106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tyler1
    Mégis visszaköszönnek rendszeresen a gondolatai az itteni véleményekben is.
  • Kongy
    Internet celeb elég erős kifejezés.... :)
  • CalebJoe
    ezt Imikének akartad szerintem:)
  • CalebJoe
    Nem is tudom ezt gondolom az animátorok a látvány miatt így jobbnak látták hogy nem az épületbe esnek be.
    Fizika ide vagy oda én nem szeretek állást foglalni olyan dologban amihez igazán nem értek és szerintem itt a topikban szintúgy senki, csak azt látom hogy iszonyat munka lehetett benne mint az összes cg-ben, és ez az egy amit tisztelek ezekben a 0 látványfilmekben.
  • tigeroo
    lol

én ismerem a srácot és hobbiból csinálja az egészet, a szabadideje javarészét erre fordítja mert ez a szenvedélye, attól hogy manapság már több ezren követik hétről hétre. attól még nem ripacs, celeb meg végképp nem.

vannak jó gondolatai, nem kell feltétlenül minden véleményét adaptálni és osztani
  • CalebJoe
    ja mondhatni nincs is olyan film amibe ne kötött volna bele valami nagy film esztétának hiszi magát
  • mégvadabbdisznó
    De azt is vedd figyelembe hogy jó magasról csapódott a falnak, nemcsak úgy simán lecsúszott róla... ilyenkor az ütődés ereje is nagyobb.
  • Kongy
    Az a világ legnagyobb vicce, hogy valaki vlogoláshoz használ GoPro 100k-s SPORTKAMERÁT. Nem herby az egyetlen a magyarok közül. Nevetséges.
  • IMYke2.0.0.0
    No, és ki az a Szirmai Gergő? Egy internet-celeb... zéró, nulla, senki. A véleménye nem oszt nem szoroz. Emellett rossz ripacs.
  • IMYke2.0.0.0
    Illetve az lenne a lényeg, de elhitetik veled, hogy nem az, és ha akarsz mást, ha nem, úgysem kapsz jobbat...
    ...s ezzel egy idő után lejjebb viszed a nívódat = következőre bullshitre is a szavazol a pénztárcáddal.

KÉP:
  • Tyler1
    De most divat az univerzum főellenségének aposztrofálni Bayt, mióta Szirmai Gergő szájába adta mindenkinek a véleményét! Nem akarom Bayt védeni, pláne nem a TF szériát, de azt a (legfőképp amerikai) réteget, amit megcéloznak ezek a filmek, remekül kiszolgálja. És valaki a munkásságát ismerve, amit nem is szeret, utálja az összes filmjét, azt gondolja, hogy a TF legújabb részével majd más vonalat fog képviselni.
  • Jim Morrison
    Én azt szeretem a transformersben, hogy amikor a robotok a síneken ugrálnak, csúsznak, akkor a sín nem is deformálódik, de raknak oda csomó szikrát meg ilyenek :D
  • CalebJoe
    Azért erős túlzás a tonnák, kb olyan 470-635 kg között van a súlya ez függ attól hogy milyen ideges, simán jó volt ahogy lecsúszott a falról talán az volt az egyetlen pozitív jelenet a filmben na meg a Puny God:)
  • vérpocok
    Azért egy Transformers kritikától eljutni Herby-ig már teljesítmény.

Felesleges ez a lincshangulat, látványfilmet akartak csinálni, látványfilm lett belőle.

A fizikába akármelyik CGI filmnél bele lehetne kötni, nemcsak itt. Szerinted mikor a Hulk a maga jópár tonnájával nekiugrott az épületnek hogy elkapja Vasembert, kibírta volna a fal? Ha ez valós szituáció lett volna úgy tört volna a fal ripityára mintha egy wrecking ball-t dobtak volna neki ő meg bezakózott volna az épület közepébe.

Akárhol bele lehetne kötni a fizikába, de egy látványfilmnél az ember ezt nem nézi mert nem ez a lényeg.
  • LasDen #83406
    Ki venné el? A Paramount vagy a Hasbro? Akiknek talicskával tolja a pénzt???!!
  • TBTPumpa
    A mozijegyet én sem sajnálom, mert ingyen volt. Reménykedtem benne, hogy MB végre újra megtanul filmet rendezni, de még mindig nem sikerül neki. Ezek után remélem, hogy elveszik tőle a Transformers "jogokat" és olyan emberke kezébe adják, aki kezd is velük valamit.
    Bár, mivel szépen teljesít a pénztáraknál következik még 10 hasonlóan színvonalas rész.

