106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Mentol
    Na, ez mán faxa operatőri munka - semmi idegbeteg rángatódzás, mégis újszerű és látványos.
  • LasDen #104832
    akkó má én is beszállok....
  • mégvadabbdisznó
    Mekkora állatság ez a film még mindig... pörgős, akciódús, látványos. Egyik legütősebb Jet Li mozi.
  • BenedekFeco
    Ezt kerestem eredetileg de nem jutott eszembe a cime :)
  • Synchronous
    "Ilyen kis térben nem lehet úgy akciójelenetet forgatni, hogy jól nézzen ki."

1:34-től
  • BenedekFeco
    Okés nem egy kocsi, de nem hatalmas :)

Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2022.01.06. 18:30:44
  • vérpocok

• IMYke2.0.0.0

The Raid 2
  • DantszEE
    Én tágra nyitott szemekkel néztem, de így is alig láttam valamit az akciókból. (Leszámítva a buszos jelenetet.)
    A végén a böszme nagy klienseknél ha mondjuk 20-30 métert hátrébb sétált volna az operatőr, talán kapunk néhány premier plánt, és nem dörzsöli a retinánkat a pikkely. Az egésznek a legalja a KOCSIBAN verekedés volt. Jó ellenpélda az Ember gyermeke, ahol nem hiába építettek meg egy teljesen egyedi, átalakítható autót. Ilyen kis térben nem lehet úgy akciójelenetet forgatni, hogy jól nézzen ki.
    Elég sok jelenetet végigrághatnék, miért volt szerintem szar, de élnék a prekoncepcióval, és feltételezem, hogy úgysem tudnálak meggyőzni.
    Ráadásul ez az SG, úgyhogy előre is köszönöm (Nem feltétlenül tőled) az anyázásokat. Tudom, hülye vagyok, mert más a véleményem.
  • Sunrider924
    Emlekszem.
  • IMYke2.0.0.0
    Lökném folyamatosan a többnyire ázsiai filmekről az ajánlóimat, de a "vélemény véleményezése" engem eltántorított.
    Amiket manapság beírtam ide, direkt pontozás nélkül tettem, hogy legalább abba ne kössenek bele :)
  • Sunrider924
    Dehogy? Sokat olvasom ezt a forumot is, meg egesz regrol, amikor Ymike aktivabb volt, egyfajta filmajanlonak hasznalom, es az esetek 99%ban nem szoktam reagalni de most ugy jott hogy igen, csipazom egyebkent az illetot akinek valaszoltam, jol fogalmaz es tobbsegeben el tudom fogadni amiket irt.
  • CSOCSO
    Ez szemelyes vendetta ha ennyire vissza keresel ilyenekre :D
  • Sunrider924
    Shang-chi es a tiz gyuru legendaja

Basszus te hogy nezted ezt a filmet felig csukot szemmel konyhaba menet kozben? A tortenet teljesen rendben van egyaltalan nem kesze kusza, latvanyvilag is teljesen a helyen van, amint tudomasul veszed, hogy egy kinai mitologiaban gyokerezo tortenetet nezel, en lattam mar cifrabb kinai cgi-t is, ez meg egeszen turheto volt.
    Hogy neked nem tetszik a Thai Chi az rendben van de en kifejezetten komalom, amikor igenyesen talaljak mint pl Jet Li a filmjeiben(konkret pelda legyen mondjuk a Hero), de odavoltam a IP Man 4ben is a parbaj jelenetekert.
    Hogy a gyuruk nem tunnek hatekonynak?? Repul veluk egy az egyben Ironman stilusban, lo veluk, lovest felfog -amikor a shotgunnal pofan lovik a kaszinoban apucit, annyifelekeppen hasznalja oket hogy nehez felsorolni is es rombolni is tud vele eleg durvan, mindjart a kezdojelentben amikor a var kapujat "nyitja" ki veluk.
    Namost a kapcsolodas a Marvelhez: nem vagom kivulrol az osszes Marvel kepregenyt es alternativ vilagokat/torteneteket tehat nem tudom megmondani hogy pontosan hova fut ki a giga spoileres mid credit jelenet, de eleg melyre vezet.
    Ennek fenyeben nem egyszerubb lett volna kritika cimen egymondatba leirni hogy neked nem tetszett? mert nekem viszont tetszett, es tokre nem vagom az erveidet, az izlesedet nem kritizalom de az amiket leirtal azok eleg gyenge kifogasok, Szerintem siman rendben van hogy neked nem tetszett a filmes es kesz. Egy idoben faltam a hongkong/vuxia filmeket es nalam nem verte ki a biztositekot ez a film, jo story + jo latvany es brutalis felutes a stablista kozepen. Szerintem
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2022.01.05. 05:17:53
  • hawkie22
    Egyetértek minden szavaddal. :) Zendaya-ról nekem is hasonló volt a véleményem, ugye az elsö részben alig akad szerepe a történetben, kibontakozni lassan a második részben bontakozik ki, itt meg már úgymond nem kellett "türtöztetnie" magát, hiszen a való életben is együtt vannak Tom Hollanddel, így azért könnyebb meg- és eljátszani a szerelmest. :D
  • AnuluWork #104818
    Spacewalker
    6/10

