106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Félreértés ne essék, a fogyását csak egy példaként hoztam fel, nem emiatt méltatom és nem is próbáltam sugallni hogy emiatt kéne méltatni őt. Csak az a kid rettenetesen lehúzta mint színészt hogy így bűnrossz meg úgy bűnrossz, és erre reagálva írtam azt. -
Yeah, tell me more...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Lenyegeben csak azt mondom, hogy nem azert kell Bale-t meltatni, mert ugy jatszik a sajat testsulyaval mint mas a legoval.
Tovabba en nem tartom kiemelkedo szinesznek, de nagyon kedvelem, foleg a felsorolt filmek miatt, de ugyanakkor teljesen nyilvanvalo, hogy azokban a szerepekben barmikor helyettesitheto lett volna x+20 aktualis szinesszel. -
Nem is kell überkivételesnek lennie, épp elég annyi, amit eddig hozott. Tehetséges, jó, eladható. Kész. És a szerepeit elnézve azért elég sokoldalú . -
Ez nettó faszság. Nekem nem sokszínű és univerzális színészek kellenek, hanem professzionális karakterszínészek, akik az adott karkatert TÖKÉLETESEN és csípőből hozzák és ha csak meglátod őket a vásznon, nekik máris elhiszed, hogy ŐK AZOK, amit játszanak.
A sokoldalú színész, aki drámától a komédiáig, a várandós mosónőtől a buzgár hadvezérig mindent el tud játszani, az ritka mint a fehérholló és egyáltalán nem biztos, hogy adott karakterhez ő a tökéletes választás. Az hogy neki a művészi karrierjéhez és kiteljesedéséhez erre van szüksége (pláne ha csak bemagyarázzák neki az idióták, hogy ez miiilyen fontos), minket nézőket abszolájte hidegen hagy, ez az ő magánügyük.
Jobban örülök annak a fodrásznak, aki CSAK fodrász, mint annak aki autodidakta módon elsajátított 17236 féle szakmát és mellesleg fodrász is. L@F@SZT! -
Harsh Times-ban szintén jó volt :)
Mellesleg pont az említett Fighter-ben igen csak jó és ott nem a szokott faarcút hozza... vígjátékban mondjuk nem tudom elképzelni :) -
-
Velemenyem szerint attol, hogy valaki nagy beleelessel all neki a szerepeinek, meg nem teszi Ot kivalo szinessze.
Ne erts felre, en kedvelem Bale-t, pont pl. az Am.Pszicho miatt (vagy anno a Shaft-ben is jol hozta a rasszista kocsogot), tovabba a The Prestige-ben vagy a Gepeszben is rendben volt, nem is beszelve a Fighter-rol amiert dijazta is az akademia. De ezektol fuggetlenul azert nem tartom egy ezerarcu, uberkiveteles szinesznek, sajnos egyelore tul sok arcat nem mutatta meg. Az, hogy le-fel fogyott inkabb tekintheto lenyugozo artista mutatvanynak. A dark knoght filmek pedig pont nem miatta olyanok amilyenek.Elismero a teljesitmenye, de mint szinesz en nem borulok a foldre tole.
Szivesen latnam mar valami igenyes vigjatekban esetleg, vagy olyan dramai szerepben, ahol gyokeresen mas karaktert kell jatszania mint amikben eddig lathattuk. -
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
gondolom az RTL-es de az "Bazdmeg" egyezik -
mi ez a hang Eddie Murphynél ??? :) nem ez szokott lenni a magyar hangja -
ezt lehetett szinkronnak nevezni:)
-
Nem csak Bale-ből áll a film :) A szinkronban szinte az összes karakter melléfogás volt, kivéve talán a nőket. -
Mindkettő rossz :) -
'Bale féle denevérember hang = broáf', 'Nem, a magyar szinkron borzalmas.'
Döntsétek már el mi kell... -
Nem, a magyar szinkron borzalmas. -
Legközelebb magyarul nézd őket:) Úgy egész jók ;) -
Nem mondhatod egy filmre, hogy láttad, ha nem is nézted végig :)
Amúgy értem hová akartál kilyukadni...Neked nem jött be.
Én tegnap a Garfield 2. részével voltam ugyanígy: képtelen voltam 15 percnél több időt szánni rá. Hihetetlen nagy csalódás volt az első rész után.. -
Én az Equilibriumban csipáztam Bale-t, az a szerep jól állt neki. -
Sajna a Batmanekben kifejezetten rossz volt. (Bale féle denevérember hang = broáf).
