106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nem klasszikus western, de leginkább ahhoz a műfajhoz áll a legközelebb.
Ezek közül mondjuk a True Grit-et mindenképp érdemes megnézni, az tényleg idézte a klasszikusok hangulatát, szerintem az utóbbi évek legjobbja. Sajnáltam is, hogy a 10 oscar jelöléséből egyet sem tudott szoborra váltani akkor. -
No, jó tudni, hogy van még - én mondjuk csak a Djangót láttam [de az nem igazán western]. -
Hosszú évek óta az első? The Homesman (2014), Dark Valley (2014 - ez európai), 12 years a Slave (2013), Django (2012), True Grit (2010)
Jövőre The Revenant - Dicaprio, Tom Hardy, ezt 2015 egyik legjobb filmjének jósolják. Azért annyira nincs mellőzve a műfaj szerencsére. -
Félreérthető voltam - a filmesek nem nagyon erőltetik, hosszú évek óta ez az első (és ráadásul nem olyan nemzettől, aki elsőként ugrott volna be az embereknek az amerikaiak, és az olaszok nagy filmjei után...).
-
Helyesbítek, a western téma még manapság is menő. -
Horns
egész jó film volt, annak ellenére hogy herri kókler volt a főszereplő. úgy néz ki nem reménytelen más szerepekre is.
7/10 -
Mindegy, én már csak rád tudom hagyni.
Én jól szórakoztam a film alatt. Nem kerestem semmire quantum fizikai és relatívitás elméleti magyarázatot. -
De nem a filmen rágódok, hanem hogy valóban egy plot hole-ra építették az egész filmet, vagy a "hát a kakas"-on kívül van-e vmi kielégítő magyarázat is a filmben a dolgokra. A bárgyúság csak bárgyúság marad, akárhogy csűrik, csavarják.. -
The Matrix (1999)
Ez a film még mindig akkorát üt, hihetetlen, hogy már 15 éves. Egy film, amire úgy fognak visszagondolni, mint ami évtizedekre meghatározta a sci-fi műfaját.
10/10 -
" végig nem hagyott nyugodni."
Ez volt a lényeg.
Ha azonnal "levágod" a lényeget, akkor 5 pontot adhattál volna neki, mert csak. Így viszont napokkal később is azon rágódsz, hogy "tyúk vagy tojás"... a válasz persze a kakas, de akkor is. -
[2014] - imdb - "The Salvation" - 8/10
(2014.11.26)
Hiánypótló film volt. Western téma manapság nem menő. A dánok meglépték, és szerintem, jól is tették.
Ott kezdődik, ahol általában egy ilyen stílusú film végződni szokott, és utána folyamatosan fenntartja az ember érdeklődését, miközben tudni, sejteni, hogy mire számíthatunk.
Mindenki Évája most egy mukkot sem szól, és nem is vetkőzik. Helyette áthatóan néz és azzal beszél.
Szerk.: A film végül is kooperációban készült.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.27. 10:14:39 -
Amúgy a filmben voltak olyan részletek, amik ezt a lyukat próbálják kitölteni, pl. a "paradoxont nem paradoxonolunk ki", én azt egyből úgy fordítottam, hogy "hiába gondolkozol rajta, úgyse fogod megérteni ezt a bárgyúságot"
Nekem nagyon nagyon ellentmondásos ez a film, a történet és a megvalósításra simán megér egy 9/10-et, a színészek parádésak, végig izgalmas, minden megvan benne, ami egy jó filmhez kell, de maga a paradoxon, amire fölépítették a filmet végig nem hagyott nyugodni. -
hiper KOCKA #86615 Időutazós sci-finél felesleges ilyesmin agyalni... a legtöbb ilyen témájú film ellentmondásos valahol. Nyitnak egy alternatív látószöget a dolgok létére és mikéntjére ami elüt a való életben tapasztalttól, ez a lényegük. Ha a saját világod törvényein keresztül nézed ezeket a filmeket nyilvánvaló hogy ellentmondásba ütközöl. -
Tetszett nekem is a film, de nem tetszik benne hogy alapból nem jöhetett létre az alany és így értelmetlen szerintem. -
Szerintem meg egyáltalán nem volt az. -
Hát khm.. ez azért egy durva analógia volt... :D -
Hát az egy paradoxon, ez a magyarázat :) Egyébként pont ezért jó a film, mert lehet rajta gondolkodni. -
LOL, most kapunk valami hybrid dinot meg raptor kutyákat, alig jobb a helyzet :) -
Én nem érzem, hogy "magyarázat" kéne rá.
A kígyó létét sem vonjuk kétségbe, mely a saját farkába harap. -
Ez magának az alanynak a létére még nem ad magyarázatot. -
Jurassic World could have been worse. The original idea was to have human-dinosaur hybrids. Here are some concept images leaked a few years ago. -
Pedig magyarázat.
A szerkezet volt előbb.
Utána kerestek alanyt.
