106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Legalább ennyit éljen meg Eastwood is!
RIP -
rip
abban a filmben bírtam a legjobban...
bár tény hogy szép kort ért meg -
Egyszer mindenki elmegy...
-
RIP Eli Wallach
A Jó, a rossz és a csúf legendás triójából már csak Clint Eastwood él.
-
Ágálni valami ellen vagy pusztán kijelenteni egy tényt nem ugyanaz. Igazából mindegy hogy teljesen eredeti alapötlet vagy eredeti módon elkészített film, sajnos egyikből sincs sok. -
Erős képzavart érzek. A hozzászólásodból nem igazán az jön le, hogy egy eredeti módon ELKÉSZÍTETT filmet hiányolnál, hanem konkrétan eredeti alapötletet szeretnél.
Egyértelmű bizonyíték erre, hogy kapásból a reboot ténye ellen ágálsz. Kötve hiszem, hogy az a gondod, hogy nem sikerült jól filmre vinni. Nyilván, hiszen még egy képkocka sem létezik belőle. -
A csúnya, gonosz bácsik - sztem marha jó volt, nem is főleg a sztori főszála miatt hanem hogy szépen belekeverték az aktuális politikai és egyéb felhangokat... -
Ne a regényekre és novellákra hivatkozzunk már, azok nem filmek... kit érdekel hogy azok mennyire eredetinek hatnak... én a belőlük készült filmekről beszélek hogy azokat mennyire nem sikerül jól megcsinálni. Ahhoz is ötlet kéne hogy jól filmre vigyék... alapanyag hiába van. Tényleg egy kezemen meg tudnám számolni mennyi eredetinek ható film jött ki az utóbbi időben ami nem reboot, remake vagy folytatás volt.
-
ha nullszaldóra jön ki és nem volt nyereséges, akkor is elmondhatják hogy közben többszáz embernek adtak munkát.
rengeteg olyan film van ami pároldalas novellából lesz forgatókönyv.
inkább biztosra mennek ebben az iparban -
Ennek semmi köze az ötlettelenséghez. Százával íródnak olyan regényének és novellák amelyek eredetinek mondhatóak. Hogyne lenne már ötlet!
Gondolom egy reboot ismert karakterekkel biztosabb befektetés. De ezt a filmes pénzügyi elemzők majd elmagyarázzák. -
hollywood mindig is nagy kedvelője volt ezeknek. Lásd 7 mesterlövész, ben hur vagy superman.
A Predators átlag, de hozta a hangulatot és én megnéztem volna még egy részt Bródy Adriánnal. -
Reboot, remake, előzményfilm, vagy folytatás... ma már nagyjából erre képes halivúd. Az ötlettelenség egyértelmű bizonyítéka, nem nagyon kezdenek valami egyénibe mert sejtik hogy bukna ezért régi klasszikusokat vesznek elő rebootolnak vagy remake-elnek vagy kreálnak egy erőltetett folytatást neki.
De mindegy is, ahhoz kell nyúlni ami biztosabban pénzt hoz, bár fenntartásaim vannak hogy ennek a filmnek ez sikerül majd, de kiderül. Nekem már az AvP sem tetszett annyira. -
Helyesebben '"kultikussá vált" -
Persze, hogy szimpla biznisz ez a reboot, de olyan magasra sose volt rakva a léc, ami elérhetetlen lenne. Volt egy mára kultikus első rész, a második már pocsék volt, a Nimród féle folytatás szimplán steril lett, az AvP-s dolog meg matiné kategória. Folytatni felesleges lett volna, mert már olyan szar útra terelték az egész univerzumot, hogy nevetség. -
Ha a stúdió tényleg filmet akarna csinálni és nem csak becsalogatni az embereket a címmel, akkor lehetne jó. De a példák alapján nem ez a helyzet.
Viszont igazad van. Nem szabad előre ítélkezni, nem is nagyon szoktam, szóval visszavonom :) Meglátjuk majd.
