106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Blum #76048 Hirtelen nem tudtam mirol beszelsz,aztan megneztem az angol cimet es beugrott. Nekem is nagyon tetszett.
Nemreg neztem meg es ertekeltem itt a topikban a Struck by Lightning-ot,nekem az is tetszett es hasonlo kategoria mint ez. -
IXEMGabeo #76047 hihetetlenül jó film miért csak 7/10 mi hiányzott ahhoz, hogy 9/10 legyen? -
"A Titanic film többe került mint a Titanic megépítése annó"
lol -
ha jól emlékszem valaki említette itt a "Egy különc srác feljegyzései"-t
Hét tényleg hihetetlen egy jó film.
Emma Watson miatt álltam neki én is,mint sokan mások,de a gimis évek és a felnőtté válás rögös útja teljesen jól van leírva ebben a filmben.
Persze van benne a régi receptből is.romantika,titkok és miegymás,de az összhatás elég magával ragadó.
7/10 -
Az Oslakos (Man form the Earth) is egy igen kis koltsegvetesu film, megis zsenialis szerintem. -
IXEMGabeo #76043 Ha összehoznánk egy hasonló jó filmet, mint az Időbűnök (spanyol), akkor az már bőven jó, mivel az egy kis költségvetésű alkotás volt mégis baromi izgalmas és élvezetes. -
Hogy itthon mi mennyi, azt nem tudom, csak külföldi listákból lehet viszonyítani, és ott sem a színész gázsik teszik ki a büdzsé nagy részét. Egy amatőr rövidfilm is több ezer dollárnál indul. Nagy részét a technikai dolgok viszik el, a forgalmazás, promózás, általános kiadások. -
jó, nyilván egy amerikai színész kap 20-30 millió dolláros gázsit... más szint én értem
de itthon mi kerül több száz millió forintba? -
Angolul lehet találni ilyen listákat, teljesen reális árak ezek, a filmipar sosem volt olcsó cirkusz. -
Akkor velem baj van :) -
SorstalanságKöltségvetés 2,5 milliárd HUF (becsült) -
egy tételes listát megnéznék, hogy mi mennyibe kerül... -
A most készülő Coming Out durván 300 milliós gyártási alapot kapott, és ebben még nincsenek benne a külső támogatói pénzek. Nem scifi, nem 3D, csak egy sima vígjáték. -
bcrics #76035 Sztem megegyezhetünk hogy ebben a generációban már nemlesz értelmes, nagyobb tömegeket megmozgató, magyar film.
5-6 évente befut egy kaméleon, Üvegtigris, Argó Típus és ennyi.
Maradjunk csak az indul a bakterháznál... -
Vannak, jó kevesen. -
van miből, és még utána is marad bőven... itt azt a keveset is lenyúlják -
Mert külföldön nem, mi? -
vagy nincs elsikkasztva a költségvetés... mint ahogy volt már rá példa a magyar filmgyártás történetében... -
"egy sima magyar film gyártási költségei százmilliós tételnél indulnak"
Ne általánosítsunk. Vannak 100 millió alatti filmek is, melyek nem külföldi vendégszereplő színészekkel, drága autók összetörésével, drága helyszínek kibérlésével stb. operálnak.
-
Feltámadni látszik? 5 éves film! De ha azt vesszük, hogy az utóbbi 10 évből mondtál 3 jó filmet (ennél azért több van, de nem ez a lényeg), az miért a feltámadás jele? -
jó lenne tudni hogy mi az isten kerül annyiba... -
Nincs semmilyen cgi, tűzijáték, amcsi színész, 3D, egy sima magyar film gyártási költségei százmilliós tételnél indulnak. -
Nem is mondott ilyet, hogy ilyenek kellenek! -
Sok százmillió mi? Nem kellenek ide robbanások, CGI és green screenes utómunka, 3D sem kell
normális forgatókönyv kell és normális színészek, elhivatott szakemberek... mi a bánat kerül ebbe több százmillió forintba? nyilván nem értek hozzá, de akkor is túlzásnak érzem
jó persze értem én amit mondasz, rohadt nehéz akármennyi pénzt is összeszerezni filmre Magyarországon
a sorozatokat is hiányolom... de amíg ilyen való világra, barátok köztre meg amatőr színészes izékre (gyanú árnyékában) meg éjjel nappal budapest szintű szarokra van igény nézői részről addig tényleg nem fog előremozdulni a piac semmit... mert ha a kutya se nézné ezeket akkor levennék a műsorról és talán rá lennének kényszerülve hogy minőségibb filmeket/sorozatokat csináljanak -
Azok a jó magyar szakemberek leginkább maroknyian vannak. Maroknyi igazán jó rendezőnk van, annál kevesebb jó forgatókönyvírónk, szövegíró, gyakorlatlan operatőrök, stb...
