106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • El Protector
    A Galaxis Örzői/2014

Tegnap este láttam 3D-ben, hát nagyon kellemesen csalódtam, látványos, mókás, nagyon lekötött, szóval jó volt. Féltem kicsit a Rockettől, miként oldják meg a szereplését, de nem vitték túlzásba, de a személyes kedvencem Groot volt :) Zoe Saldana számára jól állnak ezek a fajta szerepek, de a csapat összes tagját nagyon szerethető karakterek alkotják :) A film humora remek, nem sok, nem kevés, nekem pont ennyi kellett. Hamar elröppent a játékidő. A szinkron miatt lehúzok egy pontot, így 9/10, de nekem idén ez volt a legjobb mozim :)
  • Bercy #84543
    En is erre gondoltam, de ez olyan fajdalmas megeroszakolas a szavaknak, hogy inkabb le se mertem irni.
  • hiper KOCKA
    113 éves... a profiljában legalább is ez van.
  • tomsolo
    Jó a téma.

Imizem!
  • IMYke2.0.0.0
    Kultúra része - szereted vagy sem, ez a minimum.
    Idősebb korodban [nem tudom mennyi vagy], meg rinyálni fogsz, hogy a fiatalok [rokonaid és szomszédaid akár] le se szarnak, nem is köszönnek.
  • Kongy
    Tudom, de az nem azt jelenti, hogy szeretem is.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem is illik egyszerre köszönni.
    A fiatalabbnak (társadalmi osztályban, hivatali, munkahelyi hierarchiában lejjebb lévőnek, és persze férfinak, ha nő jön szembe) kell előre köszönnie.

//S akkor még nem is beszéltünk a vendégségekről, intézményekről stb.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.08.21. 14:18:10
  • Kongy
    Az a tanárod erősen konzervatív lehetett, mást nem tudok elképzelni. Jónapotkívánok.. rohadt hosszú végigmondani, jó hogy elharapod a végét. De persze az ilyen tanárok sosem köszönnek neked előre, ha elmész mellette, akkor mindig azt várja te köszönj, de olyan nincs, hogy egyszerre köszöntök mondjuk.
  • IMYke2.0.0.0
    Csippantom a stílusodat bratyó. :)
  • Malakai
    Igen, a snipa-ból jött, de multiplayer játékokban lehet a legelfajzottabb szlengesítéseket olvasni, főleg mivel az eleve ellenséges hangnem és rövid szövegek miatt gyorsan változtatja értelmét egy szó.

És ez a filmes téma? :)
    Utoljára szerkesztette: Malakai, 2014.08.21. 14:14:55
  • IMYke2.0.0.0
    S igaza is volt a tanárodnak.
  • tomsolo
    don tók abáut disz
  • CalebJoe
    ennyit találtam róla
    Mesterlövész puska, sniper gun (ejtsd: sznájper gán).
    Általában az online játékosok, akik Cod 2-znek vagy Unreal-eznek, CS-znek stb., hívják a mesterlövész puskát csipának.
    Eredet: egyes játékokban, pl. COD 2-ben szabályosan a másik játékos karakterének csipáját is lehet vele látni...

- Hallod, Piftu... Ott megy egy a fal mellett, a tanknál...
    - No para, leszedem csipával.
  • genndy
    "Sniper" - szlengesen snipa', ez meg eléggé hasonlít a csipára.
  • Daell Drow
    Hat kb ugy hogy folyamatossan kempelsz es csak a puska tavcsovebol lesel, nezel, csippazol kifele. kb igy ismerem cod1 ota.
  • Bercy #84529
    Ez a csipa vajon, hogy alakulhatott ki? Nem talalom az osszefuggest a mesterlovesz es a csipa szo kozott. Csak nagyon eroltetve.
  • LasDen #84528
    tudom, hogy noob, de pl tf2-ben is szokott menni, "hogyha csipa vagy, akkor inkább szálj ki belőle." és hasonlók...
  • tigeroo
    társalgási szinten simán megfelel nekem.

aki valamit nagyon tud, az a kérdésre rávágja a választ > ez továbbfejlődött: "vágja" > később általánosabb jelentést kapott: aki tud valamit, az vágja > mostmár a "vágod?" kb. azt jelenti, hogy "érted?"

