106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    És olyan nagyot nem is tévedt - [huncut kuncogás]
  • IMYke2.0.0.0
    Mondjuk, én sem 0 pontot adtam neki:

De jó tanácsként a többieknek csak annyit tudok megfogalmazni, hogy helyette bármi mást nézzenek.
  • Blasta
    Bizony el.
    Ha jol tudom egy statiszta volt magyar es Ot kerte meg Scott, hogy tanitsa be ezt a mondatot Olmos-nak, mert kellett valami futurisztikusan tavolkeletinek hangzo szoveg :)))
  • Blasta
    Vegeztem is a The Machine-nel.
    Oszinten megmondom nem volt ez ANNNYIRA szar szamomra.
    Teny, hogy rem gyenge alakitasokkal volt tele, hogy a vege undoritoan ocsmanyul nyalas lett, de meg igy is mas lett mint amire szamitottam (arra gondoltam, hogy kinyirjak egymast, de minimum egyik a masikat, akar a teremto a teremtmenyt, akar forditva). Igy kicsiket meglepett de azert szamomra ez messze nem nulla pontos film. Kb. 2-3 pontot er, de vegulis mindegy, gyenge film, nem veszit senki semmit ha kihagyja.
    Meghogy Blade Runner, ugyan mar.
  • IMYke2.0.0.0
    Ja és tényleg, ez is elhangzik :)))
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor erre nem emlékszel?

Gaff then says: "Monsieur, azonnal kövessen engem bitte"
  • Bachstein
    Lófasz, nehogy már... Te vagy a Blade Runner.
  • IMYke2.0.0.0
    Vagyis mégse. A filmben elhangzó szövege miatt releváns a karakter.
  • IMYke2.0.0.0
    Bocs, keverem.
  • IMYke2.0.0.0
    És akkor még nem beszéltünk a magyar vonatkozásáról sem :) - Edward James Olmos
  • Bachstein
    A remek zenéről már nem is beszélve. Én kifejezetten azt szeretem a Blade Runner-ben, hogy rengeteg dolgot mond el, viszonylag kevés eszközzel és visszafogott módon. Elég csak Batty végső monológjára gondolni. "I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time... like tears in rain..."

Mindezt ugye egy replikáns szájából, aki ennyivel képes több érzelmet megjeleníteni, mint jó pár emberi karakter. Huh, a hideg kiráz tőle.
  • Jakuza1
    Hat egy darabig szerintem abban a kategoriaban a Blade Runner verhetetlen lesz.
    Az, otvozte a regi art stilusjegyeket (50-60-as evek filmezesi stilus), a modernkori megjelenitessel (80as evek), es tobb kategoriat (drama,akcio stb) hangolt olyan preciz pontossaggal es egymasba illoen, amire nagyon keves filmben van pelda. A lehetseges jovokep elkepzelese pedig mesteri volt a dark es rideg kornyezetben, ahogy a moralis kerdes nem kulonben, amelyet feszegetett a tortenet.

Ezert vicc ha ilyen null alkotasokkal probaljak az erteket osszehasolitani.

Mondjuk en gy vagyok a kortars meg modernkori muveszetekkel is, ahol sok giccsparadekrol ugy beszelnek, mint valami regi nagy munek lehetne hasonlo szintje.
    Igy vagyuk a Guernica-val is es megis milliardokat er.
    Biztos jo volt a meccenas. :P
  • Tyler1
    Úristen!
    Én csak európai Én, a Robot hasonlatot olvastam, csak sokkal grandiózusabb sztorival(!!!). Hát még attól is fényéves távolságokra van.
  • IMYke2.0.0.0
    S ezen is el lehet szörnyülködni:

"The film, which has already won several awards, including best UK film at the 2013 Raindance film festival, has been favourably compared to sci-fi films such as Blade Runner. Other influences, such as Mary Shelley’s Frankenstein, are clearly evident in the film’s DNA. Much of the praise is well-earned: the synthesised and electro soundtrack brilliantly creates a moody, tense atmosphere, strongly evoking Blade Runner; while the stunts, CGI and visual effects are beyond stunning. Of particular note is the sequence where the newly created, metallic Machine is first shown, floating in a vat in the foetal-position. As a vision of a dystopic future Britain governed by what is implied to be fascist, militaristic government, it is very compelling."

