106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Abszolúte egyetértek.
    Magabiztosan egyensúlyozott a "hangulatok" között [nem akarok spoilerezni], és nem vitt semmit túlzásba.
    Reméljük, még jobban felfedezi magának Hollywood (is).
  • Kongy
    Az biztos, hogy Rosamund Pike-al nem mernék ezután a film után kettesben maradni, és azt hiszem ezzel mindent elmondtam a színészi teljesítményéről :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Gone Girl" - 9/10
    (2015.01.08)

Nő írta (jól). Nőről. Szerelemről, kapcsolatokról és házasságról [a végén el is hangzik a házasság zanzája]. Lynch megrendezte.
    De a csúcs, a lényeg, az esszencia az Rosamund Pike volt! Ahogy és amit, mindent jól. Miatta még Ben "Batman" "Béla" Affleck sem volt tragédia a közel 2 és fél óra alatt.
  • StrikeFor
    nézd meg Eastwood : American Sniperjét
  • extra sensory
    Persze. A címét csak úgy mellékesen jegyeztem meg hogy még az is mennyire idétlen. De cím ide vagy oda a film ugyanolyan szar. Mind a kettő.
  • cylonflatus
    A legnagyobb tévedés. A háború az emberből nem férfit farag. Hanem egy poszttraumás stresszben szenvedő, idegroncs, lelki sérült, mentális zavarokkal küszködő, meghasonlott élő roncsot, plusz ha "szerencséje" volt bónuszként mindezt egy nyomorék kripli fizikai testben élheti meg, mindennap megaláztatva, és pl míg a NY Times címlapja virít kiragasztva a kórházi ágyával szemben és bámulhatja napról napra a jóképű tengerészt -a díszkatona aki egy lövést nem adott le egyetlen fritzre se-, ahogy smárol a csinos nővérkével a Time Square-en ünnepelve a háború végét, addig őt a mázsás Hildegárd nővér teszi tisztába a penetráns szarszag és egyéb kórházi szagok hamisítatlan egyvelegének nehéz kigőzölgésében.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.01.09. 00:52:51
  • Fernandooo #87423
    Vagy inkább hullát. Ha meg nincs háború, akkor ezek szerint nincsenek férfiak. What... Ekkora faszságot is jó rég olvastam már. A háború mint férfiérlelő. :D Akkor a háború az egy tök jó dolog, mert nélküle hol vannak a férfiak ugyebár... Cöcö...

Azzal meg ugye tisztában vagy, hogy a német hadsereg nem nácikból állt. Ezek szerint nem. Érdemes volt filmet nézned... :D
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.08. 23:28:47
  • Kongy
    Én is mostanában láttam, nagyon durva, és tele van fordulatokkal :) Imádtam, bár nem igazán bírom Ben Affleck-et, de ez a film olyan jó volt, hogy elviseltem :D.
  • hiszacu
    Jézus ereje... Ez a Gone Girl c. film rettenet jó volt. Egy percét sem untam. Na jó, ez így nem igaz, de ezt a filmet nem szabad kihagyni
  • genndy
    Én jobban szeretem a filmjeit, mint AS-éit, az biztos. De hogy a D&D2-t meg nem nézem, az is tuti.
  • SzinesGeza
    Azért azzal tisztában vagy, hogy a "Nászok ásza", "Happy a flúgos golfos" magyar címek? :)
  • Synchronous
    JC-nek viszont valljuk be, jobban megy a hülyülés.
  • genndy
    Sajnos Carrey se tudott kitörni a gumiarcú szerepekből, pedig a 23 elég jó lett. Most meg megcsinálta a D&D 2-t, brrr...
  • CalebJoe
    Nekem tetszett az Üres város (Reign Over Me) jól alakított benne, és az egy kőkemény dráma egy megtört emberről.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2015.01.08. 21:10:42
  • extra sensory
    Majd megnézem azt a filmet ha valóban dráma... de eleddig végig ugyanabban a szerepben volt, másrészt egyetlen ugródeszka nem biztos hogy elég neki elrugaszkodni... valószínűleg az történik majd hogy a következő filmje megint ilyen "Dilibuli a gatyámban" szintű trutyikomédia lesz.
  • stargatelost
    Pár hete írtam a Men, Women & Children-ről, amiben Sandler játszik, és kb. az év egyik legjobb filmje. Keményen dráma szerepben láthatjuk, és jól áll neki. Szóval éppen hogy hibás a megállapításod, mivel ez egy mostani film, tehát mégsem csak az idióta vígjátékokat tolja :)
  • Kongy
    És szerintem nem is akarja. Szarrá keresi magát az ilyen Blended szintű szutykokkal, mert a sok birka megnézi.
  • extra sensory
    Sandler eléggé beskatulyázódott ebbe az idióta vígjáték szerepbe, gyakorlatilag nem is tud mást eljátszani. Vannak jobb meg rosszabb darabok a gyűjteményében de nem több szimpla karakternél. Egy thrillerben vagy egy drámában megnézném milyet alakítana.