Még eszembe jutott:
    Sok a termékelhelyezés a filmben. Sőt egy jelentben még egy komplett Victoria's Secret bolt is visszaköszön... Fizika nincs a filmben, a karakterektől 5cm-re robban minden, de ők meg sem sérülnek.
    Chuck Norris is megirigyelné!
    Az autók továbbra sem koszolódnak/sérülnek, de már a szőke kiscsaj ruhája sem. Azért azt már valami.
    Fizikára visszatérve: zúzás van a filmben rendesen, csak épp az a zúzás közel sem olyan, mint a valóságban... Nem igazán úgy "esnek" szét a dolgok, mint a valóságban. Ha már ennyire CGI buzi Bay és csak ezzel nyomul, picit odafigyelhetne erre is.
    Csak remélni merem, hogy Bay-nek többet nem adnak kamerát. Esetleg kaphat egy GoPro-t és videózhatja magát úgy mint Herby...

Ha a film nem is, de legalább a hozzá nyomott [URL=http://youtu.be/u6nuMv6sULw]"zene"[/URL] el lett találva, bár ugye ez sem Bay érdeme.
  • eksy
    DVD-n jobb lesz a film, vagy az "ingyen" szar már kevésbé szar?
  • IMYke2.0.0.0
    Én az amcsit nem láttam. A japán nekem bejött.
    A Grudge esetében nekem az ázsiai favorit, a Körből is, de ott az amerikai is jó.
  • Bokafix2
    Azt láttam, az amcsi és a japán változatot is... de nem tudom eldönteni melyik tetszik jobban. A kör-ből és az Átok-ból egyértelműen a japán eredeti, de itt az amerikai verzió is jól szerepelt.
  • IMYke2.0.0.0
    A "Black Water"-ről ez a film ugrott be hirtelen - nem kell összefüggést keresni: Dark Water (2002) - japán, horror
  • Bokafix2
    Ezek közül a Black water-t nem láttam de majd sort kerítek rá.
  • Kongy
    Holnap határa

Na, nagy nehezen eljutottam erre a filmre is. Jó volt. Én alapból imádom az ilyen időmanipulálással foglalkozó filmeket. Engem ez speciel nagyon emlékeztetett a Forráskódra, csak ott más volt a háttérsztori, de nagyjából azt a vonalat követte. A CGI brutál jól nézett ki, ahogy a 3D is nagyon ott volt, de közben a sztori sem volt zagyvaság, el lett magyarázva, és Tom Cruise nagyon jól játszott, de Emily Blunt-ra sem tudok egy rossz szót sem mondani. A vége kicsit WTF, máshogy is megoldhatták volna. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni. 8/10
  • Blasta
    Ohhhh, igen, kerlek szemelyeskedj es gorombaskodj meg egy kicsit, hiszen ismersz, olyan egyszeru vagyok, ugysem tunam megvedeni magam es a velemenyem, ellenben veled, szoval kerlek, ne kimelj, hiszen te olyan okos vagy!

NOT

Csak, hogy egy olyan szintre derivaljam a vitat ahol ugysem lehetsz sikeres: KUSSOLSZFASZFEJ
  • IMYke2.0.0.0
  • Solid Snake
    Kérésed parancs Itt a taslid :)

• IMYke2.0.0.0
    Legyen is benne a 3.-ban, mert durci leszek, ha nem :)
    Estelle mellett Taslim is visszatérhetne.
  • Riddick21
    jó eséllyel benne lesz a 3. részben is, úgyhogy abból is vonjál le nagyon okosan egy pontot.
    persze nem tudnád megmondani, hogy mi ezzel a baj, de sebaj. mert ugye ez a csávó volt mindkét részben az egyik koreográfus, tehát pont egy kurva jó dolog, hogy viszik magukkal színészként is.
  • IMYke2.0.0.0
    Én nem vonok le érte, mert:
    * a neve is más,
    * a kinézete is más,
    * itt családja is van...

Az első részben egy durci verekedő fogdmeg volt, a szívósabb fajtából.
    A második részben meg olyan már "öreg" és lecsúszott karaktert alakított, aki az alvilági család egykor legjobb harcosa (volt), és a béke miatt csak ritkán veszik elő...
  • Blasta
    Wow, na ez viszont akkor egy kurvanagy fail, -1 pontot le is vonok erte
  • IMYke2.0.0.0
    De bemész a moziba, fizetsz érte = akarod a folytatást.
    A pénztárcáddal szavazol.