http://www.flickeringmyth.com/
  • IMYke2.0.0.0
    Meg is van - a film ajánlóhoz az alábbi idézet első mondata volt odaírva. Íme a teljes:

"The Machine is perhaps the closest to Blade Runner that any film has come since 1981. As with Blade Runner, the question is whether a sentience artificially created is any less real than one that was born of flesh. In some ways The Machine is an even more effective film, since the artificiality of Machine is even clearer: can a collection of lines of computer code become consciousness? Even if they can, is the result a human consciousness or something new? The final scene of The Machine answers that last question in such a perfect, heartbreaking way that it leaves no question which film was the best of Tribeca 2013."

http://www.soundonsight.org/
  • IMYke2.0.0.0
    S ami még megdöbbentőbb: valahol azt olvastam a filmről véleményként, hogy ez a modernkori "Blade Runner"...
    Nem tudom, hogy milyen anyagot szippantott az, aki ezt le merte írni, de nem is érdekel... :()
  • Tyler1
    The Machine

Rotten 79%, de mire? Azonkívül, hogy borzalmasan semmitmondó, buta sztorija van, ilyen amatőr színészi alakításokat is ritkán látok egy filmben, az a szőke csaj robotként, te jó isten...
    Nem is bírtam végig nézni.
  • IMYke2.0.0.0
    A saját szemednek higgy :)
    Kíváncsi vagyok, találsz-e majd benne bármi értékelhetőt :)
  • Blasta
    Ah fuck, pont ma reggel masoltam fel a telefonra es kezdtem el nezni ut kozben. Mind1, mar befejezem :/
  • Jakuza1
    Es ha nem neked csinaltak a filmet erre nem gondoltal ?
    Hiszen lehet neked lejart lemez, de mondjuk egy mostani fiatal, lehet nem is latta a regen futo rajzfilm sorozatot.
    Sot lehet ha sikert arat a film, lehet megint leporoljak es csnalnak belole megint valami felkapott rajzfilm sorozatot a mostani gyerekeknek.
  • Jakuza1
    Annak is valoszinuleg, akitol megkapta az elso szerepet, valamilyen lepedoakrobata mutatvany utan, bar az is lehet, hogy a szineszvalogatasra a muki , taj reszegen ment be. :P
  • tomsolo
    Robocop (2014)

1. Samuel Jackson gargalizálása volt a legjobb. Utána vártam, hogy lője le valaki.
    Nem történt meg. -1 pont
    2. A Murphyt játszó színész marha idegesítő volt, végig az járt a fejemben hogy:
    beépített orosz ügynök. - 1pont
    3. A film nagy jelenete megmutatják mi maradt meg Murphyből. +1 pont
    Utána megmutatják még legalább kétszer nehogy elfelejtsük -2 pont.
    (BTW, a régieknél én végig abba a hitben voltam hogy csak a feje/agya-arca maradt meg.)
    4. Sajnos az esemény ami miatt ilyen lett nem indokolja ezt a sérülést - radásul mutatják is. (párszor). - 2 pont
    5. Gary Oldman nagyon jó színész. Itt borzalmas szerepe van.
    Kedvencem, mikor hanggal ébreszti fel a kikapcsolt robotot/kiborgot. -2 pont
    7. Ez az új pattogós robotzsaru, nekem jött be, pláne hogy mikor géptársai ellen harcolt, akkor meg persze csak simán rambózott - szánalomhegy - egyébként meg ha eltalálták akkor fájt neki(wtf?). - 2 pont
    8. Morális és erkölcsi kérdéshegyek - 1 biten. De miéééért?
    Semmi humor, csak a nagy szenvedés - nem megy a gyerek suliba, már pattan is motorra. - 5 pont

