106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Rony94
    A képregény filmek a reneszánsz korát élik, még egy jó ideig nem fogunk megszabadulni tőlük. Én személy szerint szeretem a képregényfilmeket, de az Avengers és a Guardians of the Galaxy már nekem is sok...tetszettek, de már sok volt nekem. Meg hát az is belejátszik hogy én inkább DC-s vagyok. :D

Nolan féle Batman trilógia és a Watchmen a kedvenceim. Ezeknél jobb képregény filmet még nem láttam.
  • DantesHUN
    Fury. Hát az a érdekes ebben a filmben, magán a filmen túl, a magyar néző hozzáállása. Sok véleményt elolvastam a filmről, és nem értem. Most akik írtak róla, nem is látták? Csak néztek ki a fejükből, de amúgy a film képkockáit nem sikerült felfogni? Vagy ennyire cseszettül hülyék?

Arra gondolok, például. Mi az, hogy a Fury egy újabb tipikus amerikai háborús film, a hős amerikaiakkal, és a gonosz nácikkal...Mi?! Hol volt ebben a filmben ilyen? A film utolsó harmadának egy jelenetét leszámítva, ami lefogadom kellet bele, hogy az egyszeri amerikai nézőnek is legyen benne valami jó. Azt az egy jelentet leszámítva, nem hogy hős amerikai-gonosz náci felosztás van a filmben. Éppen ellenkezőleg.
    A főszereplőként megismert amerikai katonák, az újonc kivételével, hát nem éppen olyan pozitív hősök akikkel szívesen azonosulnék. Sőt, durva, brutális, emberek. Ami nem csoda, mert a háború, az nem jó pofa dolog, hanem egy szörnyű valami.
    A nácik? Hát, szó nem volt arról, hogy gonoszak.
    Attól, hogy a főszereplők ezt mondják, és válogatás nélkül ölik a nácikat, még nem lett igazolva, hogy a nácik azok. Ez csak a főszereplők látásmódja, ami megint természetes, mert ha háborúban állunk valakivel, démonizálni kell az ellenséget, és nem azon morfondírozni, hát valójában ezek tök jó fejek.
    A német katonák egyébként is, csak mint elhulló áldozatok szerepelnek., egy-két kivételtől eltekintve. Naná. Miért? Mert egy amerikai harckocsi legénységének a szemszögéből mutatja be a háborút a film, és ők nem ismerkedtek és barátkoztak a németekkel, hanem harcoltak velük.
    Egy 44-45-ös magyar honvéd se elmélkedik azon, vajon a vörös csillagos kucsmás katona, aki felém rohan ordítva, és a gépfegyverével tüzelve, vajon van-e otthon családja? Szergej is szereti-e a mamáját? Lófaszt, lőni fognak egymásra.
    Az a egy-két kivétel meg Spoiler:( kivégzett német katona, aki mutatja a fényképeket+végén a zseblámpás fickó)
    Tehát, voltaképp a film nem mutatja be gonosznak a németeket. Semmilyennek se mutatja őket, azért mert egy átlag amerikai katona is csak annyit lát a németek katonákból, hogy visszalőnek. Semmi többet.
    A civilekkel már más a helyzet persze.

Akkor a második probléma, hogy mindenki aki ír a filmről, az tudja, hogy mennyire pontatlan volt a film. Naná, Magyarország a 10 millió fociszakértő és történész országa. Komolyan, nem is értem, hát ennyi zseniális II. világháborús hadi szakértő honnan van nálunk?
    Persze nincs. Rohadtul idegesítő, hogy ez se így volt, az se úgy volt, nem is így, nem is úgy...bezzeg a Tigris tank, bezzeg az SS azok voltak a legjobbak itt meg a filmben...állj. Eleve, 1945 áprilisa. Milyen legjobb SS? A legjobb német katonák már rég hallottak voltak. A sok nagy szakértőnek ez nem esett le...
    Nem állítom ,hogy tökéletes 100%-osan hiteles és reális volt, mert nem volt az. De nem is akart az lenni. Látta valaki a film elején ,hogy dokumentum film? Én nem. Hát akkor?
    De a hitelességre vissza térve, a sok rohadt nagy fene szakértő olvashatna igazi történészek szakkönyveit, és akkor ki húzhatná a fejét a seggéből és nem okoskodna tele mindent II. világháborús filmnél és játéknál ,hogy de bezzeg a Tigris tank, meg bezzeg a SS meg a bezzeg a nem tudom mi.

Mellesleg a még viszonylag egész jó képet festett a háborúról. Mert a harckocsizás nem ám olyan volt, hogy állandóan hatalmas tankhadosztályok és persze németeknél Tigrisek rontottak egymásnak. Kicsit összetettebb, és kicsit bonyolultabb volt ez ennél, de mint mondtam, olvasni kéne.