Soha, egyetlen "átalakulókat" nem néztem és nem fogok moziban (sem) - mert ha megélem, még az unokáim érettségijének idejében is futni fog a moziban egyik 3 órás epizódja, Öböl Mihály unokájának rendezésében... - elég volt az első 2.
  • IMYke2.0.0.0
    Spoilerhez: a verekedőgép az 1-ben és a 2-ben NEM UGYANAZ a karakter, csak azonos színész játssza.
  • LasDen #83389
    Ha nem lennék Transformers fan, akkor nem ülnék le a filmek elé. Mostanra megtanultam nem várni azt amit szeretnék. Sajnos a stúdió emberi történeteket akar, így az alakváltók idegenek a SAJÁT filmjükben. Kivülállók, akik csak eszközök, nem részesei. Azért hal meg mindig Optimus, mert őt nem kell már felépíteni. Ismerjük, tudjuk ki ő, mit képvisel, milyen robot. Ahhoz, hogy más gép halála jelentsen valamit, fel kellene építeni. Arra pedig nincs idő, sem lehetőség, mert elvenné a játékidőt az emberektől, akiknek meg semmi ráhatása nem lenne a világra, csak ha erőltetik, lásd: Nest. Ezért nem lesz soha olyan film, ami legalább 3/4 részben Cybertronon játszódik, mert oda nem tudnak embereket vinni....
    Robotok filmjében emberek a főszereplők...
  • kill3r21
    Én megmondom miért ültem be rá! Szerintem sem világmegváltó filmek ez tény!
    De én moziélmény és látványbuzi vagyok! Nem tagadom! Azért ültem be mert tudtam ha más nem is ez biztos meglesz....és nem sajnálom a mozijegyet!

Aki más elvárásokkal ül be, az biztos csalódik! 3 rész után már sok emberben kialakulhatott volna hogy mit várjon...nem tetszik szar volt az eddig 3, kész majd DVD-n és szevasz...
  • Totti5
    Vagy tetszett neki és élvezte valamilyen szinten hisz kifizette és beült rá 4edszerre is vagy hányadik rész. Aztán mint jótét lélek mindenki elmondja hogy mennyire nem jó. Logika nincs benne.
  • kill3r21
    Nem bántásból Imi, de én egy TF-filmtől pont ezzel az elvárással ülök be, nem epikus történet, nem epikus színészi teljesítmény, hanem hogy baxxa arcomba a látványt, hogy a fejem lemenjen a moziba! És ezt szépen hozza is...még az első rész esetében érteném is sok ember véleményét, de ezt már akkor felépítették, miért is számítottam volna most másra..nem védem a filmet, mert tényleg nem olyan jó, mint amilyen lehetne...de egy Transformers filmel kapcsolatosan a színészeken és a történeten lovagolni tök felesleges, mert amíg BAY csinálja ezek nem nagyon lesznek :D Ha érted...
    Talán majd Ha pl Nolan rendezi és Dicaprió játsza, akkor lenne rendben...:D
  • ProGabe #83385
    Most tényleg mindneki azért nézi meg a szarformerszt, hogy utána elmondhassa, leírhassa hogy szar? Vagy ki, mit vár egy ilyen fostól? Merthogy aki megnézi (a premier hetében) aláír egy papírt, miszerint igen, ez kell a népnek, jöjjön még ilyen hányadék, nem pusztult el minden agysejtem és szeretem a szennyet!
  • Sir Quno Jedi
    Már közelebb van a 3 órához.
  • TBTPumpa
    Persze a látvány és hangzás miatt megvan a korrekt moziélmény, de filmként, értékelhetetlen.
    Nem tudom senkinek sem ajánlani, hogy ezért pénzt adjon!
    A mozijegy árát inkább igyátok el/egyétek meg, vagy küldjétek a Hitgyüli számlájára, hogy tényleg vidám legyen a vasárnap és hogy Sanyi bácsi végre megtanuljon helyesen és folyékonyan beszélni magyarul (legalább alapfokon)!
  • tomsolo
    Egy fos filmről ennyit írni :o
  • TBTPumpa
    Transformers: Age of Extinction

This Is Not War, It's Human Extinction!

Még a szöveg is találó!
    Ha Michael Bay-en múlik, valóban "kihal az emberiség" a jó filmekből.

Azt vettem észre a filmrendezők többségénél, hogy minél idősebb egy rendező, annál "érdekesebb" filmet csinál, annál érdekesebb témákat boncolgat és annál érdekesebb megoldásokkal viszi vászonra.
    Nos, ez az a dolog, ami Michael Bay-nál nem figyelhető meg. Koppra ugyanazt az kliséhalmaz, amerikabuzulós, keménykedős, alfahímes, alpári idétlenséget hozza már 10 ÉVE (igen, már a Bad Boys 2 is ezen betegségekben szenvedett 2003-ban!).
    Érdekes, mert a 2000-res év előtt készült filmjei viszont nem ennyire rosszak - azok még nézhetőek, sőt élvezhetőek is. 2000-ben valami tényleg történhetett.
    Ha nem is volt világvége, Michael Bay-ben biztosan elszakadt valami (agyilag), mert azóta sorra ugyanazt rendezi, csak más-más köntösben.
    Durva, hogy szerencsétlen flótás ennyi idő alatt nem tudott kilépni saját árnyékából. Pedig minden eszköze megvan rá!