Egy megnézésre tökéletes szórakozás. Egyfajta "Apollo 13 történet", a világ első űrsétájáról. Hogy most az Apollo 13 vagy ez volt durvább? Bizonyos szinten talán ez, mert még kisebb esélyük volt, mint az amerikaiaknak. Ráadásul, a vége miatt duplán.

A rendezés nem volt nagy szám, maga a film viszont a színészek miatt nem volt rossz.
  • ximix #104817

Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.01.03. 20:18:32
  • Sequoyah
    Spider-Man: No Way Home (2021)

Nagyon hypeolt film, es azt kell mondjam hogy joggal. Valoban a szuperhosfilmek legjobbjai koze tartozik.
    - Csak keves ilyen filmnek van valoban jo es emlekezetes foellensege. Itt ez makulatlanul sikerult. Aki nem latta annak spoiler, aki latta annak pedig nem kell magyarazni hogy miert.
    - A cameok nagyon jol sikerultek, ami pozitiv meglepetes volt szamomra, meg ugy is hogy szamitottam rajuk es magasan volt a lec. Abszolut kihasznaltak a lehetosegeket.
    - A tortenet porgos, de nem vittek tulzasba, es nem 120+ perc tomeny akcio mint nemely hasonlo filmben. A forgatokonyv nem lett tulbonyolitva, es amikor kell lelassit es idot hagy a dramaibb jeleneteknek.
    - Zendaya MJ-jet az elso ket filmben kritizaltam, mert ugy jatszott mintha a minimumot tenne azert hogy megkapja a gazsit, de amugy nem akar itt lenni, es a kettejuk kozotti kemia is inkabb testverekre hasonlitott mint romantikara. Most vegre sokkal nagyobb beleelessel es szerethetobben jatszott.

9/10
  • IMYke2.0.0.0
    240 az nagyon sok.
  • LasDen #104814
    Mátrix rezurrekciók

Azon túl, hogy ezzel a 2,5 órával nem lettünk semmivel sem előrébb és semmit sem tudtunk meg semmiről, ami érdekes, nem volt baj vele. Az elején volt egy jó önreflexió, ami persze sokmindenre nem futott ki, de az legalább értékelhető volt. Utána meg teljes ellaposodás üres, de hatásosnak ható, mondanivalókkal.

Yahya és Henwick viszont üdítő karakterek voltak. Yahya Fishburn nagyon komoly Morpheusa után laza és menő volt. Én bírtam. Bugs pedig egy kedvelhető Audience Surrogate volt.

5/10
  • LasDen #104813
    excel táblában is gyűjtöm, bár én nem ennyire részletesen. Azt meghagyom a traktnak :D A rekord nálam tavaly volt 240 filmmel...
  • IMYke2.0.0.0
    Excel tabla
    2021-ben en: 170 film
    [US: 47, CAN: 2, GB: 1, GER: 1, NOR: 1, DAN: 4, ITA: 3, RUS: 1, ESP: 5, AUS: 1, IRA: 1, CHN: 12, JPN: 8, KOR: 77, THAI: 1, INDO: 2, MAL: 1, FIL: 2]
    19424 perc [323 ora 43 p]
    Atlag: 6,12 pont

Sorozat: 29
    [USA: 4, HUN: 1, KOR: 24]
    13403 perc (223 ora 23 p)

//filmek teren iden rekordot dontottem - miota rogzitem a statot (2012), eddig 2018-ban neztem a legtobbet, 161-el. Akkor meg 92 US filmet lattam. De jenki filmbol a 2017-es ev volt a rekorder: 106 (eves ossz: 144).

2021 nalam a koreai filmek es sorozatok csucsa volt.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2021.12.31. 19:44:54
  • LasDen #104811
    IN 2021, YOU WATCHED
    305 hours of 151 Movies
    https://trakt.tv/users/lasden/year/2021
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2021.12.31. 18:54:52
  • IMYke2.0.0.0
    Another Round (Druk) - 2020
    Dan film

Tetszett. A Jangtenhez (The Hunt) es a Den Skyldigehez (The Guilty) csatlakozott nalam.
  • LasDen #104809
    Ne nézz fel

Nagyon jó volt, élveztem. Leo, JLaw nagyon jól hozták a karaktereket, és másra sem lehetett panasz. Sajnos tökéletesen reflektált a mai világunkra.

