106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • DRFlame
    Ha esetleg valaki érteni akarja a különbséget az imdb és a mi skálánk között, akkor a következő kép segíthet:

IMDB eloszlás nagyjából(!) a pirosnak felel meg, míg a miénk a sárgának. Értelemszerűen az x tengely értékeit 5-tel el kell tolni.
  • DRFlame
    Ha már matek...
    Az átlagolás miatt az imdb skálája középre "húz", míg egy egyéni szubjektív skálára ez nem igaz. Ezért van az, hogy egy általam szörnyűnek (1 v 2) tartott film az imdb-n simán 3-4 pontot is kaphat, míg egy számomra zseniális (9-10) film simán 8 alatt van az esetek nagy részében.
    Szóval egyetértek BaliBoy-jal. Ha emiatt én is hülye vagyok, hát legyen, már megszoktam és jól érzem magam hülyén is.
  • Totti5
    7es nem kiemelkedőt jelent hanem jót.

Ha ennyire zavaró a 10es skála terjedelme, használj 5öst. Dobj rá 3at és az közepes.
  • BaliBoy
    Köszi a kioktatást!
    Szevasz!
  • Blasta
    Fantasztikus, azt akarod mondani, hogy neked van egy SAJAT skálád, ami nem ugyan az mint az imdb skálája? Eszméletlen, bárcsak nekunk is lehetne saját pontozo skálánk, de igy mi mind kenytelenek vagyunk az imdb skáláját használni sajnos. :(
    Azt ugye vágod hogy matematikailag van ertelmezve a pontozo skála? Ez azt mutatja meg, hogy egy adott intervallumban ahol a skála egyik vége a teljesen rossz filmet (amit végig sem nézel, annyira szar) a masik vége pedig a leheto legjobb filmet jelenti a pontozas segitsegevel helyezed el az adott filmet ezen a skálán. A skála kozepe (esetunkben az 5os) pedig a teljes kozepszerueséget jelenti. Ilyen alapon pedig a 7es osztalyzat is egy meglehetosen magas pontozasnak felel meg. Mármint csak akkor, ha egy logikus ember logikusan használja a számokat, vágod?!

Jelen estben a te skaladon az 5-os jelenti az 1-est, tovabba a 4-es 3-as 2-es es 1-es osztalyzatok mind ugyan ugy 1 pontot jelentenek, csak vastagabban húva a ceruzát. A te 7es osztalyzatod kb. 3-4 pontnak felel meg egy értelmes skálán. Ha igy hasznalod a pontozast akkor vagy mellekeld a magyarazatot minden pontozasod melle vagy hagyd a picsaba sztem, meret semmi értelme.
  • BaliBoy
    Tökéletesen. Az egyik az én saját skálám, a másik meg az IMDB skálája. A kettő nem ugyanaz! Az IMDB-n sokszor ennél jobb vagy legalább is hasonló minőségű filmek kapnak 6-7-es osztályzatot. Ez a film nem volt szerintem akkora durranás, hogy 8-as pontozása legyen az IMDB-n.

Az én saját skálámon 6,7,8,9,10 pontos filmek amik megnézhetőek. 5-től lefele attól függ a pontozás, hogy mikor kapcsoltam ki a francba. Így már nem is olyan kiemelkedő a 7-es pontom, igaz?
  • CSOCSO
    7 est adtal ra es nem erted az imdb 8 as pontozast...
    Atgondoltad amit leirtal?
  • SzinesGeza
    " afféle gyűrűk ura előzménynek"?

Mivel az egész trilógia előzményfilm! Ez nem jött le? XD

• hagyimiklos
    Ez kerlek a ket trilogia leggyengebb resze volt. Az elso resz nem tetszett annyira gagyi lotr clone volt. A masodik zsenialisra sikeredett szvsz annak ellenere hogy koze nem volt szinte a konyvhoz legalabb 80%-ban. Ez az utolso meg a leglaposabb mindkozott
  • grebber
    R.I.P.D Nekem tetszett. 3D szempontból ez is kihagyott ziccer de ezt már megszoktam.
  • tigeroo
    hobbit - az öt sereg csatája

mi a faszom volt ez, tünde-törp szerelem...

kár hogy nem olyan gyerekmesének csinálták meg mint amit a könyv "áraszt" magából: ez a hobbit-trilógia így nem nagy eresztés volt, a pénz beszél. teljesen alárendelték ezt a 3 részt afféle gyűrűk ura előzménynek.
    hálistennek úgy tudom hogy a szilmarilok megfilmesítési jogait nem adta el a tolkien család mert nem tetszett nekik a jackson-féle középfölde.

