106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #77088
    a 3. ponttal abszolút nem tudok egyetérteni, valamivel alá is tudod támasztani? Mert én folymaatosan az ellenkezőjéről olvasok, tapasztalok...
  • sandor8206
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ezt az AI dolgot eleve, honnan szedtétek, nekem pl: simán az jött le, hogy a TET egy sima programozott irányítógépezet
  • Tikal #77086
    tudod, ez igaz is lenne ha a mai valóságot nézzük... de most itt a filmről beszélünk amiben
    egy AI, ami több millió fényévet utazott ide, hogy a Föld vizéből energiát nyerjen, embereket klónoz de a saját robotjait nem tudja karban tartani, pff, egy rágógumi pedig nem mindig megoldás...
  • sandor8206

a filmből abszolut-e lejött, hogy nem full intelligens, inkább csak egy "aratógép", pl: valószínű , hogy nem is önmaga csinálta a gépeket, hisz még pótalkatrésze se volt
    hogy nem AI, sztem NASA-s főnökcsajos részek egyértelműen erre utalnak
  • Blasta
    "egy robot sose lesz annyira KREATÍV, ALKALMAZKODÓ és HATÉKONY mint egy ember"

Ez odáig rendben is lenne, ha nem egy szaros MESTERSÉGES INTELLIGENCIA lett volna az enemy, ami mint a neve is mondja INTELLIGENS. A hatékonyság más tészta, de ha azt feltételezzuk, hogy ez az AI/Alien/akármi képes megépiteni ezeket a bonyolult szerkezeteket onmaga, akkor simán feltételezhetjuk azt is, hogy egy pár szaros HUMANOIDNÁL van neki hatékonyabb vagy legalább olyan hatékony megoldása erre, mégiscsak egy másik fajról beszélunk, képes fenntartani onmagát.
  • sandor8206
    Oblivion droidot miért ember javítja dologhoz
    1; egy robot arra jó, hogy a nap 24 órájában ugyanazt egy fázist megcsinálja mert arra van beprogramozva, egy hegesztő robot széthegeszti a kurva életet is 24 órában, de ennyi...a harci droidok szétlőnek mindent de ennyi
    2; egy robot sose lesz annyira KREATÍV, ALKALMAZKODÓ és HATÉKONY mint egy ember, pl: a filmben volt is egy finom utalás...rágógumis javítás
    aki dolgozott gépiparban az tudja, hogy tényleg így működik ...van egy hiba és old meg valahogy
    3; ennek már nem sok köze van a filmhez, de az iparban nem a robotika a jövő, hanem a "rabszolgamunka", egy robot több 100 MFt is kerülhet és sok gond van vele, nagy a meghibásodás esélye, egy ember fizetése meg tized annyi több évtizedre is és a nap 24 órájában megy egy robottal szemben, ami rengeteg szervizelést igényel (pl: a cégek automata robotnál eleve 80% hatékonysággal számolnak)+egy munkafolyamatot tud és ennyi
    a 10-20 évvel ezelőtti gyártósorok sokkal automatizáltabbak mint a mostani vadi újak
  • BlackWolf
    Az öreg morgan papa azt mondja 50 éve nèzi ahogy szàrazra szívjàk a bolygòt..
  • Kmarha
    Pedig sajnos én ennél így érzem. De ahogy olvasom, mások is többet vártak.
  • Bachstein
    Az már baj, ha egy filmet a mozis hang és kép, esetleg hangulat ment meg a középszerűségtől.
  • Kmarha
    Na én is beálltam a virtuális sorba az Oblivionhoz.
    És verhetem a fejem a falba. Ez a film moziba való. Ami igazán értékelhető benne, az a látvány és a hang.

A közepes (legalábbis ha jó és csavaros scifit vár az ember, akkor közepes) története, ezer más filmben látott megoldások, ötletek, hangyánit erőltetett epikussága, mind mind negatívként jön elő, ketted magadban a szobában képernyőről nézve.

Moziba valószínűleg kétszer nézős 7-8 pontosnak, így csak egy jó erős 6-7 pontosnak ítélem.
    Legközelebb hallgatok a hype hívó szavára és csak elmegyek vetítésre, nincs kifogás.
  • Bachstein
    Kösz, majd meglesem.

