106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Tudtommal tomsolo nem szólóban nyomja már egy ideje... -
:D
Már meg ne sértődj, tényleg nem bántásként..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amit én teszek az irónia. Amit pedig Te, az cinizmus és szarkazmus. Még mielőtt nem késő: ismerkedj meg egy csinos lánnyal [ez opcionális] és érezzétek jól magatokat. Akkor (újra) más szemmel fogod látni a világot, s lesznek megint dolgok amiket nem veszel véresen komolyan...
Lényegében.. -
citatum ex futuro
Avasember
Párommal néztük sötétben összebújva, és bár nem ami világunk a film végére a szemünk is vajas lett nemcsak a kukorica. A szinkron jó volt. A film kapcsán jutott eszembe...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
...egy 1988-os időszak jutott eszembe mikor kinn álltam a diszkó előtt, zsebemben izzadtra gyűrögetve a barna hasú Rákóczikat és vártam a Lányt, hogy végre bemehessünk. Miközben bentről a Pet Shop Boys dominótáncolva szenvedett felnéztem az égre és megfogalmazódott bennem a következő kérdés ami mint tudjuk minden ember életében eljön és fontos: mi lesz velem ha nem leszek végre egyedül?
Akkor még nem tudtam ami ma már mindenki tud: sosem vagyunk egyedül az Univerzumban, csak nem vesszük észre a jeleket és a bennünk rejlő ősi energiákat. Valami mindig körbevesz minket, és meg kell tanulnunk használni ezt, mint a Vasember a páncélját... Szal ennyit akrtam mondani, mert ez jutott eszembe.
-
Nyugi. Megnézem, de hallgatok mint a sír. Hacsak....
Egyetlen ellenvélemény is nem születik :) -
Én inkább attól tartok, hogy a topik felismerhetetlenségig felbolydulna, ha leírná az eddigi 3 részről a véleményét - filozófiai tartalom nélküliség ide vagy oda. -
MrAndree #77966 A vasember filmekben csak nem látna meg valami mélyben rejlő filozófiát :) -
Jaja, én is azon gondolkodtam, hogy az első részből melyik GYEREK apja lehet :) Tényleg furcsa volt. -
Tényleg ne nézd meg - csak a vita lesz a véleményed leírása után :) -
Ó. Azt mondod, ne nézzem meg?
De hát......[zephyr sír] -
Inkább ne. -
Lyukat beszéltetek már a hasamba ezekkel a Vasember filmekkel :)
Akkor ideje lesz nekem is megnéznem végre őket.. :P -
Rony94 #77960 Hát akkor barátom, mi különbözünk. Nekem meg pont hogy tetszett a Vasember 3. Pont a sok poénkodás miatt. Egy Vasember film poénkodás nélkül, nem igazi Vasember film. Ezért is lett olyan rossz a 2. rész ami túlságosan komolyan akarta tettetni magát. :) -
Rony94 #77959 Ja igen, ezt elfelejtettem leírni. Ez nálam is szemet szúrt. Nem hiszem el hogy ezt a készítők nem vették észre. Direkt megnéztem, a két illetékes között kemény 3 év különbség van. :D -
Számomra egyetlen kiábrándító hibája van,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy Johns apja, kb. egyidős lenne a fiával. Nem is értettem elsőre, hogy ki akar ő lenni, mert egy Diesel korú csávó az öreg Johns is. Miért nem lehetett akkor inkább a bátyja? -
Én semmilyen túlzott poénkodást nem éreztem. Riddick szurkált oda mindenkinek, ahogy tette azt mindig is, meg Batistáék eresztettek el 1-1 butább beszólást, megjegyzem azokon is nevetett a terem. De elviccelésről, vagy erőlködésről szó nincs, mint pl. a Vasember 3, ami már kibaszott kínosan csinált sitcomot saját magából. -
Nekem bejött a kettő - tök más mint az egy de nembaj. A rajzfilm is jó volt. -
Rony94 #77955 TALÁN úgy élvezetes lesz ha eredeti hanggal nézed. Ez csak Pesten és még pár más helyen elképzelhető. Viszont ha olyan helyen laksz ahol csak szinkronosan vetítik, akkor én inkább azt mondom hogy ne. De te döntesz. Én megbántam azt 970 forintot. -
bcrics #77954 Hello, kb ugyanígy vagyok az első 2 résszel.
