106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Nyilván nem, mert cikkek és elbeszélések alapján íródott a forgatókönyv, dramaturgiailag kiszínezték és fogyaszthatóvá, túlzóbbá tetté kicsit.
    Ettől még szomorú, hogy ilyenek megtörténhetnek a világban.
  • Sir Quno Jedi
    Mosmá csak a D9/2-re vok kíváncsi, na abban mi lesz?! :D
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy mondogatják, hogy MÉ hasonlítgatja mindenki a D9-hez. Nos mert kb. ugyanaz pepitában. Csak itt nem egy konkrét gettóról szól és az ott élő másodrendű állampolgárokról, hanem az egész világ már egy gettó és az "elnyomó" nagytőkések offworld tengetik unalmas, csilliárdos életüket a saját futurisztikus (ugyanakkor mélykonzervatív őskapitalista jónáci) kis magánállam(álom)ukban. A főszereplő ezúttal pedig már élből egy erősen másodrangú állampolgár, nem pedig azzá válik az elnyomók eszközéből. A többi nagyjából viszont stimmel, csak már "idegen"ekre sincs szükség, hogy jól elnyomhassák őket, hanem itt ember embernek farkasa és persze nyíltan. Ilyen szempontból kevésbé "fiction", nomeg a drámaisága is másban áll(na). Így nyilván nem is lehet annyira ütős, hiszen ezt már viszont 1000x láthattuk sima mezei filmekben is. Túl emberi, túl ismerős, túl szokványos SAJNOS. Ilyenek vagyunk mi.
  • Tikal #77568
    nem a részletekről beszélek, hanem az egész sztoriról....
  • Sir Quno Jedi
    Elysium

Gyjó volt. Voltak fentartásaim, voltak bugyutaságok benne, meg WTF, de a hangulata megvolt, akárcsak a D9-nek és ez a lényeg. A vicces, hogy a legtöbb katonai technológia, amit felhasználtak, ma is létezik már valamilyen formában, ez meg azért igencsak 2154-ben játszódik. Viszont ha belegondolunk miket prognosztizáltak a scifik mai évre is anno, akkor meglehet elég óvatos és így reális képet kapunk meglepő módon.

Viszont a főszereplő nem egy kimondott IQ fighter (sőt néha a makákók szintjét sem üti meg), ugyanakkor máskor meg azt akarják beadni, hogy profi autó(és egyéb)tolvaj és nagyon firnyákos mandró... WTF?! Jodie Foster viszont ebben is isteni (úgy a közepéig biztos), mint rendesen.

Ha kevesebb akció és több SF lett volna benne (főleg S), akkor sokkal jobb véleménnyel is lehetnénk róla, de manapság ez is becsülendő. Remélhetőleg lesz valami extended cut, amiben lesz még egy plusz órácska okosság is.

Persze társadalomkritikának is elmegy (like D9), bár annak tán túl szájbarágós és direkt.

Sajnos magyarul láttam, de majd megsasoljuk angolul is eredetiben, mégiscsak az dukál ide.

Jah és csipáztam a droidokat! :DDD
  • tomsolo
    Hát mert nem is így történt sok minden :D
  • Tikal #77565
    Pain and Gain

el se hiszem, hogy ez megtörtént :)
  • Koppixer
    Jaj annak, akinek ötlete támad!

"Hollywood úgy döntött bevételi rekordot a nyáron, hogy szinte csak franchise-filmek arattak sikert."
  • Tatyla
    Elysium

sok negatív kritika ugrott elő a premier után egyből és igen mindenki a Dictrict 9-t vette alapul és azok itt baszták el az egész film nézést,mert szerintem teljesen korrekt kis film a maga kis hibáival de én teljesen jól szórakoztam rajta és még a nejemnek is tetszett pedig ő nagyon rühelli Matt Damont és csak a kedvemért jött el velem a moziba...

szerintem egy erős 8/10
  • Blasta
  • Tyler1
    Túl a fenyvesen

Hosszú, kimért, precíz, nagyon jó. Ryan Gosling akármit csinál vagy nem csinál a vásznon, az a vérprofizmus magasiskolája(igen, a "nézés" is).
  • gulyasandras
    Let It Ride (1989) - Vannak tökéletes filmek. Ez majdnem az. :) Richard Dreyfuss, Robbie Coltrane és Jennifer Tilly :) hatalmasat alakítanak.