Cold Fish-t láttad?
  • tomsolo
    Love Exposure a.k.a. Ai No Mukidashi (2008)

Ez egy irtó jóra sikeredett (elmebeteg) japán film - a japán szót ki kell hangsúlyozni - hogy csak a főszereplőt említsük: egy katolikus családban nevelkedett csávó akinek kb. szuperképessége van a lányok bugyiját telefonnal megörökíteni, megpróbálja megtalálni a nagy Őt, meg is találja csak hát... és ha eddig nem volt komplex a dolog akkor majd ezután az lesz. :)

Aki nem szereti az ázsia filmeket az ne is tegyen vele próbát, a többieknek előre szólok, hogy: 4 ÓRÁS.

Nálam majdnem akkora kedvenc lett mint a Survive Style 5+, bár nem olyan művészi de jóval viccesebb.

8/10

• ZilogR
    Úgy, hogy NEM telt el 60 év, mert azt csak Jack (és a csaj vele) hiszi, nameg az összes többi, akik klónok. Azért kellett az AI-nak a túlélő, mert az tudta, mi az igazság.

BTW: nézhető ez a még életben levő emberek oldaláról is: Ők vajon mit tudnak? CSAK Freeman "leste ki" a sok Jack érkezését, addig, míg ő nem tudott erről, vajon az emberek mit hittek? Valszeg semmit. Mindenki, mint a jó barmok, mentek a mészárszékre.

Mellesleg az az alapsztori, hogy Jack és a társai mennek a Titánra ÉS észlelik a Tet-et. Ők kutatgatni mentek vagy már akkor is volt gebasz a Földön és amiatt mentek?

Miért jó Jack-eket küldeni, nem pedig ipari robotokat? Mert emberek emberekkel találkoznak. A földlakókat valszeg ledarálták a géppuskás repülő gömbrobotok, a túlélők rájöttek, hogy a kisgömböcök ellen jó a lopakodós harcisisak, a lázadók ekkor kezdtek kekeckedni és lopkodni az üzemanyagcellákat, ekkor AI azt gondolta, hogy ezek már nem hasonlítanak emberekre, kellene nekik csalinak embereket klónozni, hátha úgy jobb lesz, a klónoknak meg be kell adni, hogy azok a gonoszak. Erre ez a Freeman nem kileste, amikor megérkezett a klónsereg...?!?
  • CSOCSO
    En nem nezek vegig olyan filmek trailerjeit amik tetszenek az elso 10 masodpercben. Nekem Freeman is meglepi volt. A klon mar kevesbe. Felesegem meglepodott azon is. Egy dolog nem tiszta. Julia. Miert vittek a testeket a TET re avagy hogyan keringett 60 evig az urhajo es zuhant le mikor az empire state epuletrol nyomtak a jelet.
  • Tikal #77074
    he?? hova jut el Jack könnyebben mint egy robot? Jack is repülővel ment :) Jack nem lehet okosabb mint egy olyan AI ami már átszelte a fél világegyetemet, hogy eljusson a Földre és leigázza, majd elszivja az összes vizet onnan...
  • Zephyr Retiring
    Made in Hungária (HD)
    Ebben a percben ért véget. Kicsit elfogult vagyok ugyan, mert mindig is szerettem a Hungária zenekart, de kit érdekel?
    Nekem nagyon tetszett :)
  • WhiteStar
    viccet félretéve: genndy, ne is filozofálj ilyeneken, nagyon nem így történt a sztoriban, kár is erőlködni rajta.
  • WhiteStar
    de nem érted hogy ÓCSÓÓÓÓBB?
  • CSOCSO
    Nincs javito dron.Javito dron amit javitani kell ha elromlik? Jackbol kuldenek egy ujat es kesz. Ezenkivul Jack okosabb es klonnyebben eljut barhova mint egy robot.
  • Bachstein
    Ja, bár az a megoldás is szülne jó pár következetlenséget. De tényleg olyan az egész sztori, hogy aki kicsit is jártas a sci-fi irodalomban, annak nem sok meglepetést tartogatott a film.
  • tomsolo
    Én elsőre is így láttam.