7/10

2021: Legyen már vége

A tavalyi az kurva jó volt. Ez is jól indult, ültek a poénok folyamatosan. Aztán egyre kevésbé. A végére Gemma hozott még 1-2 poént, de a többi már csak a valós események eldarálása volt. Ami meg csak szimplán szomorú....

5/10
  • Sequoyah
    Don't Look Up (2021)

Ilyen stilusu filmet sem lattam meg soha. Egyszerre szurrealis es humoros. A szokatlan stilusa miatt az eleje kicsit nehezebben elvezheto, mert a szurrealitasra meg a fura kamera-poziciok is raerositenek, de aztan megszokja a szemunk es jo lesz.
    A tortenet egy jo szatira. Ha minden amiert a mediat es a politikat szidjak 200%-ban igaz lenne, akkor kb ezt kapnank:) Szerencsere nem ennyire szelsoseges a vilag, de a felismert reszigazsagok is depresszivve tudnak tenni 1-1 jelenetet. Ezt szerencsere jol ellensulyozza a humor.

De a legjobb oldala a filmnek a szineszi garda. Nem csak a promocioban segitenek a nagy nevek sora, hanem a szineszi jatekuk is nagyon jo. Siman kinez nekik tobb Oscar jeloles is szinesz kategoriakban.
    Ami gyengeje az talan a tortenetvezetes. Reszeire bontva jo a sztori, de nehezen all ossze egy koherens egessze.

A szurrealis stilus, es a szomoru/vicces kettosseg nem biztos hogy mindenkinek bejon, de nekem tetszett.

8/10
  • IMYke2.0.0.0
    Riportot neztem kettejukkel (Donnie es Tyson), amiben a kerdesre, hogy mennyire vettek komolyan a harcot, illedelmesen azt valaszoltak, hogy vigyaztak egymasra, de tenyleg utottek, hogy valosagos(abb)nak hasson.
    Nem full contact, de ilyen filmeknel azert kell a touchy, mert mar nem a 60-90-ed evek, amikor legboksz elvaras volt, nehogy a nagy sztarok leseruljenek, elcsunyuljanak.

Jackie Chan nyilatkozta Oscarnal, hogy sok csonttores volt, de megerte, mert mar van sahat szobrocskaja is, es nem kell Stallone-et csokolgatnia ;-)
  • Sunrider924
    A liftes jelentrol volt egy werkfilm, amiben a szineszno elmeselte, hogy annyira elesre sikerult a dolog, hogy az egyik utesnel a csavo okle surolta(glanced off) az arcat, es persze azonnal abbahagytak a jelenetet meg suru bocsanatkeresek, hogy Donnie nem utotte elegge felre a kezet, meg hogy a csavo tulsagosan is bele elte magat a szituacioba es majdnem serules lett belole.
    Arrol is meselnek hogy amikor a bunyo van Tysonnal, az is kicsit bevadult es az az utes a zsakba, ami elol Donnie utolso pillanatban bukik le az nagyon is igazi volt. Szeretem a werkfilmeket, jopofak.
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2021.12.28. 22:09:00
  • IMYke2.0.0.0
    Mondjuk nálam az SPL csak 5/10-et ért anno. :(
  • Sunrider924
    Na igen, van az amikor a 3ik reszben a dokitol visszafele jovet a rossz hir utan a felesege azt keri tole, hogy nem edzene mar egy kicsit, mert reg halotta a babun csattano utesek hangjat, es Yip Man azonnal megy es elkezd edzeni, mert a felesege bar egesz eleteben utalta amikor o edzett de ha kert tole valamit akkor Yip Man atment tuzon es vizen erte, szoval Yip man elkezd edzeni es nehany utes utan belenyillal, hogy ennyi volt, nem tudja mar megmenteni az asszonyt, na az a jelenet az kemenyebbet utott mint sok oscar dijjas alakitas mas filmekbol, pedig en is sok filmet nezek.

Pont a napokban jutott eszembe hogy azokban a fimekben mindig elfelejtem hogy szineszi alakitast latok, egyszeruen beszippant es nezem, es megkockaztatom hogy Donnie irgalmatlanul jo szinesz ebben a szerepben.

