106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Az elit alakulat
Hihetetlen, hogy ezt eddig nem láttam. Világháborús témában a legjobb, lehatásosabb, legmegindítóbb. Az utolsó rész után hosszú percekig csak kattogott az agyam. -
nana, a kritikával nincs bajom, én is szoktam kritizálni ezt azt, és azzal is tisztában vagyok hogy mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani (még) de az amit írtam, már zavaróan feltűnő. -
gombabácsi #77527 ha zavarok akkor ne foglalkozz velem
vagy tiltass ki, süsd rám, hogy troll vagyok stb :)
a csordaszellem úgyis pár éven belül minden fórumot ilyen belterjes, kritikát elfogadni nem tudó, mindenkit letrollozó nyafogó óvodává fog változtatni, én már beletörődtem ebbe -
gombabácsi #77526 a szikla mondjuk gáz volt :)
persze nem avengers/szennyformersz szintű gáz, az tény :) -
Persze persze, Die Hard, Rambo vagy Szikla.
Mondj mar manapsag ilyen vagy ezekhez hasonlo csavaros, porgos, remek sztorival és forgatókonyvvel, nem utolso sorban karizmatikus és/vagy tehetséges szineszekkel bíró akciofilmet kérlek!
Nincs ilyen, egyszeruen ezek már megszuntek, hígfossá alakultak, elég csak például a Die Hard 5-ot említenem... -
Avengers-t írtam. Emlékeim szerint mást nem említettem.
Az a baj hogy mindenre találtok kifogást. Ha nem tetszik a felhozatal, akkor még mindig lehet dunának menni. Azt viszont erősen kétlem, hogy valaki nem találja meg a számításait. Ami meg nem érdekel, tudod ezek a "szennyek", minek foglalkozol velük? -
és végre fogadd el hogy nem lehet mindenki mentális szinten oly árja mint egyes kiválasztottak, és be merik érni popkornmozikkal is
-
menj már a pics#ba mi a bajod a vasemberrel meg az avengerssel. folyamatosan csak azt látom tőled hogy igy az avengersz úgy a szennyformersz, haggyad már, évek után akarsz negatív kritikálni róla, amikor már mindenki látta? ezek teljesen jó mozik.
fikázzad uwe bollt meg a szaros asylumot, az még trendi. -
gombabácsi #77521 die hard, rambo? nehogy már ezeket hasonlítsd avengershez, szennyformershez, vasemberhez...
mert ha igen akkor nagy baj van :) -
En meg ha mondanivalora vagyom elolvasok egy konyvet:)
Szvsz a film pont a latvany miatt szuletett, hogy a kepi elemekkel valosagnak minnel jobban megfeleloen meseljen el egy torenetet (persze koltoi tulzasokkal).
Es a latvanyfilm kategoriaban, ha abba jo karaktereket irnak, ertelmes cselekmenyt (nem kell shakespeare-i magassagokrol szolnia) akkor a latvany kepes eladni szamomra egy 2-2.5 oras filmet.
Pl az Expendables-t nem birom mer az szvsz a legalja, de pl a kepregenyfilmeket imadom. ahogy az animekbol is szeretem a mechas/war animeket, de utalom pl a love story jellegu dolgokat.
Izlesek es pofonok kulonbozoek. -
MrAndree #77519 Persze, engem marhára nem érdekel ha valaki nem néz ilyen filmeket, csak az zavar ha mellette agyatlan hülyéknek tartja azokat akik meg igen. -
Ellenben en irtam, meg hozza a vitat kivalto kezdo hozzaszolasban.
De azert te is felsorolhatsz, akar 5 magas minosegu muvet az idei palettabol. :P Kezdheted Hollywooddal. -
Egy szóval nem írt a hollywoodi palettáról. -
Marmint manapsag a hollywoodi paletta igen szeles, minoseg teren ? :P
Komoly mu kb a nullahoz konvergal szamszeruleg manapsag.
Ha akad 5 egy evben az mar tomenytelen mennyisegunek szamit, es ez mar igy van evek ota.
Hol vannak mar a Remeny Rabjai vagy a Halasoron minosegu filmek ?
Sehol, helyettuk van agyatlan zombie filmek es hasonlo alkotasok.
A "komoly filmek" manapsag az USA-ban a sajat tortenelmi hoseik nacionalista megvalositasa, mint a Lincoln, viszont minosegileg igencsak ketsegbevonhato a "komoly" mu megjeloles. -
Egy pörgős, vicces, látványos film ahol nem kell a szálakat gobozni az agyatlan degradáló szó és nem helytálló.
