106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • a.carkey
    The Lion in Winter (1968)
    9/10

Zseniális szereposztás, zseniális film (és darab).
  • IXEMGabeo
    Twilightot is milliók zabálják mégis egy minősíthetetlen szar...bocs
  • sb1
    Bocsi hogy beleszólok, de attól még, hogy itt pár embernek nem tetszenek a Nolan féle batmanak, attól még a legjobbak lettek. Nem véletlenül van a sötét lovag szinte midennhol ott a toplista top10be..jha tudom, azokat alistákat nem szabad nézni, az a sok millió ember mind buta, mind agymosott, mind propaganda áldozat...csak az a 4-5 emberke itt a tuti, aki megmondja, hogy nem jók, mert nem és kész :D :D Persze a jót divat szidni, ez ez mindig így volt, és így is lesz, szal peace, hajrá, csak így tovább, így biztosan jobb lesz aludni (és igen, nekem is, hogy ezt leírtam ide :D )
  • Tikal #75404
    nem kell Uwe Boll.ig menni ahhoz hogy sokkal szarabb filmeket hozzunk fel példának, tavaly is született jó pár...
  • Tikal #75403
    nem sgyakran nézel fimeket ezek szerint...
  • Totti5
    Nem tudom hogy sikerült eljutni az egyik legdrágább, legnépszerűbb, legjobbra értékelt filmtől a budget Boll-ig. Ugytünik a fika nem szab határokat.
  • Ams
    Gyorsan eljutottatok a flémig.
  • MrAndree
    Dede. Mondjuk aki ilyet mond azzal nézetnék Uwe Boll életművet...
  • Totti5
    Nem kell a hülyeséget egymásra licitálni.
  • Koppixer
    a filmtörténelem legszarabb filmjei a nolan-féle batman-ek
  • Tikal #75397
  • Guren
    nem maradt pénz hangtorzítóra
  • cylonflatus
    Nekem konkrétan röhögnöm kell amikor meghallom beszélni b-mant. Az eredeti vagy szinkronos, nálam egy kutya, nem Bale miatt nem tetszik, a szinkronos hangja se tetszett, ugyanazt a "mindjárt összeszarja magát" érzést kelti bennem. De ez semmi, nem ettől nem tetszik a film maga. Meg ez tényleg ízlés dolga, kinek mi.
  • Totti5
    Bírom Bale hörgését, aki nem annak ott a szinkron. Összevágott videóval meg mit akarsz "bizonyítani"?
  • precision
    mit nem értesz ezen? Puzsér baja az a Batmannel, hogy túl komoly akar lenni, maga a film... Nolan miatt lett ilyen, ő nyúlt hozzá ilyen módon
    egyszerűbben nem tudom megfogalmazni
  • tomsolo
    "Ha van elég pénzem lehetek F1-es pilóta is, ezt sugalja a Forma 1."

amúgy meg a Batmanen keresztül Nolant is fikázza, mert szerinte túl komolyan van véve Batman,
    indokol
    Nolan úgy nyúlt hozzá mint valami mély értelmű filmhez

dafuq, I just read

Nolan és Bale tényleg zseni:

vs
  • Totti5
    Hogy mit?:) Ha van elég pénzem akkor lehetek Vin Dízel is csuda ótókkal. Ha megcsíp egy pók akkor lehet én is szuperhős. Ha lenne sok pénzem akkor megkapnán a legjobb csajokat. Ha van elég pénzem lehetek F1-es pilóta is, ezt sugalja a Forma 1. Ennyire nem kellene rugodsni, mert nem tetszik, ennyire beleképzelt teljesen valótlan dolgokkal.

Minden fillben benne van az ha lenne x,y akkor én is akkora májer lennék. A filmnek nagyon nem erről szólnak, leglább is nem ezt mondják. Kikapcsolnak ha jó akkor beleéled magad, de nem fogsz irreális dolgokat kergetni amint kilépesz a moziból...

