106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Totti5
    Bírtam már 3szor láttam:D
  • viizo
    nem mindenki húzta le itt sem ;)
  • Sir Quno Jedi
    Felhőatlasz

Naaa annyira lehúzta mindenki, hogy sokkal rosszabbra számítottam. Na annyira viszont nem is volt rossz. A harci részek öncélúak és teátrálisan béndzsák, sok az üresjárat is, az egész nagyon ripacs, hatásvadász és magamutogató (pont mint a Wachowski fivérek, oppardon fivér és nővér :D), néha közhelyes. Leül és túúúl hosszú. Pár epizódnak meg kb. semmi értelme és helye az egészben. Értem én, de nem. Főleg ez a buzgárkodás volt nagyon fontos (köszi Lana).

Nézhető azért, de csakis a scifi részek miatt, nomeg Tom gagyogása miatt. :D
  • IXEMGabeo
    ha jól látom a Gagyi lovag nincs itt, abban is volt időutazás:D ráadásul azt Magyarországon forgatták
  • LeventeV
    Ugy hallottam hogy szegeny Ken osszes epkezlab jelenetet kivagtak vegul. :(
  • Bokafix2
    Nemcsak az uccsó 10-20 percben jelennek meg a szörnyek... mert azért a Mutók rendesen trollkodtak már a film közepe táján is, és jól kivehetően mutatják is őket.

Tetszett benne hogy a gyík végre nem egy dinoszauruszra hasonlít mint az előző Godzillában hanem original-zilla, mint a japán stuffokban.
    Ha jól emlékszem ezek a lények már kaptak egy nagy elpicsázást valamelyik régi filmben Godzillától, csak nem sikerült ugyebár mindegyiket kiirtani.
    Ken Watanbe-ben most csalódtam. Ezzel a teljesítménnyel Madam Tüsző panoptikumába is beállhatna viaszbábúnak, mert kb. annyi súlya volt az egész eposzban.
  • IMYke2.0.0.0
    Japán: "Mirai Nikki"(élőszereplős sorozat is, meg anime is)

Kapcsolódik az "idő" témához, de annál azért több.
  • a.carkey
    Szóval:

Philadelphia kísérlet I-II (The Philadelphia Experiment)
    A sötétség serege (Army of Darkness: The Medieval Dead)
    Egy jenki Artúr király udvarában
    Dr. Who (Daleks' Invasion Earth 2150 A.D.)
    A Robinson család titka (Meet The Robinsons)
    Valahol, valamikor (Somewhere In Time)
    Ház a tónál (The Lake House)
    A fiók (The Jacket)
    Austin Powers sorozat :)
    Jöttünk, láttunk sorozat :)
    Majmok bolygója sorozat
    Pillangóhatás
    Deja Vu
    Pleasantville
    Galaxy Quest
    Star Trek IV.
    Star Trek: Kapcsolatfelvétel (Star Trek: First Contact)
    Gyermek az időben (Flight of the Navigator)
    Éjfélkor párizsban (Midnight in Paris)
    Hot Tub Time Machine
    Előre a múltba (Peggy Sue Got Married)
    Az ötös számú vágóhíd (Slaughterhouse-Five)
    Frequency
    A kilátóterasz (La Jetee)
    A lé meg a Lola (Run Lola Run)
    Forráskód (Source Code)
    Időről időre (Time After Time)
    Idétlen időkig (Groundhog Day)
    A navigátor (The Navigator: A Medieval Odyssey)
    Bill és Ted zseniális kalandja (Bill and Ted's Excellent Adventure)
    Időbanditák (Time Bandits)
    Az időgép (The Time Machine) Ebből van remake is.
    Star Trek (2009)
    12 majom (12 Monkeys)
    Donnie Darko
    Találmány (Primer)

Aztán van egy rakat hongkongi és koreai időutazós film, meg sorozat (utóbbiból pl. a Faith). Van egy koreai időutazós film, ami egy dátum, de nem ugrik be (bassza +, filmszakadás), de valaki úgyis beírja.

