106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
nem kell tőlem félni.nincs velem semmi baj:) -
lány vagy igaz? -
Nagyon kevés kivételek közé tartozik, de a magyar cím jobb és szebb, mint az eredeti. -
Kezdek félni tőled. :)
Az meg más másik kérdés, hogy elbizonytalanítottál a nemedet illetően :) -
Nem töményen nézem :)
Minden este egy filmet.
Így csináltam a japán filmekkel is. Tegnap megnéztem az 1. részt például. -
Zero 7th #79294 Elysium, még nézem. Mi ez, valami elbaszott Johnny Mnemonic remake? -
The Exorcism of Emily Rose (2005)
(Nem vágom miért kell szuperkreatívkodni a fordítoknak:
Ördögűzés Emily Rose üdvéért?)
Szóval ez egy jó film, tetszett hogy egy szimpla tárgyalótermes vonalat csináltak és nem a horrorra gyúrtaak rá.
7/10 -
tudod,ízlések...mások vagyunk ez egy film persze hogy sok a baromság benne vagyis ami nem túl valóságos na mindegy :) -
Ha Twilight, akkor mindig ezt rakom be, ez a kép mindent elmond mekkora baromság :) :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Én is végignéztem, de annyi ostobaság meg hülyeség volt benne, hogy a szokásos csillámvámpír fikázásokon kívül is van alapja a leszarozásnak :)
#67149 és
#74688 -ben leírtam erről a "remekműről" az érveket, miért is egy foskazal :) -
hát ha úgy vesszük kb minden:)a történet az elején kicsit nehezen és nyálasan indul be.ez annyira nem tetszett és az hogy bella kicsit döntésképtelen meg ilyenek.régebben ezért rosszul itéltem meg.de aztán láttam egy újabb részből pár jelenetet,aztán megtetszett és végülis rávettem magam hogy megnézzem.ma néztem meg egymás után az utolsó 2részt.egyszerűen baromi érdekes az egész.nagyon tetszett a történet felépítése,a karakterek és akik játszották őket szerethetőek számomra bár néha edward nem annyira.de ez nagyon fontos hogy szeressem a karaktereket.:) a helyszínek a zenék úgy tényleg minden egyben volt.még elnéztem volna pár részt.szerintem nem lehetett volna jobb és nem csak lányoknak való,csak divat ezt is leszarozni mint mindent.:) -
Fejtsd ki kicsit jobban is mi tetszett bennük.
(nem köcsögölés, én is simán végignéztem mindet és nem kapartam ki a szemem, de azért sok hibát föl tudnék sorolni, jópár ponttal kevesebbet érnek nálam) -
lányoknak elnézzük ;) -
jöhet a sárdobálás. de akkor is:)
Twilight Saga összes rész
9,8/10 -
O.o
Egyet-kettőt el tudok képzelni, de hogy egyben töményen mindet végig bambizni, az felér egy virtuális lobotómiával. -
Igazából nekem csak az utolsó nem tetszett. A többi nem annyira rossz. -
No, lenne van a teljes Fast and Furious-sorozat is.
A japán hét után tartok egy kis autós hetet. -
Flight Kényszerleszállás
Közepe nagyon belassult de a vége végülis jó lett.
Bár azt nagyon hülyeségnek tartom, hogy megmentett sok embert és mégis neki kellett elvinni a balhét. Többször tuti nem nézném meg de azért egy 7/10-et ér. -
Fast and Furious 6
az előző részt nem sokáig bírtam nézni, ezt most végig, de ettől még ugyanolyan ostobaság mint eddig…
a tankos jelenet már nagyon kemény volt, aztán utána ami a bázison történt :D -
1962 - Harakiri (133 perc) - 8/10
=================================================================
Az 1962-es Japán Művászeti Fesztivál indulója. Rendezte: Kobayashi Masaki
Japán. 17. század [1630]. A szamuráj becsület örök árnyékában.
A harcok elmúltával számos Hiroshima számos harcos klánja elküldeni kénytelen dologtalan szamurájait, akik elszegényedve, elkeseredve, és munkát nem találva sorra harakirit (seppuku) hajtanak végre. A még prosperáló klánok kezdetben megadtak mindent, ami a harcoshoz méltó tisztességes halálhoz kell: biztosították a körülményeket, és a segédeket is. De akadtak kivételek, akik inkább ételt-italt, pénzt és szállást adtak nekik, majd amikor híre terjedt, és túl sokan érkeztek az adott klánhoz, akkor inkább pénzt, hogy távozzanak.