Egy Rambó vagy Die Hard, vagy Szikla közben is a szórakozás az elsődleges és sehol nem téved el a néző annyira egyértelműek. Ez is egy műfaj, ha jól tálalják akkor az nagyon szórakoztató, és hát sokszor elég is ennyi, nem kell beleerőltetni többet, mert akkor meg a néző értzi magát kínosan.
Aki komolyabb művekre vágyik megtalálja azokat is, mert a paletta nagyon széles manapság.
-
+1 -
Kifejezetten agyatlan látványfilmet nem nézek - éppen erről írtam eddig. -
És ha éppen egy agyatlan látványfilm az, ami érdekel?
Egyébként egyetértek az előttem szólóval, Avengers kimondottan látványosra és élvezetesre sikeredett. Mint 'agyatlan látványfilm' igenis nagyon jó, én nagyon élveztem. -
Avengers mindegyiknél jócskán magasabb szintet képvisel. -
Túlságosan is értékelem a kevés filmnézésre fordítható szabadidőmet, hogy előzetes infók (trailerek, olvasnivalók) alapján általam helyből "Agyatlan baromság, egynek jó" filmekre pazaroljam.
Lehet olyan szórakoztató filmet is keresni, találni és nézni, ami nem agyatlan látványfilm, és nem szélsőségesen komoly sem. -
MrAndree #77509 Félreérted, bármikor bevallom hogy kifejezetten jól szórakoztam a transformersen is. Agyatlan baromság, egynek jó volt. Élvezem a komoly mondanivalóval rendelkező filmeket is de néha jó ami buta de látványos. -
Ezert nezel te annyi Uwe Boll filmet. :P -
hapi #77507 Semmi értelme ezzel próbálkozni! Én ugyen ebbe a hibába estem pc játékoknál mikor a dlc mint üzleti modell kezdett elterjedni, írtam mindnehol mindenkinek hogy bazz ne vegyél meg egy ku..a nadrágot a főhösödnek 5 dollárért mert, ha rájönnek hogy hülyék vagytok, úgy is kezelnek majd, és én is szopok de hiába. Azóta a DLC elfogadott még úgy is hogy az eredeti tartalomból vágják ki és adják el dlc-ként... -
A film, mint olyan egy szórakoztatási forma is és nem csupán nyers művészet. Ergó ha egy filmen ÉN jól szórakozok, akkor nagyívben leszarom, hogy ki mit gondol és magyaráz bele. Annak tart aminek akar és azt hisz, amit akar. Felőlem fel is fordulhat, az sem zavar, csak ne én szagoljam a hullabűzt... :D Túl szubjektív dolog ez ahhoz, hogy egyértelmű ítéleteket mondjunk. Persze nyilván azért lehet tanulságokat levonni stb., de óvatosan. -
vannak például zsánerrajongók. ők elvileg egy középszerű filmen is jól szórakoznak, ha abban a zsánerban készült, amely rajongásuk tárgya. (tipikus példa erre a scifi, de a képregényfeldolgozás is ilyen irányba mozdult el szerintem az utóbbi pár évben.) nekik például annyi a bűnük, hogy még képesek lelkesedni valamiért. szörnyű dolog ez, le is lehet belőle vezetni, hogy a világ a vesztébe rohan, és mindenki idióta, aki nem pont ugyanolyan mint mi. -
Hm, tehat a te troll irasod, nem szep munka. :P
Persze itt gondolom nem magadra akartal mutogatni, mert gondolom, te nem a kozepszeru filmeket szereted nezegetni , csak vedelmedbe vetted azokat a szerencsetlen flotasokat, akiknek szamara a kozepszeruseg a jo az eltorzult ertekitelete miatt,es nem a muremek, ami jo.
A'la Guernica effekt. -
MrAndree #77503 Tehát most konkrétan leidiótáztál mindenkit aki időnként szeret beülni egy agyatlan látványfilmre és neadjisten még élvezni is merészeli azt. Szép munka. -
Ezt mondom mar egy ideje: szuperhosfilmek, a trailer alapjan tortenetuket A-Z-ig megismerheto IQ light CGI latvanyfilmek, sokadik folytatasok, nyari akcio-blockbusterek = KALAP TRAGYA!