De még Jim Carrey-hez kezdték hasonlítani mikor kijöttek olyan vígjátékai mint Nászok ásza, meg Happy a flúgos golfos... már a cím is annyira tré. A filmográfiája rendesen tele van arany málna jelölésekkel, és ezt a "hülyevígjátékbanszerepelek" vonulatot ő már nem is tudja otthagyni.
  • repvez
  • IMYke2.0.0.0
    Az biztos, hogy a jobb romantikus-vígjáték kategóriába tartozik, és Adam Sandlernek sem kell miatta szégyenkeznie.
  • zorrobomber
    50 first dates alapmű, csak szólok :)
  • SzinesGeza
    Azért ahhoz nem kell " fociszakértő"nek lenni, hogy megállapítsd mekkora ökörség lenne ha pl egy játékos kezébe kapná a labdát, befutna vele az ellenfél kapujába majd a bíró gól fújna. ;)
  • davidka003
    Expendables 3

Nem volt nagy szám. Banderas karaktere nagyon gáz volt. Szerintem erre még a fos szinkronja is rátett.
    A többiek szinkronja a szokásos
    Feleslegesen volt hosszú a film. Szinte minden gagyi CGI.
    Ezért már kár volt. Első még fasza volt. 2. rész még elment.
  • Blasta
    Whiplash - 9/10
    -----------------------
    OMG, oscar dijat J.K. Simmons-nak!
    A film parádés, kellemesen hékoznapi, semmi túljátszott vagy az ostoba nézok számára 3x elmagyarázott drámázás nincs benne. Végig remekul tarjta fenn az érdeklodést, a végén pedig remek a katarzis, tényleg kiváló a film.
    Az sem kis pálya, hogy egy ilyen faszán színészkedo dobos srácot találtak a szerepre (vagy faszán doboló színész srácot? Who cares? :D).

Aki nem ismerné, a sztori egy nagyon patinás zenekonzervatoriumba járó, elso éves dobos srác torténete, akit "kezelésbe vesz" a zenesuli egyik legfélelmetesebb tanára és "sajátságosan kegyetlen" módszerekkel nevel belole dobost.

Kotelezo minden zeneértonek és ugyancsak kotelezo az igényes drámákat kedveloknek!
  • gombabácsi
    hobbit 3

csata zavaros volt, remélem bővítettben helyre hozzák
    legolas viszont brutál jó volt :)
  • Tyler1
    Semmi bajom nem lenne a képregényfilmekkel, ha olyan minőséget tudnának képviselni, mint pont az általad felhozott Watchmen vagy Batman filmek, de ezek a marvelek egy Watchmenhez képest egytől egyig fércmunkák.
  • CalebJoe
    ja tényleg Evangeline Lilly játsza a séró már stimmel

