106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Synchronous
    A hívás 2013

Halle Berry mint a 70-es évek diszkódivatját idéző gombafejű 911-es segélyhívó operátor. A retro-s külső ellenére nem volt ez rossz alakítás, láttam már tőle rosszabbat is.

A sztorija akármelyik nap megtörténhet: emberrablás. Pontosabban gyerekrablás aki a kocsi csomagtartójából fel tudja hívni a 911-et hogy elrabolták és Berry-hez fut be a hívás. Innentől fogva izgalmas kis thriller következik ahogy a telefonon keresztül próbálja a gyerekben tartani lelket és tanácsokat ad neki a túlélés érdekében, egyúttal azt is gőzerővel igyekszik kideríteni, ki lehet az emberrabló és merre tartanak a poros úton...

A film végig fenn tudja tartani a feszültséget, ami már-már tapintható, közben Berry is egyre idegesebb lesz, hisz ez az emberrabló valójában egy sorozatgyilkos, amivel nem árulok el nagy spoilert hisz ez már a film legelején kiderül. Kiválóan át tudja adni a tehetetlenség érzését, hogy ott ül és hall mindent hogy mi történik de nem tehet semmit.

Berry ott követi el a hibát, hogy egyéni akcióba kezd ahelyett, hogy a velük is kapcsolatban álló rendőrséget hívná, úgyhogy a végső felállás így fog kinézni: kislány és fiatal nő vs. elmebeteg sorozatgyilkos... valóban esélytelen szitu... de ki tudja...

8/10
  • Haffey
    Egy elég régi filmje volt még 2000 előtti javában, mert pici koromban láttam és csak annyi rémlik a filmből :) amúgy olyan stílusú volt, mint a régiek pl. részeges karatemester meg a shaolinos cuccok
  • CalebJoe
    lehet tévedek
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Leszámolás Tokióban (San suk si gin) 2009
  • Bokafix2
    Úgy emlékszek a Medál az.
  • Haffey
    Valaki meg tudná mondani melyik az a Jackie Chan film amelyikben
    a végén lelövik és meghal?
  • Inquisitor
    Lesz egy új TV sorozat februártól (CBS), azt hiszem Intelligence a címe. Ott az ügynök konkrétan rá van kötve az internetre, telefonhálózatra és a központ szuper számítógépére.

Intelligence - wiki

• Zephyr Retiring
    Senki bolondja.
    A `86-os vígjátékra számítottam (ugyanez a címe) s kaptam helyette egy `94-es filmdrámát Paul Newmannel :D
    Na ezt nevezem én színészetnek, amit ez a fickó művel! Az ipsét képes lennél seggbe rúgni a viselkedése miatt, ha tehetnéd. (Larry Hagman tud még hasonló előadást produkálni.)
    Nem az én világom ez a műfaj, de mit tagadjam: tetszett.
    Utána néztem, egy valag díjat be is söpört a film. Nem véletlenül.
    Egy mondat ami megragadott egy már fél lábbal a sírban lévő törékeny asszonytól:
    "az ember mindig képes megváltozni."
  • IMYke2.0.0.0
    Számtalanszor megnéztem már, szinkronosan, és kifejezetten kedvelem a filmet.
  • Monoton
    Despicable Me (2010) 8/10
  • Tyler1
    A kocsikat ilyen chip alapján regisztrálja az autópálya beléptető, illetve az államok közti határátkelő, az abroncsokat a gyártók az azonosításhoz használják, az élelmiszer vonalkódokat pedig hatékonyabb scannelésért chipelik, ami szintén visszakövethető ha egy adott zónában keresnek.
  • Bucser
    A keksz vonalkodja nincs csipelve, hanem rfid olvaso van az epuletben es biztonsagi erzekelo a csomagolason amit tavozaskor eltavolitanak. Ergo valos idoben tudjak kovetni az arumozgast. De 2 ugyanolyan aru kozott nem tudnak kulonbseget tenni.
  • fifi
    OFF:"abroncs, a személyi okmányok, de még a bolti 1 dolláros keksz vonalkódja is chip-elve van, amit abban a pillanatban visszakeresnek"

