106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • sandor8206
    ha meglehetne fogalmazni én úgy írnám le, hogy Nicholson Jokere őrült volt, Ledgeré pszichopata...árnyalatnyi különbség, ha van
    de mindkettő jó volt a maga filmjében
  • Bokafix2
    Az első két Batman az Burtoné (1989 és 1992)

A 3-dik és 4-dik Schumacher - ezek rosszak.

A Beginstől meg Nolan kövdetkezik.
  • sandor8206
    helló, tűzgyűrű csúnyán hasalt amcsiban, nemzetközi kozmetikázott de még így is necces
    190 milkó,ki tudja mennyi marketing és hozott 400-at, ha lesz is folytatás ocsó lesz
  • genndy
    Burton-féle filmekben nekem a gótikus hangulatuk tetszett, meg a Batmobil badass
    Nicholson máshogy ripacs, mint Ledger volt, de gonosz ő is ahogy kell, úgyhogy jó Joker volt. Más, de jó.
  • Rony94
    A legelső Batman film (1989) szerintem korrekt. Jack Nicholson például FÉLELMETES benne még így felnőtt fejjel nézve is. :D
  • hiper KOCKA
    A Batman mozik mentek át szinte a legnagyobb változásokon az idők folyamán.

A Tim Burtonos Batman inkább a fantasy vonulatot követte a maga misztikus atmoszférájával ahogy ez Burton-től megszokott.

Azután jött a vicc meg a giccs kategória, Schumacher Batman-éra elleni merényleteként. Megérdemelte az arany málnát mert borzasztó volt minden szempontból.

Végül jött Nolan aki a realizmust és valós életet vette inkább górcső alá, és nem groteszk fantázialények ellen folyik a küzdelem, hanem az alvilág, a várost nyomorba taszító kiskirályok, és a pszichopaták ellen. Ez kétségtelenül realisztikusabbá tette Batmant, a járgánya is inkább harckocsira hajaz mint az előző részekben megszokott fekete autócsoda ami mintha Alice csodaországából ugrott volna elő.

Szóval a Nolan-os vonulat volt a legjobb, de a maga stílusában Burtoné is elmegy.

Nekem ennek ellenére az X-men filmek tetszenek.
  • Rony94
    A Marvel-nél nekem egyedül az X-Men filmek tetszettek úgy igazán. A többi számomra csak egy "oké" film. Az Avengers-t még moziban láttam és elnézegettem, de igazából ennyi. Semmi különlegeset nem tudnék belőle mondani. Tony Stark benne volt és mondott pár jó poént, talán ez mentette meg a filmet számomra. :S
  • genndy
    Sötét lovag és Watchmen szintén a két nagy kedvenc.

(Ami még nagyon tetszett az az X-Men: First Class. Meg a Bosszúállók sikerült látványosra, az azért tetszett.)
  • Rony94
    Na jó, valami kellemesebb téma:
    Kinek mi a kedvenc képregényes filmje?

Számomra az egyik kedvenc a Nolan-féle Batman filmek. Kifejezetten tetszett hogy itt nem csak csihipuhi van, mint a legtöbb képregény filmnél, hanem itt van egy jó pofa kis történet, remek színészek, na meg a hangulata is eléggé nyomasztó.