Az éhező szamurájok közül pedig egyre többen éltek ezzel a "trükkel", és a harakirit sem gondolták komolyan sosem.
Egy napon [1630.05.13.] a klán ura távollétében az Edobeli (ma Tokió) Iyi klán házához egy becsületben meghalni kívánó szamuráj érkezik, a neve Tsugumo Hanshiro, és a Fukushima klán tagja volt. És komolyan meg akar halni...
Fenomenális a film.
S ha azt hiszed, bármiféle spoilert ellőttem, akkor nagyon tévedsz! :) -
1954 - Uwasa No Onna (The Woman In The Rumor) (83 perc) - 7/10
Dráma. Rendezte: Mizoguchi Kenji
Főszereplő: Kinuyo Tanaka
Japán. Múlt század 50-es évei. Izutsu-ház.
Egy nagymultú gésa ház tulajdonosnőjének lánya (Yukiko), aki Tokióban tanult tovább, ott eljegyezték, de amint őszintén megvallotta, hogy milyen családból származik elutasították a szerelmét, felbontották a jegyességet, öngyilkosságot kísérel meg. Emiatt édeasanyja Tokióba utazik és hazahozza - a házba, ugye.
Történetünk a tradícionális szerepek körül forog. Betekintést kapunk a misztikus gésa életbe [láthatjuk a profizmus apró jeleit, ahogy intézik a dolgot, ahogy kezelik a klienseket, és hogy voltaképp záróra sincs - ennek akár az étkezés is szenvedheti kárát -, azt is, hogy a stressz miatt a gésák közt gyakori gyomorpanasz mennyire akut tud lenni (lásd beteg gésa), hogy a gésák mindent tudnak a visszajáró vendégeikről, akiknek kedvenceik is vannak köztük, stb], a 15 gésa munkájába.
A helyi doktor és a gésa ház jószívű tulajdonosnője közti titkos viszony kicsúcsosodni látszik a fiatal doktornak megvenni kívánt ház vásárlásával [2,5 millió yen], és úgy tűnik, hivatalossá is tennék a kapcsolatot - miközben a doktor ki-kikacsintgat a fiatalabbak felé. Természetesen, Yukiko felé is...
Kinuyo ebben a filmben egyszerűen briliáns! A színésznő amúgy is tökéletesen bánik a testével (ének- és zenei tudományát is csillogtatja a filmjeiben), de ebben a műben azok az apró rezdülések, fej mozdulatok, amikkel a szituációkat még erősebbé tudja tenni: döbbenetesen jók! -
1954 - Chikamatsu Monogatari (A Story From Chikamatsu) (The Crucified Lovers) - 102 perc - 8/10
=================================================================
A Showa Éra 29. évfordulója (1954) alkalmából a Művészetek Fesztiváljának indulója.
Dráma.
Rendezte: Mizoguchi Kenji
Főszereplő: a gyönyörű Kagawa Kyoko
A feudális japán, valamikor a császári első nyugatra nyitás előtti időszak előtt.
A minden évben esedékes naptár elkészítésének hajrája egy olyan feudális úr házában, aki többek közt magának a Császárnak is szállítja az egyedi, kézzel készített naptárakat.
Ishunnak, a ház urának fiatal felesége (Osan) [aki, jó japán szokás szerint, kiházasítás révén lett a ház úrnője] bajban van: könnyelmű fivére (aki arról híres, hogy gésa házakban veri el kevéske jövedelmét) most nem saját maga, hanem a család miatt érkezik a gazdag házhoz: 5 kan arany kellene, hogy a ház kamatdíját ki tudja fizetni. Ha három napon belül nem teszi, börtönbe kerül.
A feleségnek rendkívül kényelmetlen állandóan a gazdag férjtől kérni [már nem először történik meg] és mikor a hazatért urának elővezetné a dolgot, már előre hideg elutasításban lesz része - sőt, amikor elkeseredésében a férjurának nővére nevében tenné fel a direkt kérdést, akkor sem kap más választ: a saját testvérének sem ad pénzt.
A hazatért Úr - mint kiderül, már egy ideje - ugyanakkor a ház egyik szolgálónőjének, Otamának csapja a szelet, eléggé erőszakosan. Az, hogy megmeneküljön a már-már elviselhetetlen helyzettől, azt találja mondani, hogy Mohei-jel, a nyomdászat egyetlen, igazán tehetséges és népszerű nyomdászával eljegyezték egymást egy ideje...
