106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
??? -
Parancsolj kerlek:
Orkbol egy sereg pontosan 916 fobol all de ha vannak a seregben orias kötrollok is, akkor azok 20-nak szamitanak darabonkent!
Goblinbol mar 1468db kell.
Wargokbol 867db
Torpokbol eleg 12db is.
Tundekbol 154db kell, kevesebb nem eleg, kiveve ha Legolas is harcol, mert akkor 3 fo is eleg.
Emberekbol 1003db kell
Hobbitokbol 190 000 a minimum
Orias sasokbol 47db
Harcimedvebol 36 es fel
Nazgulbol 24db
Entekbol 17db -
SzinesGeza #88309 "A goblinok es az orkok lenyegeben egy oldalon alltak"?
Attól még az orkoknak két serege volt. Azogé és Bolgé plusz a denevérek.
A wargokat meg a moziverzióból kivágták, a bővítettben benne lesznek.
Egyébként meg hány főtől számít egy haderő seregnek (olvasatod szerint)? :) -
Igen, ezekre en is rajottem/rakerestem, just fuckin with you dude ;)
De azert megiscsak, a film vege elott kb. 30 perccel (ami egy 2.5 oras filmnel mar majdnem a veget jelenti) azong gondolkoztam es szamolgattam magamban, hogy melyik az 5. sereg? A goblinok es az orkok lenyegeben egy oldalon alltak es a goblin “sereg” legfeljebb egy szazadot tett ki, nem volt az igazi hadsereg. Mondjuk ilyen alapon az embereké sem volt az, csak par civil menekult jobbrol balra, az joindulattal sem nevezheto seregnek.
10db sas sem sereg es az a harcimedve sem sereg :DDD
Szoval maradjunk a 3 sereg csatajanal es akkor rendben vagyunk. :) -
Értem, szóval azért rimánkodtak segítségért, mert előre tudták, hogy "az" fog történni és így borítékolható lesz a győzelem. Az ok-okozati tényezők nem stimmelnek.
Másrészt meg tök lényegtelen, hogy olvastuk-e a könyvet. Egy filmnek önmagában kell működnie, nem egy könyv segítségével. Arról nem is beszélve, hogy a film készítőknek lehetnek elképzelései, ami sok esetben nem is akarja követni a könyvet, innentől kezdve az ő felelősségük, hogy a vásznon a cselekmény mennyire állja meg a helyét. Tehát duplán felesleges a könyvvel példálózni. -
SzinesGeza #88306 Igazából még több is volt mint öt sereg. -
Öccsém:
"The Battle of Five Armies was fought by the goblins and the Wargs of Moria, Gundabad and the Misty Mountains against the Men of the Long Lake, the Elves of Mirkwood, the Dwarves on and near the Lonely Mountain, and the great Eagles of the Misty Mountains." -
A Hobbit: Az 5 haccsereg csatálya: 4/10
Borzasztó fos de legalább csak annyira mint az elozo 2 rész.
Ráadásul csak NÉGY sereg csatázik benne :DDDD
Utoljára szerkesztette: Blasta, 2015.03.12. 08:56:53 -
Scintilla 2014
Az első pár perc kicsit zavaros volt, de megérte tovább nézni. Az eleje beszivárgós akció, kb. a felétől pedig keményvonalas sci-fi. De valami elképesztően mocskos ez a film. Értem ezalatt a környezetet a várost ahová a katonai osztagnak be kell hatolni, és a föld alatti laboratóriumot. Romos épületek, piszkos utcák, minden merő kosz, de ez a film nem is nagyon lett volna elképzelhető egy higiénikus világban... a csecsen milícia területe ahová embereink indulnak egy igazi vágóhíd tele rossz arcokkal.
De mindez semmi ahhoz képest amit lent találnak. Engem lekötött, bármikor vevő vagyok ilyen filmre, bár nem egy überlátványos film, de a képi világa a célnak tökéletesen megfelel.
7/10 -
Es a Hetedik meg belefer? :D -
Rendben. Bár nekem kicsit furcsa ez a dolog, mivel a topik címe "Filmek, amiket most láttunk...", tehát aki betér ide, nem tudom mire számít, de elfogadom.
