106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • benőmenő
    Man of Steel-t én is nemrég néztem meg.
    A 3D se sokat segített rajta, pedig egy ilyen látványfilmnél elvárná az ember, hogy hozzáad valamit. Még a full CG Kryptonnak se volt mélysége. Tovább megyek, a world war z-ben is jobb volt a 3d.
    Magáról a filmről már elég szó esett itt.
    Zack Snyder csináljon egy Dragon Ball fimet, aztán mehet is nyugdíjba. A világbéke érdekében.
  • sandor8206
    ennyire én nem foglalkozok realitással egy filmben (mint egyesek, szívük joga amúgy)
    az az egy jelenettel volt bajom, mert az tényleg bravúros

nekem inkább mint "filmmel" volt bajom vele, egyszerűen nem működtek a karakterek, nem szerethető senki, nincs kivel együtt érezni, kivel azonosuljak?
    azért főhős mert rámondják, ő az kész, fogadd el
    főhősnő? semmi nulla volt
    sok felesleges mellék karakter, ezredes vagy ki minek? Fishburne minek?
    flashbakes jelentek minek, mit tettek hozzá Supi karakteréhez? 1 jelentenek volt értelme
    ha már comic és eredet és flashbakes részek, ott van Betmen Begins
    az egy remek munka, pedig rám nem lehet mondani, hogy Nolan-buzi lennék, de ott mindennek helye van és hozzáad Wayne karakteréhez, sztorihoz
    itt meg random flashbackes jelentek, különösebb koncepció nélkül
    fél órával kevesebb fight, több karakterizálás
  • tigeroo
    mondjuk az egy "wot?" kategóriás jelenet volt, jogos.

persze lehetne sorolni még: ha superman látja a vallatószoba túlsó oldaláról a katona zsebében a mentolos cukorkát, akkor a terraformálók űrhajójukon miért nem vették észre hogy louisnál van a kulcs, stb...

de amúgy a prímet valóban kevin costner darwin-díja és russel crow mint gps ("5 lépés után fordulj balra, majd jobbra") viszi a filmben.
  • sandor8206
    valószínű az,hisz olyan frankó forgatókönyvet írtak, hogy a legjobb ötlet számukra a fater kinyírására az volt ami volt
    az az egy jelenet tökéletrsen reprezentálja, hogy mekkora egy kóklerek voltak az alkotók és sztem tökéletsen el lehet felejteni ilyen "görbetükrős" teoriákat
  • tigeroo
    vagy a fiatal pap csak egy görbe tükör hogy manapság a valláshoz már mindenki ért...

ismétlem: ki mit lát bele...

ilyen mértékű logikátlanság nem nagyon volt a filmben, mondom: teljesen élvezhető az átlag számára a man of steel. úgy, hogy én azért bennevagyok a képregénykultúrában ezzel kapcsolatban is.
  • sandor8206
  • hiper KOCKA
    "Én pl. szupi helyében komoly mérnöki tanulmányokat folytatnék, hogy ismerjem a földi anyagok szakítószilárdságát, meg a különböző gépek, kontrukciók, hidak, épületek stb. gyenge pontjait."

A storyline-ban benne van hogy bármi amihez hozzáér, vagy amivel fizikai interakcióba lép, nagyrészt egyben marad... mert a testének az aurája hatással van az anyag graviton részecskéire ami a gravitációs kölcsönhatást segíti elő így nem esik szét semmi... így tud sok ezer tonnás épületeket vagy szikladarabokat mozgatni illetve a levegőbe emelni egészben
  • Synchronous
    a papos részhez: legalább lett volna annyi eszük hogy egy öreg fickót tegyenek be papnak akihez kötődhetett volna Clark, mivel annak a papnak már Clark gyerekkorában is ott kellett volna lennie azon a kápolnán és legalább érthetőbb lett volna hogy miért a paphoz megy válaszért, de ezt is elbasszák...

bepakolnak egy gyereket aki kb. fele olyan idős mint Clark egy kb. 20 éves forma, aki még meg se születhetett akkor mikor Clark gyerek volt Smallville-ban...

ez is példázza a készítők dilettantizmusát, hogy legalább súlyt adtak volna Clark tetteinek vagy indokokat szolgáltattak volna arra hogy mit miért tesz

a hibák a filmekben minden esetben a koncepció átgondolatlanságát jelzik és a készítőket minősítik

és megmutatják hogy mennyibe nézik azt a célcsoportot akiknek szánják a filmet
  • Bokafix2
    Minden film kitaláció... mégis elvárnak mindegyiktől némi logikai és fizikai hűséget. Nem lehet ezen a címen átlépni minden hiba felett hogy "hát ez csak fikció nem érted?" mert azért áll rendelkezésre egy egész filmes gárda és dollármilliók hogy kihozzák magukból a maximumot... minden téren.