K
    L
    A
    S
    S
    Z
    I
    K
    U
    S.
  • bcrics
    MÍí, ez igazi, teljesen Valódi Realtime Action.
  • IMYke2.0.0.0
    Remélem, egyszer eljutok erre a Photoshop tudásszintre.
  • bcrics

• tigeroo
    na jóvan mostmár hagyjátok békén jakuza sráct unalmas olvasni lassan 3. napja ezt
  • Dynamic
    Elysium

Megvan az év már isten tudja hanyadik csalódása. Gyenge történet, átlagos kivitelezéssel, tucatnyi kínzó kérdéssel és fájdalmas logikátlansággal, ami totál blőddé tette a történet bizonyos elemeit. A kamera rángatás, főleg a film végi főgenya harcnál megint csak felkúrt, mondjuk ebből azért nem volt olyan sok. Sok jót nem lehet írni. Egyszer megnézed, másnapra elfelejted.

5/10 úgy, hogy IMAX-ben azért minden felértékelődik.
  • Jakuza1
    Meg szerencse, hogy nem te vagy a filmeszteta, mert akkor a fost akarnad ralapatolni a jonepre.
    Nincs azzal gaz, ha valaki igenytelen,mint tem de az mar gaz, ha olyan filmeket akar valaki beallitani a high-end minosegnek, mint a Olympos has fallen.

Amugy megjegyzem megegyszer, en magam jegyeztem meg:

"Marmint manapsag a hollywoodi paletta igen szeles, minoseg teren ? :P

Komoly mu kb a nullahoz konvergal szamszeruleg manapsag.
    Ha akad 5 egy evben az mar tomenytelen mennyisegunek szamit, es ez mar igy van evek ota.
    Hol vannak mar a Remeny Rabjai vagy a Halasoron minosegu filmek ?
    Sehol, helyettuk van agyatlan zombie filmek es hasonlo alkotasok."

Persze te nem is ertheted, hogyan jon oda a keresztapa mint minosegi film hasonlitasi alapkent, ha mar valaki a minoseget emlegeti.
    Ehhez mar esz is kellene.

Persze neked lehet a minoseg azt jelenti, mint a hypermarketben, hogy utanad vagjak a vakuumcsomagolt parizsit, ami hust sose latott.

Es szerinted a felsoroltak a jobbak, ami persze nem azt jelenti, mint a felvetett kerdes, hogy a minosegi filmgyartas hol van es felsoroltal par az altalad elfogyasztott kozepszeru fost, ami szerinted "jobb". Persze ez Uwe Bollnal "jobb", de a te kozepszerusegednel sokkal jobbak vannak.

Egy Aviator ezerszer tartalmasabb film volt az altalad felsoroltaknal, pedig az meg csak nem is a top10 kategoria.

SkyFall,Vasember3,Volwerine,Olympus has fos,Looper ??
    Atyaeg. Ezek hol vannak a minosegi kategoriatol ?

Egyik gyengebb volt mint a masik.
    Skyfall egy gyenge JB (007) alkotas, talan a leggyengebb az osszes kozul, csak a Quantum of Solace mulja alul es te errol aradozol.
    Vasember3 ? Meg szerencse, hogy annyira kimagaslo alkotas, hogy 3 het mulva nem emlekszik a nezo ra mi is volt benne es nem a szenilitas miatt.

Az Olympos borzadalyrol mar ne is ejtsunk tobb szot.
    Ez az idei szeles paletta, az "elsorangu minoseg". Rohognom kell, meg azon is aki ezt beakarja masnak magyarazni.
  • Totti5
    Még szerencse hogy nem te mondod meg hogy nekem mi tetszhet. Amúgy az értelmetlenség megint felütőtte a fejét, mert azt hogy a Keresztapa hogy jön ezekhez arról nincsenek infóim. Kértél filmeket, s adtam címeket, mert ezek szerintem jók, vagy jobbak, vagy nagyon jó. Ezeket néztem ezeket kedvelem, azt hogy a te izlésed ( ami fogalmam sincs mi, s kurvára nem is érdekel ), ezekkel nincs összhangban, meg sem rám, sem senki másra nem tartozik, pláne nem ebben a stílusban amit te folytatsz itt.
  • Jakuza1
    Ja mert nem kozepes, es majd odaird, az e4gy nagy volumenu alkotas. :P