12 eves kor felett ne varjon ezektol SENKI tartalmas szorakozast, mert annak a felnottnek akinek egy krumplinal komplexebb agymukodese van, annak bizony ez kurva keves lesz!
Tovabbra is javaslom: ne lepodjetek meg azon, ha ultralatvanyosnak igerkezo amerikai blockbustereken elkezdtek unatkozni, amikor a latvany, az akcio egyszeruen keves lesz ahhoz, hogy az erdeklodeseteket 90-120 (neadjisten 160) percen keresztul fenntartsa.
Es a legfontosabb: semmi esetre se menjetek el ezekre a filmekre moziba! Mert nem erdemlik meg a bizalmat, hiszen 1-tol 1-ig csalodast okoznak, akkor miert elolegeztek meg egy ujabb Mc.Gee-nek vagy Shayamalannak bizalmat es dobtok ki az ablakon egy rakas penzt?
Ha nem kezdjuk el bojkottalni, hogy ilyen forgatokonyvvel/joizlessel/rendezessel nem rendelkezo moslekokert penzt fizetunk, akkor sosem lesz vege. -
Nálam az ilyen filmek jó, ha a teljes trailer végignézéséig eljutnak.
De, még így is beakadt pár olyan film a hálómba az elmúlt évtizedek során, aminek beszoptam a trailerét, és nagy csalódás volt.
Sőt, olyan is volt, mikor még városban éltem, sok mozi között, hogy hagytam a francba, és kijöttem. -
de mit vársz, ha látványra költenek akkor nem fognak a forgatókönyvre, ez simán futószalagos biznisz. a jónépnek látvány kell meg dirrdurr és kész, működik a dolog.
bár ezeknek a trailere után nemis értem hogy mit vár az ember...
-
az kb. 6 krumplit jelent értékelésnél -
A felsoroltak közül egyiket sem láttam - és nem is tervezem.
Az Avengers elég volt. -
gombabácsi #77497 szerintem direkt középszerű filmeket csinálnak, mert a nép azokat élvezi -
Pacific Rim
4.5/10
Nemregiben beszeltunk az Avengersrol, hogy egyesek szerint milyen semmitmondo a film, nos ez a film szerintem sokkal rosszabb.
Gyakorlatilag egy Transformers tipusu film, joval gyengebb kivitelezesben, csak ebben a filmben transformersek helyett, az emberek mecha-val es godzilla tipusu lenyek ellen harcolnak. Igazan tartalmas tortenetet, ne igazan keressunk a filmben, mert ez az a film ahol gyakorlatilag lehetett volna 20 perces a film,csak a harcokkal es a hulyeseggel nyujtottak mint a retestesztat.
Mint ha itt is csak a CGI-re hegyeztek volna ki mindent.
Szamomra nagy csalodas ez az ev eddig, mert hasonlo gyenge/kozepes filmek jonnek ki a sci-fi kategoriabol Hollywood muhelyeibol.
Ha visszaemlekszem a Wolverine,R.I.P.D,After Earth,G.I. Joe Retaliation,World War Z stb. mind-mind ez a kozepszeruseg jellemzo. -
200%
-
Nálam pont fordítva van a dolog, szerintem az Elysium köröket ver a District 9-ra. :) -
gombabácsi #77493 Elysium
a D9 nálam 200%, ez meg olyan 70%... de csak jóindulattal
sajnos :( -
Mi bajod a Trancsírákkal? :D -
gulyasandras #77491 Ninotchka (1939) - Mindig ingadozom, hogy első helyre tegyem-e Garbo filmjei közül. Ha a telefonkönyvet olvasná fel Greta, akkor is levenne a lábamról. Nehéz a rajongó élete :) Lubitsch és Wilder szerencsére itt félretették szokásos manírjaikat. Mit is mondhatnék?
K Ö T E L E Z Ő.
On a volé la cuisse de Jupiter (1980) - Habkönnyű, de milyen csodálatos ízű ez a hab! Girardot és Noiret parádésak. (Az első résznél százszor jobb.)
Hajolj bele a hajamba (1987) - LDP erre született. Jó kis film.
K.O. (1977) - Életszagú. Cserhalminak akkora a kisugárzása, hogy csak na. Jácintot érdekes módon addig nem kedveltem, amíg meg nem halt.
Fast Five (2011) - Nagy nulla az egész film, de ez a rész fantasztikus:
-
valószínűleg az aki a többit is szokta , sajnos