what?
  • Tyler1
    Igen, ez mára már valóság. Nem tévedett sokat Orwell, csak bő 20-25 évet.
  • IMYke2.0.0.0
    Tiszta 1984. Komolyan.
  • Tyler1
    Hát Amerikában a fontosabb központok térfigyelői már rendelkeznek arcfelismerővel, képesek kiszűrni egy tömegből az eltérő biológiai funkciókat(légzés, szívverés, idegesség), de a hadsereg képes műholdon keresztül mozgást elemezni az utcán sétálva. Ezenkívül a kocsi, az abroncs, a személyi okmányok, de még a bolti 1 dolláros keksz vonalkódja is chip-elve van, amit abban a pillanatban visszakeresnek. Lehallgatnak az utcán akármelyik más járókelő telefonjáról, de képesek a hangrezgéseket beszéddé alakítani pl. ablakról. Azonosítani tudják az ujjlenyomatokat digitálisan akárhol. És ezek csak olyan technológiák, ami bizonyítottan létezik a nemzetvédelmiseknél, szóval egy ilyen hyper robocop kb. isteni hatalommal lenne felruházva a valóságban.
  • IMYke2.0.0.0
    Semmi gond :)
    Fordult elő már mindenkivel ilyesmi :)
  • desigo
    Oh my bad.
    Rusht olvastam a Crash helyett.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt most elmagyarázhatnád, mert ez csak számodra érthetőre sikerült.
  • desigo
    Nah írj már pár sort,hogy legyen erőm készülődni és lesétálni az egy óra múlva kezdődő előadásra...
  • Sir Quno Jedi
    há én se cájenfingsönyként írtam ezt le
  • tomsolo
    Mother / Madeo (2009)

Koreai dráma, sérült felnőtt sráccal és vénasszonyos mamával. A srácot lecsukják az anyja megpróbálja kinyomozni ki lehetett az elkövető.

Alapvetően lassú film, emóciókra épülő fordulatokkal nyugati szemmel van jópár nehezen emészthető dolog benne ennek ellenére sok dologban Memories of Murder/Salinui chueok hangulata van. Sajnos a sérült srácot játszó színész nem igazán jó, de a mamát játszó öreglány nagyon hitelesen nyomta.

6,8/10
  • IMYke2.0.0.0
    Harmadszor:

Basszus - az előbb írtam meg egy szép üzenetet, és erre az SG-motor kivágta.

A lényeg: a Crash (2004) kiváló film, ezért az ajánlott film felvéve a listámra.
  • Panzermeyer
    Disconnect

Akinek tetszett az Ütközések (Crash), annak ez is fog. A végén a nagy kicsúcsosodás nagyon jól meg lett csinálva. Nem rossz.

Erős 7/10
  • sandor8206
    Riddick

nem vagyok a sorozat hatalmas fanje, mindkét előző részt egyszernézhetőnek tartom,ez is az. Vin Diesel itt is kemény, van 1-2 jó beszólás, képi világ ua mint előzőek, trükkök is.
    5/10
  • IMYke2.0.0.0
    S tudod mi a döbbenetes: mindez szinte már lehetséges akár napjainkban is.
    Az állandó sárga készültséges, babszem-a-seggben Amcsi földön például tuti, hogy minden nagy város összes megfigyelő kamerájával ez megoldható már ma is.
  • Bokafix2
    lol... config.sys... meg command.com :D

