106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    ... A fanok pedig még Clooney - t is :-D
  • Tyler1
    Hát ez csak arcra ment, Affleck benyalta már eléggé magát a nagyok közé, lényegtelen hogy színészkedni nem tud, elég ha jóban van a fejesekkel. Nem tudom elképzelni, hogy a rengeteg felmerült név közül, pont őt tartotta alkalmasnak mindenki...

Visszasírják még a haterek is Nolan denevéremberét :)
  • Blasta
    Es már folyik is, csekk a kommenteket :D
  • Blasta
    Itt vér fog folyni baszki :DDD
  • Inquisitor
    Hát nem tudom, szerintem a Pain and Gain-ben semmi baj nem volt a színészi játékkal, "Marky Mark" hozta a már elvárható szintet, Rock meg szvsz még nem alakított ekkorát, mint a cipőtalp IQ-jával rendelkező nagyon vallásos kigyúrt hegyomlás állat amit alakít.
    A főhős meg eszes volt, de minden váratlan dolog és a két hülye haverja állandóan kizökkentette.
  • viizo
    Pain and Gain

Soha rosszabbat Bay-től. Bár rendkívül morbid a dolog, hogy egy szomorú, magyar vonatkozást is tartalmazó dráma ilyen viccesre sikerüljön, egy ponton túl a film mégis roppantul szórakoztató.

A túlszaturált látványvilág, a belassítások, a rengeteg alulról fényképezés, a zene valahogy sokkal inkább bejött, mint Bay utolsó munkáinál.

Az egydimenziós, karikatúraszerű szereplők pont ide illenek és pont így jók - The Rock viszi a prímet a nagy benga buta alakításával. Amikor ártatlan fejjel, kokós orral megjelenik négykézláb egy kanapé mögött, az örökre beleégett a retinámba. B) :lol:

Mr. Bay, még több ilyet, és kevesebb (elbaltázott) Transformerst!

10/7
  • Blasta
    The conjuring - 4/10

Total felejthető, kísérteties sztori ördögűzős sztorival mixelve, sajnos mindkét stílusból a felszínt kapargatták meg csupán. Ezerszer látott karakterek és klisék, semmi pluszt nem adott a film a méltán híres és elismert elődökhöz. Kár volt időt pazarolni rá.
  • TurboX
    nem vagyunk egyformák..

engem pl. kirázott a hideg az összes Chigurh párbeszédnél

Gene Jones - Bardem jelenet pedig örök klasszikus lett nálam

sokan a "se füle, se farka"-kategóriába sorolják és ált. ők azok akik nem értették meg a film háttérbeli mondanivalóját
  • IMYke2.0.0.0
    1996 legjobb filmje igen. :)
  • Hoz_Hun
    Pedig mintha a Fargo is oszkárt kapott volna, úgy készülj.
  • IMYke2.0.0.0
    "Nem vénnek való vidék"-nél én őszintén csodálkoztam, hogy az Oscart kapott. Hihetetlen volt a számomra.
    Már nem emlékszem, hogy mik indultak "ellene" - és most lusta is vagyok -, de aránytalanul túlértékelték, szerintem.
  • IMYke2.0.0.0
    'Gyün mán lefelé'
    A szereplő gárda kellemes.
    Direkt semmit nem olvasok el róla. Remélem, holnapra meglesz.
  • Hoz_Hun
    Pedig sokak szerint jó film. Bennem rossz érzéseket idéz a sztori, amit már szerencsére elfelejtettem és nem is akarom felidézni magamban. A rendezéssel és a szereplőkkel tuti nem volt baj. Hasonlóan mint a Nem vénnek való vidék. Hogy annak a végében én mekkorát csalódtam... agya ég. Pedig szuper rendezés és színészek is remekek (Javier Bardem-et sosem feljtem el abban a szerepben). Nem nézem meg többet azt a filmet sem. Sokáig bántott a dolog. Furcsa, hogy amúgy a horrorokat meg nagyon szeretem. Azt hiszem inkább az igazság érzetem sínyli meg a dolgot nagyon. Amikor nincs feloldozás csak valami keserű íz marad az ember szájában utánna.
  • Calver
    nekem inkább Burn After Reading (Égető bizonyíték, szintúgy Coen tesók) utánaérzésem volt, teljesen ostoba karakterek karakterek (perfect execution, áhháhá) még annál is ostobább cselekedetei, kellően erőszakosan és groteszkül előadva, zseniális (Fargo annál jóval komorabb). ha nem tudom, büdös életben nem hittem volna el h ezt Bay rendezte, mert tényleg Coen tesók alkotásának tűnik (ha azok benyaltak volna pár levél LSD-t, bár azt már megtették az A Serious Man-nél).

