106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
ha nem is egy bolygó, de vannak még dolgok, amiket nem tudunk a naprendszerünkről. Így nem elképzelhetetlen. Másrészről meg a filmben elhangzott az űrhajósoktól, hogy egy kolónia hajó 2 hete elméletileg elindult a k-23-ra. A másik kettő pedig azért ment vissza a Földre, mert ott szerettek volna meghalni, ahol a családjuk van. Szentimentális okok, semmi más. A film az érzelmekről és a találkozásról szólt. Az eseménynek önmagában pedig semmi jelentősége... -
Valahogy én is igy érzem, hogy valami nem koser ezzel a filmmel.
egy kicsit össze vissza ugrál az idöben és nincs pontos képunk, hogy mi mikor történik, de ez pont azért van, hogy ne lehessen rájönni a fordulatra. csak ez igy elég hulyén adja ki magát.
Az alapszitu is elég fura, hogy a saját naprendszerünkbe nem tudtunk addig egy lakható bolygorol, meg, hogy a föld körül "látotávolságvan" olyan terület van amirol nem tudnak semmit.
De azért van olyan fejlett ürtechnologiánk, hogy egy másik bolygora mennek kolonizálni.
A film elején az volt, hogy 3 hete történt az esemény a vénuszig mondjuk fél orás a rádio jel késése. és nem volt senki aki az eseméyn utáni percekben elkuldi az üzenetet? amásik dolog, hogy ilyen fejlett technologiánál, nem volt egy nyomorult internet összeköttetés a másik bázis antennájával, hogy távoljor felhivja, MI vezérelt számitogép volt és nem tudta azt mondani neki, hogy 0-24-ben próbálja hivni az űrhajót?
Az is egy hulyeség, hogy az 5 fös legénységbol a pilota és a doki visszajön a földre mikor tudják, hogy nem élhetik tul. de a maradék két fő is miben bizik, hogy azért mert szuletik gyerekuk majd benépesitenének egy egész bolygót 3an? ahol az apa majd sorra fogja csinálni a gyerekeket a felesége és a lányával? ennyi erővel maradhattak volna a föld körüli pályán is, ott is adott volt mindenre az életbe maradáshoz, ameddig élnek. Most meg kockáztatják, hogy több évig utaznak a semmibe és leszállnak a semmibe.
Mert nincs szó ,hogy lenne inkubátor , hogy valami gép kihordaná az embriokat, nincs lefagyasztott populácio a fedélzeten és nincs nagy kolonia a kp23on sem mivel ök voltak az elso felfedezők.
Az eseményről sem tudunk meg semmit , csak hogy belélegezve halálos
-
The Trial of the Chicago 7
A chicagói 7-ek tárgyalása
Ez viszont kifejezetten tetszett. Bár biztos vagyok benne, hogy azért ki volt kicsit sarkítva a történet, de így is hajmeresztő látni/elképzelni azt a színjátékot, amit tárgyalás címszóval néha megpróbálnak eladni (és láttunk már más filmben/sorozatban is ilyent). A történet valós alapokon nyugszik, a tanmese pedig nem más, mint a kis embererek esélytelen szembe szállása a rendszer ellen már csak azért megéri, hogy a hangot messze elérjen. A rendezés, írás rendben van, a szövegek érdekesek és jól elő vannak adva, a karakterek és az esemény menete érdekesek. Az írásban kifejezetten tetszett, hogy a film veleje egy tárgyaló termi kamaradarab, és az eseményeket a tanúkon, a tanúvallomásokon keresztül ismerjük meg.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.24. 18:56:54 -
Talán nem is az volt a bajom vele hogy nyilvánvaló, mert aki először lát ilyent, annak lehet ez még új. Az sokkal jobban bántott, hogy értelmetlen volt, nem volt ráépítve igazán semmi, valahogy nem volt súlya az egésznek. Megvolt mutatva az ember fiatalon, hogy távolságot tart, mindent feláldoz a munkáért (brazil szappanopera minőséggel, jegyzem meg), majd öregen, hogy .. nem is tudom, megbánta az egészet? Örül neki hogy feláldozta az apaságot azért, hogy végül ő és aki tud megmeneküljön? Gondolom én, mert nem volt kifejtve, csak képeket láttunk, alig valami érzelemmel.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.24. 16:37:34 -
Hát jah, elég meh az a fordulat, gyakorlatilag mar az elso perctol nyilvanvalo volt. Egy kicsit megprobalhatták volna jobban elrejteni. -
Apocalypse now (final cut)
Bevallom még nem láttam előtte a filmet - csak jeleneteket belőle. A sztorival se voltam tisztában, játékidőt se néztem meg, így igazán meglepett az egész film.
