106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The fault in our stars
/10
-
The Giver (2014)
5/10
Es akkor meg erosen fogott a pennam.
A tema jo es sok lehetoseget kinal arra, hogy bemutassuk milyen egy vegletekig korlatozott vilag, az egyen es tarsadalom valos szabadsaga nelkul. Ellenben a megvalositas, szurke,kozepszeru es kifejezetten puritanra sikeredett. Pedig mar sokan probalkoztak hasonlo muvekben a tema bemutatasaval, tehat tudott volna honnan ihletet meriteni a rendezo, viszont ez nem sikerult neki. Talan, ha a film hosszabb lehetett volna es van ideje kibontakoztatni az eredeti muvet, jobban sikerulhetett volna, de igy sokszor olyan erzesem volt, hogy a jelenetek bemutatasa csapkodoan rovid es gyakorlatilag csak ezek kozotti ugrabugra. A tortenet tobbrehivatott lett volna, igy viszont egy gyenge kozepes. -
The Interview
Hatalmas nagy idiótaság! Nagyon jókat nevettünk rajta! Franco nagyon jót alakított! -
Roruoni Kenshin: The Legend Ends (2014)
Méltó lezárása a trilógiának. Úgy tűnik a végére sikerült magukat összeszedni. A Japán feletti uralomra törő Shishio-t és bandáját eléri Kenshin haragja, vagyis inkább a kardja. Egyébként lényeges momentum hogy feltűnik Kenshin mestere aki rávilágít hogy miért nem tudja az egykor híres Battousai kimaxolni a képességeit.
Mivel eddig mindig úgy harcolt hogy nem akart megölni senkit, félt hogy kárt tesz másokban és ez visszafogta a harcban. A mestere kitisztítja a fejét és megtanítja, neki a Hiten Mitsurugi legmagasabb szintjét (Ezt csak a végén használja majd, de atomikus erejű csapás).
A végső Boss kegyetlen. Négyen mennek neki Kenshinnel együtt, csupa kemény harcos, és még így is necces... Tetszett a látvány, jól koreografálták a robbanások és ágyúgolyózás közben zajló harcot, voltak néhol üresjáratok és a szokásos magyarázás is, de jobb lett a második résznél, az elsővel meg kb. egy szinten van.
Valahogy sejtem hogy miért ment végig ez a vonulat a sorozaton hogy Kenshin nem akar gyilkolni és ez visszafogja: ha ugyanis Battousai fokozatban tolná érzések nélküli gyilkológépként, akkor nem is lenne gyakorlatilag ellenfele. Akkor 10 másodperces párbajokkal kéne beérnünk, főbb ellenfeleknél meg 1 percesekkel.
Ja és van benne humor is itt-ott, de a főbb szerepet természetesen a dráma és az akciók kapják. Nem éreztem hosszúnak a két órát vagy 130 percet, nagyjából hamar elment és hangulatos is volt. Részemről ugyanannyit adok rá mint az első részre.
8/10 -
Butterfly Effect
Gyanítottam, hogy tetszeni fog ez a film, már régóta terveztem megnézni. És igen, nagyon tetszett. Izgalmas, fordulatos, nem is volt túlzottan elnyújtva, de végig le is kötött. A film mögötti filozófián, illetve a Káosz elméleten órákig el tudnék gondolkodni. Nekem 8.5/10 -
Az ösmeretlen Dr Akula
Meh.
5/10
The Rover
Elcseszett egy film ez. Pattinson karaktere érdekes egy kicsit, Pearce totál érdektelenségbe fullad szótlanságában. Az egész olyan vontatott volt...huh
5/10 -
Grand Budapest Hotel, Whiplash
sikerült jó filmeket kifogni mostanában, mindkettő 9/10, előbbi az aranyos, ügyes film kategóriában, utóbbi meg a komoly dráma nem lehangoló témában zsánerben. -
én azt olvastam kettő volt, de egyik beteg lett másik meg... volt valami zűr. -
A babán tényleg látni hogy mű. De állítólag közbejött valami a baba szüleinek akiket leszerződtettek ahhoz a szerephez és már nem tudtak keríteni másik gyereket. Mondjuk ezért szoktak több gyereket szerződtetni ilyenkor hogy ha az egyikkel van valami zűr akkor a másik be tudjon ugrani a helyére. -
Amerikai mesterlövész 2014
Elég sok akció van benne, mégse erre van kihegyezve a történet. A lényeg a háború borzalmait átélt poszttraumás stressztől szenvedő katona újabb és újabb hazatérése egy-egy akció után valamint hogy egyre kevesebb marad abból az énjéből mikor még egyszerű cowboy volt. Ez mind hitelesen van bemutatva, Kyle egy idő után már aludni sem tud rendesen, rémálmai vannak. Nappal ül a foteljában, a tv előtt hallatszik a fegyverropogás és a harci kiáltások, de a tv süket... remek analógia.