-
Nem értem mi bajod C.B.-el, és mi az hogy a Nap birodalmán kívül nem tud semmit felmutatni?
A legújabb Batman trilógiát akkor egy az egybe kihagytad? Mert abba is ő van és rendesen kitett magáért. A gépészt sem láttad? Az amerikai pszicho-t sem? Netán a Gyilkos nyugalom? Akkor ezek mind-mind bűnrossz filmek ugye?
Egy biztos: azzal egyáltalán nem lehet vádolni hogy félvállról veszi a szerepeit... a Gépész kedvéért pl. 35-40 kilóra fogyott le (persze állandó orvosi megfigyelés alatt volt a forgatás alatt) hogy a lehető leghitelesebben játszhassa el az elzüllött életű, lelki gondokkal küszködő szerencsétlent, akinek valami nincs rendben a múltjával. Aztán pedig visszaszedte a kilóit és kigyúrta magát mert egy évre rá forgatták a Batman Kezdődik-et.
De egy másik film a Hajnali mentőakció kedvéért is megcsinálta hogy lefogyik hogy hitelesen adhassa a megkínzott és éheztetett foglyot, akit alakított. szted ki vállalná ezt be?
Informálódj kicsit mielőtt véleményt mondasz valakiről. -
Borzaskutya #76346 Lehet ez volt a hiba... :) -
Mi volt abban a jó, én anno feladtam fél rész után. -
Borzaskutya #76344 Ugyan nem film, de ... Még egy olyan sorozat nincs és nem is lesz mint a The Sopranos volt. 4X néztem meg az évek során. Óriási... 10/10
R.I.P James Gandolfini. :( -
Egy jelenet van meg egy filmből(fekete-fehér):
falon van egy festmény amin egy ház van, és mintha abban játszódna a film, de ezt kb 15 évvel ezelőtt láthattam, melyik lehet ez a film, Hitchcock szerűnek tűnt? -
Makszi riszpektó. -
Utolsó mondatod kőkemény bullshit, kár volt csillagozni, ha azt hitted okosat mondasz... -
gulyasandras #76340 Valahogy sikerült olyan filmeket megnéznünk az elmúlt napokban, melyeket leginkább az köt össze, hogy a végük ODAB*************!!!!!!
Inherit the Wind (1960)
Tracy. Ha a többiek gyengék is, ő mindig csúcsteljesítményt nyújt. A vége pedig egyszerűen káprázatos.
Les quatre cents coups (1959)
Többszöri (5-6 alkalom 20-25 év alatt)megtekintés után mondhatom csak el, hogy a film eleje és közepe is egész jó.
Sorry, Wrong Number (1948)
Évente meg kell néznem, bár középtájon igencsak leül.
Rear Window (1954)
A TÖKÉLETES film; ennyi.
3:10 to Yuma (2007)
Az eredetinél mérföldekkel jobb (azt csak Glenn Ford miatt érdemes megnézni). Bale szokásához híven bűnrossz.* Az utolsó félóra kifejezetten tetszett, a "rohanást" a hozzá rendkívül passzoló zenével nagyon elkapták - néhány másodperc csak, de isteni.
The Petrified Forest (1936)
Davis legjobb filmje. (Mondjuk el azt is, hogy összesen 5 filmje nézhető.)
Key Largo (1948)
Robinson lehengerlő.
*Bale is kapribogyó/Portman stb. útját követi. Egy kifejezetten jó teljesítmény után (Empire of the Sun, The Basketball Diaries, Léon) nem tud felmutatni semmit sem. -
de úgy is fogalmazhattam volna, hogy -

-
Számomra a film ott kezdődik, hogy remény rabjai, forrest gump, életrevalók....számkivetett...csak hogy párat említsek, ellenbe a Man Of Steel hozta azt amit egy új köntösú Acélember mozitól elvártam, se többet se kevesebbet....
Sokan negativnak érzik a sok visszaemlékezést....számomra érdekes volt azis úgy hogy már letudtam 10éved smallvillet... -
"Max neked az a stílus [nem jön be], semmi gond ezzel, de próbáld meg egy tágabb látószogu lencsén át nézni a világot." -
A teljes komment nyilván nem Kockának szól, csak az O egyik mondatára reagálva irtam az egészet és kuldeném mindenkinekakiszereti ;) -
Ezt meg jo lenne orokre elfelejteni, hogy TOBBET VARTOK olyan filmekrol, amik egyszeruen a PONYVA szót A-Z-ig kimeritik.
