106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
IXEMGabeo #83100 meg se látszik a kor rajtuk:DDDDDDDDDDDDD -
Na ez ugyan olyan jó lesz mint az első:D beteg állatok! -
Hát ez ugyanolyan alpári lesz, mint az első rész. De sebaj, az első is betegesen jó volt, talán ez is az lesz.
De azért elképesztő, hogy 20 év eltelt az első rész óta. Baromira meg is öregedett Jeff és Jim is. -
Folyik a könnyem a trailertől is 
-
És ami a durva volt benne hogy a politikusok ezen az egy napon is mentességet élveztek. -
hiper KOCKA #83095 A bűn éjszakája (2013)
Ez elég érdekes koncepció volt. Az ötlet amúgy teljesen bizarr, nevezetesen: legalizáljunk törvényileg az évben egy napot amikor mindenki azt tehet amit akar, szabadon rabolhat és gyilkolhat következmények nélkül, és még a rendőrséget sem lehet hívni, mégpedig azért hogy az emberek kiélhessék elfojtott frusztrációikat és hajlamaikat és ezáltal úgymond "megtisztuljanak" a bűntől.
A terv látszólag működik... az év többi napján szinte nincs bűnözés, 1 % alá szorult vissza köszönhetően ennek az egy napnak. A törvényhozók azzal érvelnek hogy megvan ennek a haszna, hiszen majdnem egy biztonságos országot tudhatnak maguk előtt, ahová bárhová biztonságosan el lehet utazni anélkül hogy bármi miatt is félniük kéne.
Azért is gondolom hogy elég komoly morális kérdéseket feszeget a film, mert elgondolkodtató hogy megéri-e megalkudni a törvényben és abban ami helyes olyan "előnyökért" minthogy az év többi napján nincs bűnözés... de valóban visszaszorítják ezzel a bűnt, vagy csak a 364 napnyi gyilkolást belesűrítik egyetlen napba és ha így nézzük semmivel sem csökkent le a bűnelkövetések száma, ráadásul legtöbbször az ártatlanok isszák meg a levét hisz a sok pszichopata és elmebeteg kihasználva a törvény adta kiskaput kedvére randalírozhat az utcákon.
A sztori 2022-ben játszódik tehát megkockáztatom hogy ülnek olyan hülyék a kupola alatt, hogy akkorra a való életben is simán bevezethetnek egy ilyen törvényt... és itt lesz félelmetes a történet hisz annyira életszagúak a következmények. A törvény hatására fellendül a fegyverkereskedelem... megnő a biztonságtechnikai berendezések, riasztók értékesítésének száma, a cégek hülyére keresik magukat... hisz jól fel kell készülni, atombiztossá kell tenni arra az egy napra a házat és ha mégis betörnének a biztonság kedvéért legyen egy shotgun is a kézben hogy zavartalanul nézhessük végig az esti sorozatot.
Továbbá úgy gondolom egy ilyen törvény elmosná a határvonalat helyes és helytelen között vagyis az emberek azt gondolhatnák, hogy gyilkolni legális, tök mindegy hogy ártatlan-e az illető vagy nem mert a törvény megengedi... a filmben pl. egy szerencsétlen csövest üldözött a baltákkal és uzikkal felszerelt banda, csak mert úgy gondolták hogy rontja a társadalom nívóját azzal hogy az utcán koldul, pedig csak megélni próbált valahogy.
És ez ezzel a fő baj hogy nem a valódi gyilkosokat és pszichopatákat szűri ki ez a rendelet hanem azokat akik menedéket próbálnak keresni előlük, sőt még több gyilkost termel ki így a rendszer mert törvényi alapot szolgáltat a gyilkos hajlamaiknak.
Rég láttam ilyen filmet ami ennyire kihozott volna a sodromból, persze azért a rendező valamennyire érzékelteti a film alatt az ebben a törvényben rejlő sajnálatos iróniát hisz a mészárlás éjszakája után rádióadást hallhatunk a városban történtekről és olyan dolgokról szólnak a híradások hogy egy csomó ártatlan embert öltek meg, időseket lógattak fel a fára, más bőrszínű embereket kaszaboltak le stb...
És főleg azért gondolkodtatott el, mert mi lenne ha tényleg bevezetnének egy ilyen törvényt a lehetséges "előnyökre" hivatkozva. Nyilván ennek minimális az esélye, na de értitek... mi lenne így történne... cserélhetnénk a redőnyt acélhálóra. -
300: Rise of an Empire
Féltem, hogy nagyon gagyi lesz miután Snyder dobta a projektet, de nélküle is baromi jól összerakták. Kevésbé epikus, mint az első rész, de nekem nagyon tetszett. A látvány szép lett, a sztori végig tartja a tempót és az izgalmat, a csaták jól megkoreografáltak, a karakterek annyira nem erősek, mint az elsőben, de tűrhetőek, Eva Green viszont váóó. Történelmileg bár annyira sem stimmel, mint az előző rész, ez már inkább Frank Miller hibája, mintsem a filmé.
