órás film. Ez sosem szokott sikerülni, ha valami megoldhatalan elvárásaink vannak. -
nem olvastál gyerek korodban képregényt? :) ne mint film tekints rájuk hanem mint képregény adaptáció... -
Nézz siratós drámát, művészmozikba. -
Ha olvasnál képregényeket rájönnél hogy a hősökkel nincs baj csak a filmekben nem tudják jól kivitelezni őket meg a sztorikat.
Ennyi erővel a Star Wars/Trek is egy kitalált sztori kitalált karakterekkel amit főleg csak a rajongók szeretnek, mégse baszogatják annyian mint a szuperhősöket ez a furcsa nekem.(bocsi Jedi) -
nanananaaa -
Tok jó, hogy végre beszélgetunk.
Az utolsó kommentre reflektálva felhoznám a másik nagy problémámat. Pár hónapja voltam moziban utoljára és ledobbentett a folyosóra kifuggesztett "coming soon" plakátok tartalma: egymás mellett 3 szuperhosos film szerepelt. HÁROM!
Es ez gyakorlatilag a kifuggesztett plankátok 50%-a volt. (Superman, Ironman, Wolverine)
Elképeszto ez a butítás/butulás ami holywood-bol manapság érkezik.
És nem bírom feldolgozni, hogy mi a rák ilyen meno ezekben a képregény"hosokben", hogy a népnek tódulnia kell rájuk? -
Az új pók nekem pl. bejött.
Viszont, minden szuperhőst, aki bugyuta, de halálos ruhákban ugrál, azt nem egyszerű komolyan venni, legyen az pók, denevér, szuper, kapitány, vagy bármi más. -
Már nem tudom kinek, de köszi az ajánlót a Side Effects-ért :)
Hát ez valami rohadt jó volt, mivel semmit nem tudtam a történetről, így még jobb volt, nem igazán tudtam merre fog menni a történet az elején, meglepett :)
9/10 -
Sry srácok :D Nyelvhelyességi tanácsokat szívesen fogadok privátban önfejlesztés gyanánt.. -
ne! :O
mintha táblán karistolnának... -
Elgondolkodtató film számomra nem azt jelenti, hogy tele van tömve egymáshoz kapcsolódó utalásokkal, amit aztán lehet bogarászni, hanem, hogy próbál valamit közölni a film, ami érdemes továbbgondolásra.
Sok kritikában ilyen szellemi magaslatokat meghódító filmnek állítják be, miközben csak egy történetet mutat be szép csilli-villin túlmutató tartalom nélkül.. -
"Ez mellett"
:( -
Csak felhoztam, hogy sokaknak azért nem tetszik, mert nem értik, de...Jó hát nem erőltetem én, van akinek nem tetszik az ilyesmi, lehet hogy én ráadásul egy cseppet sznob is vagyok a filmek terén és nekem azért jön be az ilyesmi, meg pluszban az a fétish, hogy értem azt, amit 10-ből csak 2 ember.
De inkább már arról tárgyaljunk, hogy a Pusztító, a Kommandó, a Dupla Dinamit, Leszámolás Kis Tokyoban miért százszor minőségibb filmek, mint bármelyik Feláldozhatók. :D -
Nee... Én én most mivel leszek több, h. kilátom belőle, h. az inkvizítor a rák metaforája? Pont ez a problémám, ettől nekem ez még nem lesz filmélmény.. -
de amit mondasz ezt pont az ilyen nolan-féle producerek produkálják hollywood hegyein manapság :D ...hát hagyjon már pl. ő azzal, hogy eldőlt-e a totem vagy sem...neee, most komolyan? ez? EZ? ilyen üres lett és abszolút nem egyedi lett az Inception, hogy EZ kellett a végére?? :D
szegény Nolan, tuti nem tud már aludni ma :)) de most ő ugrott be hirtelen ismét -
de ott van minden igazából...és a 3. verzióm az, amiről a film szól, mert úgy nyer értelmet minden képkocka, amit a végére raktam, az már lehet belemagyarázás is akár :)
csupán azért nehezen emészthető és olyan film, amibe mindenki azt akar belelátni amit kíván, mert nincsenek kimondva a metafórák és nincsen leírva, ismét kimondva minden kapcsolat....pl meglepődnél, hogy hányan nem látják, hogy a feleséget a 21. századból a jövőbeli fa szimbolizálja(erre mindkét idősíkban van utalás), a könyvben pedig maga spanyolország, a daganat meg az inkvizítor...