inkább az volt itt a szopatás, hogy a trailer bereklámozta mint egy laza heist film, erre a nép kapott az arcába egy közel éjsötét fekete komédiát, elképesztően buta karakterek brutális cselekedeteivel megfűszerezve, ami bár elképesztően vicces tud lenni, kurvára nem való mindenkinek
  • cylonflatus
    Akkor pótold, szerintem nagyon jó. De azt el kell ismerni, hogy nagyon komor hangulatú filmszatíra.
  • Tikal #77676
    Azonnal pótold :)
  • IMYke2.0.0.0
    Fargo: nem emlékszem, hogy láttam volna.
  • Tikal #77674
    Fargo az egy rohadt jo mozi pedig
  • I.C.ram
    Fargo azért klasszisokkal jobb film volt. Össze se lehet hasonlítani, szerintem. Lehet, hogy Bay is a Fargot tartotta szem előtt (gondolom, Peter Stormare se volt véletlen), de nagyon nem jött neki össze. Számomra a film 3 kretén bénázásáról szólt, és hogy ezen kéne kacarászni. Nem jött át nekem a tragikomédia, se a történek groteszk mivolta.

Sokat vártam a filmtől, mert imádom a feketehumort, de inkább tartom ezt egy gagyi amerikai vígjátéknak (természetesen ebbe is kellett a sok műfasz, tényleg már csak a fingós poénok hiányoztak), mint tragikomédiának.

Fargo zseniális film volt, zseniális szereplőkkel. Ez egy gagyi volt, középszerű színészi játékkal.
  • Hoz_Hun
    Értem. Azaz a régi Steve Buscemi film ugye? Nem emlékszem, hogy egy percet is nevettem volna azon a filmen, sőt inkább kellemetlen emlékeim, érzéseim vannak azzal a filmel kapcsolatban (rémilk valami terhes rendőrnő, meg hogy valakit faaprítóba dobnak vagy valami ilyesmi). Nem igazán tetszett.

Na akkor ezt a Pain&Gaint elkerülöm mint gyújtogató a vízesést.
  • Blasta
    "Ez a film is csak annyira vicces mint a FARGO"

Ott a pont!
  • Tikal #77670
    SPOILER

Mondok egy szitut: a csavonak az az ötlete hogy elrabol egy gazdag csokat majd raveszi hogy írassa ra a nevére minden vagyonát. Kínzás utan megteszi, a srac elszalad a bankba majd ott jon ra, hogy közjegyző is kell az ilyen papirokhoz, de ő még csak nem is hallott olyanról hogy közjegyző!! Na ezert vicces a film es nem azert mert kozben veletlenul megölnek egy not, meg hogy nem bírják kinyirni a gazdag faszit akkor sem mikor mar athajtottak rajta. Ez a film is csak annyira vicces mint a FARGO :)
  • Blasta
    En nem gondolom. Biztos nem igy csinalnam.
    Annyit tudok, amit a filmben lattam es amit ebben a cikkben olvastam:

"A férfit 1994-ben egy hónapig falhoz láncolva tartották, szemét bekötötték, testén égő cigarettacsikkeket nyomtak el. Emellett éheztették, és erőszakkal itattak vele alkoholt. Végül a férfi beleegyezett, hogy 1,2 millió dolláros bankszámláját és házát elrablóira írassa át. Ekkor a férfiak autóbalesetet rendeztek, de Schiller nem halt meg. Ekkor felgyújtották a kocsit, de a férfi ezt is túlélte. Ezután áthajtottak rajta, és azt hitték, hogy végeztek vele, de Schiller megint megmenekült."

Es nem, en egy percre sem rohogtem el magam, de egy pillanatra nem jutott eszembe, hogy felrojjam a filmnek, mert nem is ez volt a celja velemenyem szerint.
  • tomsolo
    Fenn van a youtube-on egy discovery szintű áldoksi film, ezt az ügyet tárgyalja (imho jóval a film előtt ment le vmelyik tvn) ott is benne van ez a rész amin itt a legtöbben felnevetnek - érdekes módon még csak nem is áldozat szempontjából narrálják az eseményt - szóval minden volt csak nem "vicces" és nem az jött le belőle hogy ezek „fú olyan hülyék hogy még kinyírni sem tudnak vkit! hhihihi” hanem hogy bazge ezek olyan vérgecik hogy háromszor is megpróbálták (sőt négyszer is csak az ugye nem jött össze mert nem volt ott már a kórházban).

És ez a baj ezzel a filmmel.
  • I.C.ram
    Azért azt te se gondolhatod komolyan, hogy így zajlik egy kínzás, meg elrablás, pláne nem egy gyilkosság. Úgy festették le a brutalitást mint egy Tom és Jerry epizód.
  • Hoz_Hun
    Nem láttam a filmet, de ha a lenti cikket dolgozták bele egy akármilyen komédiába elég gusztustalannak tartom. Azt már látom, hogy a neveket megtartották. Mi a francnak? Egyáltalán minek kell azt hangoztatni, hogy egy megtörtént esetet dolgoz fel. Azzal kiegyeznék, hogy megtörtént eseten alapszik és neveket, helyszínt megváltoztatják.

