106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
igen, tipikus emberi mentalitás... ha nem tetszik valami igyekszünk mindenbe a negatívumokat látni és kiforgatni az egésznek az értelmét, hogy a végén meggyőzzük saját magunkat hogy ki*szott propandafilmet láttunk és a rendező meg kösse fel magát -
Akkor ez a legjobb antipropaganda film, mert ebben minden az amerikai, meg a fehér, csak nem hősies. És kétlem, hogy a nézőknek az ellenkezője jött volna le. Attól, hogy hollywoodi, még nem lesz propaganda. -
bcrics #82135 Nem értette meg a filmet, - van ez így.
Nem lenne ezzel baj, ha nem a köpködés menne.
Így elég ovis kategória lett szegény.
-
Sorrendben:
2 évet volt ott. Nem dugta a nőt [egyetlen szájérintés volt]. A páncélt a nő ajánlotta fel, amikor a vélt halálba indult. Barátok lettek. Kapott egy oldalba szúrást, és pár golyót a lábába.
Nézd újra... vagy hagyd abba! -
te beteg vagy :D -
Aha, ez meg aztán a teljes szemenkopése az egésznek.
REAL neveket, REAL karaktereket és REAL helyszineket használnak csak éppen a teljes torténetet a saját szájuk íe szerint alakítják, majd a végén MOSSÁK KEZEIKET ezzel a szoveggel. Komolyan mondom kész vicc az egész produkció. -
Csak nézted, nem láttad.
A csokker ázsiaiak képtelenek a HOSIES FEHÉR EMBER nélkul csinálni bármit is a filmben mikozben a hosies fehér ember 1 évszak alatt egyenértéku kardforgatóvá válhat, dughatja a saját kezével megolt csokker ázsiai nojét, hordhatja páncélját, Nobunaga hadúr elé állhat aki kvázi fejethajt elotte, ja és természetesen egyetlen túléloje lehet az elnyomók elleni epic csatának, mert oly' nemes és kituno harcos is O.
FUCKING BULLSHIT -
De ki tartja vissza a németeket és a franciákat, hogy minderről filmet forgassanak? Amúgy a japán hadsereget modernizáló amerikaiak propagandája a film? :D Ez komoly? Ők a pozitív szereplők, akiknek az álláspontját sulykolja a film mindvégig?
A "hősies amerikai fehérember" pont onnantól kezdve lesz egy pozitív figura, amikor elkezdi levedleni magáról a hősies amerikai fehéremberséget, és elkezdni tanulni a japán kultúrát. Legalábbis abban az Utolsó szamurájban, amit én láttam. -
-
A hosies amerikai fehérembernek? (akik pl. k*rvára ott sem voltak abban a háborúban, ellentétben a franciákkal vagy németekkel akik TÉNYLEGESEN modernizálták a japán hadsereget méghozzá JÓVAL a film torténete elott) -
Minek a propagandája a film? -
-
Megnéztem a filmlistáját - én viszont először a Ringuban láttam. -
A remény rabjai (The Shawshank Redemption)
Láttam már párszor, de tegnap úgy döntöttem hogy újranézem. Nem kellett csalódnom, ez még mindig egy remek film, nem bonyolult de jó történettel és fantasztikus szereplőkkel. Nagyon jó hogy minimális változtatásokkal az egész novellát filmre vitték, és vállalták hogy hosszú lesz, de így kerek a történet és lehetett igazán kibontani meg megismerni a szereplőket. A fő jelenet a zenével meg sokadszorra is félelmetesen jó.
