106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
space battleship yamato?
-
Transformers... azokkal engem vallatni tudnának. -
Pacific Rim sokkal jobban tetszett mint bármelyik Transformers, nem említeném őket egy lapon :) -
Hát ja, ja mutass még egy filmet, amiben csatahajóval farolnak 
(nem, nem tetszett. Akkor már inkább Pacific Rim meg Transformers, pedig azok se sokkal jobbak) -
Remélem nem cseszik el. -
Akkor erősebb vagy, mint én - nekem az film fájdalmat okozott. Lehet, hogy engem rossz passzban talált a torpedó sztori.
Holott a CGI nagyon is példás volt. -
Erre csak annyit írok hogy nekem marhára tetszett a Battleship is az utóbbi időből, azt pedig végképp csak kikapcsolt aggyal lehet élvezni, szóval megy ez nekem is nyugi :) -
X-Men: Days of Future Past
Tetszett ebben is hogy nem nonstop eksön és poéngyár. Jó volt a story, karakterek kifejtésére jutott idő. Természetesen a látvány ahol kellett itt is csúcs volt. Fassbender és Jackman remek volt most is. Ja igen majd elfelejtettem, időutazás :)
-
Nem állítom, hogy nem lehetne a spoileredben írtakhoz hasonlókat találni a történetben, de - ahogy írtam - én elfogadtam azt a díszletet, amit elém festettek, és jól éreztem magam a film nézése közben.
Én is szúrós szemmel szoktam filmeket nézni, ugyanakkor, hagyom néha szórakoztatni is magam. Az utólagos rágódás [főképp a fizikailag lehetetlen dolgok mögötti "logika" keresése] nem kedvenc időtöltésem. A történet által esetlegesen kiváltott érzelmek - unalom, izgalom, drukkolás stb. - nekem fontosabbak.
-
Igen, ha film meghatározza a korlátokat, akkor az úgy van, nincs mit vitatkozni róla. Jelen esetben viszont ennek ellenkezőjéről, úgy nevezett plot hole-okról beszélünk, amikről igenis lehet beszélni. A filmet nézve én se akadok fent ezeken a dolgokon, viszont utána szívesen gondolkozok rajta. -
Hú ez szellemes dolog erős öngól. :D -
Rögvest belekötök a szerinted legerősebb érvedbe: Láttad a "Ghost" című filmet?
A szellemnek ott meg kellett tanulnia megérintenie tárgyakat, nem belesüllyedni a talajba stb.
Tehát: ha a történet / film alkotói úgy gondolják, hogy az ő történetükben a szellemeknek / időutazásnak ilyen-olyan korlátai és előnyei vannak, akkor mik vagyunk mi, hogy kétségbe vonjuk ezt? Meg tudjuk változtatni a filmet? Nem.
Helyette csámcsogni a semmin, csak azt tudunk.
Én meg inkább kihagyom az efféle feleslegességet, és élvezem a filmet. Ha néha fenn is akadok valamin, mindig próbálom eszembe juttatni, hogy ez film, egy mese, egy történet, amit így adtak elő nekem. Nem mondom, hogy mindig könnyű elfogadni, de igyekszem.
Hogy ez a te szemedben mit jelent, engedd meg (de ha nem teszed, akkor is úgy lesz), hogy ne izgasson engem :)
-
Mondjuk az látható, hogy nem is akarsz gondolkodni. Számodra gyakorlatilag minden elfogadható, nincsenek logikai bukfencek, csak azért mert nincs időutazás. Csakhogy ezeknek a logikai bukfenceknek még csak nem is effektíve az időutazáshoz van köze, hanem sokkal inkább a pillangóhatáshoz, amit már boncolgattam, de nem jött át belőle semmi.
Egyébként ez a (nem-)gondolkodásmód kb. olyan mint amikor a filmbéli szellem nem tud fizikai kapcsolatba lépni semmivel, nem tud megfogni semmit, nem tud belerúgni semmibe, ettől függetlenül járkál a földön, fel tud menni a lépcsőn, le tud ülni, holott az előzőek tudatában ennek nyilván fizikai képtelenségnek kéne lennie. Ez nyilván egy logikai bukfenc, nyilván nem kell hozzá a szellemek létét bizonyítani, míg te elintézed azzal, hogy nem sikerült a szellemek létét bizonyítani, tehát lehetséges.
