106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kongy
    Lassan már a csapból is az ilyen filmek folynak. Idén már volt egy Gunpowder Milkshake most meg ez. Félreértés ne essék én a John Wick-et is unom a 2. rész óta, meg az összes hasonló filmet...
  • AnuluWork #104540
    Tudod minek lenne jó ez a nő? Ripleynek. Valahogy a fiatal SW jutott róla eszembe.
  • nordan
    nem tudom miért erőltetik ezt az erős nő karaktert ha nem megy :S partnerként férfiak mellé nagyon adja sőt! must have! ,de így soloban? az összes film megbukott
  • AnuluWork #104538
    Roppant gyenge film.
  • MerlinW
    Crank + John Wick = Kate

• Sequoyah
    Nem erted, hogy minden mas ember hulye, es csak neki van tokeletes izlese a vilagon.
  • vérpocok
    Mások meg a művészfilmeket utálják, és nem értik, mit zabálnak rajta egyesek. Megint mások a musicalekkel vagy az akciófilmekkel vannak ugyanígy. Kvázi, az egyéni ízlésed demonstrálásán kívül nem nagyon lett állítva semmi.
  • Mentol
    Hogy én hogy utálom a horrort. Nem is értem, mit zabálnak rajta egyesek?
  • BenedekFeco
    Malignant

Ez nekem nem jött be. A 90-s években az ilyen filmek voltak a tékák alsó polcain, csak azóta jobb lett a technika.

5/10 jóindulattal, mert a gore és a végén a bunyó tényleg jópofa volt

Kate

Ez meg a másik hasonló színvonalú, csak akció film. Aka John Wickné.
    Klisé az elejétől a végéig, de volt benne 1-2 jól eltalált jelent. Pl. az anime stílusú autós üldözés, vagy a végén az öreg-fiatal párbaj.
    A féljapán kiscsaj rohadt idegesítő volt.

5,5/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2021.09.11. 21:11:19
  • mégvadabbdisznó
    Malignant 7/10

Engem odavert ez a szar. Szerintem ezt odatették, de rendesen. Lassacskán indul a sztori, sokáig bizonytalanságban vagyunk tartva, de a végén minden a helyére kerül. Ezután meg olyan eyecandy jeleneteket kapunk, hogy csak na... amikor a hősünket bezárják a bűnöző kurvák közé... na onnantól kezdődik az igazi gore, és kitart nagyjából a végéig. Ha csak ez a félóra lett volna a teljes film, már ennyiért is megérte volna megnézni. Szerintem mostantól pánikolok, ha hosszú hajú nőt látok. Trailert senki ne nézzen előtte.
  • Kongy
    Szuper egyveleg, slashernek is fasza, van benne gore rendesen, parafaktor és a misztikum is ott van. Idén eddig magasan ez a legjobb horror, és nem a kritikusok által az egekig magasztalt, de amúgy közepes Kampókéz..
  • Synchronous
    Baszki ebben volt aztán minden. Eleje horror, a közepe misztikum, a vége John Wick. :D
  • Bokafix2
    Malignant (2021)

Úgy kezdődik, mint valami fos kísértethorror, de ne dőljetek be... a műfaj idei felhozatalából szerintem a legjobb. Egyre nyomasztóbb lesz, egyre feszültebb, és én is kb. gondoltam mindent, de szerencsére nem okoztak csalódást a készítők.
    Még a film közben felmerült nyilvánvaló kérdésemet (ami bennetek is biztos fel fog merülni) is tisztázzák, mármint hogy mi a magyarázat arra a bizonyos dologra és a borzongást a végén még hatványra is emeli James Wan, és olyan rittyent, amit én bevallom őszintén, nem sűrűn láttam... a végéhez gyomor (is) kell. És mint mondtam, ne dőljetek be az eleje miatt.

8/10

• LasDen #104528
    Fantasztikus film
  • RatBaG #104527
    Anno is ez volt, hype+fejvakarás...
  • repvez
    Felhöatlasz.
    Hát ahhoz képest, hogy annak idején nagyon hypolták én azt sem tudom, hogy mit láttam, meg hogy mi volt ez az egész katyvasz.
  • ximix #104525
    Nyugodjék békében! 88 az szép.
  • BenedekFeco
    R.I.P.
  • LasDen #104523
  • Synchronous
    RIP... profi volt.

• AnuluWork #104521
    Ezek ugyanazon NER hősök, akikért a moslék elit kiment a Puskásba és most is kiment, ha már nem bírod ki a filmtopikot politizálás nélkül.