...csakhogy, ha helyzet az, hogy ez nem is igaz.
A ház úrnője Mohei-től kér anyagi segítséget, aki lelkesen megígéri, hogy segít - a ház urától elkért pecséttel gyakorlatilag sikkasztásra vetemedik, hogy segíthessen a nőnek.
S ezután olyan sorsfordulók történnek, melyek minden szereplő életét megváltoztatják.
-
1954 - Sansho Dayu - 7/10
Kőkemény dráma.
Japán. Heian korszak vége. Egy olyan történet, mely szájról szájra terjedt egy olyan korról, amiben az emberi élet fabatkát sem ért, és bárkit el lehetett adni rabszolgának.
Főhőseink egy olyan kormányzó családja, aki igazságérzete miatt kerül bajba - jószívű és igazságos (mindenki szereti), ezért elmozdítják posztjáról, és a családja szegénysorba kerül.
Az anya és két gyermeke, egyetlen szolgálójukkal az országutat járja, hogy családfőjük nyomában végre ráleljen száműzetésében.
Kalandos útjuk szomorú véget ér: egy látszólag segítőkész nőszemélynek köszönhetően anyjukat a Sado-szigetre eladják, míg a gyermekek sorsa sem jobb, ők is rabszolga sorsra kerülnek az útonállók által: 7 ezüstért adják el neki a haramiák a fiút (Zushio) és a lányt (Anju) Sanshónak, az Igazságügyi Miniszter érinthetetlen intézőjének...
S a dolgok csak ezután bonyolódnak igazán. -
1953 - Ugestu Monogatari - 8/10
Dráma, fantázia, misztikum.
Akinari Ueda különleges atmoszférájú története elevenedik meg, kicsit modernebb környezetben.
Omi tartomány, a Biwa-tó északi partja.
Történetünk főhőse egy középkorú fiú-lány testvérpár, és annak családjai.
A férfi egy korábban hétköznapi, ám a közelben dúló, felájük közeledő háború nyújtotta lehetőségektől egyre megrészegülő, kiváló fazekas, aki házas, egy gyermek apja.
A lány férje - aki a testvérének segédje is néha - szintúgy elkábul a háborútól: nagyravágyó természetéből adódóan meglódul a fantáziája, és saját magát szamurájként látja, és mindent meg is tenne ezen álom megvalósulása érdekében.
Az események úgy hozzák, hogy mindkét férfi lehetőséget kap az Élettől (és a háborútól), VALAKI lehessen - elismert fazekas, aki csodálatos remekműveket tesz lesz az asztalra [amik éppenséggel egy gyönyörű, [i]élettől[/i] és szerelemtől majd' kicsattanó nő, és annak inasának figyelmét is felkeltik], illetve hősként ünnepelt szamuráj, aki egy ellenséges generális saját kezű megölésével vívja ki az elismerést, hogy egy katonai osztag vezetője legyen, akinek csüngnek a szavain.
Csakhogy, a háborúnak - és a sikernek - mindig meg van az ára: mindkét családban a nők járnak rosszul. -
Megnéztem az utolsó Mizoguchi Kenji-rendezésű filmet is, amit el tudtam érni.
Az összes kiválóan van restaurálva, tökéletes képminőségben, BD-re felrakva.
1951 - Oyu sama - 7/10
---------------------------
Főszereplő: a a csodálatos Tanaka Kinuyo*
* (a japánok is úgy írják a nevüket, mint mi: vezetéknév elől, keresztnév követi - de az internetre angolszász módra kerülnek fel)
Kyoto. Shinnosuke, egy fiatalember még sosem látott jövendőbelijének érkezését várja a családi házhoz, nagynénje oldalán. A kíséretével érkező, gyönyörű hölgy azonnal megtetszik neki - egy probléma van: Ő a jövendőbelijének nővére, és már házas. A neve Oyu-sama, és azért érkezik, hogy szemrevételezze, testvére hová is házasodik. S mint kiderül, maga a menyasszony is velük tartott (Oshizu).
A fiatalok most találkoznak először, és megtörténik a szertartásos bemutatás is.
A bonyodalmak ezután kezdődnek.
KÉPEK:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Michael Clayton (2007)
Kellemes kis ügyvédes dráma George Clooney-val és Tilda Swintonnal. Sajna a végére csak összepakolták az egészet egy ezerszer ellőtt sablonba, de ettől még elvezhető maradt.