De elég a Bay imádatból, nézzük ezt a látványorgiába ágyazott Birdemic szintű filmet!
    Először is kezdjük a pozitív dolgokkal, abból csak 2 van: látvány és Mark Walhberg. A film látványvilága nagyon pazar, az eddigi leglátványosabb trafó film (bár a következő ennél is látványosabb lesz). És végre nem zajos a film képe a sötét jeleneteknél, nem úgy, mint az előzően fantasztikus harmadik résznél. Érezhető, hogy az új Imax kamerákkal dolgoztak – nagyon is, mert kurva nehezek azok a kamerák, baromi nehéz lehetett nekik emelgetni, mert többnyire „földszintes” magasságú jelenetek vannak.
    Bár a DVD/BD változatot könnyen el tudják baszni a nem megfelelő képi transzferrel, nem kerül sokba nekik.
    Végre lecserélték Shia Laböff-öt egy igazi színészre, aki üde színfolt ebben a filmnekkorántsemnevezhető valamiben. Bár a színészi tudását máshol hagyta, mert itt mindent csinál szerencsétlen ember, ami nem színészet!

És akkor a negatívum, az van dögivel!
    Történet, mint olyan, nincs. Csak jelenetek vannak egymás mögé dobálva, megtűzdelve zúzással, robbanással és temérdek amerikai zászlóval - aztán telik az idő és "elvan" a gyerek (a néző) a stáblista megjelenéséig.
    Színészek vannak a stáblistában, de a filmben csak üres, kidolgozatlan, baromira ripacs, idétlen pofákat és teljesen idióta dialógusokat nyomó karakterek vannak. Színészetnek nyoma sincs. Mintha valami magyar filmet néznék...
    Nagyon visszautalás nincs a Laböffös korszakra, pedig ha már 3 kibaszott film is volt vele, megért volna egy misét/komolyabb visszautalást. De minek az. Régen volt, talán igaz sem volt. A harmadikban sem igazán emlékeztek meg Megan Fox kisasszonyról.

Karakterek vannak, de szerencsére ŐK SINCSENEK kidolgozva (csak vannak, mint a befőtt), ahogy az "ellenség" sincs továbbra sem megfelelően kidolgozva. Sem az ellenség motivációja, sem a konfliktus!
    Nincs elmagyarázva a MIÉRT! Csak van, megjelenik és minden bizonnyal gonosz és ezért el kell pusztítani. Ez aztán a konfliktus...
    Erről Hofi nyulas vicce jut eszembe valamiért.
    A dialógusok rövidek és totál jellegtelenek. Kb. az aktuális helyzetüket mondják a karakterek (most megyek lőni, most megyek szarni, most pisálok, addig fedezzetek!). Semmi érdemleges információval nem szolgálnak. Ilyet még nem láttam basszus!

A konfliktus levezetve:
    Érkezik valami "idegen faj", akik lerombolnak egy épületet. Ez nyilvánvaló terrortámadás Amerika (és az egész Világ) ellen, ezért össze kell szedni az Autobotokat, akik majd legyőzik az idegen fajt.
    Az ellenség lerombolt 1-10 épületet, míg az Autobotok lerombolnak közel egy egész kontinenst. De sebaj, mert az emberiség (Amerika) megmenekül és ez mindennél fontosabb! A háború áldozatokkal jár!
    Dedós szint.

Másik kedvencem átalánosságban:
    Akármi történik (más hasonlóan színvonalas filmben is jelen van) az ellenség mindig az Amerikai elnökkel akar beszélni (komolyan egy idegen faj jönne a földre szerintem magasról leszarnák, hogy ki milyen elnök/ki minek az elnöke). Amerika elnöke testesíti meg az egész föld bolygó "vezetőségét" vagy miafasz? És a beszélgetést természetesen MINDEN TV/Rádió azonnal közvetíti, mert így helyes.
    Persze az Elnök a legokosabb ember, de akármi van, az Elnök első kérdése: Most mit tegyünk? Baszod, azért vagy a helyeden, mert te tudod! És persze az elnököt kell először megmenteni mindig, mert ő a legfontosabb ember az egész világon. Nem a kurva polgárok, hanem az Elnök, aki síkhülye mindenhez! Az ilyen hogy kapott oxigént születésekor?
    Ez annyira öngól... Vagy szeretik ennyire hülyének beállítani magukat az amerikaiak? Mert ezzel csak azt érik el, hogy saját magukat "alázzák meg".