Na mindegy. Ezt most találtam: 48 hours: muscle and mayhem.
    Asszem ez az eset van benne.
  • Tikal #77665
    :DDDD
  • Tikal #77664
    Comedy Crime Drama

hagyjátok mar ezt a vigjatekozast... komikus az egesz, mert a szereplők idióták es képtelen helyzetekbe kerülnek...ennyi
  • Hoz_Hun
    És ebből forgattak vígjátékot/komédiát? Hát gratulálok nekik... Ez egy nagyon vicces téma.
  • Blasta
    A minap eppen linkelte vki, 10 eves cikk a sztorirol, ami Neked eroltetett volt ugyebar...
  • Blasta
    "Az egész film alatt talán 4x nevettem, pedig elvileg vígjáték."

NEM! EZ NEM VIGJATEK! Tragikomedia maximum. Nem azert lett ez a sztori leforgatva, hogy te rohogj. Rossz filmre ultel be akkor, de ez had ne legyen a film baja!

"Az egész sztori ostoba volt "

De ha egyszer megtortent???!!! :DDDDD
  • I.C.ram
    Három a magyar igazság.
  • IMYke2.0.0.0
    Bay magához képest igencsak bátran mert görbe tükröt tartani imádott Amerikája elé. Pont.
  • Seth
    Azt elfelejtetted leírni, hogy erőltetett.
  • Tyler1
    Lugo nem volt hülyének beállítva. Nagyon okosan kitervelt, hülyén kivitelezett akció volt ez. Ezt mutatja be a film is. Ehhez egy rakat szerencse kellett, meg véletlenek tömkelege, hogy komédiába torkolljon egy emberrablási és gyilkossági eset. A mi kultúránkban ez tabu, nem szabadna ebből "viccet csinálni", de ez az volt.

Mikor Tom megpróbálja kinyírni Jerry-t, de sosem sikerül neki, akkor azt sem a dolgok tragikus szemszögéből nézzük.
  • I.C.ram
    Köszönöm doktor úr a diagnózist...

Az egész film alatt talán 4x nevettem, pedig elvileg vígjáték. Erőltetett, szar poénok, tök átlagos színészi játék (nagyon erőltetett volt mindhárom figurája), de Tony Shalhoub se erőltette meg magát. Az egész sztori ostoba volt a hülye erőltetett utalásokkal arra, hogy ez megtörtént esemény. Gagyi volt. Mint egy Adam Sandler vígjáték összegyúrva egy krimivel.

A vígjátékokat meg szeretem, főleg ha nincs bennük romantikus szál, amiből elég kevés van manapság, szóval rögtön ráharaptam, de hatalmas pofára esés volt számomra a film.
  • Blasta
    Bay egy kibaszott megaloman giccsvadasz fasz, ertekelheto filmje iszonyat keves van (ugy ertem, hogy a joizles keretein belul ertekelheto), ez nem titok, de ez a filmje tenyleg megutotte a lecet, es lefosozni illetve megnemerteni ostobasagra vall. Vannak erenyei es ezek tukreben kell ertekelni.
  • Blasta
    Teny, es Lugo okosabbank is tunt a tarsainal. Egyszeru volt de mindenkeppen eszesebb mint a tobbi.

Nekem sem lesz ez alapfilm, de mindent osszevetve azert messze van a fostol.
    Ha vkinek a groteszk vagy a fekete komedia (megjegyzem egyaltalan nem volt vicces, inkabb a fejemet fogtam, hogy "ilyen van?") mufaja nem jon be, akkor eleve minek nez ilyet, masreszt meg ha mar megnezte akkor minek hoborogni rajta?

En nem nezek pl. musicalt, de ha esetleg veletlenul megis, akkor sem jovok ide kiakadva, hogy micsoda szar volt ez, a rendezo legszarabb filmje, stb...
  • cylonflatus
    Azért a Sziget nem volt rossz.
  • tomsolo
    Pl. vannak viccesnek szánt jelenetek amik nagyon erőltetettek, ezen persze segítene átlendülni az itt is emlegetett „... és ezek tényleg ilyen hülyék voltak...” csak hát nem voltak, sőt...

(Lugo-ról több rendőr is nyilatkozta, hogy meglepően intelligens volt a többi bűnözőhöz képest.)

Személy szerint elég lapos filmnek tartom rengeteg sztereotípiával (kvázi fekete giccs) plusz nem fogok rá jó szívvel emlékezni.