106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • commissioner
    Mindenképpen megéri újranézni. Először én is csak kb. ennyire értékeltem, de második nézés után már azt mondom, h 10/10-es a Felhőatlasz.

Az a lényeg, h a filmnek van egy lineáris és egy nemlineáris cselekménye. A második nézés után jöttem rá, h az első megtekintéskor túlságosan a nemlineáris értelmezésre koncentráltam, és ezért volt nagy csalódás először.
  • BaliBoy
    Felhő Atlasz

Vesszek meg, de nem értem a film lényegét. Pedig szeretem és szoktam is érteni az ilyen elgondolkodtató filmeket, de ebben nem találom a kapcsolatot az egyes idősíkok között... :S

6/10
  • sandor8206
    hát akkor már tényleg eldönthetnéd, hogy mit akarsz
    "...Pont az derül ki belőle, hogy az átlag nézőnek mennyire tetszett egy tízes skálán az adott film..."
    vagy "...filmszerető emberek véleményét tükrözi..."
  • Lantee
    Most tényleg a statisztikáról meg sokaságról akarsz velem beszélgetni?
    Az előbb leírtam, de akkor még egyszer:
    Értelem szerűen az iMDB nem a teljes népesség véleményét, hanem a filmszerető emberek véleményét tükrözi. Ez kb olyan, mint a tényleges pártválasztók vs választóképes polgárok halmaz. Melyik réteg is fog számodra érdekesebb adatot szolgáltatni?! Na ugye!
  • sandor8206
    ne izgulj tudom mi az a statisztika, sajnos foglalkoznom is kellett vele
    ezért is tudom kijelenti, hogy az imdb nem használható arra, hogy az átlagember ízlését felmérje
    sztem nézz utána kicsit, hogy mi a statisztika alapja, ami ha szar, szart sem ér az egész rendszer. Kezd a sokaságra jellemző mintavételezéssel.

• Lantee
    Szerintem egy gonosz háttérhatalom, pénzt, időt, energiát nem kímélve módosítgatja kénye-kedve szerint az iMDB-re leadott szavazatokat. Véletletnül sem az egyszeri filmkedvelő néző kattintásait tükrözi, ez csak az álca! Ne dőljetek be nekik, nem leszünk mi gyar...izé...zsid..akarom mondani HAARP vagy mi a szösz.

10 emberből 9 azt sem tudja, hogy mi az az iMDB! A maradék meg filmbuzi, és totál leszarja, hogy egy film hány pontos, ha érdekli, akkor is megnézi, és majd eldönti, hogy neki mennyire volt érdekes.
    Az iMDB-nek nagyjából annyi haszna van, hogy az ilyen meddő vitákat (Nolan) aránylag könnyen el lehet dönteni, hiszen egy aránylag jól meghatározható adatról beszélünk. X ember szerint a film Y pontos. Ha X és Y magas szám, a film annyira nem lehet rossz, max néhány ember akkora filmesztéta, hogy még az élő fába is bele tud kötni.

Ennyi a véleményem az egészről, és szerintem kár is tovább ragozni.
  • Tikal #75483
    ez már összeesküvés elmélet :) el kell hinnünk, hogy személyek szavaznak ( friss regeket nem vesznek figyelembe )
  • Ams
    Én szerintem nem számít, hogy tudjuk-e vagy sem. Te meg én nem fogunk manipulálni lófaszt sem. De akinek ez a jávára válik az lead sok tízezer szavazatot, vagy csak ír egy csekket az imdb-nek.
  • Tikal #75481
    wow, és szerinted, hogy könnyebb manipulálni, ha ismerjük a formulát vagy ha csak sejtjük hogy milyen is? :)
  • Ams
    Nincs olyan formula a világon, amit ne lehetne manipulálni...
  • Tikal #75479
    Egyébként pont azért nem fedik fel az értékelésük müködését, hogy kivédjék a manipulálást, vagyis a tinik esztelen 10 pontozását....
  • Tikal #75478
    Itt egy részletes magyarázat a szavazási rendszerről

Persze nem fed fel mindent, de elég jó ismertető arról hogyan is müködik...
  • Lantee
    Ööö...nem tudom! Értem?
  • Blasta
    Dehát pont az a lényeg, hogy statisztikailag számitva az imdb-t nála nem ér semmit, mert nem ismeri az elméletet ami alapján a pontszámot kalkulálja a site a filmeknél, emigyen mint statisztikai adatot nem tudja értékelhetonek venni.
    Nemtom értheto-e.
  • Lantee
    "az én álláspontom, hogy az imdb szart sem ér statisztikailag és mint hivatkozási pont, ezért nevetségesnek tartom amikor felhozzák"

Ezzel hatalmas baromságot mondtál, mert pont STATISZTIKAILAG ér sokat az iMDB. Pont az derül ki belőle, hogy az átlag nézőnek mennyire tetszett egy tízes skálán az adott film. Ha nem tudod, mint jelent a szó, STATISZTIKA, ne beszélj hülyeséget.
  • CalebJoe
    Vágom a dolgot ezért is szoktam mondani, hogy "A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra."

