106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • rain70 #87749
    Taken 3

Elhiszem, hogy LN nem tud így verekedni, sőt gondolom sehogy, ahogy a filmben jellemezve van, de menjenek már a csába ezekkel a vágásokkal. Emiatt egy 5 vagy -6-ost megérdemel akkor is.
  • hiper KOCKA
    Ebben csak az az ironikus hogy a haza függetlenségét nem tizenéves gyerekeknek kellett volna védeni, hanem annak a kormánynak ami akkor az agresszorok farkát szopta.
  • Fernandooo #87747
    Ebben igazad van, az arabok egymiliószor tökösebbek, mint mi.
  • Fernandooo #87746
    Nem, tizenéves srácok, akiket "mi" küldtünk ki az oroszok ellen, és végignéztük, hogy széttapossa őket egy tank, vagy kilövi őket az ablakból. A hazánk függetlenségének védelme okán. Ilyen értelemben, elnézve a túlerőt igen, öngyilkosok voltak. Merénylők? Pejoratív felhangja van ennek a kifejezésnek. Vannak, akik bármilyen módszert bevetnek annak érdekében, hogy az agresszorok sorait ritkítsák. Elítéled? Hogy nem tűri az országában az idegen katonákat? Milyen más lehetősége maradt a hazája védelmére? Nem kell több ezer km-re levő országokat hazug indokokkal lerohanni és akkor nem kell fosni Minnesota meg Wyoming kellős közepén, hogy egy tízéves "merénylő" gránáttal a nappaliba rohan. Mint ahogy erre eddig sem volt példa egyszer sem, az agresszió előtt és azóta sem.
  • Jakuza1

szerzodes amit sajat maguk krealtak. Hagyjuk mar ezt. Ilyen indokkal Hitlert se lehetett volna elitelni, mert sajat elveit vallva hozott letre olyan dolgokat, amivel mas nepeket nyomott el, aki nem ertett vele egyet. Vagy eppen a varsoi szerzodes, de legfokeppen a jaltai megallapodas, aho nepeket arultak ki a gyoztesek egymas kozott, mint egy husarut.
    Na de ez a tema nem idevalo, szoval inkabb mashol legyen folytatva, ha ezt kiakarjatok vesezni.
  • Bokafix2
    Nahát? Öngyilkos merénylők?

Ha itt tényleg mindenki potenciális ellenfél lett volna ahogy te állítod, akkor nem verik le két hét alatt a forradalmat... gondolkozzál már egy kicsit... a magyarok mentalitása közelébe nem ér az irakiakénak ilyen téren, nevetséges még az összehasonlítás is.

Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2015.01.30. 22:12:49
  • Fernandooo #87743

Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.30. 22:01:13
  • Bokafix2
    Ja.. és mi is 10 éveseket küldtünk ki rájuk hogy cafatokra robbanjanak a ruszkikkal együtt.
    Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2015.01.30. 21:58:49
  • Tikal #87741
    ugye ez csak egy felmérés, van még egy pár.
  • Fernandooo #87740
    De tudod miért potenciális ellenféle az összes iraki? Mert ők otthon vannak, banyek, és az amcsi katona az agresszor. Emlékszel még az itteni ruszki megszállásra? Tudod, pusztán barátságból voltak itt azok is... Hogy nézett rájuk a magyarok többsége? Na ugye.
  • Fernandooo #87739
    Sajnálja a halál. Örömmel néztem volna végig, ahogy egy anyahajó fedélzetén máglyára teszik és elégetik a mocskot. De nem láttam még egy rohadt fényképet sem... Hiányolom az akció bizonyítékait, ez talán nem szokatlan...

Ja, hogy Szaddám ölte a kurdokat, és az USA ezért ment be? Oké, akkor most rögtön tessék lerohanni Törökországot is, ugyanezen az alapon, aztán jöhet a demokrácia kiterjesztése során Észak-Korea, és talán Kubára is lett volna idő a nagy demokrácia-bombázóknak Hagyjuk már ezt... Színtiszta birodalmi ügyek ezek, illetve a legsötétebb üzlet azt kész.
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.30. 21:52:27
  • Bokafix2
    Akkor nézd már meg te is a filmet. Mert ha egy 10 éves gyerek meg az anyja jön feléd gránáttal a kezében akkor gyakorlatilag bárki lehet potenciális ellenfél. A házigazda aki benyúlt a köpenye alá nem tudhatták nem-e egy gránátot vesz-e elő éppen, vagy nem felrobbantani készül-e magát.