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2014.09.19. 10:55:16 -
mert ilyen az emberi természet :) a legkedvesebb filmjeim hibáin is el tudok csacsogni bármikor bármeddig :) -
Ha mindenkinek alapvetően tetszik a film, akkor minek recsegünk rajta napok óta??? :D -
Nem csak időutazásos logikai hülyeségek vannak benne, sőt. Edge of Tomorrow spoilerhegyek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A múltban már megnyert a nő egy csatát, tudták az alienek hogy már ismerik az emberek az alphák vérének hatását, miért küldték harcba ezután őket, miért nem volt elég csak a közkatonákat? Eleve az Omega miért a földön ült egy kádban és miért nem egy űrhajón dekkolt? Ha a végén az Omega őrzője tudta hogy Tom Cruise meg akarja ölni az Omegát, az miért nem ölte meg magát, hogy új nap kezdődjön?
Ha az időutazás úgy működik, hogy abban a pillanatban újrakezdődik egy nap amint meghal az illető, akkor az első alpha felrobbanásakor simán nem lett volna idő hogy összevérezze TC-t, egyből vissza kellett volna álítódnia a napnak.
Amikor a csaj vért kap, honnan tudja hogy elvesztette az időutazós képességét? Igen, ez közvetve meg van magyarázva annyival hogy TC "érzi" hogy elvesztette...
Egyébként tényleg baromi jó a film, tátott szájjal bámultam végig.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.09.19. 10:30:49 -
Azt azért elmesélhetnéd, hogy milyen volt a legutóbbi időutazásod.... de nehogy logikai bukták legyenek benne, mert akkor ráfogjuk, hogy pusztán drogos delíriumban jártál a múltban vagy a jövőben... -
Deadpool SET TO RELEASE in 2016. feb. 12.
FUCK. YEA.
-
mint valami blog bejegyzés :D -
Bocs, de nem bírom ki, hogy ne linkeljem ide is. Abrams földobott egy videót reagálva a forgatási képekre amin a Millenium Falcon is látható. Nem csak SW rajongóknak, de Batman rajongóknak is kötelező. Miért? A végén meglátjátok, klikk ide. -
Én ezen csodálkoztam, hogy az Edge of... ilyen jó értékeléseket kapott, komálom a scifit nem kicsit, de olyan logikai bukták vannak abban a filmben, hogy ihaj. Egyszer azért nem volt rossz, csak a szuperlatívuszokban szóló kritikákat meg véleményeket nem értem. -
Ez így nem teljesen igaz. Az időutazás nem mond ellent a relativitásnak, legalábbis az előre utazás, a múltba utazás az más tészta. Bár ugye arra is vannak elméletek, hogy talán lehetséges a relativitást nem sértő módon, valamilyen egzotikus fizikai jelenséget kihasználva /pl Einstein-Rosen téridő hidak, aka féregjárat/, de ezek csak elméletek még. De így kijelenteni, hogy az időutazás ellentmond a relativitásnak, ez így nem igaz, max részben. -
The Signal
Elborult egy film volt, konkrétan egy másfél órás agymenés. De végig lekötött (bár néhol, főleg az elején, rettentően lassú tempóval csordogált előre). Természetesen majd minden kérdésre csak az utolsó másodpercekbe kapunk választ, nem mintha nem lehetne kitalálni már a közepén történő vizsgálatok alatt, hogy mi is ez az egész. Így a csavar, nem is csavar, csak nyugtázod hogy "igen, tudtam, köszi". Plusz kapunk némi érdekes/szép látványt, és kész.
