106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"Ja és még valami, elmesélnéd, hogy szupermen mikor kezdett embereket öldösni hobbiból"
Oh my... mutass már rá, hogy hol írtam le hogy elkezdett embereket oldosni. Eleve ott kezdodik a dolog, hogy az irok ugy alakitjak a tortenetet ahogy akarjak. Lasd legujabb Superman film, ahol olt Superman vagy lerombolt mindent, meg ha ez nem tetszik egyeseknek, vagy nem ilyen volt, ellenben mar hozzatartozik a karakterhez, mint minden mas korabbi alkotasbol meritett jellemzo. Te pedig arrol beszeltel, ki gyozne illetve mekkora spieler Batman ember letere egy olyan superhosnek is gondot okozna, mint Superman. Eleve ez mar csak egy teoretikus sikon vegrehajthato vita lehet, semmi egyeb. Tehat ha felvetik, hogy pl Superman a tusszentesevel az osszes hust leszakitana Batman testerol, az mar megtortent tenykent kell szamodra kezelni es ezert embereket kezdett el olni Superman. :P Ertem, pedig te vagy a "fantazmagoria" (ha mar mat szajkozol) nagymestere, igazan magad ele tudhatnad kepzelni.
De azert olyan tenyeket latom te nehezen tudsz kezelni, hogy husver ember es tobbszor kellett mar osszefoltozni csak azert mert leesett pl az elso emeletrol,vagy mert kutya harapta meg, mikozben Supermanrol meg a golyok is lepattanak. A tulajdonsagaik kozott eg es fold a kulonbseg, mig az egyiket pancel vedi azt is csak a kis fegyverektol, a masik sebezhetetlen gyakorlatilag. Mig Batman mindenfele kutyuvel szerencsetlenkedik, addig Superman azt megoldja a foldontuli kepessegeivel.
Sziklakat morzsol ossze a ket ujja kozott, meteorokat repit ki az erejevel az urbe, vagy eppen a leheletevel eloltja a legnagyobb erdotuzet is es meg azt is ovatosan kell elvegeznie, mert ha tul nagyot fuj, akkor kialakul egy nagyobb hurrikan, ami tobb szaz kilometeren letarol barmit.
Ugyanmar, aki nem latja a erejuk kozotti elterest az ne akarjon papolni.
Ilyen erovel Batmannak lenne eselye Dr. Manhattan ellen is. :PPP Hat persze. -
A képregényben csak Superboy volt képes visszamenni az időben, Superman soha... akkor ennyi erővel harcolnia sem kéne egyszer sem, mert amint megjelenik az ellenfele azonnal visszamehet az időben és elkezd gondolkodni mit kell másképp csinálni hogy ne történjen meg mégegyszer ugyanaz a szituáció. -
Supermannek azért nem kell ölnie, mert ő superman. Végső esetben visszaszalad az időben és úgy teszi helyre a dolgokat. :) -
Neki is rá kellett jönni hogy némely esetben a teljes győzelemhez ölnie kell... SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!(lsd: Acélember)
Elvetemült gyilkos szörnyetegek esetében kár morális nézőpontokat feszegetni, ha nem öli meg, ő öl meg minden személyt aki fontos neki, vagy akár az egész emberiséget. Ettől nem lesz gonosz, illetve úgy értem nem szennyeződik be erkölcsileg mert tökéletesen indokolt amit tesz. És ilyen erővel megáldva vállalni kell neki a súlyosabb döntések meghozatalát is mert emberi hatóság képtelen lenne rajta végrehajtani az ítéletet. -
Ezért volt majdnem vicc az Acélember, a házakat áttörő, környezetet leromboló harcaival, emberi életeket veszélyeztetve...
...nyilván, lehet "védelmére" hozni a majdnem teljesen kitelepített városrészt stb., de na...