• LasDen #87402
    ő nem lesz, csak Hope. Lehet átkötik, hogy majd ő lesz Wasp nem az anyja...
  • CalebJoe
    Ja hát engem sem győzött meg, főleg hogy amúgy se egy nagy durranás a Hank Pym valahogy sose volt a kedvencem, akkor már Vision, meg ahogy elnézem Wasp sem igen lesz benne vagy csak nem mutatták.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2015.01.07. 20:22:59
  • LasDen #87400
    nekem egy hatalmas 'meh' az egész
  • Narxis
    Tyűű ez jó lesz, nekem tetszik.
  • CalebJoe
    Én láttam azt a filmet igaz már régen láttam, de mint a többi orosz vagy európai háborús dráma nagyon súlyos, nem is vehető egy kalap alá a sok amerikai háborús látvánnyal filmmel akár ki is játszik bennük.
  • gombabácsi
    ha jó háborús filmet akar akko a jöjj és lásd c. filmet ajánlom
    valaki írta valahol:
    "A Jöjj és lásd után szinte minden háborús mozi csak ártalmatlan viccnek tűnik."
  • LasDen #87396
    nincs? :D
  • hiper KOCKA
    ez egy együttes, viszont nincs olyan nevű együttes hogy "be"

nem értem
  • LasDen #87394
    fejezzétek má ...
  • IMYke2.0.0.0
    Annak nem is, aki sérteget.
  • SzinesGeza
    Látom, még mindig nem tudsz egy kérdésre (sem) válaszolni.
  • Rony94
    A képregény filmek a reneszánsz korát élik, még egy jó ideig nem fogunk megszabadulni tőlük. Én személy szerint szeretem a képregényfilmeket, de az Avengers és a Guardians of the Galaxy már nekem is sok...tetszettek, de már sok volt nekem. Meg hát az is belejátszik hogy én inkább DC-s vagyok. :D

Nolan féle Batman trilógia és a Watchmen a kedvenceim. Ezeknél jobb képregény filmet még nem láttam.
  • DantesHUN
    Fury. Hát az a érdekes ebben a filmben, magán a filmen túl, a magyar néző hozzáállása. Sok véleményt elolvastam a filmről, és nem értem. Most akik írtak róla, nem is látták? Csak néztek ki a fejükből, de amúgy a film képkockáit nem sikerült felfogni? Vagy ennyire cseszettül hülyék?

Arra gondolok, például. Mi az, hogy a Fury egy újabb tipikus amerikai háborús film, a hős amerikaiakkal, és a gonosz nácikkal...Mi?! Hol volt ebben a filmben ilyen? A film utolsó harmadának egy jelenetét leszámítva, ami lefogadom kellet bele, hogy az egyszeri amerikai nézőnek is legyen benne valami jó. Azt az egy jelentet leszámítva, nem hogy hős amerikai-gonosz náci felosztás van a filmben. Éppen ellenkezőleg.
    A főszereplőként megismert amerikai katonák, az újonc kivételével, hát nem éppen olyan pozitív hősök akikkel szívesen azonosulnék. Sőt, durva, brutális, emberek. Ami nem csoda, mert a háború, az nem jó pofa dolog, hanem egy szörnyű valami.
    A nácik? Hát, szó nem volt arról, hogy gonoszak.
    Attól, hogy a főszereplők ezt mondják, és válogatás nélkül ölik a nácikat, még nem lett igazolva, hogy a nácik azok. Ez csak a főszereplők látásmódja, ami megint természetes, mert ha háborúban állunk valakivel, démonizálni kell az ellenséget, és nem azon morfondírozni, hát valójában ezek tök jó fejek.
    A német katonák egyébként is, csak mint elhulló áldozatok szerepelnek., egy-két kivételtől eltekintve. Naná. Miért? Mert egy amerikai harckocsi legénységének a szemszögéből mutatja be a háborút a film, és ők nem ismerkedtek és barátkoztak a németekkel, hanem harcoltak velük.
    Egy 44-45-ös magyar honvéd se elmélkedik azon, vajon a vörös csillagos kucsmás katona, aki felém rohan ordítva, és a gépfegyverével tüzelve, vajon van-e otthon családja? Szergej is szereti-e a mamáját? Lófaszt, lőni fognak egymásra.
    Az a egy-két kivétel meg Spoiler:( kivégzett német katona, aki mutatja a fényképeket+végén a zseblámpás fickó)
    Tehát, voltaképp a film nem mutatja be gonosznak a németeket. Semmilyennek se mutatja őket, azért mert egy átlag amerikai katona is csak annyit lát a németek katonákból, hogy visszalőnek. Semmi többet.
    A civilekkel már más a helyzet persze.

