106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ez már műsoron van? A nyári filmek közül ezt vártam a legjobban! -
bár nem pont filmes, de azt hiszem releváns
-
én cím/trailer alapján neki se álltam letö... izé, kikölcsönözni :)
Amerikai film, amerikaiaknak... -
Sztem szimpla penzkereseti lehetoségként tekintett rá, mellesleg a film masszívan sikeres lett (70milliobol worldwide 160at csinalt), ergo mint producer jó munkát vézett. :) És amellett se menjunk el, hogy egyedul miatta volt a film élvezheto. Freeman-nek inkább van szégyenkezni valója :) -
Én már az első 10 másodpercben fogtam a fejem, mikor az őrök hóálcában(fehérben) a frissen sepert aszfalton(fekete) masírozgattak.
Ennek a filmnek egyébként kb. minden kockája rossz - Buttler nagyot esett a szemembe, hogy mint producer ilyen szennyekre költi a pénzét. -
Támadás a Fehér ház ellen (logikátlanságok)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Maga a film egy 7/10-t simán megért volna ha nem lettek volna benne a következő baromságok:
- értelemszerű hogy egy USA-ra haragudó puccos dél-koreai támadja meg az elnököt, akinek az országa szövetséges az USA-val és védelmet is biztosít nekik az északi szomszédja ellen... minek kellett egy értelmetlen blődségekkel teli indokot találni arra hogy egy dél-koreai fickó legyen a terrorista?
mikor ott az északi szomszéd, akinek ezeregy oka lenne ezt a merényletet megcsinálni az USA ellen, és senki nem kérdezte volna meg miért tette... mert magától értetődő
- 3-an őrzik a Cerberus kódját ami megsemmisítené az összes amcsi rakétát a silójában ezzel védtelenné téve az USA-t és megölve sok tízmillió embert... az elnök parancsba adja 2 emberének akikből megpróbálják kiszedni a kódot hogy mondják meg mert ő úgysem fogja... ezzel direkte a terroristák kezébe játszva annak lehetőségét hogy a koreaiak eltöröljék a fél Amerikát
szegény elnököt annyira meghatja az emberei verése és megpróbáltatásai hogy nem érdekli ha a népe meghal sem, de őket bizony ne üssék, mert kár lenne összevérezni azokat a drága öltönyöket
- a Cerberus kódjai 5-6 karakterből állnak hogy szegények megjegyezhessék
ezzel szemben a Cerberus program végrehajtását visszavonó kód? úgyvan, az legalább 50 karakterből kell hogy álljon, hogy szerencsétlen Butler-nek minél több idejébe teljen begépelni miközben már csak alig 1 perc van a végrehajtásig... mekkora ökörség ez
a visszavonó kód felesleges hogy annyi karakter legyen, az a terroristáknak úgysem kell hisz nekik pont az volt a céljuk hogy elindítsák az önmegsemmisítést, nem az hogy visszavonják
- a visszavonó parancsot kizárólag a Fehér ház alatti atombiztos bunker számítógépéből lehet visszavonni... véletlenül sem lehet a Pentagonból is megtenni, vagy a Norrad-ról, vagy a Védelmi Minisztériumból... nem lehet... csak az elnöki bunker számítógépéről lehet visszavonni... adjunk magunknak minél kevesebb esélyt hogy megússzuk a katasztrófát
- amikor a koreai kiküldi az áruló ügynököt hogy végezzen Butler-el, neki cseppet sem lesz gyanús hogy feltűnik a szerteszét lőtt ház romjai között teljes testi épségben és csak akkor esik le hogy ez bizony áruló, mikor véletlenül kikotyogja a koreai nevét... előtte bejárta a házat, tudja hogy mindenki halott fenn de a volt társa hirtelen megjelenése az rendben van
Volt még más is, de már unom folytatni... nagyon elcseszték ezekkel... de az akció rendben volt, volt látvány is, és amúgy Butler kifejezetten jól nyomta.
-
Kedves John! (2010)
Na igen: ebben tényleg volt minden..akció, szerelem, romantika, hűség, barátság, harag, düh....kedvesség no meg szeretet is.
A kávéházos jelenetnél pár magyarul értő emberke még meg is lepődhet egy pillanatra :)
Jó film, ha a kritikusok szerint vannak is hibái.