Ennyi.
  • Kongy
    Megijedtem bazzer :O :D
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony-bizony.
  • Rony94
    Tessék, ITT egy kép róla smink nélkül. Én még mindig egy aranyos nőt látok, aki nem így látja, az túlságosan magasra teszi a mércét és újra át kéne gondolnia az igazi női szépséget.
  • IMYke2.0.0.0
    S jöjjön az utóbbi napok, hetek legjobb filmje, amit láttam:

[2013] - Oshin (Oshin) - 10/10

Ez a történet a NŐ ünnepléséről, erejéről, kitartásáról, szeretetéről szól egy apró, imádnivaló főszereplőn keresztül. Amikor vége lett (sajnos, elég hamar), szinte haragudtam.

Hamada Kokonére (2004.03.31, 10 éves) oda fogok figyelni ezután - hihetetlen, hogy alakított!

"Kokone Hamada* was selected to play Oshin Tanimura in movie "Oshin" after auditioning among 2471 other candidates."

* angol átírás, a japánok úgy írják a nevüket, ahogy mí - családnév és keresztnév, az angolok fordítva.
  • IMYke2.0.0.0
    Sorozat, de 1 órás részekkel, és azt hiszem, jó, ha legalább említés szintjén a topikban is szerepel, és hátha valaki kedvet is érez majd a megnézéséhez.

[2005] - 1 litre no Namida (1 Litre of Tears) - hogy pontozhatnék egy ilyen drámát?

Kemény dráma-sorozat [11x 57 perc, és egy 140 perces recap], megtörtént események, létező személyek alapján (1978-1988 között, áthelyezve 2005-2008-ra), melynek középpontjában egy gyógyíthatatlan betegség áll: a spinocerebelláris ataxia.
    Érdemes megnézni.
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - The Machine -kerüljétek-el-messzire/10

Többet kellene írnom erről a filmről, mint bármelyikről korábban, mert annyi minden volt benne hulladék. Nem fogok sokat írni. Kerüljétek, ha nem akarjátok bánni azt a 90 percet, amit ráfordítottatok...
    Ha valamiféle perverz vágy okán mégis megnézi valaki, a vége miatt tuti besír, mert annyira ZS-kategória.
  • IXEMGabeo
    Mérges pókok, Igazi kaland és a Jó társaságban is láttam...csak mivel nem okozott számomra túl nagy katarzist az ő jelenléte ezekben a filmekben meg se jegyeztem az arcát:D

Igazi kalandot 2 éve láttam mozikban és csak Matt Damonra emlékeztem belőle:D

A szigetben azért rémlett azonnal, mert az egyik kedvenc filmem ráadásul főképp 2 főhősre összpontosul az egész film Ewanre, és ő rá így nem volt nehéz megjegyezni...

Amerikai rapszódiában is feltűnt azt tervezem is pótolni lehetséges, hogy ott a véleményem megváltozik, de eleddig nem tett rám túl nagy benyomást...
  • IXEMGabeo
    ez jutott eszembe...láttam már másban is, de minden címre nem emlékezhetek
  • Blasta
    Jól van gyerekek, majd ha befejeztétek a világ egyik legjobb nojének a szapulását szóljatok, bye.
  • Tikal #81827
    hát nem tudom... unokaöcsémnél csak a Batman meg a Spiderman :D
  • Tyler1
    Igen, a mai napig hatalmas siker. Nem rég indította el a Nickelodeon az animált rebootot, elég nagy sikerrel, amit itthon is, de főleg külföldön meglovagolt pár multi franchise is. Az Activision 2 játékot is piacra dobott tavaly belőle. Szóval nagyon nem kopott a csillaga (a tengerentúlon főleg nem), nem is emlékszem a gyerekkorom óta olyan időszakra, amikor ne ment volna valamilyen platformon.
  • Tikal #81825
    tényleg ezt a két filmet sikerült felhoznod? :D Két popcorn movie....