Egyéni vélemény, de nálam már Shane Black szerepvállalása is rossz hír.... -
Miért ne lehetne jó? Az első részt az idő szépítette meg, meg a generáció, aki felnőtt rajta, a maga idejében kifejezetten gyenge filmnek számított. -
naon kellet -
Nagy dolog. Mindenki tudja, hogy jó biztos nem lesz. A nosztalgikus töltetű alaphoz nem fog felérni. Nem kell várni semmit tőle, így csak pozitív csalódás lehet majd a film.... -
Nesztek, Predi reboot halleluja -
igazi, vérbeli fogyatékos vagy -
pedig még az volt benne a legjobb rész :) -
gombabácsi #83279 raid 2
nyomába se ér az első résznek, főleg hogy mangadedó kalapácsos kislányt meg bézbólütős csávót raktak bele -
Felesleges ezen agyalni, Wacsovszkiék sem értették már ezt a végén, csak le lett öntve egy csomó semmitmondó keleti filozófiával:
"Mindenki azt teszi amire hivatott"
"Tudod, mert tudnod kell"
"Neo azt teszi amit tennie kell"
Annyi semmitmondó hülyeségben fürödnek a folytatások hogy számon tartani is nehéz. Az meg hogy pár bites algoritmusok megismerik a szeretet fogalmát a közröhej non plusz ultrája.
Azt hiszem a 3-dik rész elején van ez, hogy a program (tehát nem egy ember aki a mátrixra van kötve, hanem egy program) a szeretetről beszél amit érez a lánya iránt, aki szintén egy program... b*szki... mindjárt kiderül hogy a legújabb vírus azért nem fertőz mert sajnálja tönkretenni a legújabb windózt.
Az igazság az hogy ezeket a folytatásokat semmilyen magyarázat nem menti meg, mert iszonyúan rosszak voltak így is meg úgy is. -
Lehet én voltam az egyetlen és csak belebeszéltem a dolgokat, de nekem volt egy másik elméletem a filmmel kapcsolatban:
Gondolom a mátrixot lehetne spoilerezni de biztos ami biztos:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A 2. rész végén már nem tudom pontosan hogy is fogalmazott az építész de nekem az jött le, hogy szándékosan adnak lehetőséget arra, hogy az emberek azt higyjék fel tudnak ébredni, de valójában egyáltalán nem ébrednek fel. Egyfajta mátrix a mátrix-ban. Ezért is láthatta Neo a gépeket. Ezt erősítette meg bennem a 3. rész intro animja is ahol a sárga jelekből ment bele a zöld jelekbe, mintha az egy beágyazott rendzser lenne.
-
dzsagon #83276 lófaszt -
Zero 7th #83275 "Az milyen már hogy a való világban is képes megállítani a gépeket?"
A Reloaded után még volt esély arra, hogy duplacsavarral előadják, hogy a Mátrix az az átlag népeknek egy nem tökéletes virtuális világ, a "valóság" meg a renitenseknek egy még kevésbé tökéletes, de szintén virtuális világ, és ezért működnek ott is Neo képességei. Közben a Föld meg lehet, hogy egy virágos rét, ahol robothippik tartanak orgiákat, vagy valami.
De aztán az utolsó rész megmondta, hogy nem ez van. -
Egy kis adalék a filmhez - Julie Estelle és Iko Uwais -
Az még hagyján is... mi lett volna ha ők állnak fel a felénél, és te nézed végig. 
-
Hoz_Hun #83272 Ugyan ez. Én a két gyerekkel nekiálltam nézni, de kb a felénél én nem bírtam tovább. Ők végignézték. De az azért jelent valamit, hogy eszük ágában nem volt kérni, hogy újra megnézhessék. -
Nem vagy egyedül, szerintem is értékelhetetlenül szar lett. -
Lego movie - /10
---------------------
Nem arrol volt szo, hogy ez ilyen felnotteknek is valo anim vigjatek? Vagy en ertettem felre vmit vagy mar tul oreg vagyok, de nem birtam vegignezni, kb. 1 oraig neztem felhuzott szemoldokkel de asszem ennyi is tul sok volt belole. -
[2014] - The Raid 2 - 9/10
Brutál jó volt! Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere.