PErsze mint totti retard a skyfalljaval megalkotta a extre elvarasoknak megfelelo filmet. :P

Mint a gagyi kategoria Wolverinet, vagy a Z world wart. Ez aztan igen. Oreg neked akkora izlesficamod van, minha a hig fos izlelese utan aradoznal arrol, hogy jobban izlett, mint a gundel palacsinta.
    Vasember 3 a nonpluszultra, de az Olympus has Fallen viszi el a palmat.
    Te nem szerepeltel a nagycirkuszban, mint bohoc, hogy ezekkel a film cimekkel akarod bebizonyitani, hogy micsoda elsorangu filmek jonnek ki a hollywoodi muhelyekbol mostanaban, amik a katarzist valtjak ki beloled ?
    Na igen ezeket aztan egy lapon lehet emliteni, mondjuk egy 12 duhos emberrel, vagy a korabban emlegetett Darabont filmekkel, a jo a rossz es a csuffal, vagy esetleg a keresztapaval.

Meg szerencse, hogy Uwe Boll - Zombie Massacre nincs a listan, mert meg azt is megemlitened. Csodalkoztam is, hogy az After Earth cimu f*st nem emlitetted meg, mert toled meg az is kitelne, ha az Olympus Has Fallen kepbe jott nalad, ami az igenytelenseg netovabbja.
    Lehet ez nalad valami USA nacionalista hobort , hogy egy hulladek akciofilmet, ami meg csak nem is a jobbak koze tartozik, ki mersz emelni ? Vagy talan a Feher Haz latvanya par konnycseppet is kisajtolt a szemeid sarkabol es annak koszonheto ez az evodes egy teljesen kozepszeru alkotas nyoman ?
    A legszebb az egeszben, hogy a nagy nacionalista USA nezok szerint sem az, pedig biztos adtak egy plusz fel pontot az amerikai felsobbrenduseg ismetelt bemutatasa kapcsan, meg azert, mert lathattak ujra a csillagos/savos lobogot es egy ujabb szuperhost aki a fogaval kapja el a lovedekeket es ol meg egy kisebb hadsereget a szajbuzevel.
    Vicc.

• Totti5
    Csak hogy nem erőszakoskodj tovább, adok egy kis melót. A lényege az mint előbb. Oda kell írni mellé hogy közepes.

Jó munkát.

Az acélember
    Fast & Furious 6
    Sötétségben - Star Trek
    Z világháború
    A nagy Gatsby
    Vasember 3
    Olympus Has Fallen
    Trance
    The Wolverine
    Pain & Gain
    Oblivion
    Now You See Me
    The Last Stand

S term. amit nem láttam azt nem írom ide, így ez a lista csak egy szelete, abból is a pörgősebb fele, mert drámákat, románcolós, krimi, művészfilmeket nem szeressem, csak mértékkel.

( 2013nek még messze sincs vége, sok ütős alkotás jön még, így ezt az évet még teljes szívvel nem kukázhatod, akármennyire akarod )
  • bcrics
    Ehh de fárasztó vagy nem mondták még?
    Most hogy gondoltad, én mondok egy filmet te meg majd megmondod hogy jó vagy nem?
    Egyrészt vége sincs az évnek másrészt ertelmezd már amit írok.
    Teljesen szubjektív kinek mi a zsanere, mi jön be, mint ahogy le is írtam, nekem az alábbi filmek hoztak a Remény rabjai elmenyet.
    Másrészt nem várom el hogy egy kaptafára jöjjenek a filmek, nem akarok 20 shawshank redemptiont, ugylatom te ezen gorcsolsz minden évben.
  • Jakuza1
    Ja pont arrol beszeltel, hogy semmirol.
    Megegyszer nem 2012, es nem osztrak film. Hanem az idei felhozatalbol, amit hwoodban kiadtak. Meg mindig nem sikerult 5 filmet felsorolni, csak hajtani a semmit es a degeneraltsagot.

De ha ilyen egyszeru mondattal nehezsegek akadnak, akkor egy film megitelesebe jobb, ha bele se gondolok.
  • Totti5
    Na pont erről beszéltem:)))) ja kimaradt 2012ből a Hobbit ( tudom, tudom, közepes szar! )

2013 is szar. 2014 is az lesz. Mivel semmi nem jó, miről is beszélünk? lehet keresni más hobbit, ha ennyire szörnyű minden.
  • Jakuza1
    Masik, aki nem tud feldolgozni egy mondatot es egy db 2013-as filmet nem tud beirni.