a 80-as években ez még DOS-t használt

és tuti C:/DIR-el listázta ki a bűnözők nevét
  • Sir Quno Jedi
    Sokan felteszik azt is posztban,hogy éppenmit zabélnka. Otta fénykép. Namost Robo bemegy egy étterembe és lát az asztalon egy félbehagyott csirkéshambit, akkor meg tudja mondani róla, hogy KIK ettek ott és mikor!!!! Utána azok mobiljainak mozgását visszakéri a központtól és máris megtalálja őket egy lépésben, bármerre is mentek! Megfelelő technológiával bármi megoldható. (képek háttere alapján ugyanez, meg tudja mondani, mikor és hol volt, kik vannak a képen a háttérben, azokat azonosítva máris vannak tanúk, közeli pénzautomaták és az egyéb köztéri kamerák alapján tudja követni,hogy azok merre mozogtak, tudja a mobiljaikat, az arcuk alapján, hogy hol laknak, soroljam)
  • Monoton
    Dredd (2012) 6/10 - Kár érte, többet vártam :(
  • IMYke2.0.0.0
    S mindezt vizionálom...
  • kaposi1
    Ezt a Fantasztikus Animációs kisfilmet szívesen elfogadnám valami kiadvány extrájaként mert nagyon jóóóó!!!

• Sir Quno Jedi
    Nem mellesleg az arcoskodó adatbázisát feltöltve szinte bárkit ránézésre tud azonosítani (akár arcról, akár tetkóról, testalkatról, kocsiról) és máris tud róla kb. mindent (plusz neki az FBI, CIA, DEA, NSA, BKV, MSZP stb. adatbázisa is hozzá van kapcsolva.
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, és harc közben lájkolja a neki írt üzeneteket az Arcoskdón, sőt, üzenetet is bebólogat a fejével... na meg képeket és videókat posztol az aktuális áldozatáról...
  • Sir Quno Jedi
    vagy vanbenne egy HUD pl. google glass eniván?
  • Totti5
    Mivel "digitálisan" lát, olyan mindegy a nyílás mérete.
  • Monoton
    The Sorcerers Apprentice (2010) 5/10
  • Blasta
    Ja. Igy kellett volna hagyni.
    Elbirom kepzelni mennyit láthat azon a kis résen át ami kb. 5-6 centire lehet a szemétol... :D
  • Bucser
    Ez azert hasonlit kicsit:)

• Blasta
    Emlitést érdemel még, hogy Robo milyen ubercool pozokat vett fel tuzharcok során, gondolok itt:
    (és még még egy pár jelenet amirol nem talaltam képet a neten)

Ezt a robotot meg iszonytat eltalálták, imádtam
  • Bokafix2
    Nagyon sok jelenet miatt emlékezetes az 1. és 2. rész... a 3 már gyenge nem is kívánnék róla szót ejteni meg az már nem is az a rendező és főszereplő...

De az elődeiben rengeteg jó jelent volt amik megadták a sava borsát a filmnek... gondolok itt az ED-209 katasztrofális bemutatkozására az elején mikor az igazgató kéri próba gyanánt az egyik tagot fogja a robotra a fegyverét... :D

Én csak 20 másodperces robinak hívom, mert mindig 20 másodpercet adott a letartóztatottaknak hogy eldobják a fegyverüket... de ebben az esetben hiába dobta el a fickó a stukkert, a robot folytatta a műveletsort és keresztbe-kasba lőtte az igazgatósági tagot :DDD

De Murphy első akciója is ide tartozik mikor egy szatír egy nőt tartott maga elé miközben kést szorított a csajszi torkához, Murphy meg a csaj szétterpesztett lábán keresztül lőtte tökön az idiótát... :DD Ezek miatt volt jó a Robotzsaru...

De Nem hagyhatom ki Cain durvaságát sem mikor felvágatta szikével az őt eláruló zsaru hasát, mire a csaja ijedten odaszól: "Cain! De azt mondtad csak megijeszted!!" Cain: "Hát nem ijedt meg?"

:DDDDDD

Áh, meg kell néznem megint az első két részt.
  • Tikal #78052
    híg fos.... vajon lesz benne halomra lőtt civilek, rendőrök, vér, agyműtét stb? Mert ezek miatt volt jó a Robocop, na meg a 80-as 90-es évek :)