Eleinte kicsit vontatottnak éreztem, de így lassan átivódik a nézőbe a háború brutalitása, az őrület, ahogy figyelemmel követjük a főszereplőink utazását - örülök hogy nem egy kapkodós "mai" darab, sokkal nagyobb hatással van így az emberre.
Hosszú, baromi sok helyszínnel, rengeteg történéssel. Hallottam hogy akadtak gondok a forgatáson, de ilyen volumenű filmnél nem is csodálom.
Nem semmi film, nem hiszem hogy még egyszer megnézem, de abszolút tudom ajánlani (ha innen nem látta volna valaki, de ezt kétlem). Nagyon jó film. -
Kb. pontról-pontra ugyanezek jutotottak eszembe az nekem is mikor néztem. Én úgy értelmeztem, hogy a K23-on csak egy kolónia van (igaz nem említik, mekkora), a Földön meg csak pár "biztonságos hely" maradt, az is föld alatt és csak ideiglenes. Én jobban örültem volna, ha kicsit többet megtudunk arról, hogy mi is történt. Így csak annyi van meg, hogy a levegő nem biztonságos, és "mindig ellenőrizni kell".
Egyszer meg lehet nézni de semmi extra. Nekem egy kicsit vontatott volt ez a majdnem 2 óra. Az a kevés történés teljesen jól van kivitelezve, nekem tetszett a "gumi űrhajó"-ötlet is.
Clooney jól hozta az öreg alkesz figurát, a végén a fordulat meg elég meh... Aki látott már ilyen "egyedül a semmi közepén" tipusú filmet, annak teljesen egyértelmű.
5/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2020.12.24. 06:33:05 -
The Midnight Sky
Az éjféli égbolt
Egy teljesen felejthető, középszerű scifi-dráma-túlélő film. Scifinek hiteltelen, drámának fájdalmasan és unalmasan klissés, túlélő filmként pedig kb értékelhetetlen. Nem ez lesz George Clooney legemlékezetesebb filmje.
"spoileresen", de aki látott már 2 filmnél többet, az itt úgysem fog semmi meglepőt olvasni:
Az alaphelyzet: valami történt a Földdel 2090 környékén, ezért aki tudta elhagyta. Szerencsére észrevettük, hogy a Jupiter körül kering egy bolygó/hold amit nem vettünk eddig észre, amin van víz, meg belélegezhető levegő, mágneses tér tartotta légkör
Egy ember hátramaradt a sarkkörön, aki épp amúgy is haldoklik, egy űrhajó meg éppen visszafele jön, és senki nem hagyott nekik hátra egy műholdat ami figyelmeztesse őket, hogy nincs itt már élet
. Így ez a feladat az északi sarkon maradt egyedüli túlélőre hárul.
Aztán lent hóvihar, farkasok (mert rájuk nem hat a rádióaktív sugárzás/mérgezett levegő
), fent meg "feltérképezetlen
területere" tévedt űrhajó (a Föld és a Mars pályája között), űrséta, újabb törmelékfelhő, kitalálhatjuk mi fog történi, stb.
Közben az űrhajó gumi, a kapitány meg leszarja hogy a Föld sárgán világít, ő akkor is visszatér megkeresni hamuba sült családját de még az egyetlen doktor bácsi is vele tart, mert öreg és amúgy is, az űrhajón maradó terhes űrhajósnak úgysem fog kelleni segítség
, stb..
Hhaajj.. Ja meg van egy "fordulat"
is a végén.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.23. 22:26:40 -
Jumanji: The Next Level
Jumanji: A következő szint
Az első rész pozitív csalódás volt. Annyira nem vártam semmi értékelhetőt, hogy egy marha jót szórakoztam rajta. Semmi világ megváltó nem volt, de egy jó ötlet, normális megvalósítás egy a háttérben is nagyon jót szórakozó csapattal.
Igazából a második rész sem marad el sokkal jobban emögött. Szintén egy nem túl kiemelkedő vígjáték, egy kellemes kis csapattal. Az újdonság érzete azonban itt már nincs meg, és az első részben érzett kémia is kicsikét alább hagyott a csapatban (ott kiemeltem, hogy a legtöbb jelenet ott volt elvágva, ahol már szétröhögték magukat a színészek.. na itt ilyen rész már nincs). Egy rókabőr, de még pont nem bántja az embert.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.23. 02:19:50 -
Max Cloud
nagyon B, de annyira nem rossz. Schimán élvezhető. Adkinst többnyire jól használták, de azért kaphatott volna egy látványos final fightot. Hannah meg zsigerből lehozta ezt a random gonoszt. Több volt az ötletben és több pénzből meg is lehetett volna oldani jobban...