Viszont az csak most tűnt fel, hogy a végén amikor az igazgató kinyitja a Bibliát, hol van a könyvjelző? "Exodus". Zseniális
Abszolút érthető az IMDB első helyezés is, ez bizony 10/10 -
Na jo de az 98as film, az old meg a shogunt meg 80as, es elotte mar jatszott mas filmekben is, mint a mar emlitett uzenet az urbol. :P -
Hiroyuki-t először a Ringu-ban láttam. Hogyne lett volna ismerős :)
Majd ugye a folytatásban is. -
Hiroyuki Sanada se volt ismeros az Old meg a Shogunt cimu filmbol ? :P
Na persze ha lattad azt a filmet. (Ninja bugeicho momochi sandayu)
Mai szemmel kb az is ugyanolyan nevetseges volt, mint az Uzenet az urbol, aminek a kepeit mar egyszer ide belinkeltem. De akkor 14-15 eves fejjel amikor lattam nem volt annyira rossz, fokent mert nem igazan jatszottak elotte ilyen filmeket.
Csak par Kurosava filmet,mint a Yojimbot vagy a Het szamurajt, amibol a het mesterloveszt koppintottak az amerikaiak.
Szoval akkor eleg unicumnak szamitott az a mufaj. Persze kesobb az amerikaiak egyre masra kezdtek ezeknek a filmeknek a hatasara a ninja-s es hasonlo filmeket a 80-as evekben.
-
Ariakus #82120 Fargo: 10/10
Tudom, hogy már klasszikus de valahogy csak most került elém és néztem meg. Remek film remek színészekkel és van egy eredeti hangulata ami vhogy magával ragadó. Mentes a nagy hollywood-i sallangoktól és közhelyektől és még a zenéje is nagyon jó. El is kezdtem gyorsan nézni a nem rég indult sorozatot belőle. -
Hans Zimmer - bírom az öreget. :) -
sandor8206 #82118 sztem a zenéje fantasztikus -
En konkretan irtozom az Utolso szamurajtol, kib*szottul undorito, nyálas propagandafilm, a vége pedig kritikán aluli, alulmúl kb. mindent ebben a mufajban.
Boldogan vitatkozom errol bárkivel, már szurta a szememet ez a sok elcsoppent komment a filmrol. -
Muszáj lesz látnom :) -
Grudge Match
Na ez nagyon rendben volt. Igényes vígjáték, valóban jó poénokkal az elejétől a vévig! Sly újra a ringben, valszeg utoljára?
A két öreg sziporkázott. De Niro mint mindig most is nagyszerű, Sly a szokásos. Történet semmi extra, viszont végig szórakoztató, nincs üres járat. -
[2003] - The Last Samurai - 8/10
Bírom Tom Crusie-t, mint színészt. Ken Watanabét is. Oda vagyok a japánokért.
Mi a t*k*mért nem láttam még ezt a filmet eddig? :)
Lehet, hogy felültem az annak idején zakatoló anti-hype-vonatra, ami Tomot, és a filmet körüllengte? Igaz, akkoriban lehet, hogy adtam is ezekre a kritikákra...
A sztori kicsit rettenthetetlenes, kicsit Shogunos volt ("háj Toranaga-szama"), kicsit ilyen, kicsit olyan, de tetszett. Rövidebben aligha működött volna.
Koyukitól meg egy falkányi gyereket akarnék, azonnal* :)
* = zéró az esély, de na -
*plusz a P2-ben nem volt Alien horda élukon Alien királynovel, ami miatt szovetségre kénszerultek volna :)
De tény, hogy a feka csaj nem volt elég tápos ahhoz a szerephez. Vasquez uk-uk-uk-nagymamája kellett volna :) -
Nyugodtan ugord át a hozzászólásaimat
-
"az ebony-predátor szövetség tényleg nevetséges, ismerve a Predátor filmeket, mikor fogtak ők össze az emberekkel? soha...."
Tény, hogy a Predator filmekben soha nem volt ilyesmi, de a P2 végén a ragadozók megvillantottak keveset a harchoz, hosiességhez és becsulethez való hozzáállásukból. Innen vitték tovább a sztorit.