-
Jockert is megölte -
Ja és még valami, elmesélnéd, hogy szupermen mikor kezdett embereket öldösni (akár botumanót is) hobbiból (már ha magánál volt)?! Ez a gyenge pontja, hogy nem öl meg senkit, még a legvérmesebb ellenfeleit sem. Valamint azt sem tűrheti, hogy más ártatlanoknak baja essen. És igen, szupermen a kontinenst is eltörölhetné amin betmeen (vagy Lex Luthor, vagy bárki) éppen flangál, de valahogy mégsem ez a stílusa... hmmm...
Persze nyilvánvalóan az egésznek nem érted sem az erkölcsi, sem a morális mondanivalóját, vagy csak figyelmen kívül hagyod, a végeredmény ugyanaz. Értetlenül fogsz állni ezen filmek és képregények előtt. Valljuk be ezek nem is neked valók ebből kifolyólag. Ez nem baj, csak kár ezen hintáznod akkor.
Ha esetleg tényleg érdekelne a dolog (bár kétlem, mivel saját fantazmagóriáid fogja vagy), javaslom azt a részt, mikor a tüköruniverzumban a "Justice League" Justice Lords néven fut. Abból minden kiderül a témával kapcsolatban. Pont erről szól. :D Jah, a címe "A Better World". Ha utána is van kedved erről vitatkozni, állok elébe, addig csak magadat égeted.
Persze rengeteg rész van még a témával kapcsolatban, először meg kéne őket nézni, vagy elolvasni, nekem édesmind1... -
Thor-ról nem írtam, mit gondolt, szal. újabb fail-mezőn lépkedsz. -
-
-
Ki beszel a valosagrol ? Megint meset gyartasz.
Ebreszto, tul sok volt nalad a xanax. (vagy raittal a gugolos borodbol)
De ezekszerint Batman a kepregenyekben, se husver ember. (but yes) :P
De nalad a kriptonit biztos megvedene (allitolag), biztos jo lenne ha hozzavagnak sok szaz meterrol egy fel felhokarcolot. Oh wait ... felfogna a panceljaval. :P
Szerintem kerjel meg bogyot az apolodtol es menj vissza almodozni.Eld bele magad peldaul Thor borebe es fejts ki, hogy mit gondolt bizonyos szituaciokban es utana add elo, hogy az ugy van es kesz, mert te tudathasadasos allapotban elohozakodsz a fantazmagoriaddal. :P
-
Most te komolyan azt hozod fel érvnek, hogy a "valóságban nem így lenne"!?!?? Nos ehhez végleg szeretnék gratulálni. Ez egy képregény, egy képregény univerzum és úgy van ahogy az írók kitalálják. Minden úgy is működik és megvan a sajátos logikája. Tudod, ez nem a valóság, hahó! Ébresztő! :DDD
Javaslom ezek után CSAKIS súlyosanvéresenkomoly dokumentumfilmeket nézzél a jövőben, különben súlyos károsodás érheti a világképedet... :D:DDD
Gondolom a Gyűrűk Urában is nehéz volt megemészteni a mászkáló fákat?! Hmmm... El tudom képzelni. -
Hat hogyne hianyossagok az ismereteimben.
Te mar csak tudod maki. :P
Es akkor jon a szoveg, hogy a fogenyo kitervez mindent es kihallgat stb.
Kozben meg a masik fogenyo a fold masik oldalarol atlat falakon es meghallja merfoldekrol mint sugdos valaki a masik fulebe. :P
Rakohogne 200 kilometerrol es a tusszentesevel megolne kb. hiszen egy hus ver emberrol beszelunk. Tekintetevel felforralna a vert az ereiben es sorolhatnam a lehetosegeket.
De persze neked van igazad egy szabad orszagban, mikozben andersen nem fantazial ennyit mint te, hogy egy hus ver embernek mennyi eselye lenne egy ilyen valoban szuperkepessegekkel megaldott leny ellen.