de azért az odaböfögéstől távol áll, nem egy 20-19. századi vers, amit megírt egy "nagyszerű" költőnk,aki aztán ha most látná, hogy elemezik a kortársak azt, nézne nagyokat, mert csak részegen, szerelmes szívfájdalommal írt valamit, csak hogy tudjon másnapra kenyeret venni -
Ajánlom a MR. Nobody megtekintését ott is lesz elgondolni... :) -
Pont ez a bajom ezzel a filmmel. A felhasznált szimbólumok miatt az az érzésem, h. a készítő nem próbált meg átadni az ég világon semmit, hanem "jó művészfilmesként" odaböfögte a dolgokat, aztán majd a nagyérdemű belemagyarázza, amit szeretne. Szerintem nem így kell elgondolkodtatónak lennie egy filmnek. -
IXEMGabeo #75349 SG fórum is egy mese, méghozzá azért, mert nem létezik troll nélkül -
hát..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- az hogy először egy katyvasz volt az tény :D valami szerelmes több létsíkon, idővonalon áttartó szerelem brrr
- másodszor hogy a faszi nem tudja elfogadni felesége lassú halálát, aki ír ugye egy könyvet ezért neki és a végén egy kis sci-fivel megspékelve, happy end a vége mert eljutnak az újjászületés pontjába
- harmadjára a könyves rész ua, DE igazából a haldokló felesége a múlt, a buborék meg egy hallucináció és igazából a főhős haldoklik a kórházban, van is egy tiszta jelenet, mikor meglátja magát, emellett pár utalás, hogy ül valahol, felnéz és meglátja a fényt az alagút végén...szal a haláltól való félelmünkről szól, amitől haláláig nem sikerül szabadulni, a buborék útja a maja túlvilágra tulajdonképpen az ő útja a túlvilágra, ahol a kapuban már nem fél és elfogadja a sorsát, mikor mosolyogva, sírva mondja hogy "meg fogok halni"...semmi időutazás, semmi reinkarnáció, semmi elixír felfedezés, csak egy haldokló lázálmai feleségéről és a haláltól való félelméről
de olvasgattam utána még, elvileg úgy is lehet értelmezni ez által, hogy a feleség és a férj nem is létezett, hanem egy személy van csak és a két szereplő a haldokló két agyféltekét szimbolizálja, a férfi a racionális, aki küzd, mindig megoldást keresve, a nő a kreatív, aki elfogadja és próbálja elfogadhatóvá tenni a halált mindenféle mesékkel
szóval ja, komplexitása felér egy könyvvel, nem nagyzolok, nekem is kellett 3 megtekintés, hogy értsem ám -
Avengers mi? matiné? -
sandor8206 #75346 nem tudom hány éves vagy, de remélem nem most rombolok le egy illúziót...Igen, a Mission: Impossible is mese -
Érdekes. Nekem úgy maradt meg a The fountain, mint egy felettébb látványos hatásvadász film, ami szimbólumok értelmetlen egymás mellé pakolásával próbálja elhitetni velem, hogy szól valamiről az amúgy átlagos sztorin felül.