A történet annyira faék egyszerű, hogy egy mondatba le lehetne írni, így valószínűleg nem fog sokáig megmaradni az ember fejébe. Ettől függetlenül másfél órát rá lehet szánni. Az imdb-s 6.3 körüli pontozás teljesen jogos. -
Én azt mondom hogy ne a credits zenén akadjunk ki egy jo filmnel.. -
Csak számítógépes szimulációban sikerült fotonokat visszaküldeni a való életben nem. Az a gond az időutazással hogy ellentmond a relativitás elméletnek... ha mégis sikerül akkor a relativitás dől meg és újra lehet gondolni az egész fizikát. -
Én is ezt mondom!! :) -
NAh.Gyors érték.
Her.Tetszett.Jó volt.Sok kérdést felvet.Mitől kapcsolat egy kapcsolat,mi kell hozzá stb..........
Így neveld a sárkányod2.NA ez eddig a mostanában jött legjobb animációs film minden téren.Nekem nagyon tetszett.Felénél meg kellett állítanom mert észrevettem h barátnőm elaludt.Azt mondta h nem is,szerintem meg csukott szemmel nem lehet filmet nézni.Nekem tetszett a film de lett volna jobb dolgom is minthogy vele ezt nézzem.A büntetés nem maradt el ahogyan a pain and gain-nél megszokhatta már. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát, lehet igazad van a második mondatban, de a hsz-em lényege egyébként is csak annyi. hogy szerintem nem illett oda az a zene. Az end credits-től nem lesz se jobb se rosszabb a film, egyszerűen csak vége lett a filmnek, és csak pislogtam, hogy átkapcsoltam az HBO-ra véletlenül és ott épp valamelyik Hangover-nek lett vége? :) -
Miles Davis életéről film készül
-
Akkor még rosszabb :) -
még csak elméletben sikerült fotont, valós teszt még nem volt. -
Nem, nem teszi egyértelművé, max azt, hogy tőled távol áll ez a zenei mainstream. Saját induktív általánosításodat próbálod ráhúzni a filmre. -
Ami - tényleges időutazásos tapasztalatok nélkül*** - csak szőrszálhasogatás, az esetek 99,99%-ban.
El kell fogadni a "settinget" és kész.
*** = tudósoknak is csak quantumokat, fotonokat, fotonokat (vagy csak valamelyiket) sikerült "időutaztatni".
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.09.18. 15:19:51 -
az időutazós filmekkel az a "baj", hogy nem szabad az időutazás és az által felvetett dolgokat boncolni, mert egyre több lyukat vesz észre az ember...
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem mondtam azt hogy standard kétütemű szimfonikus credit score kellett volna... egyszerűen szerintem nem illett hozzá. De mondom, ez így egyértelművé teszi legalább hogy "popcorn mocsok" a film is, értelmetlenné teszi a vitát. Nyilvánvalóan nem akar több lenni mint ami.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.09.18. 14:47:40 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!persze, értjük mi, hogy "I need to know now, can you love me again?", de akkor sem illett oda ez műanyag zene.
mondjuk lehetett volna rosszabb is, ganye west, esetleg black eyed peas... -
Pedig mennyivel jobb lett volna egy standard kétütemű, szimfonikus credit score, ami többségben teljesen íztelen, hatástalan, jellegtelen lezárása egy filmnek. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a poén nem jutott eszembe :) -
Az a zene pont illett ahhoz a befejezéshez :) Mert SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!csaj elfelejtette, hogy TC létezik, ezért ez a kérdés akár hozzá is szólhat, ami a dalban van: "I need to know now, can you love me again?" Szval szerintem nem volt gond vele :)
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.09.18. 13:28:20 -
Edge of Tomorrow tipikusan az a film amit nem szabad felboncolni és kielemezni, mert szórakoztató maga a film önmagában, viszont ezer helyen lehetne belekötni. Egy jól összelopkodott iparosmunka. Kicsit a befejező credits zenéje kiverte nálam a biztosítékot, bár lehet ezzel is csak azt akarták hangsúlyozni hogy nem több ez egy limonádé sci-fi akciónál(bár szerintem ezer másik jobb zenét is választhattak volna ugyanerre a célra). Ha így nézed akkor végülis tökéletes tényleg, pontra viszont 7/10-nél nem adnék többet.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.09.18. 13:15:00