6/10 -
"A válsághelyzetekben szövődő kapcsolatok sosem tartósak"... ezt meg John Wick mondta a Féktelenül-ben. -
Prof William #103762 Jaja. Ha mondjuk fél évvel később jött volna az apokalipszis már tuti, hogy a klasszikus elvált család lettek volna. No de semmi sem kovácsolja össze annyira a családot, mint egy jó kis világvége. :) -
Boss Level - Játszd újra
7/10
Ebben az inseges idokben, jot szorakoztam rajta. Nem mondom, hogy a kategoriajanak kiemelkedo kiralya, de a jobbak koze tartozik es a humornak sincs hijan.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2020.12.22. 12:18:27 -
KIhagytad a ferfi es no viszonyanak klisejet, akik kapcsolati valsagban szenvednek, de a film vegere... -
The Breakfast Club (1985) ENG
Jobb vót! XD
8/10 -
csak egy lépésre voltak tőle... :D -
Prof William #103757 Én már azt is hatalmas sokként éltem meg, hogy végre NEM egy elvált apuka keresi a családját, hanem egy -már eléggé döcögősen- de azért működő családot láthatunk. :) -
-
Egyrészt, igen, igazad van, hogy gagyi az álca dolog, de ezt is csak a filmek basszák el.
Az eredeti képregényben Superman mindig figyel arra, hogy ne lehessen kivenni a vonásait teljesen, ilyen mikro-rezgéseket kelt az arcán. Soha nem engedi, hogy lefotózzák. Jimmy Olsen az egyetlen, akinek hagyja, de neki pont úgy pózol mindig, hogy ne lehessen felismerni. Van egy rész, amiben egyszer csapdába csalják azzal, hogy meg kell mentenie egy nőt és tudják, hogy onnan valószínüleg melyik kórházba fogja majd vinni, és ott várják Lex emberei és akkor is csak úgy tudnak éles képet csinálni róla, hogy Superman egy-két másodpercig nem figyel, mert elgondolkozik és a több száz sorozatfotóból egy éles lesz.
A filmben ez az egész írtó gagyi, nincs kidolgozva, mint az összes szuperhősös filmben az összes karakter hihetetlenül le van egyszerűsítve és butítva. És pláne nincs kidolgozva a modern világra, amikor mindenki zsebében okostelefon van, arcfelismerővel, és 1000x több túrista van New Yorkban, mint a '80-as - '90-es években, szóval még véletlenül is lefotózhatják egy csomóan.
Amúgy Clark egy vidéki suttyó, kansasi tájszólással (Supermanként nem így beszél), aki felkerül Metropolisba és senki nem ismeri. A munkahelyén kívűl nem is találkozik senkivel (nincs rá ideje, ugye). És Metropolisban csak újságíróból van párezer, szóval ki a fene ismerné fel egy 10 milliós városban? -
-
ez legalább nem arról szól, hogy egy katasztrófa elhárító állami tulajdont eltulajdonítva, emberek százainak túlélését potenciálisan a nullára redukálja, hogy megmentse a családját. "Én csak teszem a dolgom. Oda megyek, ahova mondják" /The Rock első mondatai/ -
Azért vannak próbálkozások... a Hurrikán melóban vagy a Crawl-ban, a katasztrófa pusztítása csak egy körülményrendszer, és nem arra hegyezik ki a cselekményt, hogy menekülnek előle. Van egy külön cselekmény, a film főszála, és katasztrófás körülmények közé van helyezve. Más kérdés, hogy ezek a filmek jobbnak nevezhetők-e, mint egy vegytiszta katasztrófafilm, de mostanában egyre több az ilyen jellegű sztori. -
Nem adtam rá sokkal több pontot én sem, de mi a lényege egy katasztrófafilmnek, mint hogy beletesznek egy cringe családot (és kutyát, a' la Roland Emmerich), akik majd menekülnek a gebasz elől mindig?
Mi legyen akkor benne? Mutassák kizárólag a katasztrófa pusztítását? Olyan is van, de azt dokumentum filmnek hívják. Ebben a zsánerben ennyi van, és előre tudható, hogy a többi ilyen stílusú film sem fog ennél nagyobbat dobbantani. Legfeljebb megszórják még több cgi-vel. -
Greenland
tipikus a-b-c-d-be menekülünk a katasztrófa elől. Közben mindnehol üvöltözzük, hogy NAthan, aggódounk mer cukros (mer ugye a világvége az nem elég para), mindenhol könyörgünk, hogy az én családom az más. Vége. Egy rakás szar...
4/10 -
És mit nem értettek a Batman V Superman filmen? :D -
croods 2
Aranyos volt. Siman az ev filmje :) -
The Breakfast Club (1985)
Hogy miért nulladik óra a magyar fordítása, amikor szombati büntiben vannak...na mindegy.
Jópofa film, jó zene.