Olyan stresszben te is előbb lőnél mint kérdezel.
  • Tikal #87737
    ja bocs, akkor szaddam soha nem ölt kurdokat vagy a saját népét.. el is felejtettem, micsoda szép ország volt az...
  • Tikal #87736
    tán sajnálod :)
  • Fernandooo #87735
    :D Ott állt a SEAL-es fickó Ladennel szemben, célra tartva. Az állítólag fegyver után nyúlt, erre ez fejbelőtte. Nem lábon, á. Mert nem értékes információ forrás egy terorszervezet vezére, á, mit számít, hogy mit tud. (És érdekes, valahogy senki nem torolta meg a terorristák közül a góré kinyírását...) És az akcióról se filmfelvétel, se fotó, se semmi, bemondásra higgye el mindenki. :D Jó kis sztori ez is.
  • Fernandooo #87734
    Az áldozatok számát illetően itt tájékozódhatsz. Mutass egy olyan terorista merényletet, amit bizonyíthatóan arabok követtek el az USA területén és amiért több százezer civilt lehet jogszerűen meggyilkolni és egy országot kellett romba dönteni. Nme fog menni. Amúgy tévéedés ne essék, a terorsitától is okádok, akik tényleg civilieket ölnek halomra. Irakban viszont nehéz terroristának nevezni azt, aki az országába bevonuló idegen katonára kezd el lövöldözni. A vietnámiak is terroristák voltak akkor? Ne már...
  • Tikal #87733
    Te azt hitted majd bilincsben fogják egyszer elvezetni? Gondolod Bin Laden megadta volna magát, ha bekopogtatnak, hogy jöjjön ki fel emelet kezekkel ?:)
  • QuippeR
    nyilván nem próbálom relativizálni sem, hogy mekkora gazemberek a terroristák, de azt se felejtsük el azért, hogy a Nobel-békedíjas amerikai elnök tárgyalás és bíróság helyett egyszerűen csak megölette bin Ladent az egyik elit osztagjával. nyilván megérdemelte a mocsok, de ilyet bandavezérek szoktak csinálni, nem demokratikus államok vezetői.
  • Tikal #87731
    Mondjuk ezt az egy milliót nem tudom honnan veszed, esetleg valami forrást linkelhetnél.. a legdurvább becslések szerint is fél millió, de szinte mindenhol közel 200.000 és ez nem csak a nyugat által meggyilkolt civilek száma.. gondolom te sem feledkezel el azokról a terroristákról akik buszokat robbantanak fel, vagy piacokat SZÁNDÉKOSAN civileket célozva.
  • Rony94
    Ha hallottad, akkor ne csodálkozz ezeken. Minden, amit Amerika csinál, az zsírkirály. Ezt kell szeretni.

Az Oscar meg olyan amilyen. Ne a jelöltek miatt nézd, hanem magáért a megszervezett műsorért, mert valamiért az nagyon jól sikerült mindig. Csak az a gáz hogy magyar idő szerint mindig hajnali 4-5-ig tart a gála. :(
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.01.30. 21:23:15
  • hiper KOCKA
    Én nem írtam hogy a módszerük jó, meg hogy amit tesznek az jó... csak hogy mi lenne a szerződés keretében vállalt cél. Másik hogy én általánosságban értettem amit írtam mert azt kérdezték hogy mit keresnek "sok helyen"... nem konkrétan a film történéseire gondoltam most.
    Utoljára szerkesztette: hiper KOCKA, 2015.01.30. 21:25:28
  • Fernandooo #87728
    Ne bassz, ez mitől liberális? Részletezd kérlek, tényleg nem értem, ez hogy lehet liberális felfogás...
  • Fernandooo #87727
    Ja, tisztában vagyok vele. De ugye nem feltételenül az igazságról szól a "hivatalos" történelem...
  • Fernandooo #87726
    Az ENSZ BT nem hagyta jóvá az USA intervencióját, mivel az nyílvánvalóan hazug indokokon alapult. (Nukleáris fegyverekkel rendelkezik Szaddam.) Később a brit külügy ELISMERTE, hogy hazudtak, és csak kreált okot kerestek, hogy benyomulhassanak. Ez így nemzetközi terrorizmus kategória, háborús bűncselekmény, emberiség elleni bűntett.

Ráadásul az ENSZ nem csak az USA-ból áll. Amennyiben a tagállamok többsége nem támogat valamit, akkor adott tagállam nem teheti meg, amit meg akar tenni, ráadásul hazugságokat kiabálva, és csak azért, hogy egy ország szétbombázásával, civiliek százezreinek legyilkolásával piacot teremtsen a cégeiknek és nem mellékesen geostratégiai agrssziót hajtson végre más nagyhatalmak (Oroszország, Kína) ellen. És az ilyen agressziókkal az USA semmi mást nem teremtett, csak az általad emlegetett káoszt, mert eddig sehol nem teremtett békét, csak halált és pusztulást.

(Biztos jó topikban vagyunk?)
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.30. 21:17:22
  • Rony94
    Hallottad már azt a kifejezést hogy: "A győztesek írják a történelmet"?
  • Nyiri
    Pont te írsz szélső liberális szennyről? Ez amit most írtál ver mindent.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2015.01.30. 21:11:06
  • hiper KOCKA
    "mit keresett az USA sok helyen, ahol semmi keresnivaloja nincs vagy nem volt, mikozben beallitjak magukat a jofiuknak"

Ki is volt az ENSZ egyik alapító tagja? Az USA.