Ha valakinek van jogköre hozzá, azt kérem tegye a #88296-os hozzászólásomat spoilerbe. THX! -
Ez ilyen íratlan konszenzus, Darth Vader, a majmok bolygója és Kaiser Soze már jöhet spoiler nélkül. -
4 hónapja került a mozikba. 2-3 hete kint van a torrenten is. Mégis meddig kellene spoilerezni?? -
hiper KOCKA #88298 Mi nem olvastuk Tolkient... 1:0
Te viszont nem olvastad a banner alatti piros szöveget... 1:1 -
Spoiler bammer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Már nem is azért, de kijött 8 törp akik közül 3 kapásból az ellenség vezéreinek estek neki, akik el is haláloztak. (oké, Bolgot végül Legolas likvidálja de az meg Kili halálából ered)
Miután hidegre teszik Bolgot és Azogot, van egy jelenet amin látszik, hogy az orkok menekülnek. (nyilván irányítás nélkül maradtak)
Látszik, hogy nem olvastatok Tolkient. (pedig a GYU filmekben is elhangzik) Tolkien többször is utal arra, hogy a "legegyszerűbb(nek vélt)" személyek is hatalmas változások okozói lehetnek. -
Inquisitor #88295 Hát arról az ifjú Stephen King rövid szösszenete ugrott be, pár oldalas, talán "Isten szövegszerkesztője" címen volt lefordítva magyarra? -
ja 
azért 2008 törpilla már komoly szám fölény a 2000 után -
Hát de az egriek a várban maradva nyomták a harcot, ez plusz védelem volt nekik, a Hobbit-ban meg csak "kigyüttek az derék törpök az várbul" (és szétb*sztak mindenkit)
Ennyi csak a különbség.
-
Sziasztok!
Tudtok nekem ajanlani friss vagy 1-2 eves horror filmet? Le vagyok maradva es este megneznek egy veres, szaladgalos, gyilkosos filmet a kozelmultbol. Gondolok itt ilyen Texas Chainsaw, Scream vagy Friday 13th szeru filmekre. Elore is koszonom! -
Prof William #88291 Nem volt csúnya csak csak éhező részére eléggé pufi volt. :)
Mellesleg az új rész nem más mint egyetlen gigantikus felvezető az utolsó részhez.
Nagyjából azt a részt húzták el a film végéig, ami egy sima 2 órás blokcbuster (legrosszabb esetben is) belső egy óráját kellene kitölteni.
Kb minta egy kis költségvetésű TV filmet néztem volna. A nagy csatákat és egyéb eseményeket, ahol valami jó látvány lett volna azt vagy csal ELMESÉLIK, vagy ilyen radargrafikán mutatják be. Ahhoz képest hogy mekkora szabadságharc megy kb 2! perc az egész akció a filmben. Tudom tudom - remélhetőleg- kell a látvány a fináléra de akkor is.
Az első és a második rész szerintem kellemes és élvezhető volt de ez valami vontatott iszonyat volt.
Utálom amikor egy film nem is próbál jó lennei csak felvezet egy másik filmet. Az egésznek egy ilyen "na tudjuk le ezt is hagy fizessen a sok hülye érte" hangulata van. Azt pedig mindennél jobban utálom, amikor hülyének nézik a nézőt. (Lásd pl a 47 Ronin-ban) -
Mert eddig szep volt ? :) -
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 3/10 pár jelenet miatt.
Kibaszott nagy szar ez a film,még a lolka és bolka is jobban lekötött volna.
Jennifer Lawrence ebben a filmben 0 színészi megmozdulása volt,és nem tudom miért de ronda volt a filmben.Elbaszták volna a sminket vagy plasztikáztatta a orrát? -
Ja, azt gondolták valami hagymázas legenda csupán, mint a jeti, vagy hámptidámpti. Jogos tőlük. Dehát ez valóban úgy volt, hogy maroknyi ember megállította/feltartotta az akkori idők legnagyobb seregét épp elég időre ahhoz, hogy betegyen ez nekik rendesen. EGER 4EVA!
Aztán a törökök ígyisúgyis legyőztek minket simán, mert hosszútávon egy háborúban a túlerő és gazdasági potenciál durvábban jön számításba. DE csatákat faxán meg tudtunk nyerni hősiességgel (vagy ésszel, vagy mindkettővel). -
Nem is tudom mi lett volna ha csak 6.5 adsz neki :)) -
Bár az ostrom volt, de emlékszem amikor portugáloknak tolmácsoltam és meséltem az egri vár ostromát azok is kiröhögtek és hitetlenkedtek... -
Először nekem is furcsa volt, de később réjöttem, hogy végülis elmegy. Rá lehet fogni, hogy a történelemben is volt már hasonló, mikor egy ember elszántsága annyira megemelte a morált, hogy megfordíthassák a csatát....
Egyre gondoltunk. csak nem láttam mielőtt elküldtem :D
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.03.11. 11:37:14 -
Amúgy IRL is rengeteg csata veszett el, mert valamelyik hősük, vezérük, királyuk, tudomisén elesett, vagy nem ért oda, vagy ilyesmi. És a fordítottja is igaz, hogy mikor mégis ott volt, akkor megtízszereződött erőfeszítésekkel lehetetlen esélyekete fordítottak meg a katonák, fellelkesülve, hogy egy olyan vezér után rohannak, akiért bármikor százszor meghalnának és büszkén mesélhetik odaát majd a többi hős harcosnak a hőstetteiket az idők végezetéig.