Amúgy a Saints egyik kedvencem:)
  • Calver
    rottentomatoes-al a baj, röviden. nézd a kritikusak és közönség közti aprócska egyet nem értést (ha itt rákeresel a címére, errefelé se nagyon fogsz negatív kritikát találni)
    akkor sem ismernének fel egy "cool" filmet, ha szembejönne az utcán és pofáncsapná az ottani überkritikusokat egy baseballütővel.

ha valami a "nép" szerint populáris, és ott is szép magas értékelést kap, abból lehet ítélni, de a negatív kritikáik kb szart se érnek.

egyszerűbb ha az ember a köznép hangjára hallgat, mert ha valaki veszi a fáradtságot, h írjon egy pár sort egy általa látott filmről, az már remélhetőleg nem beszél ordas nagy baromságokat, vagy ha igen, mások úgy sem fognak vele egyet érteni.

...ami szép és jó, elméletben. kár, h nem nagyon van ilyenekkel foglalkozó fórum, és az imdb-t a kétlábú erőteljesen baszhassa, mert minden filmnél fog 10/10-es kritikát találni, teljesen mindegy mekkora fos - persze lehet találni értelmeset is, csak nehéz kikaparni az aranyat egy vödör szarból...
  • CalebJoe
    Én csak az imdb-hez viszonyítottam a paradicsomot:)
  • Tikal #75471
    rotten tomatos-ról ezért irtam a top critics pontozásokat, persze az meg nem az emberek véleménye, hanem néhány kritikusé, azok meg hülyék, meg a mai tinik is és régen minden jobb volt :)
  • sandor8206
    pont ez a lényeg felesleges felhozni hivatkozási oldalakat annak bizonyítására, hogy mit tartanak az emberek jó filmnek, mert mindegyik szar statisztikailag és nem reprezentálja teljesen az emberek véleményét.

• Tikal #75469
    ááá, abba is bele lehet kötni, hiszen a TDK ott 90%, Twilight 55%, Batman Forever 67%, Taxi Driver 92% ( mindegyik top critics szerinti )
    de várjunk csak, az imdb is nagyjából ezt hozta, nem? ...

Maradjunk annyiban, hogy mindig a saját véleményünk az igazi, mindenki más hülye
  • CalebJoe
    Ha komolyabb vélemények érdekelnek egy filmről akkor már inkább a Rotten Tomatoes mivel ott vannak komoly kritikusok is nem csak a rating-et nyomogatják az emberek minden indok nélkül.
  • Tikal #75467
    Tudom, hogy nem te hoztad fel, aki meg felhozta az nem válaszol, mert ő már túl idős, nem szorul magyarázatra a véleménye :)

Nem tudom, hogy nézi a kort, szerintem az lenne a logikus ha a szavazás időpoontjában nézné az életkort.

Nem tudunk mást felhozni, csak az imdb-t ezért jön elő mindig, evvan :)
  • sandor8206
    amúgy tinis témát nem én hoztam fel, de abban is van valami, de az lényegtelen is, hiszen nem tudom, hogy működik az imdb, te tudod? pl: egy 10 éves szavazatnál, mit jelent a ratingnél pl: 20-30 között? Adott szavazatkor volt 20-30 között vagy az imdb-rendszere követi az időt és most 20-30 közötti. DE mondom ezt a tinis témát én hagyom.

az én álláspontom, hogy az imdb szart sem ér statisztikailag és mint hivatkozási pont, ezért nevetségesnek tartom amikor felhozzák
  • bcrics
    Akkor ezt csekkold:
    http://konteo.blogrepublik.eu/2011/11/12/a-djatlov-incidens-ujratoltve/

Halálhegy: A Djatlov-rejtély

• Tikal #75464
    Nem kell itt semmit benyalni, csak meg kel nézni a számokat: Twilight ratings

Ha nem nézed az 1 pontot dobálókat, ez a film akkor sem áll jól, sem a tinik, sem a 20-as 30-as korosztályban.

az izlések változnak, ezt nem vitatja senki, de ne mondjuk már azt, hogy ma már csak azért áll jól egy film az imdb-n mert a tinik nyomkodják a gombot... a TDK-nál rnegetet 18 év alatti szavazat van, de még több a 20 30as korosztályban és 8 és 8.5 körül vannak a pontok.