3/10, mozivásznon elment egynek, de sok értelme nem volt
  • Rony94
    Hát önbefűzős cipő van legalább és poén kedvéért a Nike gyártotta le. :D
  • Kongy
    Majd csak akkor ha megcsinálják a légdeszkát :D Elvileg van valami kickstarter cucc rá, de 2 percet bír a deszka akksija :D
  • TBTPumpa
    2015 van, úgyhogy tessék így öltözni:

Aki nem értené:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vissza a jövőbe 2. rész
  • Rony94
    Ezek közül a Butterfly effect-et láttam csak, de az félelmetes jó. Ajánlani tudom mindenkinek.

A többit majd pótlom valamikor.
  • QuippeR
    nem vetek követ, megesik az ilyesmi. nálam simán szerepelne a top 10 film evör listán, ha csinálnék ilyet.
  • Kongy
    Majd akkor az új Star Wars filmeket is le lehet fikázni, mondván, hogy 1977-ben is volt már ilyen :D
  • LasDen #87252
    újfent berakom, ha már szóba került. Itt vannak a jobb ismétlődő idős filmek :DÉs mint kiderül nem az Idétlen időkig az első ilyen :DD
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet követ vetni, de szerintem az "Idétlen időkig" film szar. Én már akkor, 1994-1995 környékén is sugárban hánytam tőle.
    Andie MacDowellt amúgy meg rettentő mód túlértékelt színésznőnek tartottam. Egy időben próbálták még a csapból is őt folyatni.
    Rosszabb férfi főszereplőt a Bill "Ghostbusters 2" Murray-nél keresve sem találhattak volna.

[aláírásom!]
  • QuippeR
    ellőtték a poénjait, ezért még nem igyekeztem megnézni (amúgy az ellőtt poénok alapján jó nagy f*szságnak hangzik, de meg fogom nézni, és kiderül)
  • Totti5
    Predestination
  • QuippeR
    szóismétlés szóismétlés szóismétlés
  • QuippeR
    a kulcsszó szerintem nem is feltétlenül a sztori, hanem a hangulat. nyilván mindegyik korábbi film lesz, amikkel most példálózok, szóval rá lehet fogni, hogy a nosztalgia beszél belőlem, de hasonló sztorijú filmek, amik nálam 10/10 közelében vannak:
    idétlen időkig, pillangóhatás, 12 monkeys

mindegyiknek van egy olyan hangulata, ami magával ragadja az embert. az utóbbi évek időutazós-loopos filmjei történet szempontjából nem jelentősen rosszabbak, de a hangulatot nem sikerült sehol elkapni, pedig volt azért termés: source code, looper, edge of tomorrow

tudom, nem fair az összehasonlítás, de vessük össze ezeket az inceptionnel például, aminek elég nagy ökörség a sztorija, de a hangulata magával ragadja az embert.
  • IMYke2.0.0.0
    Minden gyereknek minden vicc új.
    Mi öregek vagyunk már.

A 2004-es alapmű sem nekünk íródott eleve, hanem az időutazásos témára újként tekintőknek - nyilván, nem így kimondva [még mielőtt valaki kötekedne].
  • BaliBoy
    #87237:
    "Félreértés ne essék, fel lehet egy alapötletet többször is dolgozni, csak másodjára vagy x-edjére már nem üt (akkorát)."

Gondolom számodra is akkor volt a legérdekesebb az űrhajó, amikor először láttál filmben. Biztos, hogy utána is láttál űrhajót, ami akár jobban vagy sokkal jobban tetszett mint amit először láttál, de maga az, hogy az egy űrhajó már nem volt újdonság.

Ha az időhurkos alapötlet az Edge of tomorrow-ban jelent volna meg először akkor sokkal érdekesebb lett volna. De így nem.
    A körítése már más tészta.
  • QuippeR
    ha először látsz űrhajót, az nagyobbat üt azért, mintha kétszázadszor. én is totál úgy éreztem, hogy semmi olyan újdonság nincs az Edge of Tomorrow-ban, ami hosszútávon is emlékezetessé tenné.
  • Totti5
    Ilyen időutazós story ( 1 nap átélése ) minden scifi sorozat kb mindegyik szériájában el van lőve ( Star Trek, Stargate ). Csak h mondjunk több példát :)
  • Sir Quno Jedi
    Ez tényleg hülye indoklás. Szóval ha láttál már űrhajót scifiben, akkor utána minden űrhajós scifit le kell pontozni, mert láttuk máshol is, hogy űr és hajó és repüüüül?!? Ez így nem kóser. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Vin Diesel.