Amúgy jópár konyvet is irtak az AvP elott melyekben a Predatorok maguk kozé engedtek egy arra érdemes Humánt. Szvsz teljesen beleillik a profilukba. -
IXEMGabeo #82110 nem az nem tetszett tulajdonképp, hogy elhullott a nagyrészük, hanem, hogy túl gyorsan:) már eleve az elején vicc volt, hogy csapdába kerültek és az arcukra repült a "lárva" úgymond:D igaz, hogy jót nevettem rajta, de na...vagy legalább az a faszi túlélhette volna, aki ott szörnyűlködött a ragacsban ne csak a csaj...:)
ja az ebony csajszi igazi harcossá vált a végén:D hát röhej volt na pedig jól kezdődött a film -
"nekem főleg az nem tetszett, hogy csakúgy hullottak a túlélők"
pedig azért AvP
nem véletlenül nem az Emberek vs Alien vagy Emberek vs Predátor a film címe
szóval az embereket minél hamarabb ki kell takarítani a képből (legalábbis a nagyját) hogy a predi és az alien nyugodtan bunyózhasson
sok rajongó még így is csalódott az AvP-ben, mert néhányan azt remélték hogy egyáltalán nem lesz jelen emberi tényező... de aztán Anderson úgy döntött mégis legyenek emberek akik a két tűz közé kerülnek... mindenki döntse el maga hogy jó húzás volt-e
az ebony-predátor szövetség tényleg nevetséges, ismerve a Predátor filmeket, mikor fogtak ők össze az emberekkel? soha....
Danny Glovert a második rész végén is csak az elismerésük jeleként hagyták életben, mert ember létére legyőzte az egyik harcosukat
de itt az AvP-ben hol volt ilyen? egyszer csak gondol egyet a predi és összeáll az afro bulával...
de az a mélypont mikor a -50 fokos hidegben, amikor már az üzemanyag is csaknem megfagy, ő egy kötött pulóverben bohóckodik az alien queen-el a hóban... még csak véletlenül sem fázott egy kicsit se... ennyit a hitelességről... felejthető akciómozi volt... de még mindig sokkal jobb mint az AvP 2... azért már kötél járna a rendezőnek amilyen degeneráltra az a film sikerült
-
IXEMGabeo #82108 szar volt az Avp:)
nekem főleg az nem tetszett, hogy csakúgy hullottak a túlélők, mint a legyek...nem volt kihívás, menekülés, sötét is volt nagyon meg vicces volt, ahogy a Predator a csajszival összefogott...nevetséges volt az egész, pedig az alapkoncepció nem volt rossz a sztoriban, hogy az Antarktiszon fedezik fel a baj forrását -
Nem mondom nem lehet végignézni egyszer - sőt SQJ-nek talán tetszeni is fog :D - de nem jó. Kb. ovis sztori. -
Pedig mennyire bírom az ürgét. Teljesen vállalhatatlan a film? -
The Adventurer: The Curse Of The Midas Box (2013)
Sam Neil, de inkább ne /10 -
Semmi baj nincs a vágásokkal.
+ "Gidinka" olyat játszik benne, hogy nem, hogy Oscart, életműdíjat érdemelne, de még tanárember is odatette magát. -
a tartalomismertető is zavar de eddig nem mertem szólni :DDD -
Tény hogy Tom Cruise a magánéletben egy vadbarom, de ez nem vonatkozik a filmjei többségére. Kiváló színész, és bármit eljátszik teljes beleéléssel. Mintha a vásznon egy másik Cruise-t látnánk. Engem a Valkűr-ben is meggyőzött. Hitelesen adta a Hitlert legyőzni próbáló Stauffenberg ezredest. -
Esti programom :)
-
Tényleg nem láttad még az Uccsó szamurájt? Ajánlom mindenképp. Nekem bejött... -
Snowpiercer
hatalmas köszi az ajánlásért.Nagyon jó film volt.És tényleg nem gondoltam volna mikor most lenyitom a spoilert hogy ugyanazt írod amit gondoltam. -
En sem, csak parszor, mert az nem rossz, bar a sok nyugati behatas es maszlag zavart a film alatt. Persze ettol fuggetlenul nem rossz, de azok nelkul meg jobb lett volna.