Összességében pozitív csalódás, biztos megnézem még párszor. -
Edge of Tomorrow
Na ez volt vagy két órás, de pikkpakk elröpült. Végét kicsit talán összecsapták/elsiették, de nyilván három órásra nem merték összevarni. Így kihagytak sok jó ziccert, meg lehetőséget, de így is jó volt még bőőőven. Szinkron idegesítő kicsit, majd megnézzük anélkül is.
Végre egy "normális" sci-fi akciófilm. Nyilván jobb lett volna, ha japók ütik össze, ők elég elmebetegek ehhez, de ez az amcsiasított verza sem volt rossz és végülis Európában folynak nagyrészt az események. "Kicsit" azért nyilván tompítottak az élén, hogy ehető maradjon nem ferdeszeműeknek is, de még elviselhető mértékben.
Tom jól jön ehhez a szerephez, főleg az elején, mikor még hótnyálas kis sima modorú, csuszamlós anyámasszonykatonája :D. A nő pedig nem sámedli, nagyon baltaarcú illik is hozzá ez a szerep abszolúte. Kicsit talán vékonydongájú katonának (bár izmos), node ezért hordanak szervóvértet ügyebár (Tom se Arnold). :D
Még akár folytatni is lehet (hiszen pl. a filmben sem Tom az első aki ebbe belekerül). -
bcrics #83092 egészségedre.
Nyilván már láttad a ButterFly Effect c. filmeket is.
Ha még kimaradt volna vmiért akkor azokat is megnézheted. -
miaz hogy komoly? :D Még aprókat sem tűrök meg. :D -
Az. Semmi komoly hiba nincs benne. -
Amiable? -
Biztos jó az? Amit én láttam az elég rossz fordítás volt. Persze lehet pont rossz részekre tekertem bele és megtaláltam azt az egy-két nagyobb hibát, de ott pont belefutottam iszonyat magyartalan mondatba és olyanba is ahol a fordított szöveg nem is tudtam honnan jöhetett. -
Van jó felirat, én is azzal néztem meg tegnap. -
Huh én kicsattanok tőle. :D -
Hát, végül is a lustaság fél egészség :)))) -
lehet nem ugyanarra a változatra gondolunk, én azt néztem amit legutoljára adtak ki, 5-6 hsz volt .... -
Linkelve lett már a jó felirat is,csak figyelj jobban... -
Hát ja csak nem értek hozzá, jobban szeretem ha valami csak úgy alapon magátol jól műkszik. :D
Tudom az élet sem így megy, de jó ezt hinni. -
Javítható. Aegisub (vagy más kézre eső felirat szerkesztő) és probléma megoldva. -
Felirat csúszik azt irták. :D -
Már van HD és felirat is! -
Huh én is mennyire várom hogy végre legyen szinkronosan, vagy felirattal, de ne kamerás.... -
Non Stop
Kurvajó (igen így egybe) volt. Szinte 1az1-be Légcsavar csak a történet más. -
A létezik, hogy nem esett le, hogy abban a posztban a kollega ironizált a legyekkel meg az értékelésekkel? -
Fuss, szaladj, menekülj!
Western, szellemes poénokat sem nélkülözve))
Linda Fiorentino szereplésével többek között. -
Hú ezt a filmet el is felejtettem^^ köszi az emlékeztetőt (meg hogy tényleg érdemes megnézni :D) -
13 sins
Egy férfi rejtélyes telefonhívást kap. Ha teljesíti a 13 feladatot akkor milliomos lesz.
Ahhoz képest, hogy alacsony volt a költségvetés, egyáltalán nem látszik rajta.
A színészek jól játszottak. A karakterfejlődés jó volt, csavarok jók voltak.
Én abszolút ajánlom megtekintésre.
8/10 -
szerintem kellemes kikapcsolódás volt az a film. -
Ezekszerint neked nincs saját ízlésed és preferenciád. Javaslom hogy alakítsad ki, mert a legyek is azért mennek valamire, mert kedvelik azt. -
"Értékelték" - nem tartották túl jónak. -
Én is 8-ast adtam rá, érdekes módon mások nem értékelték a filmet. -
gombabácsi #83068 non-stop
na ez viszont nagyon jó volt -
gombabácsi #83067 egymillió légy nem hazudhat!
az értékelés annál jobb, minél többen egyetértenek! :)
a világot keresztben lenyelte a desznajcsordaszellem... és a világ élvezi -
homeless #83066 Nem tudom, hogy ki ajánlotta itt múltkor a Triangle című filmet, de köszönöm neki. Rég láttam ennyire jó thrillert. Tegnap néztem, de még mindig agyalok rajta :D
9/10 -
The Great Raid 2005
Szerintem érdemes megnézni. Pont most nézem, felénél járok, nem tűnik rossznak. -
Szerinted van ember aki komolyan veszi az értékeléseidet? -
Janosik: Egy igaz történet
Szokásos lengyel minőségi kosztümös történelmi film -
Kelly hősei, A halál 50 órája, A híd túl messze van, Ellenség a kapuknál, Ryan közlegény megmentése, Schindler listája, Becstelen brigantyk, A zongorista, A felolvasó, Pearl Harbor, Valkűr, Das Boot, Az elit alakulat, A hős alakulat, ...
Tovább is van, mondjam még? -> IMDB link
-
"amerika capitány"
köszönjük szépen