Majd beindult a folyamat, amit végül fenn kellett tartani ahhoz, hogy szükség is legyen a szerkezetre, és az azokat üzemben tartókra [lásd: Különvélemény]
-
Ha az ügynökséget vesszük viszonyítási pontnak:
Az ügynököknek az miért nem merült fel a fejében, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!?ne küldessék vissza Hawke-kal a kocsmából az írót, hogy aztán ne essen szerelembe, és meg se foganjon a későbbi gyilkos... vagy csak simán hagyták volna malmozni az ügynökségnél anélkül, h. bármi feladatot kapna... -
Ezzel most sok mindent nem magyaráztál meg a felvetésből... :D -
Előbb volt a szerkezet, utána kezdték el keresni a személyeket, a többi már történelem. -
Na, könyvtárból, HDD-ről:
[2014 (valójában 2013)] - imdb - "Predestination" - 9/10
(2014.11.25)
Majdnem hibátlan. Így kell (újra)tálalni - és nem újra kitalálni! - a paradoxont. Erősen ajánlott film.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.26. 11:56:27 -
Ez a film azért megérne egy spoileres kibeszélést.. én egyre többet gondolkodom rajta, annál kevésbé értem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez hogy oldható fel?Ha az ügynökség nem hozza létre a fószert saját magából, (már önmagában ez is paradoxon) nem is lett volna a végső merénylet, ami ellen küzdenie kell az ügynökségnek -
Predestination – 8/10
-------------------------------
Huhhh. Ezt meg emeszteni kell. Es megnezni meg minimum 1x de inkabb 2x. Igazi mindfuck es tetszik, ahogyan szinte ket kulonbozo filmet lathatunk. En azt gondoltam, hogy a terminator idoutazos sztorivonalat nem lehet uberelni, hat itt sikerult, bar a vegso csattanot nem sikerult jol elrejteniuk, ra lehet jonni a film haromnegyedenel. Ettol eltekintve nagy meglepetes a film, barcsak tobb hasonlo keszulne.
Ethan Hawk kezd beerni, vagy nemtom. Szerencsere foglalkoztatjak es kivetelesen jo low-budget produkciokat vallal el (de persze par gyengebbet is).
Nem is irok tobbet, aki fogekony az idoutazos dramakra az semmikeppen ne hagyja ki. De ne valami idoutazos akciora szamitsatok, alig van benne akcio/latvany, de nem is kell bele. -
Nem saját gép elől vagyok, de én tegnap néztem meg, és 9/10-et adtam rá.
Majd délután beszúrom a megírt. rövidke véleményemet is [nincs itt a HDD-m]. -
Nekem már a teaser gyanús volt, hogy konkrétan full ugyanazokat a jeleneket dobták be újra tech-elve, mint amit az első részben elsütöttek. És hát igen, hogy még Chris Patt ruhája is megszólalásig ugyanaz, mint Sam Neill-é (kalap biztos lesz legalább egy snitt erejéig)... na mindegy :)
Ettől még persze lehet majd jó film, de leginkább a mostani fiatal generáció lesz a célpont, akik nem látták a klasszikus első részt, mert olvashattuk itt is, hogy vannak ilyenek.
Spielberg-éknek már a South Park is tartott egy görbetükröt, itt lesz az újabb labda
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Predestination (2014)
Tyuhuuu mekkora filma!
Gyonyoruen megfilmesitettek a Mi volt elobb tojas vagy a tyuk?-kerdest, Ha el kene mondanom, mikor, hogy es kivel kezdodik az egesz nem tudnam megmondani. Felesegemnek probaltam elmeselni, hogy mi tortent, de szegenykenek tul sok volt :) Nagyon tetszett de par dolog kiszamithato volt :(
legyen 8/10
Sztori es szineszek jo voltak. Hianyzik belole az epik latvany es az epik zene. Ettol fuggetlenul kotelezo -
wáááá. én is csak ennyit tudok mondani...ez most mi a bánat lesz, reboot? Mert nekem ez a forgatókönyv kicsit ismerős... két kis gyerkőc, tudós néni meg egy vadász, akin persze bőr mellény van, mi más, már csak a kalap hiányzott... aztán megint fussunk a nagy dinó elől, de ez most máááás, mert hibrid dinó, szuper erős, lehet még tüzet is fog okádni, de ha ő nem akkor én biztos... csalódás, Spielbergnek is már meglágyult az agya mint a többi öreg rendezőnek, biztos együtt kocsmázik már Ridley Scottal. Még egy felújított változatnak is jobban örültem volna, mint ennek...
-
Ja, igen ő a másik nagy kedvencem! :D
-
Én Nedry-t bírtam a legjobban. Goldblum szövegei ütöttek, de ha megláttam azt a balfék Nedry-t máris vigyorogni kezdtem. Kár hogy elintézte a kis méregköpő genyoszaurusz. Pedig majdnem sikerült neki kijuttatni a dns-t... csak egy baj volt:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem mondta ki a varázsigét :D
-
Én meg azt, hogy "Utálom, hogy folyton igazam van"... :D Ez annyira üt, mikor megjelenik a T-Rex. :D -
"mindig így kezdődik. Aztán jön a futás, meg a sikítás" -mekkora epic mondat, azóta használom. :D -
Ehhez légyszemek kellenek.
-
Ne fáradj, itt az egész film :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Szerintem valahol a reboot és a sequel között helyezkedik majd el a film. De remake-nek semmiképp sem mondanám. -
"Hűűű-haaa - mindig így kezdődik. Aztán jön a futás, meg a sikítás" - hogy pontosak legyünk :P
Nekem baromira tetszik a trailer, de remélem nem lőttek el minden dínós részt belőle... Volt már ilyesmire példa sajnos. Történetet ismerjük, mivel gondolom ez egy remake lesz, amit abból gondolok, hogy a hajóra az elején Isla Nublar van írva, ahol a JP 1. része is játszódott. Na meg a cím se folytatásra utal. Ha meg remake, akkor nem róható fel neki, hogy kiszámítható.