De teged gondolom megzavar, hogy a kepregenyekben a Batman tipusu hosnek gyoznie kell mindenaron a rosszfiuk ellen.Ezert te kijelented ez igy van es punk-tum, mert te almodoztal valamit egy rozsaszinu kodben a xanax utohatasakent. :P -
Te figyejjémá, ha előhozol egy régebbi témát, mint a batmanvssuperman-t, akkor azt azért tudnod kell, hogy szinte szó szerint a szádba rágják ezt a ligás rajzfilmsorikban, szóval szerinted kitaláció, szerintem meg tények. Arról nem tehetek hogy etéren hiányosságok jelentkeznek az ismereteidben ugyebár.
Természetesen jogod van másképp gondolni, meg nem "egyetérteni", még ha nincs is igazad, merthogy ez egy szabad ország. :D
ÉS nem fogom mindig hozzátenni, hogy az én véleményem, mert ennél ez azért több egy icipicit. -
Kitalacio az, nem kovetkeztetes. Ennyi.
De gondolom Thor boreben is erzed ilyenkor magad es nyilvanvaloan leirhatod emiatt azt, hogy o mifele elvektol vezerelve menekult el. Mint a magyarazatod ami kacagast okozott a Batman vs Superman temaban :PP
Tehat tedd hozza, hogy ez a te velemenyed es ezert ezzel nem kell mindenkinek egyetertenie (hala istennek) -
DE mégis milyen meséket?! Volnál szíves sorolni, mik nem alapultak tényeken, amik konkrétan megtörténtek a filmben!? Erősen koncentrálnod kéne, mivel többször is láttam és veletek ellentétben ÉN FIGYELTEM. A következtetéseim meg szintén megállják a helyüket, maximum lehet őket szeretni, avagy sem.
Nem is értem minek vitatkozom ilyen nyilvánvaló trollokkal, mint te, de most egye fene. -
Nyilvan ha nem gyartanal meseket, akkor nem te lennel Andersen (but yes) -
Így van. Szupermen is kurva erős, de nem halhatatlan és ez igaz Thorra is. Sokat kibír, de nem korlátlan a hatalma. Azonban átlag földi halandókhoz képest valóban szinte isten még így is. (Igaz, pl. repülni itt még nem tud, pedig amúgy a rajzfilmekben azt is szokott, pl. a pörölyével.) -
Ember, egy szűk részbe törtek be a palotába, ahol csak őrség volt eredetileg. Ezek nagy részét le is csalták a börtönlázadással (nomeg a hősöket, Thor haverjait is), a szörnyük meg elintézte utána azokat, akik a pajzsgenerátor védték. Oroszország hadereje is óriási, de ha betörnek Putyinhoz, annyian lesznek kezdetben ott, amennyi az őrség amúgy. Pedig atomfegyvereik is vannak, meg csatahajóik, meg nehéztankjaik stb., de azokat sem tárolják ott ugyebár?!!