Akkor a második probléma, hogy mindenki aki ír a filmről, az tudja, hogy mennyire pontatlan volt a film. Naná, Magyarország a 10 millió fociszakértő és történész országa. Komolyan, nem is értem, hát ennyi zseniális II. világháborús hadi szakértő honnan van nálunk?
    Persze nincs. Rohadtul idegesítő, hogy ez se így volt, az se úgy volt, nem is így, nem is úgy...bezzeg a Tigris tank, bezzeg az SS azok voltak a legjobbak itt meg a filmben...állj. Eleve, 1945 áprilisa. Milyen legjobb SS? A legjobb német katonák már rég hallottak voltak. A sok nagy szakértőnek ez nem esett le...
    Nem állítom ,hogy tökéletes 100%-osan hiteles és reális volt, mert nem volt az. De nem is akart az lenni. Látta valaki a film elején ,hogy dokumentum film? Én nem. Hát akkor?
    De a hitelességre vissza térve, a sok rohadt nagy fene szakértő olvashatna igazi történészek szakkönyveit, és akkor ki húzhatná a fejét a seggéből és nem okoskodna tele mindent II. világháborús filmnél és játéknál ,hogy de bezzeg a Tigris tank, meg bezzeg a SS meg a bezzeg a nem tudom mi.

Mellesleg a még viszonylag egész jó képet festett a háborúról. Mert a harckocsizás nem ám olyan volt, hogy állandóan hatalmas tankhadosztályok és persze németeknél Tigrisek rontottak egymásnak. Kicsit összetettebb, és kicsit bonyolultabb volt ez ennél, de mint mondtam, olvasni kéne.

De mindegy is, szóval valahogy a magyar néplélek az olyan hogy mindig azt várja, hogy németek nyerjenek. Csak nem tudom miért? A háborút nem a németek nyerték. Mi ez a állandó németeknek való drukkolás? Én például rohadtul nem akarok hősies német katonákat látni. Nem akarok győztes németeket se látni. Miért? Mert magyar vagyok baszod és nem német! Hősies magyar katonákról szóló filmet szívesen néznék ha lenne, de a németekre nem vagyok igazán kíváncsi. Mi a szart kell állandóan rajonganunk a németekért? És ilyenkor szokták a zsebnácik mondani, hogy akkor biztos az amerikaiak tetszenek akik bezzeg...nem! NEM! NEM! Az amerikaiak se tetszenek jobban. Megismétlem: magyar vagyok. Se német, se amerikai nem vagyok.

Azért az Egri csillagoknál se vesszük elő Gárdonyit, hogy miért a törökök benne a rosszak, és miért Dobó a hős, és miért nem Iszmail, és Musztafa érzéseivel foglalkozunk, akik csak a gyerekeiket akarták eltartani, de a csúnya gonosz Bornemissza jól le vágta őket Egernél...röhejes hülyeség lenne, és épp ilyen röhejes hülyeség ez a állandó német mánia.

Filmre vissza térve: a film első két harmada igen jó. Az utolsó...kis hősiesség, látványos harc...hogy megkapja a néző amit akart. Ez lerontja nálam.
    Úgy olyan hét pontot ér, így összességében.

De aki igazán szeretne jó II. vh-s történeteket, akkor eleve: ne a filmekben keresse. Oroszlánkölykök, és Meztelenek és holtak c. könyveket ajánlom. (igaz film változatuk is van, de a könyv az igazi) Persze, le fogadom, ezeket a könyveket se tudná értékelni ez a németfan gondolkodás móddal megáldott réteg...de a többieknek igenis elgondolkodtató, és jó olvasmány lehet.