Off:

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.09.06. 16:42:09
  • hapi
    cinderella 2021

A 8 éves kislányom 2 beszólásával értékelem a filmet:
    - "Miért kell füllbevaló a hercegnek?"
    - "Ez a ruha egy nőn sokkal jobban állna!" mikor a tündérkeresztanyáról kiderült hogy egy homokos fekete férfi játsza...( Ez gondolom magyarországon pár embrnél majd kiveri a biztosítékot, kb mint mikor a Sterling berúgta a vezető gólt a NER hősőkből álló Magyar focistáknak. Páran nem értették hogy lehet ez, mint mikor a Hitleri németország által rendezett olimpián fekete bőrű olimpikon lefutotta a német ária fajt. :)
  • extra sensory
    Egy lehetséges magyarázat rá a gyerekkori amnézia. Ennek pedig kifejezetten traumatikus aspektusai vannak olyan formában, hogy a korai emlékeket a gyerekek valamilyen érzelmi trauma miatt elnyomják magunkban. Azok az események, amelyek a gyereket fájdalmasan érintik, például nemi erőszak, fizikai bántalmazás, vagy egy katasztrofális esemény (pl. az otthon megsemmisülése és életveszély, mint a filmben) az emlékek elnyomása és megtagadása által válnak "meg nem történtté". Lekerülnek a tudatalattiba, ahonnan csak a különféle pszichés jellegű terápiák által hozhatók elő és válnak feldolgozhatóvá.
  • BenedekFeco
    Don't breathe 2

Pedig az elsőben is gondoskodó apuka akart lenni, csak abban azt mutatták be, hogyan akarja ezt elérni :)
    Az első az jobban bejött, ez már csak olyan meh... csináljunk egy folytatást. És a vak nyugger is megöregedett :( Engem az zavart, hogy nem magyarázták meg, a kiscsaj miért nem emlékszik semmire a tűz előtti időkből. Elvégre már nem csecsemő volt.

6/10
  • ximix #104517
    https://www.imdb.com/search/title/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_German_films
  • CSOCSO
    Elfelejtettem irni, hogy ha jol emlekszem ez egy ujabb film.. Nem 10-20-30-60 eves. Nemet film ( german)
  • mégvadabbdisznó
    Vaksötét 2.

Oké, ez a világtalan nyugger tényleg nagyon kemény. Viszont ez a sztori kibaszottul betegre sikerült. Szerintem nincs olyan ember, aki ezt az "anyukát" ne ütné egy péklapáttal addig míg mozog.
    Az öreg Stephen tényleg nem egy szent életű figura, de a kislány családjához képest angyal. Viszont ami nem jött be, hogy most gondoskodó apukát gyártottak belőle, pedig egy főgonosznak szánták. Maradhatott volna az, aki az első részben. De ezt nem számítva, jól szórakoztam. 7/10
  • Bokafix2
    Válogassál, hátha benne van:
    Bár ennyi infó nagyon kevés, de hátha...
    (Azzal, hogy egyszavas a cím, nem nagyon tudtam mit kezdeni, mert az is számít, hogy az eredeti címét mondták, vagy egy átnevezett címet).

• CSOCSO
    Keresek valami nemet filmet. Valahol ajanlgattak, hogy allitolag valami kibebaszott jo film. 1 szo a cime. A posztor barnas/ narancssarga es egy kez van rajta. Nem emlekszem, hogy rothado kez volt-e. Lehet, hogy horror film. Nem emlekszem pontosan.
  • Kojiro
    Mármint a 2001-ről van szó, nem?
    Anno moziban láttam kb. 12-14 évesen és állatira megfogott. Azóta egyszer néztem meg, végig untam az egészet. DE, a legutolsó jelenet, amikor megöregszik az ipse, az valami kibaszott jó.
  • repvez
    egyszer nekiálltam én is, de nem jöttem rá, hogy mégis mi akar lenni és miért vannak anynira oda érte, mert semmit nem láttam ami bármi maradandót okozott volna, se cselekmény se párbeszéd semmi nincs benne még a képi világot se mondanám kiemelkedőnek.
  • CSOCSO
    2021: A space odyssey

Most lattam eletemben eloszor. Ez anno biztos nagyon "durva" volt. Maga a horror zene resz meg nagyon csiszolatlan volt. Az egesz sztori teljesen erdektelen es tok nem osszefuggonek erzodik. Se eleje se vege.

Megmondom az oszintet rengetegszer csak elorebb ugrottam 10 masodperceket mert a film 1/3-a csak zene meg a nagy semmi. Senki nem mondhatja, hogy barmit is kihagytam emiatt.

Nem pontoznam.
  • ximix #104509
    Én egy gettóban éldegélő csóró leányként képzelném el, ahonnét próbálna kitörni ami vagy nem sikerülne és ott ragadna vagy komoly "áldozat" árán sikerülne ami végül nem érné meg , amolyan drámai művészfilmben a durcis, küzdő karakterként.
  • Bokafix2
    SAS: Red Notice (2021)

Vonatrablásos, terroristás akciótorta. Illetve a vonatrablás nem tudom, hogy jön ide, mert nekem nem úgy tűnt, hogy kirabolnák a vonatot. Csak megállították. Ennek ellenére a magyar cím elmésen: Vonatrablás a Csatorna-alagútban.
    A koncepció inkább Seagal Száguldó erőd című filmjéhez hasonlít, annyi különbséggel, hogy itt nem száguld mindig a vonat. Többnyire áll.