Elso reszben a haborus idoszak, amikor eloszor betegszik meg az asszony es Yip man probalja gyogyitgatni, meg a Yip man vs 10 black belt,amivel tele van fosva az internet, bar nekem ott is a felindult Yip Man tetszik inkabb aki az igazsagtalansagot torolja meg, nem maga a bunyo.
    Masodik reszben amikor beleveri Twistert a padloba es az egesz kinai kozonseg akik radion szoritottak neki egyemberkent felordit hogy sikerult, es az asszony is a korhazban karjaban az ujszulottel.
    Harmadik resz nekem a babus jelenet amit kifejtettem feljebb.
    Negyedik resz amikor a lany nem mondja el az apjanak hogy Yip man mentette meg egy iskolai zaklatasbol es akkor serult meg a karja, ami miatt a parbajban a partner lenezi es a kedveert hatrateszi a fel kezet.

Meg ha mar jo Donnie alakitasok akkor SPL: Sha Po Lang.

Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2021.12.27. 23:44:45
  • IMYke2.0.0.0
    Mivel ki tudja hanyadszor nezem ujra a 4 filmet, Donnie Yennel:

Filmes coming out:
    Nagyon-nagyon sok filmet lattam mar.
    Batran allithatom, hogy az Ip Man 3-beli liftes jelenetet (thai vs wing chun), a koreogeafiat es kamerakezelest, es az erzelneket benne (Ip Man es felesege) nem mulja felul eddig semmi.
    Vagy otszor lattam a filmet, es ket tucatszor a jelenetet.
    Imadom.

Tegnap neztem elso kettot, ma utolso kettot.
  • hiper KOCKA
    Antlers 2021

"Jön... jön!" - kiáltotta teli torokból Horváth Ferike, miközben erőteljesen markolta az apró fotelka kopottas karfáját, és minden lelki erejével azért küzdött, hogy a pokol tüzéből előhentergő hórihorgas szarvasember ne tudja őt levinni oda, ahol az örökkévalóságig vulkáni hamuval masszírozzák majd a testét, és mindennap feldugnak neki egy angol munkafüzetet.
    De a kisfiú kitartásának hála, valamint Julika néni és a háznép hősies erőfeszítéseinek köszönhetően a démon alaposan megpicsázva, és szenteltvíztől átázott gatyában menekült vissza a szenvedés dimenziójába.

És évtizedeknek kellett eltelnie ahhoz, hogy végre elég bátorságot gyűjtsön a visszatérésre. Viszont ezúttal (korábbi tapasztalataiból okulva) messzire elkerülte Enying térségét, helyette a festői szépségű USA-beli Oregon államban vetette meg a lábát, hogy egy gyerekeit nevelő tisztes édesapát inzultáljon.

Lassan csordogáló felvezetést kapunk, eleinte nem is vágjuk mi van, csak azt, hogy az apukával valami nem oké, és a bányában, ahol tartózkodott, történtek bizonyos dolgok. Az iskolás fia viselkedése is erősen hajaz egy traumatikus abúzuson átesett kiskorú jellemvonásaira, ami fel is tűnik az alsós tanítónénijének. Alapjaiban a pozitívumok, amit el tudok mondani a filmről a helyszín, mert oda egy túra mindenképpen megérne egy misét. Gyönyörű hegyvölgyes a panoráma, tavak, folyók, szerpentines utak mindenütt, és baljós ködfoszlányok úsznak a pöffeszkedő hegyek oldalán, amelyek fagyos csendben hallgatnak arról a rengeteg dologról, amit az évezredek során láttak. Másik pozitívum, hogy van benne izgalom, bár nem tolták annyira túl ezt a szegmenst, de ad egy nyomasztó atmoszférát a film, ami nagyjából a végéig kitart, de kár az elején az apró üresjáratért.

A főbb szereplőkkel nincs különösebb bajom, viszont a másodhegedűsök, ahogy az lenni szokott, totál sematikusak, nincs köztük egyetlen érdekes figura sem, izgulni sem fog értük senki, csak beküldik őket a darálóba. És ezt már akkor tudni lehet, mielőtt megförmesztik őket, mivel statisztának saját jelenete általában csak akkor van egy horrorban, ha történik vele valami. És most térjünk rá a gonosz megjelenítésére, amivel kapcsolatban elég vegyes érzéseim vannak. Egyrészt jó döntés volt némi belső konfliktust, vívódást belevinni a folyamatba, vagyis hogy nem egyből egy őrjöngő gecigonoszt csinálnak az apukából, hanem az emberi énje próbálja kordában tartani a benti vadállatot, és előjön belőle a gyerekei biztonsága miatti aggódás. Nem sok extra, tudom, de sok bés horrorban még ennyi sincs.