"F7...

April 3rd..."

Mindenki érteni fogja.
  • IMYke2.0.0.0
    Hol érveltem? Tényt közöltem, semmi mást.
    Az 1993-as film ráadásul nem is egy ligában harcol az Edge of Tomorrow-val.
    Inkább ezzel: 50 First Dates - tekintve, hogy romantikus nyál. Az "időutazás" megoldása ciki is benne.
  • Dynamic
    És a képregény (2004) nem készülhetett az Idétlen időkig (1993) film alapötletének felhasználásával? Nem mondom, hogy így van, csak az érvelést nem értem.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak infó:
    japán manga = nyugati képregény
    japán anime = nyugati animációs film

Továbbá:

"Edge of Tomorrow (also marketed with the tagline Live Die Repeat [nb 2]) is a 2014 American military science fiction film starring Tom Cruise and Emily Blunt. Doug Liman directed the film based on a screenplay adapted from the 2004 Japanese light novel All You Need Is Kill by Hiroshi Sakurazaka"
  • BaliBoy
    Oké. A japán mangát nem láttam - lehet abból származik az alapötlet - az Idétlen időkiget meg igen. (nem is szeretem a mangát) És abban már ellőtték az időhurkos alapötletet. Félreértés ne essék, fel lehet egy alapötletet többször is dolgozni, csak másodjára vagy x-edjére már nem üt (akkorát).
  • IMYke2.0.0.0
    "Ha a film teljesen eredeti ötleten alapult volna és nem létezne az Idétlen időkig, akkor talán nagyobbat ütött volna"

Hú, mellétrafáltál. A film ugyanis egy japán manga alapján készült.
  • BaliBoy
    Edge of tomorrow

Háááátt....Nem igazán tudom szavakba foglalni a véleményem. Nem rossz film, szépen kivitelezett, látványos. Engem egy kicsit a C&C3-ra emlékeztetett, amikor megjelennek a Scrin-ek. :))
    Viszont zavarónak tartom, hogy az idegeneket alig lehetett kivenni. Mindig olyan rohadt gyorsan mozognak. Persze ez volt a lényeg, de...
    Tom Cruise ismét jól hozta a "nem tudom, hogy ez hogy történhetett" és a "csak azért is megcsinálom" nézéseit, játékát.
    Ha a film teljesen eredeti ötleten alapult volna és nem létezne az Idétlen időkig, akkor talán nagyobbat ütött volna. Így csak egy simán újra nézhető kategória, de annál nem érzem többnek. Őszintén szólva nem is értem az IMDB-s 8-as osztályzatot.

Nálam:
    7/10
  • Jabar
    The Drop
    6/10

Egyszer mindenképp nézhető, semmi meglepetést nem okozó de azt jól előadó.
  • El Gigante
    Ott nekem is furcsa volt a csávó, ez velejárója annak a világnak amiben él, gondoltam! De arra nem gondoltam, hogy hullákat darabolgat két kutyasétáltatás között, majd a kocsmájában lelövi a fickó fél arcát a csajszi előtt pusztán azért, hogy ne zaklassa, miközben jól tudta, csak egy kamugengszter!
  • Dynamic
    Amikor a levágott kezet csomagolja Hardy, és Gandolfini rácsodálkozik, ott már teljesen egyértelmű, hogy nem kispályás a fickó, és a végén bekeményít. Nem is értem mi volt ebben a meglepő
  • cylonflatus
    Coherence - tegnap sikerült belefutnom, ráadásul úgy, hogy pont előtte pippantottam pár slukkot. Teljesen paffra tett. Sci-fi rajongóknak nagyon ajánlom, de biztosan sokan fogják húzni. Stílusra olyasmi mint az Őslakó (The Man from Earth), szóval a max high-tech a filmben egy mobiltelefon pár másodpercre; van egy társaság aki összejön beszélgetni. Van benne egy-két "jaj, ne már" szintű képtelenség, de szerintem ezeken megéri átlépni és végignézni a filmet, megéri.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2014.12.31. 14:32:06
  • cobol
    The Drop 8/10

Gandolfinit jó volt megint látni,sajnos az utolsó filmjében :(

Hardy jól játszott,meg az összes szereplő rendben volt,a hideg brooklyn is fasza volt.