Ez mellett a zene és a látványvilág összhangja, amibe nem hiszem, hogy létezik ember, aki bele merne kötni. -
Annyira mese mint egy Mission: Impossible. -
igen valahogy ezt érzem, hogy unos, untalan, de még a pláza tinipicsák és a kőkemény tökű kidobóemberek - igen általánosítok - is imádják ezt a batmant, mert hűha Nolan, meg igazi, meg Ledger, meg akció, meg nem szuperhősös, "szal nem vagyok nyominger aki parádézó bőrszerkós köcsögöt nézeget" és valljuk be, pont ez volt a lényege a film stílusának, hogy szélesebb körben is el lehessen adni, mint a fanoknak, de ettől még ez egy mese és nem kell kapával védeni, hogy "de nem", a fanok meg féltékenyek, hogy mindenki megalapozatlanul, a kultusz ismerete nélkül mindennél jobban ismeri és imádja kedvelt hősüket egy olyan univerzumban, amit most találtak ki 3 film erejéig...ide rakok egy szerintemet, mielőtt minden kislány megsértődne -
Hát én így mr Fountain-nel tegnap, kétszer ki is mentem nutelláért, meg szarni, aztán azt se tudtam mi van, aludtam is 10 percet, utána meg megnéztem a rekivem egy álomért c. filmet (ami brutál nem jött be)
de ma megnéztem újra a Fountain-t és ja...ehm, jó hogy újra néztem -
sandor8206 #75341 majd szólj ha egy milliárdos beöltözve emlősnek hajtja a bűnőzőket...addig az is mese -
-
bcrics #75339 Úgy gondolom Aki szerint a Nolan féle batmanak teljesen átlagos, középszerű, unalmas filmek, annak ajánlom a Szulejmán c. sorozatot inkább.
Ugyanígy azoknak is akik szerint a Burton vonal lett hasonló:)
A Fountain c. filmhez pedig kell egy hangulat, nemúgyvan za leülök egy nagy tál babgulyás után nézni vmit, nekik ajánlom a Maunika show egy régebbi epizódját.
-
Hát ja, jó hülye voltam, hogy egy tanulással eltöltött estét ezzel spékeltem meg, hogy még ezt a pénzrabló szemetet is néztem, de legalább csak kábelen. Viszont képzelem az igazi fanoknak a csalódottságát, mikor kijöttek a mozikból a kemény ezresek kiadása után.
Igazából senki nem utálja itt Nolant, jó kis akciófilmet csinált, igaz kár hogy elment b/c kategóriába a harmadik résszel, de ez más kérdés.
-
Mai napon?
Always. -
Batmant komolyan lehetett venni pláne Nolan álltal. Pókembert, vagy Szuppáment, vagy Avengerst már nehzé, mert azok szín tiszta mese. Kinek mi tetszik, de döbbenet ez a nagy össznépi Nolan Batman utálat itt a mai napon. -
"de Nolan legalább tálalhatóvá tette"
De ügyes ez Nolan. -
Mivel le van írva feketén fehéren hogy mi lesz a film, max azokat a hülyéket nézik hülyének ( ki nézi?! ) akik ezek után fikázni fogják, hogy hülyének nézték. Batman is teljesen más élmény volt mint a régiek, a Superman is más élmény lesz mint a régiek és mint akár a 2006os, ami a régi vonalat követte. -
Számomra meg a többi szuperhős a vicc, legalábbis 90%-uk, bírom Batman karakterét, meg az ellenségeit is :) -
nekem nem jön be, mikor hülyének néznek a készítők és a forgalmazók és eladják ugyanazt a sztorit, mint amiről a superman első része szól, csak más karakterekkel...jaj várjunk, nem is, ugyanazokkal!
ennél pofátlanabb már csak a hangover 2 volt, meg az austin powers 2 pl -
Akkor nyilván a Superman sem lesz jó, és ezekszerint a Superman Returns volt a jó vonal ( ami nekem tetszett, de gondolom jó le lett az is hordva ). -

Valaki meg szimplán buta... -
egyébként egy másik 9/10-es film bármikorra, ha rossz kedvetek lenne egy sötét nolan-es sírós film után
-
IXEMGabeo #75328 maradjunk annyiban, hogy rajzfilmben volt utánozhatatlan a Batman:D