Maradjunk már a földön... szórakoztató ipar.
  • gabe paul logan
    Senki nem utálja itt a Nolan-féle Batmant, de a 3. installáció pocsék:

- Na ez a macskanő először is... Michelle után amúgy is nehéz egy jót castingolni, de szerencsétlennek még a szerepét sem írták meg jól. Semmi titokzatos, bűnös, ám de ok nélküli szexuális elmebetegség nincs benne, ami vonzó. Helyette egy csaló nőszemélyt kapunk, aki kikéri magának, hogy bocsánatot kérjen azután is, miután romokban hever Gotham és önkényesen öldöklik az embereket ehhmmm.
    - Bane...Bane....:( Bane...Béna, komolyan ki nem tudta, hogy a mindig gonosz európai színész lesz a főgonosz, de tényleg egy ez. Másik meg hogy a jól felépített, kegyetlen Bane karakterből egy szerelmes kis pincsikutyát csináltak 5 mp alatt. A fordulat amúgy is csak a Macskanő nélkül működött volna, mert mindenki tudta már a film előtt, hogy ő vele lesz Batman, nem mással, még ha dugott is mással. Azt már nem is hozom fel, hogy Bane azzal tartotta tekintélyét, hogy gyilkolta a saját embereit...jaj ne...ne, bele se kezdek, hogy ez milyen abszurd.
    - Logikai baromságok.....Elkaptuk Batmant juhééé, mit csináljunk? Vessük be egy lyukba - ahonnan egy kislány is kimászott - és HAGYJUK OTT EGYEDÜL. Gotham bűnözői beleegyeztek abba, hogy addig uralkodnak a város felett, amíg az fel nem robban...ummm, még ha ezt nem is látták a börtönben tv-ben, tán ezt az orrunkba kellett volna dörgölni, hogy meg vannak vezetve. Robin fiú Bruce Wayne szeméből látta, hogy ő Batman, mert árva szemei vannak...NE!!!

És különben is Batman és Macskanő velencei szerelme addig fog tartani, amíg rá nem jönnek milyen unalmasak a szadomazo bőrszerkó nélkül, MERT EZ EGY BETEG KAPCSOLAT!!!! Amit Burton tökéletesen ábrázolt, ők nem kávézgattak gyerekeket tervezgetve stb EZ SZAR, SZAR, SZAR!

Az akciók jó, a zene jó, Michael Caine, de ennyi...a három film közül a leggyengébb. Sokkal gyengébb. A Batman első része, még valamennyire hajaz a képregényre, egy kis pikantériával a változásokat illetően, amiket még el is lehet fogadni szerintem, a második pedig elég nagyvolumenű lett és ja, mivel a valóságba ültette át Nolan, nem csoda hogy az élet kibasz velünk. De ez a 3. hááát...mintha minden áron jó mederbe akarta volna terelni drága kis karaktereit, meglepően átgondolatlanul. Azt a 8.6-ot nem is értem az imdb-én, szomorú, hogy olyan filmeket előz meg mint az Alien, Az élet csodaszép, Vissza a Jövőbe, Amerikai Szépség, Halálsoron hogy csak párat említsek. Nolan hírneve és a korábbi Batman filmek juttathatták idáig valószínűleg, akárcsak a Hobbit esetében. Átlagos film 5/10.
  • gabe paul logan
    Ja hát ez nem elgondolkodtató film, hanem olyan ami az ember érzelmeire hat....elgondolkodtató filmnek ott a Tall Man ;) egész jól meg fog osztani, mármint téged is.

(Csak ne az legyen ma elgondolkodtató, hogy pörög-e a jojó vagy sem :'D)
  • precision
    nyilván túloztam amikor ezt mondtam :) amúgy meg a Batmanen keresztül Nolant is fikázza, mert szerinte túl komolyan van véve Batman, Nolan úgy nyúlt hozzá mint valami mély értelmű filmhez
  • precision
    nem szoktam tv -t nézni :)

nyilván nem rád/rátok céloztam ezzel, csak fura, hogy emlékeim szerint nagyon repültek rá a 8+ pontok itt... ezzel szemben már mióta csak a Nolan/Batman fika megy :) mondjuk engem nem érdekel különösebben, nekem tetszenek a Nolan féle Batmanek, és elfogadom, hogy másnak nem jönnek be
  • Bucser
    Mondjuk nezzuk meg, hogy a Kepregeny filmek milyenek voltak elotte es azota.
  • Bucser
    Mint mondottam izlesek es pofonok.