Aztán ott vannak a japók, akik ontják magukból a hasonló filmeket, mint a A Boy and His Samurai (Chonmage Purin), vagy régebbről a G.I. Samurai, ill. annak remakeje a Samurai Commando Mission 1549. stb. :)
  • sandor8206
    sztem az idei év nagyon "jó" blockbuster szempontból
    godzilla elmegy, amcsi kapi 2 jó, x-men nagyon jó
    edge of tomorow is nagyon jó kritikákat kap, az is nagyon várós...főleg (remélem) ahogy te is írtad a sztorija jó
  • Kmarha
    hja és ha legközelebb megyek, viszek gránátot a büfé számára. Értem én hogy az ember szeret film közben enni, de hogy 1 órán keresztül azt hallgatom, ahogy 100 másik ember rágcsál, ropogtat, zörög, büfög, az rohadt kiábrándító.
  • a.carkey
    Philadelphia kísérlet I-II. :)
  • Kmarha
    Egész jó mozis hónap volt:

Godzilla: lentebb már leírtam, azért a 10-20 percért megérte

X-men: ez volt a legjobb a felhozatalból. Látványos, izgalmas, érdekes. Végig lekötött, végig követhető. Jó karakterek, átérezhető "gonosz" (nem a fegyver gyártó, hanem a jövő), nagyszerű képi világ. Régen szórakoztam ilyen jól egy mozifilmen (és itt még a befejezés is el-elment, végül is erre ment ki a történet)

Edge of Tomorrow: ezt vártam a legjobban, de valahol az előzőleg említett két film közé került, élvezhetőség szempontjából. Erősen akció orientált, amit megszórtak a már ismert agyatlan kamera rángatással, így nagy vásznon a cselekménynek a jó 40%-át nem lehetett látni (se élvezni). A scifi vonal, az piszok jó volt, átérezhető, ahol kell ott humoros, ahol nem, ott erősen drámai. A befejezésről inkább ne beszéljünk, remélem kikerül a netre/dvd-re egy alternatív lezárás.
  • tigeroo
  • Dynamic
    Megőrülök ettől a fórummotortól. A héten, már harmadjára, nyeli be a kommentemet, a témák között meg simán hoz utolsó hozzászólónak.
  • Dynamic
    Jaj, az Időstoppolók tele van fájdalmas baromságokkal. Egyébként nincs benne semmi időutazás, csak úgy tudnak mozogni, mint Higanyszál az X-menben. Az egyik legszánalmasabb jelenet:

videó

A lényeg az, hogy kurva gyorsan tudnak mozogni, így a külső szemlélő nem látja őket, amikor mondjuk szaladnak. Ezt a láthatatlanságot folyamatosan sulykolják a filmben. De bazmeg itt végig ott ÁLLNAK a dj-k mellett, akkor mitől láthatatlanok?
  • IMYke2.0.0.0
    Általában ázsiai filmeket nézek, így ha megnézed a korábbi ajánlóimat / beszámolóimat, hátha találsz ínyedre valót :)
    Tény, hogy kifejezetten [és tisztán] gengszter filmet nem fogsz olyat találni, mint a szóban forgó volt...
  • tomsolo
    3 Days to Kill (2014)

Ez egyfelől egy nagyon rossz film - történet: fbi csajszi minden jelenete felesleges, idegesítő és értelmetlen, az injekció meg pláne - másfelől tök jó film főleg Costner miatt. Szerencsére elég humoros is lett, meg szomorkás is, egyszer jó volt megnézni.
  • Tyler1
    Non-Stop

Azt hittem ez okos film lesz, jól is indult, aztán totális blődség lett belőle. Neesonnak azért még mindig jól állnak ezek a szerepek, de jó lenne már valami Taken(első rész) minőségűt is hozni. Fehér pokol mondjuk nem volt rossz.
    Egyszer nézősnek elmegy, kicsit 90-es évek érzésem volt, ott történtek ekkora lehetetlenségek egy gépelrablós akciófilmben(57-es utas, stb).
  • IXEMGabeo
    Előre a múltba

ezt a filmet feltétlenül nézd meg (1986-os), ha jól tudom
  • IXEMGabeo
    Időstoppólokat nézd meg bár rövidke és gagyi film, de itt meg egy srác karórával tudja megállítani az időt erről szól;)