Az asgardiak murvára elbízták magukat és dekadensek lettek, így tudták meglepni őket a hegyesfülűek. De amint rendezik soraikat, úgy már elég hatékonyan vissza tudnak vágni. Ez az orvtámadás egyszer működött, de másodszor már résen lettek volna. Másrészt az elfeknek amúgy sem volt szándékukban leállni pofozkodni, mint már írtam ugye. -
Nyilván ha elmondanád a te verziódat, okulhatnánk belőle. (not) -
Nem annyira átlagos a Thor... Thor ereje aki nyilván az egyik legerősebb asgardi pl. 100 tonnára tehető. Ekkora súlyt képes megmozgatni. Egy átlag asgardi 30 tonnát. Bár Thor jóval alulmarad pl. Superman erejével szemben, de ez még bőven emberfeletti amivel rendelkezik. A sebzés ellenállása is magas, és a filmben is ő volt az egyetlen aki kicsit meg tudta szorongatni Hulkot. És mindez az ereje úgy van meg neki hogy nem számítjuk be a pörölyét, amivel ugye még további erőt tud kifejteni, pl a villámokat. -
"Annyit értek el, hogy lecsalták a börtönökhöz a potensebb haderejüket"
Jaaaaa, igen, lattam, kb. 15 katona volt ott akkor, a teljes ashgardi vedelem, a birodalom orzoi levonultak bokszolni a bortonbe :DDDD
Ashgard gyakorlatilag egy Nemet-Belga hataratkelohelyhez hasonlit, amin akarki ugy megy at ahogy akar :)))))) -
Tul sokat kepzelodsz. -
Az is téves elképzelés, hogy egy hajóval legyőzték az asgardiakat. Nem. Diverzió volt csupán. Annyit értek el, hogy lecsalták a börtönökhöz a potensebb haderejüket, míg ők besurrannak hátul, hogy kivigyék az ethert. Ez már csak azon is meglátszik, hogy amint megjelent Thor, úgy húzta el a belét a nagyvezír a legyőzhetetlen harcosával együtt, mint a pinty és még így is kapott a pofájára. Teljesen tisztában volt vele, hogy ott és akkor nem ellenfele Thornak, nodepláne nem az apjának.
Eleve kevesen voltak. Volt egy nagy hajójuk meg pár vadászbombázójuk és hali. Nekik minden egyes harcos veszteségük durván meglátszott. Nem kockáztathattak. Diverzió, gyors rajtaütés és menekülés. Hibátlan terv. Ne feledjük, amennyien a hajón voltak az az egész fajuk volt, ennyien maradtak! Ebből kellett majdan birodalmat építeniük újra... -
Elhiszem, de nem változik a véleményem. Az eredeti kiindulópont is ugyanolyan kevésbé szimpatikus/érdekes/whatever és még a Battle Pope-ban is több érdekesség van szvsz. -
Az ethert megtanulták használni az ősidőkben a darkelfek, konkrétan a varázslók. Mint láthattuk vannak konkrét praktikus felhasználási módjai, mint pl. legyőzhetetlen harcosokká változtatja azokat, akik önként befogadják és vállalják a halált, mivel ez felemészti őket végleg. Ezenfelül pedig intergalaktikus méretekben képes kioltani a "fényt". Fény nélkül pediglen nincs élet. Mint láthattuk az asgardiak szövetségesei is elsősorban mezőgazdaságból éltek (mikor éppen nem egymást püfölték), ergó fény nélkül pár évszak alatt éhen halnak. De úgyis előbb halnak meg attól, hogy a bolygókon beáll az űr hidege szépen, hiszen max. a geotermikus energia marad fény nélkül.
A darkelfek mivel eleve a sötétség idején született a fajuk, megtanultak együtt élni vele, de az összes többi fajnak ez egyértelmű halálos ítélet. Már csak azért is, mert nem rendelkeztek a megfelelő űrtechnikával (pl. anyahajókkal).
Hogy az ether ezenfelül még mire képes, azt csak a darkfelfek vezetői tudhatták, szóval erről nem is esik szó a filmben. De az láthattuk, hogy közel halhatatlanná és legyőzhetetlenné tette a vezetőjüket, úgy, hogy őt nem is tudta felemészteni, mert szimbiózisban éltek. Ő ugye tudta kontrollálni. Neki szövetségese volt, míg mindenki mást felemésztett volna idővel.