A 2 órát sokalltam, ezt a sztorit 1 óra 20 percben is el lehetett volna mesélni, de lehet még azt is soknak érezném. Mondjuk azt sem értem, hogy miért erőltetik a nyeszlett, 50 kilós Ruby Rose-t ebben a tökös kommandóscsaj szerepben... kb. minden filmjében ezt a karaktert hozza. Én sokkal hatásosabbnak tartanám egy leszbikus romkomban.

A téma is lehúzott rókabőr: kormányzati korrupció és összeesküvés. Mondjuk nem minden fekete és fehér, eléggé árnyalja a történet a karaktereket. De ennél ma már érdekfeszítőbbet és kreatívabbat kéne nyújtani. Az akciórész is tök átlagos. Nem nagyon kaptam fel a fejem sehol. Illetve a vége bunyó keményre sikerült, meg volt pár látványos akciójelenet, de másodjára már tuti nem nézném meg.

5/10
  • ximix #104507
    Boss Level - Játszd újra
    Egy kicsit tartottam tőle, mert ilyen "régi filmcsillagok újra melegítve, nem mindig sülnek el jól", de ez egy jól sikerült esti mozi lett.
  • LasDen #104506
    Evangelion 3.0+1.0: Thrice Upon a Time

11 évvel 3 hónappal és 19 nappal ezelőtt elkezdtem egy '95-ös sorozatot. Majd az év aug. 22-én be is fejeztem. 10/10 A záró filmet szintén aznap behúztam. 8/10. Majd 2 nappal később elkezdtem a sorozat 2007-es remakejét. 9/10. Újabb 2 nappal később a 2009-es 2. részt is megnéztem. 9/10. Ekkora következett 3 év várakozási idő a 3. részre. 8/10. 8 évvel később megérkeztünk a mába. És ezzel lezárult egy történet...

Nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak. A film első 2/3-a mondhatni a várakozásoknak megfelelő szinten folyik, ahol talán kicsit túl sok minden is történik. Az hogy Anno az in medias res után nyugvó pontra helyezi a filmet egy jó fél órára, és olyan képeket kapunk, amik nem jellemzőek a filmekre, az nagyon jó döntés volt. Betekintést nyerünk abba a közegbe, amire szerintem az események ismeretében sokan kíváncsiak lehetnék. Legalábbis engem érdekelt ez az oldal is.

Utána pörögnek fel a dolgok. Már nem nagyon tud hova, de még mindig tovább pusztul a világ. Aztán az utolsó harmadra elgurul teljesen a gyógyszer. A józan ész itt már nem segít. A tetőponton az a helyzet áll fel, amire menetközben gondoltam, de ettől még tökéletes volt. Aztán vége. Én pedig ott állok és csak folynak a könnyeim. Mert ez így volt jó...

10/10
  • CSOCSO
    Infinite

Nagyon jo film szeretett volna lenni de nagyon nem lett az. Volt egy ket ertelmesebb autos uldozes ami szinte jobb volt mint Fast and furiuos utolso 4 resze de sajna pont ugyan akkora baromsagok is voltak az akcio reszeknel mint a Fast 9 ban :(

4/10
  • Zoli007
  • Sequoyah
    Ha 100 mentost mutatnanak, akkor elveszne a lenyeg. Mindenkire jutna 1 perc. Ez sokkal inkabb az erzelmekrol szol, hogy mit eltek at, mint a mentes torteneterol. Ezt pedig sokkal konyebb atadni, hogy ha leszukitik nehany szereplore, es rajuk fokuszalnak vegig.
    Hiszen ha te lettel volna ott, akkor te is csak sajat magadat latnad, esetleg azt az 1-2 embert akivel egyutt menekulsz, mindenki mas csak masodpercekre jelenne meg.
  • Sequoyah
    Superman Returns (2006)

Az egyik utolso klasszikus pre-MCU/DCEU. Fura is ezt a filmet az utobbiak utan megnezni, nosztalgikus elmeny, pedig nem olyan regi film:)
    Azt ugye tudjuk hogy hivatalosan is a Christopher Reeve fele Superman filmek (legalabbis az elso ketto) folytatasa. De egyebkent hangulataban es torteneteben is egy az egyben ugyanolyan mint az elodjei. Szoval akinek az meg mai is tetszik, annak ez is fog.

A szineszek kevesbe emlekezetesek mint a klasszikusok (vagy akar az DCEU-s szineszek, kiveve Kevin Spaceyt aki kategoriakkal jobb a legutobbi majomkodos Lex Luthornal). Cserebe a latvanyvileg megfelel a modern filmek szintjenek.

7/10