7/10
Elysium (2013)
Sablonos alapsztori, erőltetett, giccses képek, idióta akció jelenetek, még idiótább sci-fi elemek. Ettől függetlenül voltak benne élvezhető részek, olyan egyszer nézősnek pont jó is volt.
5/10
-
Hollywood nem fogja kihagyni azt a ziccert, elhiheted. -
viizo #79273 Dark Shadows / Éjsötét Árnyék
Tim Burton hogy volt képes egy ilyen semmitmondó, vérszegény filmet összehozni, amikor olyan fantáziadús és emlékezetes filmek állnak mögötte, mint pl. Big Fish?
A Éjsötét Árnyékot semmi sem menti: sem az ismét elmaszkírozott Johhny Depp, sem az néhány viccesnek szánt beszólás, de még az egyébként zseniális Danny Elfmantól is szokatlanul gyenge lett a soundtrack. Viccesnek nem vicces, drámának nem fajsúlyos - ez biza nagyon mellément.
10/3 -
Loki saját filmet érdemelne! -
Újabb gyöngyszem:
Chupacabra vs the Alamo -
ja úgy nem negatív
csak én eddig erről nem tudtam
azt a hangulatot hozza és mai profi szinten
az más kérdés hogy nekem a régi japán filmek sem jönnek be -
azért ilyen fisemfos mert készítik elő az avengers 2-t, a thor 3-at, és a guardians of the galaxyt is ezzel. -
sandor8206 #79268 nekem is kifejezetten tetszett, pedig első rész nem nagyon jött be
nekem is az jött be, hogy kicsit "sci-fisebbre" vették, kardokkal és lézerfegyverekkel nekem mindent el lehet adni, régi "kedvenc" filmjeimre emlékeztetett Flash Gordon, Krull stb. -
Nem hiszem. Bár vannak benne jó ötletek is az igaz, nem tagadom. A nyolcadik részt meg még nem láttuk (én legalábbis nem, mivel nov 19.-én lesz első vetítése és nincs időgépem). Meglehet megváltoztatja a véleményem, de erre kicsi az esély.
Végülis a rajzfilmekben is néha nagyon necces módon rendezik le a főgenyákat, de azok általában valahogy fogyaszthatóbbak. Az is lehet, hogy élőszereplősen ugyanaz már gáz. :DDD -
Inquisitor #79266 " A vége botrányos ennek is, mint midegyiknek."
Ennek van köze ahhoz, hogy a valódi végét a Marvel - Agents of SHIELD sorozat nyolcadik részébe tették igazából? :D -
De IMDB-n 7.7-en áll, ami nagyjából fedi a valóságot. Kicsit kevesebb lesz még és akkor reális is. -
Nem igazán szoktam pontozni. Egy tizes skálán érdekes lenne összehasonlítani két telejsen különböző témájú és stílusú filmet ugye. Ez olyan, mintha az embereket akarnád pontozni a tizesen. Vicces lehet... -
Hol marad a pontozáááás? -
Thor 2
Ez egy jó Marvel film, akárki akármit is mondjon. A vége botrányos ennek is, mint midegyiknek. ÁMDE menet közben faja az egész. Lassú, ahogy kell, nem kapkodják el, láthatunk sok mindent Asgarad életéből, láthatjuk hogyan bukik el egy ennyire dekadens faj, van benne bizonyos fokú humor (igaz tiniszintre butítva) és Loki brillírozik, mint rendesen. Első részben, meg az Avengers-ben hótbaromnak állították be, na itt nem, itt végülis az ami a megtévesztés ura. Thor barátai jófélék, mint rendesen és Thor is végre használja a fejét is (és nem csak lefejelésre), igaz továbbra is sík hülyének mutatják néha (ami szégyen). Végre van kis sci-fi beütése is a dolognak, ami üdvözletes (bár sajnos nem hasalnak rá eléggé itt sem).
Szóval kiválóan szórakoztam és ebből a filmből apróbb változtatásokkal sokkal jobb filmet lehetett volna csinálni (egy nagyságrenddel), de így is látszik benne a potenciál. Egynek és kezdetnek nem rossz.
Most jöhetnek a fanyalgók és kritikáik is. :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Persze, de csak sajnos csak 10 percig kellett orult tudost játszania, utána simán átment mezei vén hulyébe/fogonoszba amit viszont akárki eljátszott volna úgy. -
Inquisitor #79260 Malkovich tényleg jó volt, de az örült örült-tudós sir Hopkins szerintem simán vitte a primet.