Skyfall. Megalol Hat igen, aki ilyet felhoz mint kimagaslo mu, az inkabb ne mondjon semmit.
    Ebbol a listabol egy olyan mu van, amire ralehet fogni, hogy a szinvonala meguti azt a kategoriaju szintet,ami elgondolkoztatja a nezot. Mar pedig a Life of Pi az is inkabb az otletes tortenete miatt.
    Looper ? Atyaeg. Mar minden kozeszeru film jo lesz es egy lapon lehet emliteni a klasszikusokkal? Az izlesficam azert lenyugozo ilyen tavlatbol. Cloud Atlas szinten inkabb csak a kozepkategoria teteje, nem igazan hozta azt amit vart a nezo. Bar jo Sci-Fivel nem vagyunk elkenyeztetve mostanaban.
    Lincoln ? Itt is egy lol, hat kerem az USA nacionalista omlengese egy kozepszeru filmben a jo idei szinvonal allitolag. (2012bol eleve)

Moonrise Kingdom? Mi is jo benne ? A cserkeszegyenruha, vagy az idiotizmus, ami a filmet vegigkiseri ? Meg a Kemenykalap es krumpliorr is szinvonalasabb.

Django ? +2 pont a tulzott Tarantino hype miatt, ha Uwe boll csinalja akkor -3.

Dark Knight Rises, meg sem kozelitti az elozo reszt. Ok akciofilmek kozott jonak mondhato, de nehogy mar ez legyen az etalon, foleg ha az elozo reszere gondolunk. Lehetett volna akar a Terminator Salvation is ilyen erovel.

Amour - Ez tenyleg a hollywoodi piacrol szarmazik ? Hat nem, orulok, hogy megint sikerult ertelmezni egy mondatot, hogy soroljon fel valaki 5 komoly felso kategorias muvet hoollywoodbol az idei evbol.
    Nem hogy nem sikerult egy evszamot se eltalalni, de olyan film is a listaba kerul, amit osztrak-francia koprodukcioban keszitenek.
    Bravo.
  • Totti5
    Skyfall
    Looper
    Cloud Atlas
    Django Unchained
    Moonrise Kingdom
    Life Of Pi
    Lincoln
    The Dark Knight Rises
    Amour

Pl 2012.

Nyilván nem 1 év távlatában válik valami "klasszikussá" ( hülye szó rá ). De pl a Batman trilógia az lesz, akármennyire nem tetszik valakinek.

Persze azt is lehet játszani hogy kérdeztek, valaki ír példát és arra az a válasz hogy ez szar, meg az is, meg amúgy az összes az.

Akinek baja van a mai felhozatallal az zárkózzon be és nézze a klasszikusokat amíg bele nem őrül, ha ma már semmi nem olyan mint "régen"...
  • Jakuza1
    En tanuljak meg ertelmezni ?

"Latom azert csak nem sikerult felsorolni 5 kimagaslo minosegu filmet az idei szeles palettabol."

Ki olvasta fel neked ezt a mondatot ?
    De azert, csak nem sikerult egyetlen egy 2013-as filmet a listadba tenni.
    Aztan lehet nem az olvasassal van a baj, hanem a szamok ismeretevel. :P

De meg csak ha ez lenne baj, de a Skyfall mint a kimagaslo minosegu mu ? Csempeszek ? Oh my god.. Hat nem azert, de a csempeszek kb a kozepkategoria teteje talan, de ha ez a magas szinvonalu alkotas, akkor valami baj van.
  • bcrics
    Vagy inkább tanulj meg értelmezni.
    "Az utóbbi időkből, hogy megnyugodj"
    Szóval fuss neki újra
  • Jakuza1
    Skyfall, Django, Csempeszek, Tetovalt lany (na igen, az eredeti az jo) stb a remekmu kategoria, mint a Halalsoron, vagy a megemlitett Remeny Rabjai ? :P
    Hat szerintem a listadbol kihuzhatod, majdnem az osszeset.
    Raadasul jo lenne, ha legalabb azzal tisztaban lennel, hogy melyik 2012-es film.
    Mert a listadban tobb az, mint a 2013-as, sot meg 2011-es is talalhato.
    Szoval fuss neki ujra.
  • bcrics
    Folyamatosan készülnek a Jó filmek, -max. nem jut el a legtöbb a nagyközönség elé.
    Megmarad egy szűk rétegnek.