Családos emberként tényleg nehéz ilyen "melóval" száz százalékosan megfelelni a kötelezettségeinek és odafigyelni a gyerekeire. Előfordul hogy annyira egyedül akar lenni hogy haza sem megy a bevetés után hanem inkább iszogat egy bárban. Aki úgy számolja az elejtett terroristákat mint más a gólokat, annak tényleg nehéz visszatérni a normál kerékvágásba. Sokszor már attól a hősi pátosztól is hányingere van amivel a bajtársai körbeveszik.
Volt néhány pontatlanság, pl. hogy bevetés közben mikor a társait kéne védeni, önfeledten diskurál telefonon a nejével, vagy csak úgy fogja és áthelyezi magát egy másik posztra holott a tetőn lenne a helye és meg is mondták neki hogy ez a parancs.
Összességében véve nem volt ez annyira rossz, bár lehetett volna több odafigyelés egyes helyeken (játékbaba igazi helyett, bullettime effekt bug stb).
7/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2015.01.25. 18:55:30 -
Én sem értem, mit zabáltak ezen az emberek.
-
Nyiri #87660 The Rover - Nagyon rég meg akartam nézni. Jókat olvastam róla. De úgy érzem 2 órát másra is elcseszhettem volna. Nagyon lapos film. -
Fasandraeberne.2014.DANiSH.720p.BluRay.x264-BLUEYES
nyomtalanul folytatasa, ma delutan csekkolom -
Nekem ez régen valahogy kimaradt, de azt hiszem nem sokat veszítettem volna ha így is marad. Az első akciót leszámítva nem sok értékelhető volt a filmben. Volt pár viccesnek mondható jelenet, szófordulat de összességében meg sem közelíti a jobb akcióvígjátékokat. -
hiper KOCKA #87657 Hideg préda 1-3
"A bosszú hidegen tálalva a legjobb". Ezt a vezérelvet követték a norvég barátaink mikor megrendezték ezt a kis trilógiát. Fényévekkel az USA előtt járnak a műfajban, annak ellenére hogy semmi olyat nem tartalmaz a film, amit korábban ne láttunk volna. Mégis hitelességben és feszültségkeltésben messze meghaladja a halivúdi celluloidokat.
A főszereplő, Jannicke nem épp egy 30 kilós sikoltozó cicababa mint az amcsi horrorok többségében, aki az egyik pillanatban még halálos veszélyben van, utána meg Hiltivel fúrja át a gyilkos/zombi/szörny/cápa/Jason/ agyvelejét, majd bőgve elszalad.
Itt kérem hitelesség van: mert ebben a csajban van potenciál. Csak rá kell nézni és egyből el lehet hinni hogy ez bizony képes lenne kinyírni egy hidegvérű gyilkost ha van elég motivációja. Inkább hasonlít Ripley-re az Alien 2-ből mint az előbb említett karaktertípusra.
A környezet tökéletes: hegyek és hó mindenütt meg egy öreg szálloda a közepén, ahonnan ha akarnának se nagyon lehetne elmenekülni. Kapunk jellemábrázolást, ok-okozati összefüggéseket, és persze kemény killeket. A 2-dik rész szintúgy megállja a helyét.
A 3-dik résszel viszont itt is színvonalcsökkenés figyelhető meg, sajna ez a gyilkosról szóló eredettörténet nem lett túl ütős, ráadásul ebbe már nem Jannicke szerepel. De az első két rész mindenképp kiváló a saját zsánerében.
Hideg préda: 8/10
Hideg préda 2. 8/10
Hideg préda 3. 4/10 -
Fernandooo #87656 Ez is egy vélemény a több milliárd közül. -
Rony94 #87655 Jöjj és lásd [IMDb]
'85-ös háborús szovjet film. Őszinte leszek, a Red Orchestra hozta meg a kedvem rá hogy megnézzek egy keleti frontról szóló filmet. Lehet nem ez volt a legjobb döntés, mivel ez nem kimondottan a csatákról szól, hanem a háború szörnyűségeiről. És mikor azt írom hogy szörnyűség, tényleg úgy értem. Itt nem szaroznak, nem röstellik mutatni a halott tetemeket, úgyhogy csak erős gyomorral ajánlott. A történet Belaruszban (Fehéroroszországban) játszódik, ahol egy fiatal fiú úgy dönt hogy beáll a Szovjet Hadseregbe. A film nagy része eléggé elvont, ezt azok miatt mondom akik a pörgésre buknak, mert pörgés az itt nincs egyáltalán. Főleg a film első fele nagyon vontatott, azt is mondhatnám hogy nagyon nem történik semmi érdemleges. A második felében mikor fölbukkannak a németek ott kezdenek jobban beindulni az események és persze mivel szovjet film, nem maradhattak ki a propaganda eszközök sem, a készítők mindent megtettek hogy egy utolsó disznónak állítsák be a német katonákat. Ezt még úgy ahogy lenyelem, főleg azért, mert nincs olyan háborús film ami ne lenne megfűszerezve egy kis propagandával.