Még egy kedvencem!
    Az előző filmekben is benne volt és itt is jelen van!
    Amikor először átváltozik az autobot, az kb. 30 másodperces jelenet. Nagyon látványos és hosszú, mert mutatják, ahogy az utolsó csavarig átváltozik - eyecandy effect gyerekeknek és Tirexiknek.
    Viszont egy harc közben/nyugalmi állapotban is 3-4 másodperc alatt átváltozik!!!!!! Akkor mi tart először 30 másodpercig??? Vagy mivan?
    Értem, hogy eyecandy meg hogy a -1 éves gyerek ennek örül, de akkor "egységesítsék" már ezt a dolgot, mert így nagyon gagyisztán hatása van.

Ráadásul az Autobotok megint a ranglétra alján helyezkednek el!
    1. Mark Walhberg és díszes kompániája (de legalább nem Laböff és a Witwicky család!!!)
    2. Amerikai zászló és robbanások
    3. Öltönyös, napszemüveges, "komoly" és baromira izzadó emberek
    4. Amerikai zászló és robbanások
    5. Ripacskodó nagyszemüveges emberek (Stanley Tuccy), akik minden bizonnyal gonosz szándékokkal rendelkeznek
    6. Amerikai zászló és robbanások
    7. Katonaság
    8. Amerikai zászló és robbanások
    9. Autobotok és minden más, ami elhanyagolható (Dinobotok, Álcák, ellenséges "faj", EGYSZÓVAL MINDEN, AMI TRANSFORMERS!)

Az új "trilógia" jelmondata már nem a Nonononononono a Laböff sráctól, hanem az Ómájgád Tuccy-tól. Komolyan, hogy lehet ennyire ripacs már ő is?
    Vagy eleve úgy zajlott a Casting, hogy a színészek közül ki tudja a leghülyébb pofákat vágni és ki tudja a legripacsabbul eljátszani a jelenetét?

Az alpáriság megmaradt a korábbi részek szintjén (pisilő robotok, spanglirakétás robotok). Mint valami Adam Sandler film...
    Úgy gondolom, hogy Forgatókönyv ehhez a részhez már nem is készült. Legalábbis minden jel erre utal - de minek is, az csak az igényesebb filmekhez kell. Ez meg nem az.
    Leforgattak néhány jelenetet, egymás mögé dobálták őket, beindították a Hype vonatot, aztán kész a film, lehet nézni! Fcking awesome!
    Érdekesmód dejavu érzésem volt a filmtől... Néhány jelenet koppra, mintha a harmadik filmből lett volna átemelve. Nemsemmi. Ez aztán a tehetség!

Értékeljünk:
    Ez a valami (ilyet ne nevezzünk filmnek) értékelhetetlen. A második és harmadik rész szintjével egyenértékű (az első rész legalább közepes alkotás volt).
    Ez egy borzalom. Nem tudom jó szívvel senkinek sem ajánlani, mert többet árt, mint használ!
    Viszont, ha -1 és 10 év körüli gyerek vagy, akkor értékelni fogod, mert amit látsz, az tetszeni fog (látvány) - a többit még úgysem érted/fogod fel (pont, ami fontosabb lenne). Egy filmet már csak a látvány nem tud elvinni a hátán. Mögöttes tartalom is kell, mert anélkül ez egy díszdobozba csomagolt szar!
    A 3D-s jelenetek is viccesek, azokkal az idétlen belassításokkal, de azok már az előző részekben is „szánalmasak” voltak.

Michael Bay továbbra is techdemózik. Unalmas és lelketlen techdemókat gyárt. A játék-szoftver iparban ezt Crysis-nak hívják, a filmiparban pedig Michael Bay testesíti meg ezt.
    Vagy, ahogy más is írta: Michael Bay továbbra is reklámokat rendez, de azok már 2 órásak!
    A világ jobb hely lenne, ha ez a film sosem készül el!
    És, hogy ez az új trilógia előfutára? Sírnom kell komolyan...

Pedig többre lenne képes ez a faszi, de szerintem már csakazértis imád magából teljesen hülyét csinálni!
    Ezek után remélem, hogy a kedves rendezőúr nem fog több filmet rendezni. Vagy összeszedi magát és készít valami nézhető filmet!

Nem tudom értékelni / 10