Itt Tolkien-nál a törpék csökönyösek, fanatikusak, ultrakonzervatívak és hagyománytisztelők (nomeg a végtelenségig beképzeltek és önhittek). Nekik az, hogy a király fia (aka új király) velük együtt küzd, már ez önmagában alapos adrenalinlöket. Minden az agyban dől el, ha elmédben legyőztek, ott a vége, de ha nem... -
Prof William #88283 Biztos nagyon komoly moral boost volt a seregnek az a rész és ilyenkor +4-et kapnak a támadáshoz és a védekezéshez. -
-
De bezzeg ha CsákkNorrisz jöt volna ki törpevértbe és lepörgőforgófejberúgdosta volna a gónosz orksereget, azt beszoptátok volna mi?! Gúvadt szemekkel tömtétek volna magatokba a popkornt! Jajkérem, kettősmérceeee! :DDD -
"ki jön pár liliputi ember a hegyből és mindjárt 5000 ork meg döglik meg"
Istenem, ott dobta le az agyam a szíjat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!2 ezer törp fogvacogva szemben 5 ezer orkkal (kb.). Jajgatnak, Thorinéknak, hogy segítsenek mert elvész minden. Azt hittem be akarnak hátrálni a várba, mert onnan könnyebb legyalázni az ellent, esetleg előkerül a 20 emelet magas katapult vagy mit tudom én. Hát lófaszt! Thorinék kirontanak 8-an, amitől egyből 2008-ra duzzad a törp sereg és ezzel el is dől a csata. Na takaroggyatok már. -
Kingsman
7/10
Gondolokodtam, hogy 6.5-et adjak eloszor neki, mert mar annyi ugynokos akciofilmet lattunk. Viszont ugy gondoltam vegul, hogy a stilusa miatt megerdemli a 7-et. Konnyed, inkabb a fiatalabb retegnek szolo film, amely nehol kicsit hajlamos is tul egyszeruen erre ravilagitani.
Azert persze akadtak hibai is a filmnek, mint a nem megfelelo karakterfejlodes, mert nincs atmenet, csak elenk pattan hirtelen a semmibol a kikupalt szuperugynok, vagy eppen a tortenetben is talalhatok ilyen gyors megoldasok, ahol nem kello reszletessegel ismertetik meg a nezot es inkabb csak belecsoppen hirtelen az akcionak vagy a tortenetnek kozepebe a semmibol es dontse el a nezo, hogy mik is az elozmenyek.
Viszont a kepi megvalositas es a tobbi koret az rendben van, akarcsak a humor is, bar nehol ott is vannak hibak. Persze mindenkinek mas a humorerzeke igy ezt nem lehet felroni igazabol a film hibajanak.
Ez a film ebben a kategoriaban megallja a helyet, kicsit mar-mar oldschool hatas is eszreveheto a regi bond filmekbol es megis teljesen mas.
Talan pont az teszi azza, hogy a megcelzott kozonseg inkabb olyan hetyken fiatalos, ami keveredik neha a regivagasu ugynokfilmek vilagaval. -
Az lehet, rég vót, má nem figyeltem. -
SzinesGeza #88277 " ilyen balliszta szerű szarral "?
SPOILER
Nem azzal lőtte. A nyílvetőt Smaug korábban szétqrta. A saját íját (annak két felét) használta. -
Meg szerencse, hogy spoiler nelkul sikerult megirnod a hozzaszolasod. :) -
The Pyramid 2015
Ötletes klausztrofób horror a Sziklák szeme alkotóitól. Elég nyomasztó a hangulat, tekintve hogy a sztori egy földalatti piramisban játszódik, amit nemrég fedezett fel pár régész Egyiptomban. Le is mennek szétnézni, viszont azt nem tudják hogy egy borzalmas medvedisznókutya poroszkál az útvesztőben.
De vannak itt még kannibál szfinx macskák, gyilkos folyóhomok, különböző halálcsapdák, és viccesen pont a legrosszabbkor lezáródó ajtók. Para volt a film amint beindultak az események, még tán emelkedett is a színvonal a Sziklák szeme óta, ami bár egy tucathorror volt, de nem az az übergagyi fajta.
Közben szerencsétlen hőseinknek rá kell jönniük hogy a félelmetes medvedisznókutya nem is akárki hanem...
7/10
-
hobbit 3 poén spoiler :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
hiper KOCKA #88273 militarizált páncéldisznó lesz az -
páncélozott csatamalac!!!
10/10