Menetközben futott végig bennem - na nem "csavar" mert az mint mondtam minden 8 általánost végzett ember, eljut oda az első 12 percben -

hogy mi lenne ha ezek is robotok. És dugnak meg minden. Csak nem tudják, hogy nem emberek. Mert azok már a Titánról biztatják őket.
  • genndy
    Oké, igaz. Akkor szektoronként olcsóbb két ember mint egy/két javítódrón, na.
  • CSOCSO
    ketto??
    Lehet akar tobbszaz ha nem ezer is volt a foldon. Az urhajoban rengetek klon volt odalent meg minden szektorban masik Jack javitgatta a robotokat. Ezert volt a kamu sugarzo zona. Nem volt semmi sugarzas.. Masik Jack javitgatta arrafele a robotokat.
  • Tikal #77065
    mi köze ennek a filmhez? semmi. a filmben nincsenek zsiráfok.

csak egy AI, ami értelmetlenül embereket alkalmaz a saját gépeinek a javítására....
  • Fehercsoki
    Az nem baj, a baj az, hogy nem azért csinálják, hogy az embereknek jobb élete legyen, hanem hogy az a pár zsiráf még jobban meggazdagodjon.
  • Tikal #77063
    szétnézek... azt látom, hogy robotokra cseréli az emberi munkaerőt...
  • Fehercsoki
    Miért kéne logikusnak lennie? Nézzetek szét a mai világban...
  • Tikal #77061
    olcsóbb? mihez képest? mint hatalmas gépekkel kiszívni a vizet a Föld felszínéről? nem nagyon volt ez a rész megmagyarázva sajnos....
  • genndy
    Magyarázat lehet, hogy két ember 'fenntartása' olcsóbb, mint javítódrónoké (amiket ugyanúgy megtámadnának az energiacella miatt mint a harci drónokat. Persze nyilván a helikoptert is az hajtja...), illetve embert veszíteni és klónozni is lehet hogy kevesebb energia. Én mondjuk erre tudok gondolni.
    De nem derül ki egyértelműen, tényleg sántít ez a rész egy kicsit.
  • gombabácsi
    ez nem oblivion filmzene, hanem az oblivion filmben felhasznált, attól teljesen független zene

filmzenének azt szokták nevezni amit a filmhez írnak
  • Tikal #77058
    és erre egy másik droid nem képes?

Ez ma a jelen, szóval ne mondja nekem senki, hogy egy fejlett robot civilizációnak rágógumival javító emberre van szüksége a saját droidjainak a karbantartására :)
  • Tikal #77057
    szerintem aki nem a szobájában él internet nélkül, annak már hallania kellett M83-ról :)

• Blasta
    Oh igen, ez az a dolog a filmben, ami "enyhén" sántit. Adott egy mesterséges intelligencia/hightech alien faj/akármi, iszonyat hightech repuloket, urhajokat meg egyéb gépeket képes épiteni, DE NEM KÉPES a saját maga megoldani a saját egységei supportját/javítását. Ehhez pedig TOTAL EVIDENS MODON a leigázott nép klónjait használja. Mert...mert... az logikus...
  • CSOCSO
    Oblivion behind the scenes
    Aki elvezte a filmet lesse me.

M83 csinalta a zenet. Mar hallottam toluk zenet ket evvel ezelott is. Mar akkor is epic stilusu zeneket csinaltak. Szvsz a hangzas vmi fergeteges volt.

Akinel az Art of Flight snowboardos film tetszett annak ismernie kene M83 munkassagat.
  • VinylToy #77054
    Oblivion filmzene...

...erre azért sok mindent lehet mondani, de hogy jellegtelen azt biztos nem.
  • CSOCSO
    Ennyire nem volt egyertelmu a film?
  • Totti5
    Nekem végig egy Mass Effect feeling volt zeneileg. Azóta is hallagatom az OST-t. Több nagyszerű és fülbemászó dallam van benne.

pl

• Bachstein
    Forgathatjátok a szemeiteket, a legtöbb filmről úgy jövök ki moziból, hogy dúdolgatom a dallamokat. Itt ebből a mai napig nem maradt meg semmi, még úgy sem, hogy újranéztem a dolgot, és kifejezetten figyeltem a zenére is.
    Ez meg, hogy az év OST-je... Mondták ezt már idén a Star Trek filmre, sőt, az Acélemberre is...
  • genndy
    Pontosan. Mivel a scavengerek a drónok energiacelláit lopkodták ki.
  • cylonflatus
    Volt benne egy Led Zep' szám is ;)