De mindegy is, szóval valahogy a magyar néplélek az olyan hogy mindig azt várja, hogy németek nyerjenek. Csak nem tudom miért? A háborút nem a németek nyerték. Mi ez a állandó németeknek való drukkolás? Én például rohadtul nem akarok hősies német katonákat látni. Nem akarok győztes németeket se látni. Miért? Mert magyar vagyok baszod és nem német! Hősies magyar katonákról szóló filmet szívesen néznék ha lenne, de a németekre nem vagyok igazán kíváncsi. Mi a szart kell állandóan rajonganunk a németekért? És ilyenkor szokták a zsebnácik mondani, hogy akkor biztos az amerikaiak tetszenek akik bezzeg...nem! NEM! NEM! Az amerikaiak se tetszenek jobban. Megismétlem: magyar vagyok. Se német, se amerikai nem vagyok.

Azért az Egri csillagoknál se vesszük elő Gárdonyit, hogy miért a törökök benne a rosszak, és miért Dobó a hős, és miért nem Iszmail, és Musztafa érzéseivel foglalkozunk, akik csak a gyerekeiket akarták eltartani, de a csúnya gonosz Bornemissza jól le vágta őket Egernél...röhejes hülyeség lenne, és épp ilyen röhejes hülyeség ez a állandó német mánia.

Filmre vissza térve: a film első két harmada igen jó. Az utolsó...kis hősiesség, látványos harc...hogy megkapja a néző amit akart. Ez lerontja nálam.
    Úgy olyan hét pontot ér, így összességében.

De aki igazán szeretne jó II. vh-s történeteket, akkor eleve: ne a filmekben keresse. Oroszlánkölykök, és Meztelenek és holtak c. könyveket ajánlom. (igaz film változatuk is van, de a könyv az igazi) Persze, le fogadom, ezeket a könyveket se tudná értékelni ez a németfan gondolkodás móddal megáldott réteg...de a többieknek igenis elgondolkodtató, és jó olvasmány lehet.
  • Tyler1
    Szerintem 10-et.
  • LasDen #87388
    leállósávra? Mikor az Avengers 2 minimum 2milliárdot fog összelövöldözni? :D
  • Tyler1
    Én örülök, hogy egyre nagyobb baromságokat csinálnak, szép lassan leálló sávra kerül ez a képregény-buzulás.
  • IMYke2.0.0.0
    " ha már beszóltál"

Látom, még mindig dedó van.
  • SzinesGeza
    A mellébeszélés az nagyon megy neked.
    De ha már beszóltál akkor fejtsd ki légy szíves, hogy mégis milyen szempontokban különbözik egy harci jelenet koreografálása sorozatok illetve egész estés filmek esetében!
    Persze ha megint csak személyeskedésre futja akkor inkább ne írj semmit.
  • Tikal #87384
    még még több hülyeséget....
  • LasDen #87383

• IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Fury" - 7/10
    (2015.01.06.)

Megnéztem. Az író-rendező is láthatott pár jó filmet ugye az évek során, amikból frankón meríthetett.
    A végeredmény jó lett, Brad hozta a kötelezőt, Shia mintha felnőtt volna.
    A Tigris gyenge pontjára jól rámutatott a film.
    Összességében: jó kis 2 óra volt.
  • IMYke2.0.0.0
    A tükör is ezt mondja neked.
  • SzinesGeza
    Ahelyett, hogy a film(ek)ről írnál.
  • Totti5
    Jah.. mindegy akkor jöjjön Ridley Scott bácsitól a Prometheus 2, hol lehet venni rá a jegyet?! :)
  • LasDen #87378
    ez nincs, nem létezik. Nem lesz semmilyen film (vagy ez a teszt hozzá). Elméletileg Blomkamp pusztán passzióból csinálta a rajzokat és a stúdió nem is tudott róla....
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.01.06. 18:44:55
  • Totti5
    Bár a District 9 számomra nem lett maradandó, de jó kezekben van. Nagyon várom.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak tükröt tartottam eléd.
  • SzinesGeza
    Személyeskedés érdemi hsz helyett. Gratula.
  • IMYke2.0.0.0
    A magas értelmi színvonaladhoz nyilvánvalóan én kevés vagyok, ezért csak: rád hagyom, tobzódj :)
  • SzinesGeza
    Te kavarsz itt a " sorozatok vs. egész estés film összeeresztésével" ami most teljesen irreleváns.