A másik kedvenc pedig a Watchmen. Az szinte számomra már egy masterpiece. Már 3x láttam. 1x a sima verziót és 2x az Ultimate Cut verziót (ez 3 és fél órás). Ez is talán azért tetszik annyira nekem, mert annyira kilóg a többi közül.
  • Jakuza1
    De csak azert hogy a negereknek a kovetkezo reszben legyen ideje felkeszulni, az alomvilagaban. :P
  • Sir Quno Jedi
    Látod, csakis terelni tudsz, ez az össz "képességed". Nem valami nagy "szupererő", az már igaz, szal. megértem, hogy nem szereted a szupermanusos filmeket, meg azokat akiknek fantáziájuk is van és nem citromot szopogtank titokban, hogy ne kelljen vigyorogniuk akkor sem, ha valami végre tetszik nekik.
  • tomsolo
    A SÖTÉTSÉG és a Dark Elfek viszonya még mindég feltárásra vár... :D
  • Jakuza1
    Nem kell hazudozni miattam. Eleg ha en tudom, hogy ha leesnel az EGOdrol szornyethalnal az IQdon. :P
  • Sir Quno Jedi
    Akarsz róla beszélni?! Me láthattad, én akár oldalakat is tudok az etherről, avagy amiről szeretnél! :D Tudod, jó a fantáziám Jakuza szerint is.
  • Jakuza1
    pacific rim tenyleg megbukott ? Azert hozta be jocskan ugye raforditott kiadast es azert all meg mindig 7.1-en tobb mint 220k szavazat utan ?
    Akkor bukott volna meg az a szar, ha nincs reklam. Pont hogy a reklamhadjarat felfele kerekitette az ertekeleset es pont ez a mostani modern hype lenyege. Kozepszeru alkotasokra huzzak ra az exlatans megjelolest, mikozben szo nincs rola, de a jo marketing plussz milliokat hozhat a konyhara, de van hogy az sem segit.
  • tomsolo
    Inkább tíz fosómedve mint megen mégegy olyan unalmas fos szar mint akármelyik Thor ahol vikingek riogatják - ja nem mer négerek - az arra szálló űrhajókat és gyön a félelmetes ether... XDD
  • Sir Quno Jedi
    Most hazudozzak a kedvedért, hogy ne érezd olyan nagynak az egomat?! Nóóómális?! Hol érdekel engem te mit hiszel (el) és mit nem?! Magánprobléma. Tudom nehéz elképzelni, hogy valaki (bármibe is) különb nálunk, dehát a világ nem olyan, amilyennek mi szeretnénk...
  • tomsolo
    meg a Hellboy 1-2 te...
  • Sir Quno Jedi
    Hájpáldozat vagy te is! Kérd meg Jakuzát, hogy szálljon már rád (is), me én má unom! :D
  • TomDantes
    És akkor mi van ha a reklám befolyásol? Így működnek a dolgok. Mindennek kell reklám, marketing.
  • sandor8206
    ne haragudj, de teljesen megkavarsz
    gyere egy kicsit később vissza amikor kialakítottál egy egységes álláspontot
    szted nagymértékben befolyásol a reklám, szted is ezerrel nyomatták a film (pacific rim) előtt a reklámot, hypot stb.----de akkor nem értem, hogy "bukhatott" meg???
  • tomsolo
    Éne várom az új Marvelot.
  • Jakuza1
    Kis is fantáziál? Sry csak Nagyot ismerek, EGObol :P
  • Sir Quno Jedi
    Kis is fantáziál? Szerinted állítólag én, hmmm... Fura.
  • Sir Quno Jedi
    Ezexerint válaszoltál egy hozzászólásomra elébb, amit el sem olvastál, vagy mi bajod?! Bal lábbal keltél?

A #80805-re gondolok, mielőtt még EZT is félreétenéd (ez ilyen félreértős nap?). :D
  • Jakuza1
    Ja es elfelejtettem hozzatenni, biztos te voltal az elso Gyuruk Ura olvaso, aki elsonek kezdte hajpolni a konyvet, mikozben meg nem is leteztel, de a fel vilag hajpolta. :PPPP
  • Jakuza1
    Es ennek mi koze a filmnek ? Semmi.
  • Sir Quno Jedi
    De az ugye nem baj, ha pl. én már akkor Gyűrűk Ura rajongó voltam, mikor még évtizedekkel később sem volt még csak tervbe véve sem a film verziója?! De biztos a hájp.

Most szedjem elő mikori fájldátummal vannak nálam justice league rajzfilmsorozatok stb. csak azért, hogy láthasd, hogy még álmukban sem gondoltak mozifilmekre akkoriban még? Biztos AKKOR IS a hájpra izgultam, ami évekkel később sem jött még meg. Hmmm...

