106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Wolf of Wall Street
Zseniláis 3 óra. Leonardo DiCaprio egyszerűen zseniális ( a többieket sem kell félteni, ők is nagyon jók voltak ). Nem kell róla beszélni, látni kell.
Zseniális / 10 -
Batman fia (2014)
Hozta azt a színvonalat amit vártam, jól meganimált korrekt filmecske volt, a sztori is eléggé rendhagyó, és még szörnyek is vannak benne, bár a Batman érára ez annyira nem jellemző de itt működött.
7/10 -
A kérdéses jelenthez visszatérve pedig olyan téren igazat adok, hogy ez valóban nem feltétlenül tekinthető a rendezői koncepció részének, lévén Refn Goslingot kérdezte meg, milyen reakcióval akarja fogadni anyja halálát, és az ő ötlete volt, hogy nyissa fel az anyja méhét. Az már megint más dolog, hogy -részemről- ez a momentum is abszolút könnyen beleilleszthető a koncepcióba, ha Julien bűnének forrását nézzük. Most vagy elhiszed, hogy Gosling tudatosan döntött így, vagy pedig nem, és továbbra is úgy gondolod, hogy csak a random polgárpukkasztás miatt kellett bele ez a durva jelenet... -
Elég sok ázsiai filmet nézek és szeretek is, kezdve a klasszikusnak nevezhetőktől (A hét szamuráj, Onibaba, Ikiru), egészen az újabbakig.
Köszi az ajánlásokat, a Seom-ot már láttam, ez utóbbit pedig pótolni fogom. -
Nem tudom mennyire vagy otthon ázsia film témában, de kezdj neki nyugodtan párnak.
Az Only God Forgivesnél nálam erősen érezhető volt egy ilyen erőlködés és nem, nem fogom megbocsátani az üres semmitmondó, bambuló képsorait - mert nagyon kevesen értenek ehhez a műfajhoz (értsd tényleg kitudnak vele váltani vmiféle emóciót) - amihez mindenképpen kell egy ilyen nagy "belemagyarázás", hogy például miért turkál az anyja véres méhében az amúgy szinte eseménytelenül haladó filmben.
Kezdetnek ott Seom (The Isle) vagy Haze a maga 50 perces játékidejével. Utóbbinak fantasztikus a plotja*** és bár messze nem hibátlan mégis emlékezetes fog maradni.
*** "...egy pasas arra ébred, hogy egy baromi szűk betonlabirintusban van, ami tele van halálos csapdákkal. Nincs diktafon, se titkos jelek. Semmi se. Ahogy próbál kijutni, találkozik egy nővel és együtt folytatják a kiútkeresést." -
Ezeket én is nagyon ajánlom. Bár készülj fel, hogy mindkettő súlyosabb darab. Főleg az Ötödik pecsét. -
A Black Swanba belenéztem, de nem volt hozzá hangulatom, ezt az Ötödik pecsétet már hallottam hogy jó, de még nem néztem meg. Na talán akkor majd most. -
De hogy egy mai példát mondjak Black Swan. -
Na meg ha akár csak egyvalakinek is valami teljesen mást jelent az adott film szimbólumrendszere, mint a "világ többi részének", attól még nem feltétlen nincs igaza az illetőnek. Főleg egy ilyen film esetén, amibe jórészt azt láthatsz bele, úgy értelmezheted, ahogy neked tetszik. A saját logikai, érzelmi gondolatmenetedet nem lehet megcáfolni. Az Only God Forgives részemről egy színtiszta redemption-story, teletűzdelve spiritualizmussal, bűnbánattal, isteni igazságszolgáltatással és végül a megváltással a fináléban. Részemről egyértelmű a film üzenete, de ha valaki mást lát bele, annak sem esek neki. Csak az üresen fröcsögő "öncélú, üres művészfilm"-et kiabálókkal nem értek egyet, akik szerint, ha számukra nem nyújtott semmit egy adott film, akkor értékelhetetlen moslék, és bárki, akinek ténylegesen jelentett valamit a film, csak erőszakkal magyaráz bele bármit. Nope. -
De az Only God Forgives szól valamiről. Csak amikor leírtam, hogy miről, akkor rásütötték, akik nem értették, hogy belemagyarázás. De ha a világ különböző pontjain egyre gondolnak egy film kapcsán, majd a rendező is itt-ott megerősíti, akkor utána milyen érv marad még a fikázók kezében? "deakkorisszar"?
Amúgy egyetértek abban, hogy sok öncélú, művészieskedő faszság jön ki olyan emberektől, akik lehet, hogy nagy művészek, de a filmekről nem sok fogalmuk van. Viszont Nicolas Winding Refn egészen nyilvánvalóan nem ilyen ember. -
Ilyen szempontból baromság általánosítani, ugyanis pl. az Only God Forgives szerintem rengeteg remek eszközt vonultatott fel, és számomra értéket is képviselt. Attól még nem álművész film valami, hogy neked speciel nem jelentett semmit. A tipikus eszköztár meg szimpla üres frázis, ennyi erővel minden film tipikus eszköztárral dolgozik... -
Példa akkor egy JÓ művészfilmre...? -
Prof William #82165 Szép plda erre az álbbi vicc...