Nincs állami támogatás, a pénzek nagy része össze van kuncsorogva, így olyan emberek állnak a filmek mögött, akik nem is tehetségesek.
A színészeket nem tudják vezetni kamera előtt, rohadtul modorosak, és színpadiasak, szavalják a szövegkönyvet. Persze van kivétel, akik évtizedes háttérrel már zsigerből hoznak egy szerepet, és kivívtak annyi tiszteletet, hogy nem egy kamera előtt jutalomfalatért pitiző tacskó szintjén irányítják őket, csak unalmas minden magyar filmben Csuja Imréket, Revicky Gáborokat látni. De egy fiatalabb generációs színész nagyon hiteltelen tud lenni, statisztákról nem is beszélve.
Műfaj meg azért merül ki ennyiben, mert senki nem jár magyar filmért moziba, így nem mernek kockáztatni, túl sok pénzt buknak így is úgy is, nem térül meg az a sok százmilliós gyártási költség, és az egyedül még eladható közönségműfaj az a romantika és a komédia. -
a magyar szakemberek jók (rendezők, színészek, operatőrök...stb.)
csak nincsenek jó forgatókönyvek... vagy romantikus vígjátékot tudnak csak csinálni vagy sima vígjátékot
hiányzik a többi műfaj... a thriller, a krimi, a dráma, az akció, neadjisten egy scifi vagy egy kalandfilm
oké, ezekhez pénz kell, de ne Hollywood legyen a mérce, nem kell ide CGI meg mittudomén... vegyenek példát a franciáktól vagy az angoloktól, de ott vannak még a svédek és a dánok is... csupa remek filmmel nagyszerű forgatókönyvvel és cseppet sem jobb színészekkel mint amilyenek itthon is vannak -
Hát akármilyen szar is lett, még abból is lenne mit tanulni a hazaiaknak :D -
"valamit tanulhatnának már tőlük baszki."
A Die Hard 5-öt remélem árgus szemekkel nézték :D
De nyugi, lesz hamarosan Argo 2, meg leszünk mentve
-
"Hozzáadás a tiltólistához"
bye -
Kaméleon a Kontroll óta készült legjobb magyar film. Kár, hogy már ez is 5 éves, és azóta említésre méltó magyar alkotás nem született.
Ide hoznak mindenféle hollywoodi produkciót, világsztárt, neves filmeseket, valamit tanulhatnának már tőlük baszki. -
8/10-es magyar film? hmmm -
Kaméleon
A vizsga, Kontroll, A nyomozó... és most ez. Feltámadni látszik a magyar filmgyártás? Nem rossz. 8/10 -
bcrics #76016 Hallod Nigger, Mekkora egy tipikus kisköcsög vagy:D
Túl sok Kentucky csirkelábat zabáltál, a szádat legközelebb evésre használd inkább, vagy tanulj meg viselkedni.- -
Dark Skies - 4/10
Ennel sokkal tobbre szamitottam, ez igy nagyon keves volt.
A klasszikus gagyi ilyesztgetesbol szerencsere alig volt benne, de a film feletol mar egyaltalan nem is volt felelmetes, semmifele parat nem sikerult onnantol prezentalniuk, kar erte. -
Movie 43. 7/10.
Beteg film volt,de nekem tetszett.
Django: Újból meg néztem és még mindig 9/10 film nálam.
Akinek ez a film nem tetszik,azzal baj van. -
Jack the giant slayer:
Elvezheto,latvanyos,ismeros arcokkal.Kicsit mintha egy mesekonyvet olvasna az ember olyan erzes.Az pedig nekem mindig pozitiv.
6,5/10 -
-
Csatlakozz felkiáltójeles társaidhoz. -
Regiujzenek #76010 Csatlakozzatok a Facebook-on a Régi Új Filmek csoporthoz és osszátok meg élményeiteket, véleményeiteket új vagy régi filmekről. De ha kérdésetek van, vagy kerestek információt, filmet, stb. azt is megtehetitek:
Régi Új Filmek Facebook Csoport -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Persze hogy nem. Ahány ember annyi szokás. Én úgy 13 évesen kezdtem bandázni. Akkoriban még semmi rossz dologgal nem járt ez (illetve egyvalamivel mégis: cigiztünk :) jobbára beszélgettünk zenékről kocsikról és persze csajokról. Én valahogy mindig megtaláltam a nekem való társaságot bármerre is éltem...érdekes, hogy itt egész más a szitu. (Ne vedd magadra, mert nem Rád vonatkozik) Itt a fórumokon viszont valami rejtélyes módon mindig megtalál pár retardált. Ki érti ezt? :)