Mi lenne, ha nem foglalkoznál velem, meg az egómmal, vannak itt mások is akiknek a nyakába liheghetsz! Akiket kedvedre félreérthetsz és kötözködhetsz velük. DE tényleg! :D
  • Jakuza1
    Rossz helyen kopogtatsz en sose irtam olyat, hogy a reklam es a media nem befolyasolja az "izlest".
    Pont hogy igen, foleg a befolyasolhatoak kozott. Az izles a tobbseg koreben olyan mint a divat es bizony sok a divatmaki es mas izlesere alapoznak, es millioknak nincs sajat velemenyuk, csak ahogy irtam a kolompszo utan baktatnak begetve. Nem veletlenul irtam le, hogy mar egy ismert ember "reklamja" is nepszeruseget okoz, pedig azok is altalaban csak egy munkat vegeznek, amikor nepszerusitenek valamit es nem is a termekrol szol az egesz, hogy nekik tetszik vagy sem. De ez eleg hogy tomegeket befolyasoljanak vele.
  • sandor8206
    meg is "bukott", nemzetközi húzta ki valamennyire a szarból pedig "...A vetites elott kozel egy evvel mar olyan reklamkampanyok mentek, hogy szerintem mire a vetitesre sor kerult, a reklamok es egyeb advertise legalabba annyiba kerult, mint a film koltsege...."
    akkor nem értem itt nem befolyásolta az embereket a kampány, vagy mi van?
  • Jakuza1
    Szeretem hogy akkora az egod, hogy te mar mindent korabban latsz, mikor a filmekrol meg meg se jelentek a reklamfilmek, trailerek a film vetitese elott mar felevekkel stb. :P
    Csak neked halkan sugom meg, hogy meg messze nem is vetittik a filmeket, de mar ezerszamra megy a hypeolasa ezeknek a filmeknek,alkotasoknak stb.
    Mar akkor elkezdik befolyasolni a nezoket. Lasd mondjuk ott volt a Pacific RIM. A vetites elott kozel egy evvel mar olyan reklamkampanyok mentek, hogy szerintem mire a vetitesre sor kerult, a reklamok es egyeb advertise legalabba annyiba kerult, mint a film koltsege. Az IMDB-n a film megjelenese elott elmeletileg nem is lehetne szavazatot adni pontszamra, de annak a filmnek erdekes modon, mar ket honappal a vetites elott 7.8-on allt az ertekelese!!! Mikozben egy sz@r :P
  • Sir Quno Jedi
    így írd be a keresőbe: x-men 2.5
  • Sir Quno Jedi
    Most megfogtál, me nem emlékszem, de a virgin megastoreban vettem a sugárban (akkor még volt ott). Szal. magyarnak (is) kéne lennie, szvsz.
  • sandor8206
    gondoltam, csak nem találom, magyar kiadás?
  • Kongy
    Ja meg a csillag születikben is miért nyert a falu presbitere egy profi táncos csapat helyett? Na? Na? :D
  • Kongy
    Hát ez az :D Ezt akartam mondani ezzel a monológgal. Megvan a közönsége. Másképp nem érné meg nekik.
  • TomDantes
    Nem fér a fejembe, hogy mi a baja az embereknek a Marvel filmekkel, és konkrétan ezzel az újjal. Senkit nem kényszerítenek hogy nézze meg. Aki szerint igénytelen szemét, hát akkor az. Mit zavarja, ha másnak meg tetszik? Ízlésről nagyon hülyeség vitatkozni. Szóval, én is utálok bizonyos filmeket, de tőlem más szeretheti. Nézze ha akarja, nekem ez nem fáj. De tényleg, annak mondom aki szerint fúj-fúj Marvel. Ne nézzétek meg. Nézzetek mást, szórakozzatok azon. Mi meg megnézzük és ezen szórakozunk. És ettől nem lesztek ti se okosabbak se műveltebbek, de mi se leszünk hülyébbek.

Mert miért ne férhetne bele, hogy egyik nap, valami mély filozófikus könyvet olvasok, másnap színházba megyek, harmadnap az új Marvel filmre. Miért ne lehetséges mindez egyszerre? Van valami törvény, hogy aki Marvel filmeket szereti, az a intellektuálisabb alkotásokat nem nézheti?

Hát hogy pedig sok ilyen film van manapság, és? Igen, erre van igény, és nem az van hogy jujj behülyítették az embereket. Kicsit talán régebbiek ezek a képregények mint a belőlük készült filmek, és a képregények rajongói, nem feltétlenül 10 éves hülyegyerekek, hanem mára már komoly felnőttek, akinek a gyerek koruk szerves része volt a képregény kultúra! És igen, nekik is tetszehetnek ezek a filmek, csak hát Magyarországon a képregényes világ sose volt olyan erős, elterjedt, mint tőlünk Nyugatabbra.

Sokan a képregényeket se ismerik, és naná hogy furcsa nekik , nézdmá' milyen hülyeség má' megint. Ja, annyira hülyeség, hogy az a Stan Lee nevű fószer hát...össze szedett egy pár dollárt vele.

Ja, és megintcsak butaságok a képregény sztorik? Csillagok Háborúja? Ha úgy vesszük annak a története is butaság, egyszerű gyerek mese, de nagyon jó tálalásban és bizony a Csillagok Háborúja is a filmes kultúra része, és sokan nem azért szeretik, ezt se, mert 10 éves hülyegyerekek akiket lenyűgöz hogy hú lézerkard, hanem mert nekik is a gyermekkoruk része volt ez,és igenis kíváncsiak a folytatásra.

Röhelyesek ám néha az emberek, mint amikor jött a hír lesz Hobbit film , minek még egy bőrt lehúzni róla? Ja, a hülye a Tolkinek minek is írta meg?
    Meg miért lett ilyen gyerekes és bárgyú a film? Megintcsak a hülye Tolkien...

Mindegy na, a lényeg a képregények és a ebből készült filmek részei a mai világnak, és sokan szeretik és el kell fogadni a másik ízlését.
  • Sir Quno Jedi
    Ezé is jó a Watchmen, no abban nyugdíjas szuperhősök is vannak szép számmal, így mari néni is beleélheti magát!
  • Sir Quno Jedi
    hé ez bolti
  • sandor8206
    ajajj ez már nagyon kampányos de abban biztos igazad van, hogy sok idős tv-ik