Márpedig Superan ponyva, ahogy Ironman, Spiderman vagy Batman is az, sot az X-Men is es az Avengers is az, tessék szépen a helyén kezelni oket (annak ellenére, hogy egyszer jott egy Nolan nevu tag és nekiállt vérkomoly arccal elmesélni a Bambi cimu mesét felnott embereknek, és elvárta, hogy az emberek komoly képpel hallgassák végig és bologassanak).
Vicc az egész, ezek a filmek BÁRGYU pizsamás szociopatákról szólnak akik mégbágyúbb és 1 dimenziós szociopatákkal birkóznak 1.5-2.5 órán keresztul kurva látványosan. Annyi az egyetlen baj, hogy a drága stúdiók DUMDUMDUMMMMMMM-VOAAAOOOOOO hangeffektek kíséretével olyan trailereket vágnak ossze ezekbol a mesefilmekbol, hogy az ember azt hiszi most fogja megnézni minimum a SE7EN c. thriller folytatását...
Gyertek már le a fellegekbol és lássátok azt, hogy mit tudnak ezek a filmek, mennyi van bennuk, mennyit lehet kihozni a bárgyú, unalomig ismert fohosok szemilyégébol és az izzadságszagú karakterfejlodésukbol. Es lássátok azt is, hogy azok a felnott emberek vagytok, akik sosem fogják azt érezni 25-30 éves fejjel a moziban mint amit 8-10 évesen a képregényeket lapozgatva vagy a legelso szuperhosos filmeket bámulva VHS-rol.
Hányszor hallottam már azt egy-egy ujabb uberdurván bemarketingolt szuperhosos mozi trailer-e után, hogy "Na, ez most aztán tényleg durva lesz, ez basszus utni fog, ez most milyen darkos, milyen kokemeny, milyen epic..." aztan meg mi lett a vélemény kábé mindegyikrol?
"Hát nem volt ez rossz, kicsit ecceru, kicsit tobbet vártam a sztoritol, kicsit lehetett volna komolyabb/komorabb, de -figyelem, joker mondatrész kovetkezik- A BUNYOK MEG A HARCOK ESZMELETLEN JOL VOLTAK MEGCSINALVA".
Es ennyi. Aki az utolso mondatrésznél tobbet vár ezektol a botegyszeru karakterektol/filmektol/sztoriktol, az kezeltesse magát.
Elnézést ha kicsit hosszura sikerult de csak jót akarok :) -
Acélmanusz
Látvány 10/10
A többi 6/10 -
"Persze Hobbit meg ilyesmi nagyobb filmek moziban nézősek. "
Ki ne találd már, hogy a Hobbit "nagyobb filmnek" minosul mint bármelyik pizsamás szupersrácról szóló film...
Max neked az a stílus jobban bejon, semmi gond ezzel, de próbáld meg egy tágabb látószogu lencsén át nézni a világot. -
Newfronter #76331 A többségnek jó, és ez a lényeg. Engem is főként a CGI fog meg egy igazi szuperhősös filmben. Lenne még plusz igényem, de olyan film sosem lesz, ami minden igénynek megfelel, mert az lehetetlen.
Logikátlanságok nincsenek a filmben, csak az van, hogy nem értünk pár dolgot, de meg lehet logikusan magyarázni mindent ebben is. Ennyi. De a film topikjába leírhatod, hogy melyek azok a dolgok, amiket nem értettél, és ott megvitatjuk.
-
jól mondod: van akinek ez jó és elég. a készítőknek mindenképp, meg úgy látszik a nézőknek is...
-
hiper KOCKA #76329 Igen mert nem is akart több lenni... de ez nem jelenti azt hogy ez jó is így. Van akinek jó, van akinek a vizuális effektek száma határozza meg az egész muvi pontozását, az összes többi meg elfelejtendő mivel ez szuperhősös film ugye...
Nem ellenpéldának hoztam fel a két filmet, hanem arra próbáltam utalni vele hogy egyre több lesz a pazar látványú film, így egy idő után már nem lesz olyan kiemelkedő egy alkotás, ha kizárólag a CGI-vel akar hódítani... figyelmesebben olvassuk már el egymás kommentjét... thx.