7/10 -
Bár igazad van, de Superman álcája azért nem csak a szemüvegből áll.
bónusz:
-
A Superman érával az a legfőbb probléma, hogy annak az univerzumnak az élőlényei gyakorlatilag mind fogyatékosak. Mégis: ki a fasz tudná elrejteni a komplett személyazonosságát egy kibaszott szemüveggel?
Te nem ismernél fel egy jelmezes mukit, akinek a magánéletben annyi lenne az álcája, hogy felpakol egy szemüveget, ami még csak nem is sötétített üvegű? Főleg, ha a közeli ismerősöd vagy a munkatársad. Ezért mondom, hogy ez agyfasz. Ez az imbecilisség szintje.
Ezért volt jó az a snitt a Zöld lámpásban (ami egyébként nem egy jó film) hogy mikor Reynolds megvillantja a hős énjét a csaja előtt, még úgyis szinte azonnal felismeri hogy maszkban van. Mert az alkata, a hangja, a mozgása, a stílusa mind elárulja. De persze Clarknak elég egy szemüveg is. -
Sok minden mellett el lehet menni az első mozinézés alatt, ami fontos.
Legalábbis az ismerőseim elmentek mellettük.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van a film elején az a rész, amikor Lois rájön, hogy valaki a LexCorpból tudja, hogy Clark=Superman. Ennek fényében teljesen más az egész film. Az egész jelenetnek ez a célja, hogy ezt megtudja a néző. Mégis, sokaknak többszöri újranézéssel sem esett le, hogy amikor Lex bemutatja egymásnak Clarckot és Brucet, TUDJA!
És a filmben sok ilyen van.
És rengeteg jelkép, ami megintcsak a film élvezeti értékét növeli.
Ezzel szemben, az egybites gondolkodók lehúzták a filmet, és teszik ezt mai napig. -
Azon mit kellett megérteni? Szerintem nem volt rossz film... -
Aki azt mondja, hogy "Aki azt mondja, hogy érti a Tenetet, és azt állítja, hogy logikailag hibátlan, az nem érti az időutazás logikáját." de akire gondolt, az nem mondta ezt, az csak egy utolsószómániás halandzsa. 
Amúgy konkrétan arra gondoltam, hogy tök banális dolgokat tudnak megkérdezni azok, akik állítják, hogy értik. Nem hibátlan, de az ok és okozati rész szuperül benne van a filmben, ha valaki már azt sem érti, semmit nem ért.
Én anno a Batman v Supermannél láttam ezt a hozzáállást, hogy mennyire gyűlölték sokan ismerőseim közül és amikor elbeszélgettünk róla, kiderült, hogy meg sem értették a filmet. -
willtex #103741 Aki azt mondja, hogy érti a Tenetet, és azt állítja, hogy logikailag hibátlan, az nem érti az időutazás logikáját. -
hawkie22 #103740 Én nem tudom, nem tartom hülye gyereknek magam, de én nem értettem a filmet, ebböl kifolyólag unatkoztam is rajta. Pedig szeretem a gondolkodós/gondolkodósabb filmeket. -
Aki azt mondja, hogy érti a Tenetet, és utána leírja, hogy ez meg az szarul van megcsinálva és logikátlan, az épp hogy nem érti a filmet. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most mi van?? Ja ezt offba kellett volna rakni :D -
willtex #103737 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jogos, csak két példányban van jelen egyszerre.
Ettől még az interakció a két irány közt problémás. Intuíció bullshit ide vagy oda. -
Mi olyan bonyolult?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ott nem inverzben van a csaj, hanem normál előrehaladásban. 14 napot voltak inverzben (gyakorlatilag időutaztak), majd amikor megérkeztek, lekapcsolták a visszatekerést.
Igazából vizuálisan is kurva egyszerű megkülönböztetni, hogy mikor van inverz, mivel elmondták, hogy az inverz levegőtől összeomlik a tüdő. Ergo akkor vannak inverzben, amikor rajtuk a légzőmaszk.
-
willtex #103735 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mint ahogy mondtam, a két idővonal találkozása problémás. Nem csak a vízbe ugrós rész, hanem szinte az összes. Beszélni sem tud a két vonal, mert olyan kérdésre kell válaszolni, amit még fel sem tett a másik. Verekedni szintén nem lehet, mert olyan ütést kell kivédeni, amit el sem indított a másik. Autót vezetni is a lehetetlenséggel határos, mert ha gyorsan akarsz hajtani, akkor előre sebességekbe kell tenni az autót, és tolatva száguldani. stb.
Ettől még az ötlet érdekes, csak filmen nem igazán működik. Igazából könyvben sem nagyon. -
Monster of the Week. Nincs egy nagy átívelő történet, hanem csak egy halvány sztori vonal (Bébi Yoda). Helyette CSI, Mentalista, Castle stb. módon heti ügyek vannak csak. Kalandozások a peremvidéken...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.12.11. 18:58:49