Két alternatív művész sétál az utcán.
- Te figyelj már! Mi lenne ha odaszxxxnék arra a lovasszoborra ott parkban?
- Á hagyd úgy sem értenék!
Az álművészfilm (többek között) az mikor nagyon de nagyon de nagyon polgárpukkasztók és mélyek akarnak lenni de valójában a film semmiről sem szól, semmilyen értéket sem közvetít az öncélú művészi elemeken kívül. -
Oldalakat lehetne erről írni, de megpróbálom röviden - persze azt is tudom, hogy eleve nehéz ügy lesz mert a művészfilm besorolás óhatatlanul manapság egyfajta pejoratív jelzővel bír - előbbiek egy tipikus eszköztárral dolgoznak, minden logika, emóció vagy katarzis nélkül.
Üres metafórák, felesleges meztelenkedések, vágatlan bambulások, a végén vmi-nagy-váratlan obszcenitással. Nem ettől, nem lesz művészi egy film, mint ahogy attól sem ha végignézetnek veled egy 15 perces hugyozást egy lóval, mert az jelent valamit (van ilyen film).
-
Akkor máshogy kérdezem: mi a különbség az "álművészi film" és a "művészfilm" között? -
Két példát ís írtam, mi maradt meg számodra _nem értelmezhetőnek? :) -
Milyen az az "álművészi film"? :D -
Az Only God Forgives is egy mocskosul unalmas és álművészi film - ez is ilyen, szóval ilyen téren megállja a helyét a párhuzam.
#82157 Az a hozzászólás nagyjából azt írja le amit láttunk, azégegyadtavilágonkívül nincs semmilyen csavar a filmben. Az ilyen rossz halu filmeknél úgyis rögtön az első ambivalens jelenetnél kilóg a lóláb onnantól meg nem nehéz észrevenni merre vergődik a "sztori". Vannak érdekes, lassú filmek és vannak unalmas, szörnyűségesen vontatott filmek; ennél egyszerűen érthetetlen a 7.2 -es imdb értékelés.
Jake Gyllenhaal színészi játéka meg kimerül ebben:
- bociszemekkel bambul
- zavartan, dadogva beszél
- hegeszt vmi nőt. -
Prof William #82159 Szerencsétlenségemre moziban nézte meg anno az AVP2 avagy a Dawson és a Predátorok c. filmet...
Ha csak valamellyik AVP játék sztoriját másolták volna már akkor sikeres lett volna a film de ez? Jó tudom nem kellett a futurisztikus díszletekre költeni de akkor is...
A film legjobb dumája...
- A hadsereg atomot akar dobni városra!
- Az nem lehet!
- De igen! Azért mondták hogy gyűljünk össze a közepén, hogy odavonzzuk az szörnyeket.
- Ez nem igaz! A KORMÁNY NEM SZOKOTT HAZUDNI AZ EMBEREKNEK!
Röhögött az egész mozi...
Ja meg persze a "hiperszuper tankban ülök de azért kidugom a fejemet tetőn hátha akkor elkap egy Alien" jelenet is komoly volt... -
[2013] - Proxy - 5/10
Esther, a világ számára sokáig "láthatatlan" fiatal, fura nő, terhes - lassan szülni fog. Majd megtámadják, elveszíti a gyerekét, és trauma csoportba kezd járni.
S ezen időszakot követően az élete éles fordulatot vesz, és mások életére is drasztikus hatással lesz.
Szinte teljesen ismeretlen színészek, és ezért kellően "amatőr" ahhoz, hogy ne látszanak hiteltelennek (tudom paradoxon, de megnézed, és érted). Megfoghatatlan okból, az az arctetoválás még tetszett is, ami az egyik (fő)szereplőn látható***.
A legerősebb dialógus pedig a tragédia közepén hangzik el Esther és egy másik nő között. Arra érdemes odafigyelni rendesen. A 200 FPS-es felvételek azért fincsik.
*** =SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Enemy imdb-n az első hozzászólás elmagyarázza, mit is láthattunk :) -
Savaged (2013)
Hát ez k*rva jó film volt. Annak ellenére hogy B-kat, nagyon eltalálták... igazi slasher horror, de a jobbik fajtából. Stílusra egy az egybe a Köpök a sírodra című filmet másolja... illetve a sztorija hasonló, hogy néhány pszichopata megkínoz és kinyír egy csajt, de egy indián sámán rátalál, és egy különleges technikával visszahozza a lelkét a túlvilágról...
Csak beüt egy kis ziccer és a lelkével együtt egy kurvaerős szellem is visszatér vele... na innentől kezdve már különbözik a Köpök a sírodra c. filmtől, mivel innentől már természetfeletti vonulatot kap a dolog, de tetszett ez is, mert nem spilázták túl, a harci jelenetek és a kivégzések is atomdurvák voltak. Egy az egybe lekörözi a Köpök a sírodra-t.
Nem rossz, soha ennél rosszabb filmet ebben a műfajban.
