106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Nincs köze hozzá - a téma is más.
  • Blasta
    Ennek amugy semmi koze az amcsi Running Man-hez?
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Run-ning-maen" (Running Man) - 7/10
    (2015.09.06) (128 perc, dél-koreai)

A lázadó tinédzser fiát egyedül nevelő, taxizásból és autójavításból élő apa egy este bajba keveredik azzal, hogy egy komoly summákat lobogtató utasa (nem természetes úton) elhalálozik az autójában. A dolgokat bonyolítja, hogy a bizonyítékok ellene szólnak, ezért a rendőrség a nyomába szegődik, és egy titokzatos szervezet öltönyösei is a bőrére hajtanak... na és a telefonjára.

A film szórakoztató egyvelegét kínálta a(z ázsiai) geges humornak, akciónak, némi drámának, és kapcsolódó közhelyeknek, de mindezzel együtt jó időtöltés volt.
  • LasDen #90520
    Védd magad!

Mivel az ügyvédjének sikerült 30 évet kiharcolnia neki kokain biznic miatt, így amerika leghosszabb maffia perében inkább magát védi főhősünk. Megtörtént eset alapján. Vin Diesellel a főszerepben, mellette Peter DInklage, míg a filmet a 12 dühös emberes Sidney Lumet rendezte.
    Fasza kis film volt. Azt tudtam mit várhatok Diesel karakterétől, azért is néztem meg. Laza, standupos szövegeivel lekenyerezte az esküdteket, míg az ő hozzá kapcsolódó tanukat sikeresen zavarta össze. Nem az a hangosan kacarászós vígjáték, nincsenek is ütős poénok, de az egész egy korrekt film. Az elejétől a végéig minőségi munka. Diesel a központi elem a filmben, aki hozza a formáját. Bele gondolva külön vicces, hogy az itteni karakterének vannak párhuzamai Dom Torettoval (a család) :D

7/10
  • Jim Morrison
    Child 44
    Szkeptikusan álltam neki, de kvázi hamar meggyőzött, és nem csalódtam. Színészek, sztori, jelmezek, stb mind mind nagyon jó volt.
  • Tyler1
    Káin gyermekei

Még 85 körül készített, torinói fesztiváldíjat nyert (ennek ellenére itthon sokáig betiltásra ítélt) Bebukottak c. magyar dokumentumfilm folytatása. A Káin gyermekei 30 év távlatából keresi fel ismét a szereplőket, és mutatja be hogy gyerekbűnözőkből mivé cseperedtek, milyen életutat jártak be a börtönévek után, milyen lelki harcot vívtak és vívnak mindennapjaikban a tetteik miatt.
    Elődjénél merőben másabb hangulatú, de végig realista ábrázolású folytatás. A zene és a fényképezés külön piros pont.
    Utoljára szerkesztette: Tyler1, 2015.09.05. 02:03:50
  • LaposElem
    Feltámadás (Resurrection) 1999 - Thriller

Sorozatgyilkosos thriller, szerintem a jobbik fajtából. Egy két helyen túl gyorsan jön az infó, nincs ideje leülepedni a történteknek, de ettől eltekintve jó filmnek mondanám.
  • RatBaG #90516
    http://imgur.com/gallery/PPmzY
  • Stockbauer33 #90515
  • Count Adyn
    Jah ezt nekem is csinalta, csak nekem a tv-n , gépen rendesen ment:D
  • tigeroo
    sztem a hiba a te készülékedben van.
  • cleric
    Megnéztem az új Mad Maxet. Először azt hittem rossz, amit letöltöttem, mert furán fel vannak gyorsítva jelenetek (elég sok), de a hang szinkronban van. Letöltöttem másikat is, és az is pont ilyen. Ez tényleg ilyen, valami koncepció van mögötte, vagy rossz a gépem?
  • IMYke2.0.0.0
    Egyik sem "statisztika", hanem egyszerű Excel-tábla.
    A kártyás tábla ráadásul pofonegyszerű is.
  • mulli1986
    És mi van a kártyákkal???
  • IMYke2.0.0.0
    Nem vezetek "sok" statisztikát.
    Egy táblázatom van a (STEAM, Origin, stb.) játékaimra, és a wishlistemre. Ennyi.
  • Kmarha
    én most kezdtem el összeszedni az értékeléseimet, mert nekem már nem elég az IMDB pontozás meg a film stílusa. Annyi filmet láttam, hogy vígjátékból és 7 pontosból már annyi van, hogy csak ez alapján nem biztos hogy el tudom határozni, hogy pont ma, ez akarom-e újra nézni vagy éppen ajánlani valakinek. Jó egy pár sor róla, hogy milyen élmény volt, mi volt az erőssége, gyengéje, mi az ami megfogott benne, mi ami nem.

tudom imdb-n is lehet értékelést írni, de az se kevésbé macera, mint txt-be/wordbe/blogba/forumba bedobni..