Shawsank Redemption-nél se látok sok tinit, és ha 10 pontosokat nem számolom az a film akkor is nagyon jól áll a 30-as, 40-esek körében is
  • sandor8206
    "...de a mai tinik miért is értékelnének másként?? Nem értem :)..."
    az lényegtelen, hogy miért értékelnek másként DE ami tuti, hogy másként értékelnek, mást szeretnek. De nemcsak a filmek terén, lsd. pl: zeneipar
    Aki ezt nem látja "vak"

Azt meg ha benyeled, hogy Alkonyatra szavazók közül is az összes látta a filmet és ugyanez áll a Remény rabjaira az a te bajod. Ne légy naiv
    Nagy összegben mernék fogadni, hogy az Alkonyatra 1/10 nyomó többsége nem is látta a filmet, csak ellen hypeoló valószínű, kamasz fiú.
    Ahogy a 10/10 Remény rabjait se látta mindenki, csak TDK ellen hyepoló volt amikor TOP1 volt.
  • Tikal #75462
    És a mai tiniknek meg az... akkor a Twilight miért 5.2? A gyűrűk ura a tinik miatt áll jól IMDB-n? A Shawsank Redemption a tinik miatt áll a toplista élén? Nem hiszem, hogy ezzel a tini aktivitással kellene megmagyarázni miért áll jól a TDK vagy miért áll szarul a Batman Forever... Azt elfogadom, hogy ma már nagyobb az aktivitás, és a régebbi filmeket nyilván már nem sokan nézik újra, de a mai tinik miért is értékelnének másként?? Nem értem :)
  • sandor8206
    80-as, 70-es évek tinijeinek nem az legfőbb elfoglaltsága, hogy az imdbn szavazzon, ez amúgy látszik is
  • k0trapali #75460
    láttam láttam!
    Frissebb mostani kell amirol lehet lemaradtam, nem hallottam.
  • bcrics
    A Fourth Kind egész jó, nem túl régi.
    http://www.youtube.com/watch?v=r25ZUxTURis
  • k0trapali #75458
    Tudtok mondani olyan horrort, thrillert ufos, szellemes, szörnyes filmet ami mostanában jött ki vagy még csak eredeti nyelven jelent meg valamilyen formában? Mama-t és a Dark Skiest a napokban néztem meg. Ezen kívül van még valami?
  • k0trapali #75457
    Vasember 3 (2D Moziban)

Gyengus nagyon gyengus! Már az elején amikor megláttam a repkedő páncél darabokat és a maszk része amikor... úristen! Na nálam már ott leírta magát. Semmi vasemberkedés nem volt a filmben! Ez a hülye tűztestő istennyila bomba emberek is... vicc. Mandarin na... 1. rész nagy kedvenc, a 2. is elmegy, de ez harmat gyenge!

csak ugy mellékesen megjegyzem elkezdték leadni feliratosan 10 perc után észrevették, hogy hoppá ez szinkronos vetítés... cöh
  • tomsolo
    Quills (2000)

De Sade márki játékai néven futott nálunk. Ha elvonatkoztatunk a hemzsegő hibáktól és tárgyi tévedésektől amik szerepelnek a filmben - de hát nem csoda mert ez Dought Wright: De Sade pennájának a feldolgozása - egészen nézhető lett, hála a kellemes színészgárdának.

Sajnos az ilyen tárgyú filmeknél jobb lett volna ha inkább több humort sikerül belecsempészni, mintsem mindenféle torz filozofálgatást kelljen végighallgatni.

Végeredményben ez egy nem jó, de nézhető film, kiváló színészekkel.

6,5/10

• Lantee
    Nem az a baj, hogy valakinek valami nem tetszik. Ízlés dolga! Elhiszem (bár nehezen), hogy itt egyeseknek rettenetes filmélményt jelent Nolan Batman trilógiája. Ez az ő dolguk. De NEHOGYMÁR ÉN (meg a többi sok-sok millió) legyek a hülye, igénytelen barom, mert nekem meg tetszik!!

Nem az a gond, hogy van véleményed, bármilyen furcsa is, hanem az, hogy rá akarod erőszakolni a másikra.

Nem címzem senkinek, akinek nem inge...
  • Tikal #75454
    Az idősebb generáció már nem vitázik másképp értékeli a világot :D

De legalább megtudtuk hogy ma minden túlértékelt....
  • IMYke2.0.0.0
    Hagylak.
  • Tikal #75452
    a 80-as 70-es évek tinijei is biztos máshogy értékelnek... most akkor jó film a Taxi Driver vagy szar?
  • IMYke2.0.0.0
    "A 90-es évek internet-, tévé- és mobilfüggő tini generációja egészen másként értékel filmeket,
  • Tikal #75450
    Ezt hogy érted? A 90es évek értékeléseit ne vegyük alapul? Adjunk hozzá kettőt vagy vegyünk el belőle hármat? :)