7/10
-
ennyire? be van készítve megnézésre várók közé, bár Riddick 10/10-es értékelése és az Only God Forgives hasonlat kurvára ijesztő. -
De te nem értetted a filmet, szóval nem nekem kell segíteni :) -
Segítek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha egy pók egy szilárd pontról konzekvenciáiba veti magát, örökösen űrt lát maga ... Fonák és szörnyűséges ez az élet, elviselhetetlen” — mondja Kierkegaard
-
"A csokker ázsiaiak képtelenek a HOSIES FEHÉR EMBER nélkul csinálni bármit is"
Hát egyrészt ez így van, másrészt meg persze nincs.
Japók sok vicces filmet csináltak ezekről a dolgokról, például, hogy konkrétan rendesen futni sem tudtak úgy mint a normál európaiak. Nem fizikailag persze, hanem egy csomó dolgot egyszerűen nem tudtak/akartak elfogadni. A puskázásra egész egyszerűen nem tudtak találni nagyon sokáig embereket aki felvállalta volna, hogy ezzel szégyenbe hozza magát, noha az értelmesebbje már érezte honnan fúj a szél.
Ettől függetlenül az Utolsó szamuráj akkor is egy ótvar szar film, mivel egy szimpla Farkasokkal táncoló japós rip-off. -
Én is most értem a végére, szerintem nagyjából értem, talán csak a pók metafora nem teljesen tiszta, de majd újranézéssel az lesz! Bár arra is van tippem! :)
Amúgy nálam 10|10, kurva jó film volt, imádom, ha gondolkodni kell valami, nem csak nézni! Tavaly az Only God Forgives volt ilyen, idén úgy látszik, még nehezebb a feladvány! :P -
Enemy (2013)
Hát ez tényleg, de tényleg, szó szerint mi a rojtos pék fasza volt?/10
:D -
+1 :P -
Inquisitor #82148 Üzenet az űrből gyerekkoromban nagy királyság volt, ezért nemrég leszedtem valami 720p verzióban a régi VHS szinkronnal ... hát izé. :D
Minden jelenetről süt, hogy valakik látták a Star Warst és marha gyorsan huszad annyi pénzből akartak valami epikus, családi, gyerekeknek is bejövős fantasy plusz sci-fi keveréket csinálni. És hát nem annyira jött össze. Van benne pár jó jelenet, meg szép makett, de a fő történeti szál nem éri el egy vasárnapi gagyibb gyerek matiné sorozat átlag színvonalát sem. Szóval törlődött elég gyorsan. Még sem fogom mutogatni a fiamnak, pedig mint írtam anno moziban tetszett 8 éves koromban. :D -
God of War 3-mal játszottál? Ha nem, akkor szerezd be, mert abban szétcsaphatod a felsorolt isteneket... igaz nem Hulk-kal, de majdnem :D -
Walter Mitty blablabla
Hát 1x meg lehet nézni, de sem nem komédia, sem nem dráma és kicsit összekapkodott néha. Unalmas is borzasztóan, de van benne pár jó ötlet. Ben Stiller megmenti itt-ott, de épphogy. -
Tokarev (2014)
Szegény Cage, csak tudnám miért akar keménykedni. Amolyan Taken féle dolog akart lenni a film, egy csavarral sajna vérzik a sztori mindenhol.
felesleges megnézni/10 -
Kilencedik légió (Centurion) -
hogyne volna, a címe Hercules :) -
Ilyen film nincs, meg nem is lesz, de ez az álmom... Hulk Görögországban...
Egy új Hulk mozi keretében Banner egy baleset folytán visszakerülne a görög hősök korába és szétcsapdosná a vele rivalizáló görög isteneket: Zeusz, Poszeidón, Hádész... milyen királyság lenne...
Egyébként egy rajzfilm adta ehhez az ötletet, a Planet Hulk, csak ott nem az időben megy vissza hanem egy másik bolygóra kerül...
De hogy valós filmet is mondjak: Germanus bosszúja... az egyik legjobb gladiátoros film szerintem.
-
-
Hercules legendája
-
300, Gladiatr, Alexander... tudnátok még mondani ókor témában filmeket? -
Ha nem vetted volna észre pont hogy nem majmolja a fehér embert a film. Már az elején is Nathan-nak végig bűntudata van, amiért ártatlan őslakosokat, nőket, gyerekeket mészároltak le, és utána egy színpadi előadás keretében ezeket hőstettnek kénytelen bemutatni hogy el tudja adni a legújabb lőfegyvert mivel szerződésben áll egy fegyvergyártó céggel... Az hogy mit gondol a fehér tisztkollégáiról egyértelműen kiderül egyetlen mondatban: "magát ingyen is megölném"
De neked ez fehéreket majmoló propaganda film...
"A csokker ázsiaiak képtelenek a HOSIES FEHÉR EMBER nélkul csinálni bármit is"
Itt háborúról és hadvezetésről van szó, és mivel Nathan tapasztalt katonai vezető így segíteni tud nekik a harcban... gondolhatod hogy a saját életüket tudják élni segítség nélkül is.