A 3.-at meg nem láttam, egyelőre bizakodó vagyok... -
Rony94 #77953 Én szeretem a Pitch Black-et. Szerintem rohadt jó kis gyöngyszem a többi sci-fi film között. Volt feszültség, voltak stílusos poénok, az effektek egész jók voltak (a film kis költségvetésű volt, tehát senki nem várhatott el egy Star Wars szintet) és ami a legfontosabb, voltak karakterek és emellett karakterfejlődés. Számomra ez egy 9/10-es film.
A Chronicles of Riddick-el az a baj hogy szinte fantasy-t csináltak belőle. És ez nagyon nem áll jól Riddick-nek. Ez nálam nagyon lehúzta a filmet, de azért vannak ennek is pozitívumai. Az első résszel ellentétben, itt már van egy konkrét történet, ami egész korrekt egy ilyen filmhez. Több volt a helyszín is, ami mellesleg ki voltak dolgozva rendesen. Ezzel a résszel felépítettek egy rendes univerzumot amivel lehet kezdeni valamit. Az akció jelenetek teljesen rendben voltak. A film vége nem tetszett az említett fantasy maszlag miatt. Ettől eltekintve ez számomra egy 7/10-es.
És most itt vagyunk a 3. résznél. Te jó ég. Na de kezdjük az elején. Az első 20-30 perc egész kellemes volt, nekem nagyon bejött. De aztán megjöttek a trailer-ben látható zsoldosok és ők onnantól rohadtul elrontják az egészet. Itt hoznám fel azt, hogy az előző részekben voltak karakterek. Na itt nincsenek. Üres karakter mind és egy darab könnyet nem ejtünk egyikükért sem halálukkor....sőt, én némelyiknek a halálát is kívántam. Az egyikkel szépen el is bántak, az mondjuk stílusos volt. A másik fontos dolog, a poénkodás. Az első és második részben nem nagyon volt poénkodás, maximum ilyen megmosolyogtató részek, de azok stílusosak voltak. Itt a viccek 70-80%-a egyenesen gáz. Néha már én éreztem magam kellemetlenül. 1-2 vicc volt ami tényleg ütött, de ennyi. Nem azt mondom hogy ne legyen poénkodás, mert egy effajta filmnél simán lehetne poénkodni, de ennél a filmnél nagyon eltúlozták. Az egészet kizárólag az akció jelenetek mentik meg, azok korrektek lettek, némelyik elég egyedi is. Ez bár nem a film hibája, de megjegyezném hogy a szinkron borzalmas. A szereplők már így is nagyon gyerekesek, ez a szinkron rátesz egy lapáttal. Nagyon zavaró. A jó szívem miatt 6/10-es. Csak vérbeli Riddick-fanoknak ajánlanám maximum. De még nekik is inkább azt javasolnám hogy maradjanak az előző két résznél. -
Monoton #77952 Miután megnéztem újra a Spy Game-t, kíváncsi voltam mostanában milyen filmek voltak hasonló témában. :)
Kis kitérőnek most megnéztem a Loopert, de nekem annyira nem tetszett. Jó indulattal is 5/10. Nem erre számítottam, ami nem is lenne baj alapból, de az érdekes kezdés után teljesen leült és átment valami olyanba a sztori ami nekem nem jött be. Meg nem azt mondom, hogy nem értettem meg, de azért voltak jelenetek amiket nem tudtam sehová sem tenni. Egyedül a kisgyerek jelenetein kaptam fel a fejem, mert azon nagyon jók voltak. -
Moziban is tetszett, de így másodszorra még tán jobban is bejött a VAsManusz3. Jóféle ez kérem, sok kis apró geggel és utalással. Kíváncsian várom a negyedik részt, vagy ha azt nem, akkor sem maradunk Tony nélkül, hiszen ott az Avengers folytatás. A színész 1xűen zseniális. Annyira nehezen hihető karakter (mármint létezik ilyen ember és vajon hogyan viselkedik, milyen is ő), amit ő tökéletesen megformál és élővé tesz a lenyűgöző személyiségével, hogy ihaj. Pepper meg hab a tortán. Más szuperhősfilmek halovány árnyékai ennek, színészi szempontból, talán az X2-t leszámítva. Tony köti össze ezeket az avengers előfilmeket egymással, de fantasztikusan eltaláltan.