Az első részből átmentett egyik (Rossz) szereplő mondjuk fura volt, de kapott mélységet, így elnéztem a filmnek.
Pár dolog a dél-koreai "Ajeossi" c. filmet idézte nekem.
Erősen ajánlott. -
Mondjuk a Forrest Gump pont jól sikerült filmen is, még ha sok helyen el is tér a könyvtől, ami szintén jó. -
Ez miért lényeges? Ha a könyvben más lenne, akkor rossznak ítélnéd meg a filmet? Teszem azt, előbb megnézed a filmet, nyugtázod magadban, hogy ez minden szempontból fasza volt. Majd elolvasod a könyvet amiben más a történetvezetés, a sztori több helyen eltér, és így a jó film hirtelen szar film lesz? -
Nagyon jó könyv feldolgozás az a film. Szinte 100%-ban hűen visszaadtak mindent ami a könyvben szerepelt - ez pl. a Forrest Gumphoz viszonyítva kimagasló eredménynek számít :) -
Titokzatos folyó
Megakartam nézni az éjjeli usa-portugált, gondoltam előtte belekezdek a filmbe, aztán majd befejezem máskor, hát a meccshez nem jutottam el sajnos, ott ragadtam a képernyő előtt. Baromi jó film, remek színészi alakításokkal (kár, hogy ezeket az embereket ma már alig látni komolyabb filmekben). Nem tudtam, hogy Eastwood bácsi rendezte, csak a végén kaptam fel a fejem a nevére, de hozta is a tőle elvárható színvonalat. Az utolsó 5 perc mondjuk teljesen felesleges és hatásromboló volt szerintem, viszont ez az egyetlen kifogásolni valóm volt csak, minden más nagyon rendben volt. -
Az (szerencsére) ki is maradt nálam. -
hiper KOCKA #83263 A maximális túlhajtás a legrosszabb King adaptáció ever... egyébként a Fűnyíró ember második része volt ami nem tetszett King-nek ami miatt állítólag perelte is a stúdiót. -
Olvastad az eredeti novellát? Az egyik legrosszabb King feldolgozás szvsz, kb. annyi köze van az eredetihez, hogy van benne egy fűnyírós ember. Nem is értettem, hogy lehet ebből a történetből filmet sinálni, aztán megnéztem és megértettem, hogy csak a címet használták fel, de a történet totálisan eltérő.
Önmagában nem rossz azért, de kár volt King nevével beetetni az embereket. Kb. mint az Én, a robot-nál. -
Fűnyíró ember 1992
Aki látta a Mátrixot vagy a 13. emeletet, az rögtön vágja miről van szó, egy korai cyberpunk stílusú mozi ez a film, annak minden jellemzőjével. Pierce Brosnan fiatalkori alakítása pazar, jobban játszik itt nagyobb beleéléssel mint a James Bondokban.
Elvégre ő formálja meg az intelligens tudóst aki a félfogyatékos degeneratív mentalitásokkal megáldott Jobe-ot "felfedezi", akinek minden szellemi képessége a fűnyírásban merült ki.
Aztán egy csodaszer és minden megváltozik... Ami tetszett a fűnyíró emberben, az az értelmi képesség fejlődésével párhuzamos emocionális hanyatlás, vagyis az addig kedves együgyű legény mihelyt értelmet kap egyből rájön hogy minden amit azelőtt kapott a fajtársaitól nem volt más csak szívatás, átverés, és ugyebár ezt nem lehet annyiban hagyni.
King remekül jellemzi a karaktereket, ebben nagyon erős ez a történet, persze amit filmre át sikerült ebből vinni az a fele sincs, de azért nyogodtan kijelenthetem hogy ez még a jobb King adaptációk közé tartozik. Jellemhűen van ábrázolva minden Jobe fogyatékosságától egészen a mesterséges intelligenciává válásáig. A számítógépbeli virtuális világ szegényes kidolgozottsága pedig csak annak tudható be hogy 92-es a film ergó nem járt még olyan cipőben a technika...
Van ebből a filmből egy második rész is, de az kerülendő, semmi köze a klasszikus első részhez.
7/10