Mit mond ki az ENSZ alapokmánya? Fenntartani a nemzetközi békét és biztonságot, és ha háborús konfliktus tör ki valahol, a tagállamoknak szerződésben vállalt kötelességük megjelenni és rendet tenni hogy ne ismétlődjön meg ami a 2 világháború idején volt, vagyis alapjaiban igyekszenek elfojtani egy újabb világkáoszt. Mert ha lenne egy 3-dik v.h. a mai fegyverek bevetésével, akkor mindannyian elégnénk a nukleáris térben.
  • Fernandooo #87722
    Egymillió civilt gyilkoltak le az USA Iraki ottléte során. Nem gázkamráztak - legjobb tudomásunk szerint ugye... -, hanem lövöldöztek, robbantottak, kínoztak, stb. Nézd már meg a filmet. Egész városokat terorrizáltak, úgy rontottak be minden magánlakásba, ahogy az SS tette Varsóban annak idején. A gyomrom fordul fel az ilyen képek láttán... Irakban... USA katonák... Meg világszerte akárhol. Hát mi ez??? És ezek a hősök? Ne már... Számomra háborús bűnösök, ugyanúgy Nürnbergben kellene elítélni őket, mint anno a nácik egy részét. Semmivel nem különbek. És azért csalódtam Eastwoodban, mert régebben képes volt arra, hogy ne csak amerikai szemszögből és azt a szart támogatva mutasson be egy történelmi eseményt. (Letters from Iwo Jima) Most meg gusztutalan módon ráhajtott az Oscarra. Na, mindegy...
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.30. 21:03:38
  • Tikal #87721
    Persze, mi gondolkozhatunk ezen... Hogy az USA-nak miért kell ott lennie mindenhol az elég összetett dolog, elsősorban azért mert világhatalom.. ha nem ő lenne ott mindenhol akkor ott lenne más. De amint a jelen események jól mutatják, az arabok jól elvannak egymás basztatásával is a közel keleten meg Afrikában is ( muszlimok ), nem kell ehhez USA, ez igaz :)

"The US is a world police and like real police you hate em until you need'em."
  • Jakuza1
    "katonanak kell" Sry mobilrol kisse osszekeveredtek a dolgok.
  • Jakuza1
    Valoban nem a katonqa gondolkozni ezen, ellenben nekunk azert lehet ezen gondolkozni, hogy mit keresett az USA sok helyen, ahol semmi keresnivaloja nincs vagy nem volt, mikozben beallitjak magukat a jofiuknak, pedig sok ott a rossz fiu, mint mindenhol masutt, sot valahol ezt nem allamilag finanszirozzak.
  • Tikal #87718
    Nem civileket terel gázkamrába... Én elhiszem hogy háborúellenes vagy, nincs ezzel semmi gond, de a ranglétra legutolsó fokán lévő embert basztatni azért mert a politikusok odaküldték, elég nagy butaság.
  • Fernandooo #87717
    Igaz, ő "csak parancsot teljesít", mint a történelem során oly sokszor. A végrehajtónak pont annyi felelőssége van, mint a döntéshozónak. És még mindig nem tudom mire fel lövöldözött több ezer kilométerre a saját országától. Simán terrorista kategória.
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.30. 20:26:13
  • Tikal #87716
    Ennek semmi köze a politikához, mint ahogy a katonának sem..
  • Tikal #87715
    Ennek semmi köze a politikához, mint ahogy a katonának sem..
  • Nyiri
    Köszi hogy megmondod mit ne olvassak. Nem is ismersz :) Majd legközelebb megkérdezlek megengeded-e...
  • extra sensory
    A legmenőbb macska a filmtörténelemben Jonesy volt az Alienből. Az a végtelenül pofátlan nyugalom amivel végignézte Brett széttépését, epic... és természetesen ő is túlélte az "incidenst" mint Ripley.

• Tikal #87712
    "Nem tehetek róla, de én végig azon tűnődtem, hogy oké, de nehéz ez a katonaélet, de mi a faszt kerestetek ti Irakban?"

nem a katona dolga ezen tűnődni.. a te csak gondolkozz ezen, nekik más dolguk van...
  • DaemoonHunter
    Azért van ott, mert ezt választotta, ugyan úgy ahogy az akár európából jött frissen kiképzett terrorista is azért van ott(ja meg azért mert ha nem csinálja főbe lövik/lefejezik, bár ez náluk köztudott, mármint az utóbbira vonatkozva).
    Utoljára szerkesztette: DaemoonHunter, 2015.01.30. 18:22:10
  • LasDen #87710
    a könyvében elég sok kamu történet van, amivel a hősiességi jelképét erősítette. Verekedés egy bárban, ahol az iraki háborút szidták, lelőtt autó rablók vagy hogy a Katrina után fosztogatókat lövöldözött....