Ott vannak az időzsaru filmek is pl. Jean Claude Van Damme-al
  • Tikal #82960
    Timecop

• genndy
    Jujdejó, az ilyeneket szeretem! Meg is van egyébként, csak még nem ugrottam neki.
  • sandor8206
    Új X-men

Minőségi blockbuster, jó sztorival, jó színészekkel, akciók jók, képességek használata talán ebben a részben a legjobb (Magneto nagyon brutál, Higanyszál pedig szinte hihetetlen de veri az X2 Árnyék Fehérházas akcióját) + a régebbi filmekre való utalások is jók.
    Nálam többször nézős így 9/10
  • stargatelost
    Not Safe For Work (2014)

Feszültséggel teli macska-egér játék egy irodaház emeletén egy gyilkossal és néhány alkalmazottal. A végére sajna kicsit leült a dolog, de így is korrekt film lett. Ráadásul stúdiófilm, de ismeretlenebb arcokkal, a rendezőn pedig jól meglepődtem: Joe Johnston (Jumanji, JP3, Captain America 1)

6.5/10
  • tomsolo
    Election 1/2, Protegé, The City of Violence
  • DarkHorSe
    tudnal meg mondani Azsiai gennyszter filmeket, ezeket mar lattam :P
  • ZilogR
    Én speciel az Időbűnöktől agyf@szt kaptam, de lehet, bennem a hiba.
    Mellesleg megnézhet erről valami dokumentumfilmet is, hamár érdekli. Dokumentumfilm nem is lehet olyasmiről, ami vagy nem létezik, vagy létezik, de csak egyik irányba, vagy mindkét irányba, vagy az idő, amit mi úgymond érzékelünk, az nem létezik és ekkor időutazásról nincs értelme beszélni... :) A kozmoszon túl c. sorozatban van erről valami, ha jól emlékszem.
  • Inquisitor
    A Primer/Találmány tényleg jó, de a többségnek nem fog tetszeni, mert nem látványra mentek (kis költségvetésű családi barkács film!), a sztori szálai meg eléggé bonyolultak a végére. Tehát HC sci-fi arcoknak való.
  • stargatelost
    A két legjobban kidolgozott időutazós film:

Timecrimes imdb, szóval ezt mindenképp.

FAQ About Time Travel imdb

Valamint ez romantikus, de szintén nagyon jól kidolgozott:

The Time Traveler's Wife imdb
  • Jakuza1
    http://en.wikipedia.org/wiki/Time_travel_movies Esetleg itt is korbenezhetsz, bar mint latom azert nem teljes a lista.
  • Jakuza1
    Esetleg tehetsz egy probat a 2046 cimu honkongi filmdramaval.
    Mondjuk nem akciofilmre kell gondolni, hanem egy lassu lefolyasu filmre, ami az erzelmekrol stb szol es nem a lovoldozesrol.
    Szoval inkabb muveszfilm.

Igazi ketarcu film, ket taborra osztja a nezoket, van akinek nagyon bejon, valakinek meg egyaltalan nem tetszik.

• Bokafix2
    Hurok
  • tomsolo
    A Primernél készülj fel arra, hogy ha sikerül értelmezni akkor új barázdák jelennek meg majd a szürkeállományodon. :P
  • bcrics
    bizony, írtam is:
    Link
  • bcrics
    Ezek nagy klasszikusok, nyilván ezeket mindenki látta-hallotta, függetlenül az időutazás milyenségétől.
    Amúgy nincs konkrét elképzelésem, minden érdekel ami az idő manipulálásával kapcsolatosan van jelen a filmben, és nem a túl ismertebb közegből való a film.
    mint pl a Primer.

• Jakuza1
    Groundhog Day , ez mondjuk egy eleg alapmu.

• Jakuza1
    Ez igy nagyon tag fogalom, mert peldaul a Terminator is az, vagy eppen a Donnie Darko, es a Back to the future. Mikozben mindegyik mas stilus

Vagy ami inkabb a tudomanyos reszrol es a jovo valtozasairol szolo, mint a Primer.

Szoval pontosithatnal.
  • genndy
    Ja, és Időzsaru, meg Paycheck.
  • Bachstein
    Új X-men.
  • genndy
    Source Code