10/7. -
Man of Steel
+ valósabb megközelítés és képi világ , s karakter ábrázolások , mint az eddigi részekben
+ rettentő jó vágások az egyes jelentek közt ( Cloud Atlas feeling )
+ bődületes látvány
+ Clark kalandos életének a megközelítése, elmesélése jóra sikerült, habár valami hiányzott…
+ láthattuk a szülőbolygót, a technológiákat, a fajuk (primitív) konfliktusát, és a pusztulását
+ kriptoni technológiák nagyon ott voltak a szeren
+ 3D kimondottan jó volt
- első percekben már zavaró volt a kamera folyamatos apró rángatása, először azt hittem a vetítőgép jár táncot, de sajnos nem… később persze megszokja az ember szeme, de teljesen felesleges volt, és zavaró
- poénok… mi a f@sz volt ez? fogtuk a fejünket annyira odaerőltetett valamik voltak… inkább ne, nem kell poén, ha nem megy természetesen
- L. Lane karaktere elég felszínesre sikeredett, végig teljesen idegen volt, és hogy miért lett bele szerelmes azt nem érteni, csak mert a frencsájz a kettőjüket egymásnak teremtette itt is nyilvánvalóan dúlt a láv azonnal
- Clark ordibálásai… meghal valaki ő kiált. Mi ez valami KLINGON? 3adjára már vicces volt… hopp egy poén:I
- Akciók… értem én hogy repkedni kell ide oda, de komolyan… tényleg? 25 millió falon és épületen át 40 percen keresztül? oké hogy látványos csata, ami az első 10ig még az is volt, utána már csak annak drukkoltam hogy valamelyik nagyon gyorsan dögöljön meg, mert még egy menetre nem akarok elmenni… de elmentünk és csak repkedtek, ütöttek, és a város összes épületébe benéztünk
- apropó épületek… bazmeg, minden jelentben összedőlt pár, megszámolni sem lehet hány… tucatjával. Egy idő után már 0 reakcióval konstatáltam, hogy jé itt is egy bazi nagy toronyház ami éppen arccal előre csókolja a földet… oda se vess rá, lesz még vagy 5… és lett is!
- No és a csodaszemüveg a végén… biztos a 13as raktárból van azért lesz tőle felismerhetetlen Clark....... kár volt érte.
- Zene… ha az volt a terv, hogy egyetlen fülbemászó dallam se kerüljön vászonra, akkor sikerrel jártak. Nagy 0-a volt. Már már zavart, hogy valami generikus rombolunk és van alatta valami zörej hallható zene címszón. Vártam egy visszatérő hangzatos motívumot, de nem volt. Még a végén sem, a Superman theme sem csendült fel, a végefőcím alatt sem. :/
Azért jól szórakoztam, de messze nem annyira jól mint a Batman vagy mint az Avengers esetében. Egy ligával ez lejebb volt.
6.5/10
-
Mivel ezek marketing szektorban dolgozó zombik.
Tudják hogy nagyon hitelesen kell zombulni és nagyon sokan kell lenni, és óriási vehemenciával kell a gépágyú elé ugrani, majd tök parádésan cafatokra szakadni. 
Jól lett megcsinálva, és nem sajnálták rá a lovettát. -
Europa Report (2013)
Egy expedíciót küldenek a Jupiter holdjára, az Europára.
Vegyesek az érzéseim, mert érdekes, és különleges film volt, hiszen ezt a témát még nem láthattuk. Ugyanakkor lekorlátozták az egészet azzal, hogy csak az űrhajó belső, külső, valamint a sisakkamerákon keresztül láthattunk mindent. És szerintem a vágásnál sem döntöttek jól, hogy a film első felében nem sorrendben látjuk a történéseket. A kamerás dolog miatt látvány az nem sok van. De ettől függetlenül érdemes megnézni, mert van hangulata, földi űrhajós sc-ifi, és hát jégbolygó rulz :)
6.5/10 -
Prof William #76478 A boxofficemojo szerint a World War Z világviszonylatban jelenleg $259,022,000 -nál jár ami elég impozáns egy zombifilmtől. Meg úgy általában...
Nem rossz... Hétfőn a haverokkal még egyszer meglessük.
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=worldwarz.htm -
Az acelember (Superman 100k)
4/10
Hulladek az egesz. -
Lesz idén moziünnep? -
mind a ket film nagyon nagyon jo!!!! -
Szívesen :) -
Köszi! Van a listában pár cucc ami kimaradt még...
(A többieknek is köszi csak classic alatt min. 1970 előtti stuffokat értek..:P) -
Grisham könyvekből marha jó filmeket csináltak szvsz.
Akkor legyen mindkettő: könyv+film (én így láttam mindet, hogy előtte könyvben is olvastam). -
A Grisham konyveket olvasni kell, nem filmben megnezni (mashogy alakulnak neha meg a hattersztorija a karaktereknek teljesen mas).