Szal. az ether egy önálló akarattal bíró ősi szubsztancia, amit igen csücskös dolgokra is lehet "használni", csak érteni kell hozzá (nomeg neki is akarnia kell a dolgot). -
A tévedés az, amit írtál, szerintem a filmeken kívül fingod nincs Thor karakteréről. Sőt annyira nem tévedés Thor karaktere, hogy egyenesen az egyik legfontosabb Lee karakter, több szempontból is. Ha nekem nem hiszel tessék informálódni! -
De bazmeg, mi az ami miatt az Ether segitsegere van szukseg az uralkodashoz? Azaz mi a raknak kell a sotetseg???? Mit tesz az veluk? Mitol lesznek a sotetseggel ok jobbak, erosebbek???? Letudjak gyozni Ashgardot? DE MIVEL??? Ha jol lattam, par lezeragyuval meg egy urhajoval nagyobb kart tettek Ashgardban mint az egesz film alatt az Ether-rel…
Ahh hagyjuk is ezt a rakat szemetet, nem er ennyit, nezzetek ha tetszik. -
Teljesen egyetértek, kivéve amit JL-ről írtál. A legtöbb színészóriásnak is vannak olyan filmjei, amit ha megnéz az ember úgy, hogy nem látta azokat amik naggyá tették őket, akkor jogosan kérdezhetné, hogy mitől nagy szám ez a pali. JL már bizonyított, csak nem ebben a fosban. -
Szarok a farmra, bazmeg :D -
Vagy az Amerikai botrányt nézd meg, nagyon durván alakít a kiscsaj. -
Rony94 #80465 Úgy is mondhatjuk. Korrektül játszik az Éhezők viadalában, de semmi extra. Ezzel ellentétben nem rég megnéztem a Napos oldalt és úristen, de tetszett. Maga a film 10/10 és mindenki nagyon jól játszott benne. Nem könnyű egy őrültet eljátszani, de Brad Cooper-éknek sikerül. :) -
Lóvéfilm. :)
Ez tetszik, szerintem én is elsütöm majd valamikor :) -
Nyiri #80463 Ja akkor neki ez a lóvéfilm :D -
Rony94 #80462 Nézd meg a Napos oldalt. Ott J-Law istentelenül jó. -
Nyiri #80461 Éhezők viadala 2 - Mr Fritz Tájfelt idézve: MI EZ A HÜLYESÉG? Mitől ekkora siker ez a "széria"? Komolyan végig szenvedtem a filmet. A karakterek egytől-egyig érdektelenek. Minimálisan sem "izgulok" egyikért sem. A végén meg szó szerint úgy álltam fel, hogy szarok a körzetekre, szarok a kapitóliumra. :) Jennifer Lawrence-t sem értem mitől ekkora nagy sztár. Na mindegy. Pontozni sem érdemes -
Szerintem te is csak fél szemmel nézted a filmet, ha szerinted az ether nem volt veszélyes. -
Az ether -éter egyébként a kutya se tudja mi is akart lenni - semmit sem csinált az egész filmben. Jött, ment, szart se ért. Az egy űrhajóval több kárt okoztak Ashgardban - nem is értem miért spuriztak el, nem volt védelem addig lőhették volna míg nekik is fájni fog.
Ilyen sztorikat már óvodában is elhallgattam inkább mert kinevettek volna társaim. -
Ettől függetlenül a képregényipar nagy tévedése ez a Thor Univerzum.
Szegény Hopkins szemében végig ott csillogot a zavar: Mi fenét keresék én ebben a szarban? - pedig csak egy szemével integetett kétségbesetten. -
Nem, hanem ők kutatták ezeket az anomáliákat, már két éve megszállottan, mióta Thor lelépett és nem jött vissza, ahogy ezt neki megígérte. Már kezdte volna feladni a csaj a reményt, ám ekkor az asszisztense kapott egy fülest és időben odaértek. Kb. ennyi. Az ether pedig nem hót hülye, ki akart jutni a fogságból, de olyasvalaki kellett, aki kapcsolatban volt az Asgardiakkal, vagy bárkivel, aki el tudja hagyni a rohadt bolygót. Nyilván belelátott a nő "fejébe", érezte hogy megérintették az Istenek, ezért választotta őt az utcagyerkőcök helyett. Mondhatni tökéletes host volt.
A képregények telis-teli vannak meglepikkel és véletlenekkel, eleve midenki mindeki más (titkolt) rokona (ez divatos más műfajokban is). Ezen fennakadni vicces brada! :D