Másrészt eléggé körülmetéli a kérdés az adandó választ, miszerint "Hol vannak mar a Remeny Rabjai vagy a Halasoron minosegu filmek ?"
    Elég szubjektív mi lesz ilyen és ehhez hasonló Státuszfilm.
    Mi dönti el?
    A metascore átlag, a Worldwide $?
    Vagy az hogy neked, esetleg a baráti körödnek is tetszett?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

(Ezeknek a feltételeknek mind megfelel az Avangers, tehát kultfilm?
    Persze hogy nem, de szórakoztató volt, látványos, ellenben nem volt buta, tolakodó.
    Viszont Jeremy Renner marhára félre lett Castingolva, nem illet ide, ahogy Mark Ruffalo is.)

A #77536-ban linkelt filmek nekem ugyanolyan hatásfokkal bírnak mint mondjuk egy remény rabjai.
    Dehát ilyen filmeket többnyire nem is moziban nézel meg, inkább majd otthon.

Blockbusterek meg olyan téma hogy most a látvány a fő szempont.
    Történet, Narratíva, másodlagos.
    De amilyen Blockbusterek vannak-lesznek többnyire (képregényfeldolgozások), annyire nem veszélyes a helyzet.Az alapanyag be van járatva, Be lettünk szépen etetve.
    Már csak fogyasztani kell.

• Csaba007
    Ha nem értetted a Túl a fenyvesenyt...akkor szerintem inkább hanyagold a filmnézést...Mellesleg az év egyik legjobb filmje,szigorúan a Mud után.
  • Blasta
    Jo filmek készülnek most is. Max kevesebb. En most a blockbusterekrol beszéltem. Amiket felsoroltal azok között nincs akciófilm, max a skyfall de az is olyan lett amilyen.
  • Tyler1
    Az megvolt még anno mikor tv-ben tolták :) Nem volt az se rossz, de nem estem tőle hanyatt, most így a BoB-hoz viszonyítva meg kategóriákkal gyengébbnek vélem.
  • hapi
    A Túl a fenyvesen is gyenge, sztem teljesen értelmetlen film.
  • IMYke2.0.0.0
    A "Csempészek" nagggggyon gyenge film volt.
  • bcrics
    Az utóbbi időkből, hogy megnyugodj:

- Beszélnünk kell Kevinről
    - Pi élete
    - Csempészek
    - Túl a fenyvesen
    - Napos oldal

Éshát nem volt rossz film a
    - Tetovált lány
    - Skyfall
    - Django elszabadul

stb

Szóval nagyon szarul állunk tényleg.
  • genndy
    Vasember 3
    Szépen folytatta az 1 és 2 által elkezdett Vasember-szálat. A sztori megint csak nem bonyolult, de egy ilyen filmhez elég, a szinte már kötelező csavar is megvan benne (azért kitalálható). Nekem abszolút tetszett, hogy nem volt végig zúzás és pörgés, hanem Tony kicsit 'magára marad' - persze így is megold mindent. Gyerekszál is szerencsére inkább vicces és jópofa mint kínos.
    Robert Downey Jr. még mindig lubickol a szerepben, Gwyneth Paltrow szokásosan aranyos, Ben Kingsley pedig nagy arc.
    Helyén kezelve teljesen jó és korrekt képregény-film.
    7/10
  • IMYke2.0.0.0
    Téged idéztelek. "Agyatlan baromság, egynek jó volt. "
    Nem én írtam.
  • gulyasandras
    Tirez sur le pianiste (1960) - Nem is olyan régen még mindennapos volt, hogy kuplékat és sanzonokat játszottak a rádiók. Ez a korszak már nem fog visszatérni, de szerencsére Aznavour átmentette magát a fiatalok számára ezzel a filmmel.

Nagyon jó film, de az egyik extra (egy próbafelvétel) talán még maradandóbb a néző számára.
  • Jakuza1
    Latom azert csak nem sikerult felsorolni 5 kimagaslo minosegu filmet az idei szeles palettabol. :P