BTW The Rainmaker (97-es) is kurva jo. (Matt Damon, Danny De Vito, Claire Danes, Mickey Rourke, Danny Glover) -
John Grisham: Az ítélet eladó (Runaway Jury) - John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Rachel Weisz -
12 Angry Men (1957)
A Man for All Seasons (1966)
Anatomy of a Murder (1959)
Inherit the Wind (1960)
Judgment at Nuremberg (1961)
M (1931)
Paths of Glory (1958)
The Passion of Joan of Arc (1928)
The Trial (1962)
The Wrong Man (1957)
To Kill a Mockingbird (1962)
The Verdict (1982)
The Caine Mutiny (1954)
Paths of Glory (1957)
Town Without Pity (1961)
King and Country (1964)
Breaker Morant (1980)
A Few Good Men (1992)
The Address (2011)
Shaurya (2008) -
Vagy egy másik klasszikus, ha még nem láttad: Egy becsületbeli Ügy (A Few Good Man) Jack Nicholsonnal, Tom Cruisezal ésDemi Mooreral. -
Egynek: Ha ölni kell (A Time to Kill). Szerintem nagyon jó film, ráadásul a színészgárda is impozáns (Kevin Spacey, Matthew McConaughey, Samuel L. Jackson, Sandra Bullock, Kiefer Sutherland, Donald Sutherland, Oliver Platt...) -
Kicsit off:
Hmm ilyen régi nyomozós/tárgyalótermes mozi filmeket nézegetek mostanában,
mint pl. az Adrian Messenger listája, az Egy gyilkosság anatómiája, 12 Angry Man, Vád tanúja etc...
Tudtok ehhez hasonló filmeket ajánlani? -
Ha poénnak írta annak nagyon rossz, ha nem... no comment. -
Te most valami troll vagy, vagy mi a fasz? Ide jársz vasárnaponként böszmeségeket írogatni? -

-
Ezen én is felhúztam a szemöldököm... -
pauly #76461 "Freddie Mercury legemlékezetesebb filmszerepe"
-
Kimaradt a 'h'... szóval, 'ha' -
Maximum, a két éves kölökként rángatták a kamera előtt
Born: George Timothy Clooney
May 6, 1961 in Lexington, Kentucky, USA -
Nem esküdnék meg rá, de Goerge CLOONEY 1963-ban biztos nem szerepelt filmben... BTW: kösz a tippeket! -
gulyasandras #76457 Commando (1985) - Így kell "lődözős" filmet csinálni. Egyszerűen nem lehet megunni. (Freddie Mercury legemlékezetesebb filmszerepe!)
Charade (1963) - Hitchcock legjobb filmje. (George Clooney is egész jó benne.) K Ö T E L E Z Ő!
Roman Holiday (1953) - Már a menünél kiakadok, a végét pedig teljesen szétbőgöm.
The Nun's Story (1959) - Akik nem rajonganak a néniért, nos, ők is szenvedjék végig a filmet,mert a befejezés felejthetetlen. (Maga a film nem egy nagy durranás.)
Breakfast at Tiffany's (1961) - Jelenleg 3 BaT-poszter lóg a nappaliban.
Ha a filmet nem is nézed meg, ezt a szösszenetet nem hagyhatod ki:
The Children's Hour (1961) - Az eredeti filmnél nem jobb. Más. -
Az acélember - 6/10: Szerintem ezt a filmet Michael Bay rendezte. Ilyen pusztításra csak ő képes. Látvány, zene tökéletes, de összességében nem jött be. Papa Kent meg simán Darwin-díjas. IMAX 3D szar volt, soha többet. -
bcrics #76455 kisebb csúsztatások voltak benne, de az egyik legjobb dráma.
Pl.: a gyakornoki idő alatt is kapott pénzt a valóságban az illető, stb, de ezek a film értékéből semmit nem vonnak le. -
viizo #76454 Pursuit os Happiness / A Boldogság Nyomában
Bár már 7 éves film, most láttam először, és kifejezetten tetszett. Will Smith talán legjobb drámai alakítását nyújtja, bár a nagy pechekről, és még nagyobb kitartásról szóló történet is érdekes.
10/7.5 -
jóhhhh
én nyilván a járókára gondoltam -
Olympus Has Fallen
6,5/10
Egy támadás a Fehér Ház ellen, picit másképp, mint a 24-ben.
Egy egyszer nézhető, izgalmasnak izgalmas történet, jó sok kemény baromsággal, klisével. Sokszor olyan, mintha az ember a Die Hardot nézné, csak Washington, DCben játszódik a történet, és Bruce Willis helyett Gerard Butler a főszereplő.
Egy biztos, ha ezt vki meg tudná lépni az USA ellen, akkor lehúzhatnák a rolót mindörökre.
Antoine Fuquatól eddig szerencsére csak jobb filmeket láttam. Ez nem azok közé tartozik, de 1x nézhető. -
Highest Grossing Movie Franchises
Linkbe, mert imgurol nem linkelunk:) -
Az a "világ életükben", leginkább a 90-es évektől. -
ez jó kérdés, pedig világ életükben nagy haverok voltak