Lehet meg kéne nézned más filmjeit is: The horse whisperer, Lost in translation, Match point, The prestige, Vicky Cristina Barcelona...

én sem azt mondom, hogy a legnagyobb szinésznő, de azért ne két popcorn mozi alapján ítéljük már meg...
  • ProGabe #81824
    Vasember és Sziget? Azért ezek nem kívánnak túl nagy színészi kvalitásokat (Downey Jr-t most ne vegyük ide, ő erre született). Nézz meg mondjuk egy Lost in Translationt, vagy egy Allen filmet. Ja és ne szinkronosan, mert a hangja elég erős kelléke a csajnak.
  • IXEMGabeo
    én sem értem mit esznek Scarlett Johansonon...de, ha a szépség nem is számítana nekem színészileg se nyújtott maradandót..sem a Vasemberekben, sem pedig a Sziget c. filmben nem tetszett...ugyanolyan semleges pofákat tud vágni szinte minden jelenetnél teljesen érzéketlennek tűnik a számomra...
  • zorrobomber
    Tesóm kisfiának (most 10) volt pár éve TMNT korszaka tán még farsangkor is öltözött teknőcnek :) Szóval valamennyire düböröghet még a marketing gépezet.
  • Calver
    minitömb a köbön

Dom Hemingway - 4/10

volt benne potenciál, voltak benne jó ötletek, volt benne Jude Law... és egy teljesen érdektelen valami lett az egész. gyász.

Better Living Through Chemistry - 7.5/10

Olivia Wilde, Sam Rockwell, mindenütt lehúzták, szerintem kifejezetten jó, amolyan gyengébb és "világosabb" Amerika Szépség, rengeteg dolog azt a filmet idézi... ami nem is probléma. egyszer bőven megéri a nekiugrást.

The Man from Earth - 9/10

Riddick - 4.5/10

vannak karakterek, akiknek érdemes belemenni a múltjába és jobban kifejteni a jellemüket, emberibbé tenni őket. Riddick kurvára nem ilyen, és szinte minden "keménységét" sikerült is már az n+1 folytatásfilmnek lebontania, ami 22 évente sötétségben volt a karakterben. sokadik értelmetlen péniszlóbálás.

The Philosophers - 5.5/10

zseniális alapfelütés és első fél, majd utána a film szép fokozatosan minden szép és jó dolgot amit felépített lehúz a budin, olyan szinten, h a végén nekem kedvem lett volna felborítani egy asztalt (Mass Effect 3? na valahogy úgy). de... az eleje tényleg zseniális.

Knights of Badassdom - 6.75/10

vigyorgós, laza, kellemesen beborult. témája miatt egyértelmű, h nem kell túl komolyan venni, de korrekt kis vígjáték.

Veronica Mars - 6/10

gyakorlatlag egy hosszúra elnyújtott epizódja az anyasorozatnak... mint olyan korrekt, de magában nincs értelme megnézni.

The Family - 6.5/10

jónak jó, de valahogy nem sikerült eltalálni "azt" a bizonyos árnyalatát a fekete-komédiának, plusz enyhén sikerült elbaszni a tempót. egy megnézést megér, de ennyi.
  • Blasta
    Ez nem igy megy.
    Például amikor en gyerek voltam Hi-Man and the Masters of the Universe volt a király, keszult belole mozifilmen keresztul mindenszar, de most kb. senkinek nem mond semmit a név, kepzelheted mekkora érdeklodés ovezné ha most rebootolnák a filmet.
    Nnnna ugyan igy vagyok a TMNT-vel is, megvolt a maga ideje, kihúztak belole amit lehetett, a mánia lecsengett, move on.
    Vagy csak én nem vágom és a mai napig hatalmas siker a frencsájz, jól fogynak a teknos babák és jo nézettsége van a rajzfilmnek is, nemtom.
    De a megérzésem az, hogy ennek már kicsengettek a film is ótvar nagyot fog hasalni.
  • Kongy
    Ha már itt tartunk Amy Adams is megér egy misét :D Sőt, Michelle Monaghan is.