A kamera beállások és az operatőri munka sokszor meglepően jó volt, a bombák és fegyverek is nagyon élethűek voltak. A zenék....hát....nagyrészt ez is elvont volt, néha-néha elhangzott egy komolyzene és ennyi.
Röviden ez egy durván elvont 2. világháborús film a háború borzalmairól. Csak azoknak ajánlom akik hatalmas rajongói a keleti frontnak, amúgy inkább nézzétek meg az Ellenség a kapuknál, vagy a Stalingrad c. filmet.
7/10
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.01.24. 18:21:17 -
gombabácsi #87654 nekem konkrétan nem hiányzott a lövöldözés
az hiányzott hogy kb minden rossz benne ami egy filmet jóvá tesz
arról nem is beszélve hogy az ún. fejlett világ legnagyobb brutális hazugságáról szól, az ürmeghodiccsáról -
Pedig elég sok színész készül hasonlóképpen a filmjeire. Pl. Chris Bale szokott még ilyen elborult dolgokat csinálni a szerepei kedvéért, Ledger is gallyra ment a Joker miatt, aztán tudjuk mi lett a vége. Ezeknek nem ott kezdődik és ér véget a karakter, mikor a csapót leütik. -
ezek szerint én is az vagyok akkor :D -
Állítólag a zsenikkel már csak nehéz... :) -
Bizony.
-
csakhát azért egy kicsit nehéz lehet vele együtt dolgozni... -
Igen, és mindennek megvan az eredménye, a 3 Oscar őt igazolja. -
-
Én maximalistának hívnám. Érted (nézőért), és önmagáért, mint színészért teszi. -
Hű ezeket olvasgatva kicsit úgy tűnik, hogy a fazon a valóságban is enyhén őrült :) -
Nagyszerű színész, de hogy gyakran ment a stáb agyára egy-egy filmnél, abban biztos vagyok :D
DD Lewis átváltozásai -
Ezután a film után tényleg kíváncsi lettem a munkásságára, meg is nézem majd az Oscar-os alakításait. -
Daniel Day Lewis annak ellenére, hogy nem túl aktív, brutál jó színész. A NY bandái óta van talán 3 filmje, de abból a Vérző olajért és legutóbb a Lincolnért is Oscart nyert, és hát a Hentes szerepéért is megkaphatta volna.
Amúgy nálam a DiCaprio filmek közül ez a legjobbak között szerepel. -
Rony94 #87641 Számomra Nolan legjobb filmje eddig a Memento. Azt még nem tudta überelni. Nagyon egyedi alkotás. :) -
Fernandooo #87640 Interstellar
Nolan magasan legjobb filmje és az utóbbi 10 év legjobb sci-fije. A fanyalgóknak biztos a lövöldözés hiányzott és sok volt nekik a "sci". Szinte tökéletes alkotás, többször is katarzisom volt a film alatt. -
New York bandái
DiCaprio egyik kedvenc színészem, és ezt a filmet eddig még nem láttam. Nos, szerintem helyenként vontatott, unalmas volt. Voltak jó pillanatai az tény, de összességében inkább untam, mint élveztem. Színészi játékok viszont jók voltak, nem is DiCaprio, hanem inkább a főgonoszt alakító csávó, aki 3 Oscar-os színész mellesleg, de nem ezért kapta meg az egyiket, csak jelölték, de szerintem simán megérdemelte volna. Néha szabályosan féltem tőle, néha meg szerettem a karakterét. Szóval ezért az alakításért megérte megnézni, azt mondom. Ja, és Cameron Diaz normális szerepben :D El sem hiszem, hogy nem idegesített ebben a filmben. Összességében egyszer mindenképp érdemes megnézni a filmet, mivel én egy kicsit untam helyenként így 6/10 -
the anomaly
Tök jó film, simán 9/10, minthogy imdb-s 4.9-es.
Bár néhol gagyinak tűnik, de simán élvezhető az egész film, egyszer sem ül le hogy na most unalmas lesz. A végét nem nagyon értettem az órával, talán a 2. részre utaltak? -
A végét mondjuk nem értettem :(
Spoilerbe valaki leírhatná aki értette. -
A gyerek pont annyira irritáló, mint az anyja. Tökéletesen megérdemlik egymást. -
én is ebben a hitben néztem meg vagy másfél hónapja, de az a gyerek annyira irritáló, hogy jobban örültem volna, ha elviszi a mumus... -
Akkor amint lesz felirat azonnal megnézem.
-
[2014 - imdb) - "Ejecta" - 0/10
(2015.01.23)
Kerüljétek, mint a véres rongyot!
Nem szoktam, de kábé fél óra után már 5 mp-es időközzel előre pörgettem a filmet... -
Néha érdemes melóba origot olvasni. Így bukkantam rá a Babadook fimre, amit este meg is néztem.
Az utóbbi idők legjobb horrorfilmje szerintem.