Én úgy vagyok vele ha már fizetek valamiért mert megnézem a moziban, akkor feleljen meg a film bizonyos alapelvárásoknak.
  • tigeroo
    te így látod. én nem. miért repesne a szívem?:D egy vadidegen ember lenne számomra. csecsemőként került a földre, egyáltalán nem is kötődhet az igazi szüleihez.
  • IMYke2.0.0.0
    Mind szép és jó, amit írsz, csak ott bukik meg a dolog, hogy egy "földi" ember szívrepesve kérdezte volna ki régen (sose-nem) látott apukáját MINDENRŐL és minderről.
    Egy pap véleménye = idegen véleménye = egy hatalomközpontú szervezet véleménye.
  • IMYke2.0.0.0
    És a papos is...
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor nem csak én csaptam volna arcon szívlapáttal a csajszit.
    Megnyugodtam.
  • Susarc
    a szive felett ráadásul dupla páncéldarabka van:P
  • Susarc
    The body armor is made of molded fiberglass plates attached to leather belts and straps and two gold colored decorative metal plates on the front.
    The neck piece is a series of gold colored metal plates with padding on the inside and around the bottom and outside edges.
  • Susarc
    Blade 2 ben Nyssanak volt agya egyedül:)

• Sir Quno Jedi
    Azé vámpírok vazeg. Az ember gondolkodik. Namost ha pl. élsz párezer évet, mint pl. a true blood-ban, akkor csak összejön egy idő után akkora iq-d, hogy nemekéne-e meghalni bután az idióta humánok miatt egy szép napon, nemde? Vagy ott a hegylakó. Na odajöne valaki nekem a csak egy maradhat szöveggel, az nagyon rábaszna, ha én is éltem már pár századot. :DDDD.
  • jozef1976
    Disconnect

Számomra az idei év egyik meglepetése dráma kategóriában. Roppantmód lehangoló film mai rohanó/rothadó világunkról, amelyben az emberi kapcsolatok jó része már elektronikus. Három fő cselekményszál fonódik össze gyönyörűen a közel két órás járékidőben. A színészek is remekül hozzák a karaktereket, a True Blood Eric-je brillíroz szerepében, és az eddig javarészt idióta vígjátékokban szereplő Jason Bateman-t is jó volt látni teljesen más szerepkörben.Depresszióra hajlamosak, és érzékenyebb lelkületűek kerüljék, nagyon erős a drámai vonal.
    Nem hibátlan darab, de mindenképpen erős, súlyos mondanivalójú, elgondolkodtató és elkeserítő film.

8,5/10
  • Susarc
    ez mind OKÉ ,de ha ilyenek lennének kinyírnának mindenkit a filmekben:P
  • tigeroo
    ennyi erővel minden szuperhős filmbe belelehet kötni.

én élveztem, volt olyan jó mint mondjuk egy limonádé iron man film (persze ez lassabban bontakozott ki)
  • Sir Quno Jedi
    Én pl. a vámpíros filmekben is mindég beszarok, hogy karóval ugyanmár engem hogy tudnának megölni? Ha a vámpír és erős mint genya, akkor hordjon láncinget a cucca alatt, kerámia betéttel a szíve körül. Azt haller. Ja meg nyakvédőt, hogy ne vágják le a fejét. Aztán mehet a buli. Nem árt valami kevlár full rucit hordani erre még rá amúőygsenem, mert a golyók okozta zúzódások őket nem érinti, de így nem tudnak hagyomáynos kiskaliberű lőfegyverekkel semmit sem tenni ellenük. Még lassítani sem.
  • Sir Quno Jedi
    Az alvázon vannak jó emelési pontok, de persze jó előre tanulmányozni kell a gépeket és tudni, hogy hol és hogyan lehet megfogni és mit bírnak ki. Én pl. szupi helyében komoly mérnöki tanulmányokat folytatnék, hogy ismerjem a földi anyagok szakítószilárdságát, meg a különböző gépek, kontrukciók, hidak, épületek stb. gyenge pontjait. Ki kell dolgoznia előre, hogy hogyan tud egy épületet megtartani komoly károsodás esetén, illetve szükség esetné lerombolni. Meg hoygan lehet romok alól ÉLVE kisezdni a túlélőket és nem még jobban rájuk omlasztani az egészet. Vagy hogy hogyan tud egy elhajított buszt elkapni úgy, hogy nem halnak meg az utasok. Statika, építészet nagyon kell. Nomeg a vonatmegállítás száguldása közben, az sem 1xű, sokat kell számolgatni, tervezgetni. Emelett orvosi szaktudásra is szüksége lenne, hogy valóban tudjon embereket menteni, ugyanis az emberek nagyon könnyen megpurcannak.