egy finghámozó tanárom jut erről eszembe aki abba is belekötött ha szimplán "jó napottal" köszönünk (és akkor rákezdett hogy "mondjátok végig hogy jó napot kívánok, több tiszteletet érdemlek blabla neveletlen generáció blabla műveletlenek blabla")
  • Kongy
    Sajnálom, hogy kiborítottam a bilit ezzel a beszólásommal emberek! Visszaszívom!
  • Synchronous
    Amiről te beszélsz az a nyelv grammatikája, a szavak nyelvtani szerkezete... nem azzal van baj hogy változik, meg nem is az idegen szavakkal, hanem a nyelv erkölcsi romlása a baj. Régen ez nem volt. De ma már olyan tiszteletlen a beszéd stílusa hogy szörnyű... pl. minden mondat végén ott a "bazd meg". Az öregekre úgy utalnak hogy "nyugger", véletlen sem azt mondaná hogy nyugdíjas, vagy "ott megy a csávó" vagy "ismerek egy ürgét"... a mai fiatalság nyegle pökhendi stílusa a baj ami lezülleszti a nyelvet.
    Utoljára szerkesztette: Synchronous, 2014.08.21. 12:52:13
  • IMYke2.0.0.0
    Nagy baj van, ha neked a "vágom" megfelel az "értem" helyett, vagy az "adom" az "igaz" netán "jó" helyett...
  • mégvadabbdisznó
    Félre teccett érteni valamit...
  • tigeroo
    az Ómagyar Mária-siralom írója is foghatná a fejét ennyi erővel, ez van a nyelv egy élő dolog ami változik.

ja csak megint a szokásos emberkék sírnak a topikban

Azóta mennyi idegen török, sváb, szász szó ékelődött be és egyszerűsödött a nyelvünk. Sőt örülnék ha a magázó forma és a j/ly baromság is eltűnne mostmár.

/elfut
  • Bokafix2
    A béna játékos inkább a noob... Quake és CoD szervereken azonnal ment a noob-ozás ha valaki elbénázott valamit.
  • Jeffjohnson
    Én is online FPS-ben hallottam először kb. 14-15 éve de azóta már mindenhol elterjedt, haver szokta mondani, hogy "nem adja a pia".
    Viszont az "adom" verziót 1 éve hallottam először egy pesti diákcsajtól és csak pislogtam, hogy mit is akart mondani. Egyetértek vagy tetszik nem is tudom mit jelent, pontosan de falra mászok ettől.....
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2014.08.21. 12:26:42
  • Sir Quno Jedi
    Püntösen. Két-két csipa az átellenes háztetőkre és mehet is az embus!
  • genndy
    Én is a sniperre ismerem a csipát.
  • LasDen #84517
    a csipa inkább béna játékost jelent, nem? legalábbis múltkor Epochon megúsztam egy black hawk támadását, és mikor a sráccal beszélgettem cseten, akkor lecsipázott, hogy van még mit tanulnom.
    én már nem ütközök meg semmin, ahogy beszélnek az emberek. Én magam is egyre több angolt használok a magyarban. Csak úgy jön....
  • IMYke2.0.0.0
    Haveromtól hallottam már, és ő mesélte el:

Online multiplayerben kezdett el divatozni a szó olyan módon használata, hogy azt fejezze ki: az adott fegyver [kézi-, vagy jármű], illetve meccs, és ritkább esetben maga a játékos JÓ.

"Hú, de adja ez a SAIGA közelről, skacok!"

Meg persze a rettenetes csipa (egyesek hosszú í-vel is írják) is ilyen meccseken kezdett el közkeletű lenni - ki tudja mióta.
    Csipa = mesterlövész fegyver, és/vagy maga a mesterlövész játékos / osztály.
  • Dynamic
    Mi a fszom egyáltalán ez az "adom" és miért?
  • IMYke2.0.0.0
    Ezért is fogom néha a fejem...
  • hiper KOCKA
    Vegytiszta magyar beszéd már nem létezik... nagyon el van szlengesedve a magyar is.
  • zorrobomber
    Én sem vagyok híve az agyatlan fikázásnak, de vicces hogy mindenhol véded ezeket a popcorn cuccokat. Nem engem kérdeztél, de válaszolok: az első részt nem néztem végig, a felénél bealudtam rajta. A második részbe azért kezdtem bele, mert sok helyen dícsérték, illetve imdb-n is 8.0-n(!) áll. Nagy nehezen végigszenvedtem, de 4-5/10 pontnál én se adnék neki többet.
  • Kongy
    'Az emberiség megérett a kihalásra.' - valaki ezt írta ebben a topikban, nem is olyan rég :D
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.08.21. 11:24:09
  • IMYke2.0.0.0
    Úristen, mi lesz így a magyar nyelvvel? :((
  • Kongy
    Adom ezt az ötleted :D
  • tigeroo
    a trélerben szerintem ellőttek mindent. inkább beülök az őrzőkre harmadjára is mintsem megnézzem :D
  • Sir Quno Jedi
    Evileg a héten, majd megyünk is rá valamikor.
  • Kongy
    Attól a nőtől rosszul vagyok... színészileg. Idegesít a bamba pofája, nekem Bay bácsi elintézte, hogy miatta ne nézzen meg. Mondjuk nélküle sem igazán érdekelt volna.
  • tigeroo
    a tini nidzsa teknőcöket mikortól vetítik? a trélerét végignéztem a moziban szörnyűnek tűnik (megan "tátott szájjal ámélkodok" fox és a thug teknőcökkel együtt)