Hol volt olyan a BoB-ban hogy kézifegyverekkel lövi az ellenség a páncélost? Mivel annak baromira semmi köze ahhoz, hogy sorozat vagy egész estés film.
    És ne gyere (megint) az okosságoddal, hogy ez csak egy film és ne keressünk benne realitást.
  • Narxis
    Left Behind 2/10

A God's not Dead-en és a Heaven is for Real-en legalább jókat tudtam mosolyogni de ezt a filmet Nic Cage se menti meg sőt az ő neve már inkább garancia a ratyira persze értem én, hogy van valami nagy adóssága de azért na... Pedig ebben több akció volt mégis egy halál egyszerű és unalmas film amivel szinte a szádba rágják, hogy mi a "helyes" út.
  • Prof William
    Mert addigra már mind beásták magukat. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ez az, akard csak rosszul érteni... engem aztán nem zavar, kavargathatod tovább a trutyit.
  • SzinesGeza
    Jaa igen, mert egy sorozatban egy x perces harci jelenetet teljesen másképp kell koreografálni mint egy mozifilmben. LOL
  • IMYke2.0.0.0
    Mega-Giga-Brutál OFF: "Neill Blomkamp WAS working on an Aliens sequel - képek is vannak!

Neill rendezte a District 9-t például. De, ezt gondolom mindenki tudja már.
  • Jim Morrison
    szar az egész...
  • LasDen #87366
    itt mindig azt néztem, hogy mikor közelről mutatják az amerikaiakat, akkor tele van a part, mikor a német géppuskákról látjuk, akkor meg alig mászkál valaki a parton :D
  • DarkHorSe

Furry kerlekk
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor sem egy kutya.
  • Jim Morrison
    sorozat ide vagy oda, a harci jelenetek tényleg nagyon jók voltak.
  • IMYke2.0.0.0
    "Az elit alakulat"...
    Hagyjuk már a sorozatok vs. egész estés film összeeresztését...
  • SzinesGeza
    Ha real life szintű 2. véhá-t tolnának eléd valószínűleg nem néznéd végig.

Érdekes, mert "Az elit alakulat"-ban meg tudták normálisan csinálni a harci jeleneteket. És mégis tetszett az embernek, sőt még azok a részek is amik nem pörögtek ezerrel.
  • Dynamic
    Miért kellet volna jobban kihangsúlyozni, ha így is értetted? Csak egy retardált nem látta a párhuzamot.
  • Prof William
    Igen ez eléggé elterjedt hogy az amúgy egész Európát elfoglaló -és azért még 44-45-ben is komoly erőt képviselő - német sereg katonái a legtöbb filmben inkompetens idiótaként viselkednek, akik százszámra rohannak géppuska elé halomra lövetni magukat.

Ez inkább a dicsőséges orosz -megindulunk az ellenfél felé vagy ötvenezren és aztán reménykedünk, hogy többen vagyunk, mint ahány golyójuk. van- hadsereg stílusa lenne.
  • vérpocok
    Ha real life szintű 2. véhá-t tolnának eléd valószínűleg nem néznéd végig.

Ez Hollywood, ide kell a pörgés, a látványos és heroikus jelenetek... ha órákig kuksolnak a fűben, meg tökölnek, esetleg besáncolják magukat, vagy rádión próbálnak segítséget hívni, és addig pókereznének míg arra nem téved egy Tigris, akkor a kutyát nem érdekelné a film. Ha inkább visszavonulnának taktikai megbeszélésre, akkor meg kamaradráma lenne a film, nem akció.

A készítők is tudják mi reális és mi nem. De ha Friedrich von Rundstedt inkább feláll a fűből és ordítva nekiszalad a tanknak egy mp40-el a kezében, az már menő. A gyorskaján elhízott tizenévesek így is beveszik. Sőt, így még jobban.
  • MerlinW
    Ööö mert lejár a strandra a barátaival? Akkor én is így élek, de jó nekem:)
  • MerlinW
    The Guest: 90-es éveket idéző thriller. Egyszer nézős, nem rossz, leköti az embert.

Poker Night: Csavaros több történetet mesélős krimi-thriller, nekem tetszett nagyon, ajánlom.

Timelapse: Fényképezőgép minden nap megmutatja hőseink másnapját, akik ezt "kihasználják". 3+3 szereplős kamara sci-fi/thriller. Egyszer nézős, érdekes.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.01.06. 02:50:18
  • gombabácsi
    Fury
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

na meg így utólag belegondolva volt pár egyéb furcsaság is. pl nagyon hatásos jelenet amikor a tank átmegy egy teljesen laposra lapított hullán... csakhogy elég valószínűtlen hogy a ruha úgy egyben marad egy ilyen helyzetben
    bár ki tudja, nagyon ritka esetben talán

a végén meg szerintem jobban ki kellett volna hangsúlyozni hogy egy zölfülű náci gyerek az aki bár meglátja a tank alatt, de nem lövi le, úgy sokkal hatásosabb lett volna, meg több értelmet adott volna a filmnek
  • Narxis
    Béna volt ahogy futkároztak a tank körül de majd csak a jó jelenetekre kell emlékezni. :)
  • StrikeFor
    szórakoztató is volt,de az a harc a végén.......... :S
  • Narxis
    Bezony mert amikor majd odakerül a dolog, hogy objektíven KELL látni valamit akkor majd úgy fogom de addig nem rontom el a saját szórakozásom. Vannak ilyen fura dolgok. :)