Szóval hiába az erő, ha nem vagy elég okos hozzá. Tanulni kell sokat, mielőtt világmegmentésre adja valaki a fejét.

Arról nem is beszélve, hogy a helyében én terveznék magamnak valami páncélt (amilyet az ellnfelei is hordtak), ugyanis az is egy plusz védelem, amit le kell verniük adott esetben, ő meg elbír bármekkora páncélt. Meg kéne egy hordozható energiapajzs, hogy nagyobb területen is meg tudjon védeni célpontokat (embereket).
  • Sir Quno Jedi
    Najó, de a Watchmen bármék comic filmet keresztbe lenyeli KÉTSZER, még az "áthepiendesítésével" együtt is. :D
  • Susarc
    persze ,de ezen a vonalon elindulva az összes szupererős akciózás nem állja meg a helyét! mivel egy ember ökölnyi,tenyérnyi helyen fókuszálódik az erőkifejtés...tehát nem lehetne buszokat dobálni autókat gyűrögetni,mert ha szuperman megfog egy buszt és megpróbálja felemelni a kezében marad a B oszlop azt hali:) vagy egyszerűen belenyomódik a keze az ojektum anyagába és hasonlók....
  • tigeroo
    párral nemértek egyet (pl. a pap rész), mert clarknak az eddigi élete az volt: a kis templom, a kansasi kukoricatáblák, a kutya, a kis házuk...

szerintem nagyon jól ábrázolták a "kisembert" aki nem a kisemberek közé (legalábbis közül) való. plusz ugye a vívódás, 2 ember szereti aki befogadta őt, de a többi utálja. ebben élt 33 évig, ez az ő világa...

erre egyik napról a másikra jön a:

vs. továbbvihetné a biológiai vérvonalat az ősei örökségét, de csak kiakarják használni a megmaradt "rokonai".

bár a feketelyukas jelenet után a fight már nagyon öncélú volt, csak a látványosság miatt került be ez egyértelmű, érdemben nem adott hozzá az élményhez.

szerintem korrekt film volt, más aspektusokat mutatott be a meséből. jóvolt ez, csak na. nagyon pg 12 akart lenni, és túlságosan steril, félénk megoldásokat hozott (meg pl. metropolis áldozatai = a daily planet pár munkatársa a romok között - hajjajj, bezzeg a watchmen mikor random polgárokat is simán lepuffogtak)
  • genndy
    Azzal van a baj, hogy a film saját világán belül nincs koherencia. A buszos megjegyzés pl. tök jogos.
  • Susarc
    most nagyon durva leszek: szuperman NEM létezik ám! ez egy film! kitaláció! és minden egyébb amit beleraktak.....ne szomordj nagyon el:)
  • TaRka0107
    A kutyamentős rész nekem is szúrta a szemem. Hirtelen adtam rá lehet 10/10-et. :DDD
  • mégvadabbdisznó
    Men of sztil

sajna következetlen és józan logikától mentes alkotás, maximum látvány nulla mindenegyéb

adták volna James Cameronnak a sztorit, izgalmasabbra megcsinált volna egy teázást Clark és Zod között mint Snyder a fullos hype bunyót a komplett kriptoni delegációval

és most fikázások tömkelege következik

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mikor Zodmó általveri Klárkot 40 felhőkarcolón, mi a f*om robban??
    felrobbannak az asztalok meg a székek a szobában? pofánröhögik az összes fizikát ebben a filmben és hülyének nézik a nézőket is...
    gyerekkorában hogy tolta ki a buszt a folyóból ha nem ért le a lába a fenékre?? minek támaszkodott neki hogy erőt fejthessen ki? a busz nem süllyedt el mert fogta, tehát az ő lába sem volt lenn... repülésről vagy önállóan a levegőben való lebegésről itt még szó sincs, mert később mutatják hogy még csak felnőtt korában próbált először repülni... no akkor minek támaszkodott neki hogy feltolja a buszt a mederből? izomból mi? mer neki ez is megy... egy nyócéves gyereknek...

logikátlan hogy Zod-ék olyan erősek mint Klárk, amikor csak abban a pillanatban érkeztek a bolygóra, ő meg már 30 éve ott él... neki sokkal több napenergiát kellett hogy felszívjon egnnyi idő alatt a szervezete mint nekik...