Nekem a regi Superman filmek nem tetszenek (es nem a megvalositas miatt).

Egyszeruen a Nolan fele film felepitese utemezese es megvalositasa, valamint Bruce Wayne komplexusai nagyon jol el lettek talalva. (Amik azert jo par Batman tortenet alapjai)

Ezen lehet vitazni csak felesleges.
  • cylonflatus
    Na közben megnéztem mit mondott a Puzsér, csak hogy tudjam mi van, ha már egyeseknek hihetetlen, hogy valakinek lehet saját véleménye.
    A "Puzsér óta menő fikázni a Nolan féle Batmant" már csak azért sem helytálló, mert Puzsér szerintem inkább fikkantotta magát Batmant és ezt a jelenséget, mint a Nolan filmet. Az meg hogy az Arkham City trailerét hitték a Nolan filmjének - priceless. (Bár lehet, hogy máshol mondott még róla valamit, de többet nem keresek rá, Puzsérból mára ennyi bőven elég volt)
  • cylonflatus
    Attól nekem nem fog tetszeni mint FILM, hogy ez most mennyire hű de komolyan hihető, real Batman... bah, mert belengettek egy két kamu dumát, tekno blablát, hogy kevlárból van, meg katonai fejlesztés. És akkor mi van? Ettől lesz jó film? A másik, hogy még mindig egy denevérnek öltözött csávó ugrál le háztetőkről... ha most neked ettől lesz jó, hogy megmagyarázzák egy két kütyüjét... mint a Walking Deadnél: emberek tucatjai akadtak ki, hogy mennyire nem valóságos és nem hihető, mert Hershelnél volt egy szövegkiemelő filc. A járkáló halottak senkit nem zavarnak, az full real, de az a kurva filc... :)
  • tomsolo
    "A Batman Begins elott milyenek voltak a kepregeny filmek?"

Hát a Superman(1978) elég jó lett.

"Ezen erdemes elgondolkozni, mert az egesz ipart alakitottak at azzzal a filmel kezdve."

Hogy mit csináltak?
  • viizo
    Scary Movie 5 / Horrora Akadva 5

- Zsékategória? Nagyon is az.
    - Vannak benne sikítva röhögős gegek? Vannak.
    - Erőltetett poénok is akadnak? Rengeteg.
    - De a végén jobb hangulatban jössz ki a moziból? Úgy.

10/5.5
  • cylonflatus
    Ezt most biztos nekem szántad? Annyit írtam, hogy tartottam magamat mindig a véleményemhez. Ebből hogy jött ki az, amit írtál? Ezután érdekes olvasnom az ízlések és pofonokról szóló okosságot :)
  • IMYke2.0.0.0
    Érdemes egy szuperembert valós alapokra helyezni?
    Nem azért érdekes egy ilyen hős, mert csak ő képes erre?

Ha van elég pénzed, akkor Te is lehetsz Batman - ezt sugallta a 3 film. Hááát.
  • Bucser
    Mar megint izlesekrol es pofonokrol megy a vita.

Nekem kifejeetten tetszettek a Nolan filmek, de nem sorolnam oket egy kategoriaba egy Hid Terabithia foldjere vagy eppen Shawshank Redemption vagy eppen The Godfather vagy Ryan Kozlegeny megmentese, vagy ha friss filmekrol beszelunk a Drive.

De a maga kategoriajaban (ami a kepregeny atirat akciofilmek) teljesen egyedi. Olyan kutyuket alkalmaznak amelyek megvalosithatoak csak penz kerdese, Egy olyan traumaval elo milliardos elmebeteget mutat be aki nem tud a multjatol szabadulni. Teljesen valos hatterrel ruhaztak fel a a kepregenyhost es elrugaszkodtak a "csak kepzeletben" letezo dolgoktol.