A dialógusok, és a szereplők közötti interakciók, valamint azok mélysége is hamar túlléphető, mert épp csak az átlagot hozzák, de a rémség külső megjelenítése az azért döfi... ő tényleg egy igazi szarvasember, annyi aganccsal, amennyit még a Zsolti vadászkiállításán sem lehetne látni. Viszont a face revealt is leginkább a végére hagyják, és nem mutatják meg az utolsó fázist, csak a végén, addig meg be kell érnünk az átalakulás különböző állomásaival.

De az tény, ha ezek a mukik csak fele olyan kemények lettek volna, mint Ferike, akkor ez a film el sem nagyon kezdődhetett volna. De az is lehet, hogy csak egy kis motivációra lett volna szükség, és be kellett volna vinni a főszereplő kisfiút a fehérvári Ósönbe, és felajánlani neki egy tökös mountain bike-ot. Talán így másképp alakult volna ez az egész, és a démon most a nehéz iskolatáskát cipelné a srác helyett, ami tele van vastag tankönyvekkel.

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    * "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" - 2021
    US-CAN-DE-FR film
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    //Úristen, mi volt ez?!
    A színészek kanyarban sincsenek az eredetiekhez - és most itt nem az 1:1 hasonlóság hiányát hangsúlyoznám, hanem az erőlködés MINDENNEMŰ hiányát!
    Jill Valentine például a blackwash áldozata lett! Claire Redfield egy őrültek házából menekült szociopata tekintetével, és arcával keménykedett végig - Leon Kennedy a blackwash mellett ki lett herélve is.
    Az egész filmben pozitívumként a kastély előterének hasonlósága emelhető ki, és néhány - amúgy nem nehezen megoldható - apróság, ami a 90-es évekbeli miliőt sugározta.
    Azt a faszságot, hogy Raccoon City "önmegsemmisíti" magát melyik idióta találhatta ki, nem tudom...

//Másik topikban írtam még:
    "Akkor nem kizart, hogy en emlekszem rosszul ingame es out game olvasmanyokra, miszerint atomvillanas volt, es nem 2 Hiroshimsnyi TNT eldugva a fold ala, just in case..."

Nehezen tudnám ajánlani.

* "Hard Hit" - 2021
    KOR film
    //A rövid bevezetőt követően szinte végig pörgős, feszült film
  • avensis18
    Láttam a legutóbbi 007-et, jó akciófilm, mint a többi.

SHAREit MX Player
    Utoljára szerkesztette: avensis18, 2021.12.27. 13:38:01
  • Seth
    De, ez egy folytatás akart lenni, miért ne tekintenénk annak ?
    "meglévő ötletek ismétlése" fixed
  • repvez
    Akkor lehet más filmet néztél, mert pont ez miatt rossz, mert nem egy folytatás és nincs benne egy meglévő ötlet tovább gondolása sem, hogy is lehetne, mikor minden jelenet copy paste a régi részekből.
    Azok a részek amik mások azok csak szóban vannak elmondva , a képi jelenetek meg csak a regéikből van bevágva vagy ujra forgatva.
  • LasDen #104796
    A világ összes ideje a tiéd

Bah, dögunalom volt az első negyed után.Amúgy meg nemtom mit kell Nomi miatt reklamálni. Telejsen jó karakter volt. Kár hogy Saphineról ez nem volt elmondható. Egy totál jellegtelen gonosz. Ennyi erővel Blofeld is lehetett volna újra. Mert amit vele csináltak, azért meg kár volt reaktiválni. Na mindegy. Talán jövőre kiderül valamikor hogy ki lesz a következő Bond. Tippre valami klasszik jóképű felé tolódnak el Craig után.

5/10
  • Sequoyah
    A brand tulajdonosai vilagosan megmondtak, hogy James Bond az James Bond marad. Az meg hogy ket film kozott mi tortenik, az nem szamit.
  • LasDen #104794
    a 007-es bárki lehet, James Bond pedig bármilyen etnikumu férfi. De Barbara Broccoli elmondta egy párszor, hogy ő abban hisz, hogy női szerepeket kell írni nőknek, nem férfi szerepeket nőknek adni.
  • hapi
    James Bond- No time to die
    8/10
    Akkor most az új 007-es egy fekete, nagy seggű nő? Gondolom az első saját filmben majd kiderül hogy bipoláris, leszbikus, aki az első akció jelenetnél tolószékbe kerül (bár eddig is úgy mozgott mint egy mozgássérült). Azért ez már bőven a ló másik oldala...