vagy rész amiben Quex-Ul a földre jön és Szupermen pont így veri le, hogy kihasználja azt az előnyét hogy ő már évtizedek óta ki van téve a napsugárzásnak és az ellenfelének hiába van szuperereje, közel se annyi mint neki...

jaj de nehogy már véletlenül fellapozznak egy-két képregényt, mer még valami okosat is beletennének ebbe a keresztbehányt CGI katyvaszba

nem egyszerűbb lett volna kőagyú hősünknek egyből az ellenfél maszkját támadnia miután rájött hogy kihasználhatja ellenük ezt a hibájukat?
    ehelyett továbbra is csak bunyózik velük várva hogy egyszercsak kidőlnek... nem dőltek ki...

mért kellett a szerencsétlen fószer kamionját felhajtogatni az oszlopra? szupermen ilyen bunkó, hogy jelentős vagyoni károkat okoz másoknak? ez nincs arányban azzal hogy leöntenek sörrel és kapok pár epés megjegyzést... eccerűbben nem lehetett volna kitolni vele?

mielőtt feladja magát Zod-nak elmegy megkérdezni a papot mit tegyen... egy papot... áááá... mikor előtte találta meg a kutató űrhajót ahol ott volt az apja digitális modellje, egy komplett agytröszt, egy kompjúter Cerebro, akivel simán megvitathatta volna ezt a dilemmát... de akkor is egy PAPOT kell megkérdezni b*sszameg
    épp azelőtt ugatta be a TV-be Zod az egész világnak hogy minden földi embert megsemmisít ha nem adják ki neki Klarkot és akkor mit várt hogy mit tanácsol neki a tisztelendő gyerek? "add fel magad te köcsög mer mind megdöglünk..." lényegében ez volt a mondanivalója csak más szavakkal

ájj pedig lehetett volna jobb is.. elbaltázott lehetőségek sora jellemezte a filmet

10-ből egy közepes

• hiper KOCKA
    ettől csak az lett volna agyamentebb ha kiderült volna hogy a kutya valójában Krypto és szintén sebezhetetlen

miért nem hagyta hogy megmentse a fia, elvégre az a srác több mint testőr

merhogy a világ nem áll rá készen... lol mekkora duma... alig látták volna az egészet vagy 5-en
  • tigeroo
    man of steel

örülök hogy új aspektusokból mutatja be ezt a mesét (mert a superman eredettörténet is csak egy mese, mint mondjuk herkulesé)

dehát:

clark kent apja mint darwin-díjas kutyamentő

édes istenem, ezt így hogy gondolták komolyan?:D most ez hihetetlenül kizökkentett.

louis karaktere most egy irritáló picsa aki csak dacolni tud, előhoz belőlem minden elfojtott hímsovinizmust és legszívesebben elküldeném a picsába meg szendvicsért...

am nemvolt rossz fasza látványos volt
  • IXEMGabeo
    pff az nevetséges volt...
  • Blasta
    Before Midnight - 8/10

Kevés ilyen "sorozatot" tudok mondani, ami ENNYI idon és 2 folytatáson keresztul is megorizte a minoségét, tartalmi színvonalát. Ugy ultem le elé, hogy beszélgetos film, majd most alszom egy jót, ugyis fáradt vagyok. Végig ébren tartott, nagyszeru volt, ajánlom nagyon. Ethan Hawk meg igazán kaphana jobb szerepeket immár
  • Tikal #78944
    Unforgiven újranézve: zseniális western :)

egyik kedvenc beszólás… és ugye a végén senki se mert rálőni :)

English Bob: If you were to try to assassinate a king, sir, the, how shall I say it, the aura of royalty would cause you to miss. But, a president, [chuckles] I mean, why not shoot a president?
  • TaRka0107
    Man of Steel (Acélember)

Rég láttam ilyen látványos szórakoztató filmet!

Nálam 10/10.
  • tomsolo
    Election 2 / Hak se wui yi wo wai kwai (2006)

Nos, ez a második része sem volt rossz, sokkal darkosabb és véresebb lett. Sajnos az egyben szereplő gitárzenét eléggé mellőzték - az outroban vették csak szinte elő - a maradék meg nem volt annyira húzós. A stílust ennek ellenére tudták folytatni, külön tetszett, hogy az első rész motivációira jó pár utalás magyarázatot adott. Szóval jó lett ez is, de nálam gyengébb mint az egy:

6,5/10
  • vérpocok
    Kutyákat kiszabadító
  • Blum
    ok,ezt mar par napja megszakertettuk.
  • tomsolo
    :D
  • Susarc
    + a vérnyulak és a ló:)