A Batman Begins elott milyenek voltak a kepregeny filmek? Ezen erdemes elgondolkozni, mert az egesz ipart alakitottak at azzzal a filmel kezdve. (nezzuk csak meg az elotte forgatott Pokember filmet mennyire masmilyen volt)
  • Sir Quno Jedi
    Nana, nekem a régi batmanok jöttek be mindég is. Azoknak murván volt hangulatuk. A Joker és a Pingvin pedig mindkettő emlékezetes volt. Naná, legmostmégjobb színészekkel.
  • cylonflatus
    Azt se tudom mikor mit mondott a Puzsér. Én mindig tartottam magam a véleményemhez, szét is szedtek érte a Nolan hívők.
  • tomsolo
    Egyéb ótvaros közhely?

Jah csak ez megy, pedig az olvasáson lenne mit edzeni nem pedig az RTL bambulni.
  • IMYke2.0.0.0
    //Én nem. A legtöbb 5 pont volt tőlem, emlékeim szerint.
  • precision
    Puzsér óta menő fikázni a Nolan féle Batmant... előtte persze mindenki szórta rá a 10 pontot :D
  • tomsolo
    Ez eddig sem volt kérdés.
  • ProGabe #75371
    Azért szépen eljutottak oda, hogy Nolan Batmanjei szarok.

• precision
    a kitalált sztoriknak pont az a lényege, hogy bele tudd magad képzelni, azaz semmi baj nincs azzal, hogy megtörtént vagy valós eseményként vannak "elkészítve" ezek a filmek

ez kb. olyan dolog, hogy egy vámpíros vagy zombis filmet sem azért nézünk mert "mesét" akarunk látni, hanem mert 'elhisszük', hogy a valóságban is megtörténhet... ez adja pl. a zombis filmeknek a "horror" jelleget, hogy félünk tőle... egyébként csak legyintenénk rá, hogy wtf, úgy sem valós, csak egy kitalált izé, hol izgat ez engem

ugyanez van a szuperhősökkel is, csak ott nem a "félelemre" hatnak hanem sarkosítva a bennünk lakó kisgyerekre

aki ettől többet vár egy ilyen filmtől az gondolja át újra :) nemtom mégis mit várnak itt egyesek :D "pow" meg ilyesmi feliratokat és szövegbuborékokat? :D
  • tomsolo
    Blasta-nak az a baja, hogy okés, hogy vannak ilyen filmek de ezeket jó lenne a helyükön kezelni, mert nem kívánnak meg: se kiváló színészi játékot, se jó sztorit, se nyolc általánost az értelmezéshez mivel kb. ezek nagyra nőtt gyerekeknek szánt mesefilmek (pl. Sin City is az).

A képregények adaptációk elmesélése pedig mint valósághű / megtörtént események meg sok ember fejében félre váltotta a kiskereket, mert azóta azt hiszik, hogy ez a filmművészet - pedig csak egy szimpla stílusjegy.

Itt a fórumon is van pár ember akiről lerí, hogy csak ilyen (hollywoodi) filmeket néz - másról nem beszél, más nem érdekli, de azért ott van mindig, hogy megvédje a populáris kis kedvenceit.

A probléma ott van, hogy némelyik saját műfajában is kifejezetten szar és igénytelen lett, ellenben van benne CGI meg hasonló nyomorékságok (lásd Prometheus vagy akár a TDKR) és akkor az a plebsnek máris hű!, de jó film.

Nekem egyébként tetszett az Inception, Nolantól függetlenül di Caprio ott nagyon jól nyomta a figurát, de a 3 TDK-ban semmi emlékezetest nem láttam, sőt Bale kifejezetten fos az összesben, az erőltetett Batman hangjával.

#75368 Igen ez a rajzfilm sokkal, de sokkal jobb.
  • CalebJoe
    Ezeket nézd meg ha még esetleg nem láttad, simán ráver a Nolan féle baromságra, jó most meg azzal jössz majd hogy rajzfilm na és, pedig semmi olyan nincs benne amit ne lehetne ma egy filmben megcsinálni csak egy jó rendező kell.