Mondjuk nekem Magneto, Xavier, Wolverine és Ironman a nagy kedvencek a színészek miatt (esetleg még Jean Grey, meg Pepper, vagy Cyclone és Mystic a női szakaszból). -
rámentél a kémes témára :) -
Monoton #77949 Mostanában nézett filmek:
Zero Dark Thirty (2012) 8/10
Argo (2012) 8/10
Tinker Tailor Soldier Spy (2011) 7/10
Spy Game (2001) 9/10 - még mindig megunhatatlan, zseniális film.
Three Days of the Condor (1975) 7/10
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, kap egy rövid átvezetést :) -
K Ace #77947 Lenne egy kérdésem a Riddick el kapcsolatban. Kiderül ebben a részben, hogy mi lett a neckro sereggel, és hogy végülis riddick hogy került ilyen szar helyzetbe, mikor a előző film végén a hadsereg ura lett? Spoilerbe egy igen, nem elég lesz :D -
Nem nekik készült. Szeretni csak az fogja, aki szereti a karaktert, a Riddick franchise-t. Ez is hozta ugyanazokat a sablonokat, amit már ezerszer látott mindenki. Mindig, minden, ott és akkor történik, ahogy a nagy könyvben megvan írva. A karakterek faék egyszerűek, az első percben tudod, hogy a szerepük annyi, hogy meghaljanak majd a film egy bizonyos pontján, tehát nem sok jellemzővel vannak felruházva. Kritikus szemmel nem kimagasló. De lehetett többet várni az előzmények ismeretében? Nem. Vin Diesel film könyörgöm, hát ki vár tőle esztétikai csodát? -
kissssss #77945 hehe
úgy látszik akkor csak a filmkritikusok vannak egytől egyik beoltva antiriddick oltó szerel.
-
bcrics #77944 Armageddon
Amikor meg bruce willis badass volt.
A bay gyerek szépen megcsinálta, utólag visszgondolva más nem is rendezhette volna a transformers filmeket, logikus lépés volt bayt választani.
-
Pedig a puncinál csak egy dolog a jobb: ha kettő van belőle. -
Riddick
Röviden: a legjobb rész. Az, hogy visszatértek az első rész sémájához szerintem mindenképpen jó húzás volt, a 2. rész egy teljesen felesleges univerzumot kreált a franchise-nak, teljesen más műfaj volt, teljesen eltérő központi karakterrel. Itt végre visszatér az igazi Riddick, aki nem király, hanem ugyanaz a hidegvérű elítélt, akire fejvadászok lesnek az univerzum bármely pontján.
Lehetett volna kicsit pörgősebb, kicsit több akció benne, de ettől eltekintve mindenben felülmúlta a korábbi részeket.
Aki szereti Riddicket annak mindenképpen tetszeni fog, a többiek kihagyhatják. -
Jogos a 1 vs. 1.
S nem is offolok tovább :) -
Nem lett volna baj.De ez nem egy ilyen este volt,meg inkább marad az 1v1 ^^
-
"csoportos szex lett volna belőle akkor"
Milyen világot élünk, hogy ez már baj lett volna?
-
Neem,aranyos csaj de csak együtt aludtunk. xd Többen is voltunk több csaj,csoportos szex lett volna belőle akkor xd -
Valld be, hogy a félelemtől reszkető lánynál remélt vigasztaló szexért csináltad :) -
nemtudom már ki ajánlotta innen a sinistert,de nemvolt rossz,köszi mégegyszer xd a film elég hülyeség volt főleg a vége.de volt 1-2 rész ami klassz volt főleg amikor a lány akivel néztem,az ágy másik feléről rámugrott úgy megijedt
vicces volt köszi tényleg:D
-
Prof William #77935 Elméletileg később a komolyabb szerepe lett volna, de amikor a végét megváltoztatták akkor abból ő is kimaradt. -
A legutolso Sci-fi, ami szamomra meg elvezheto is volt, az a Moon volt.
A trend az akcio sci-fi f*s, ami a CGI-n kivul nem sok mindenbol all. -
Csak az alapkoncepció ugyanaz. -
bcrics #77932 Van második része is?
Van vmi kapcsolódási pont az első filmel, vagy attól független darab?