és az sem utolsó szempont, hogy én is olyan vagyok, ha valamit leírok, az jobban rögzül (így tanultam anno egyetemen, így ülök mostanában megbeszéléseken, nem jön rosszul a filmeknél sem :) )
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.02. 07:30:56
  • mulli1986
    Imi már kicsit túlon túl sokat statisztikázik és regisztrál, de vélgüis ez minket nem zavar, sok esetben nekem is jól jönne, de én nem vezetek ennyi mindent. Nem akarok rá időt pazarolni.
  • bexinho
    Én IMDB-n értékelek lassan 10 éve filmeket. Már 1100+ film/sorozat értékelésén vagyok túl. Ha ismerősöknek ajánlok filmeket, csak megkérdezem, hogy milyen kategóriából szeretnének nézni, és a szűrő segítségével leszűröm a már megnézett filmeket. Azon belül pedig tovább szűrök vagy az én értékelésem alapján, vagy a "naaagy közösség" értékelése alapján.
    Megosztom a linkeket, és már mazsolázhatnak is :)

Annak idején én excelben vezettem egy listát több szempont szerint. De fárasztó volt, így abbahagytam.
  • IMYke2.0.0.0
    Sok mindenre jó.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Filmnézés után berögzítem az élményt. Mikor online tudok lenni, megdobálom infókkal, és ide bedobom.
    A szöveg mentésre kerül.
    Amikor nem jut eszembe a sztori (offline, de akár online környezetben is), de emlékszem ilyen-olyan infóra belőle, és sem a kuglee, sem az ájem DíBí nem tud súgni, akkor átgördülök a jelenleg ~2500 soros doksin, és csak beugrik. De volt, hogy havernak ajánlottam általa [Notepad++ duplaklikk az URL-re, bamm], estébé.
  • LasDen #90504
    azé kérdeztem mert nem tudtam elképzelni minek kell :D De mindent értek már...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.09.01. 17:37:17
  • IMYke2.0.0.0
    Miért katalogizálnám? Amit láttál az egy egyszerű szövegfájl. A segítségével megúsztam már pár felesleges letöltést.
  • LasDen #90502
    katalogizálsz minden filmet? miért?
  • IMYke2.0.0.0
    Mert később tudom, hogy adott filmet mikor láttam.
  • LasDen #90500
    amúgy az aktuális dátumot miért szoktad odaírni?
  • IMYke2.0.0.0
    [2003] - (imdb) - "Geoul sokeuro" (Into the Mirror) - 6/10
    (2015.08.31) (114 perc, dél-koreai)

Yeong-min Woo egy sikertelen túszmentés közben elkövetett "baklövés" miatt kilép a kötelékből, és a kereskedelmi mogul nagybácsija újdonsült biztonsági főnökeként próbál túllépni személyes tragédiáján.
    A nagybácsi "Dreampia" nevezetű bevásárlóközpontjára rájár a rúd - történetünk előtti évben egy szerencsétlen tűzeset folyamán odaveszett egy itt dolgozó munkatársnő, és rá egy évvel, az újranyitásra készülődés folyamán misztikus halálesetek történnek az épületben, s mindegyiknek köze van a tükrökhöz...
    Ismerős? Nem is csodálom (de az amerikai az 2008-as...).

Szereplők: Yoo Ji-tae (Old Boy pl.), Myung-min Kim, Hye-na Kim
    Írta-rendezte: Sung-ho Kim
  • karajjj
    Sziasz!
    4 másodperc megtalálni egy ilyen listát a google-ben.
    Letölteni pedig a boltok polcairól szoktuk...
  • Marton95
    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrég vettem a Media Marktba egy Lg 3Ds tv-t. Ti milyen 3D-s filmeket ismertek illetve honnan szoktátok letölteni őket?
  • zzeN
    Meghalt Wes Craven.
  • IMYke2.0.0.0
    [2000] - (imdb) - "Seom" (The Isle) - 7/10
    (2015.08.30) (91 perc, dél-koreai)

Hee-Jin (Jung Suh), a gyönyörű főszereplőnő egy horgászparadicsom (szó szerint) néma gondnoka, akinek egészen egyszerű a munkája: a hordókra telepített és így a hatalmas tavon lebegő kisházas platformokra érkező horgász túristákat - fizetség ellenében - ellátni csalival, akkuval, kiszállított utcalányokka, és egyebek közt a saját testével is, ha a vendég megkívánja.
    Egy napon egy csendes fiatalember is kibérel egy ilyen stéget a tavon, akibe beleszeret a hősnőnk.
    A dolgokat árnyalni kezdi, hogy egy a stéghez kiszállított prosti is beleesik a névtelen horgászunkba... Hee-Jint pedig nem olyan fából faragták, hogy másodhegedűs legyen.

//Remekül működött a "csend" a filmben.
    A változékony ökoszisztémával megáldott tó, a táj, Hee-Jin némasága, és mellé a szinte teljes dialógusmentesség (mindössze 216 sornyi a felirata) elegyével a dramaturgia erősebb lett - mert hogy kemény jelenetekkel, és erotikával is meg lett fűszerezve a vizes sztori.
    A lezárás pedig művészi és elgondolkodtató is lett.
  • Kmarha
    Avengers - Age of Ultron

Az első jelenetnél majdnem kikapcsoltam. Minősíthetetlen CGI látvány volt, ahol egy egyszerű motor bekanyarodása olyan szemet szúróan szar volt, hogy azt hittem, minimális büdzsével próbálják meglovagolni az első rész sikerét.
    Szerencsére később már nem volt ennyire zavaró (vagy már bele tudtam élni magam). Hulk városi őrjöngése kifejezetten látványos volt.

Történetről túl sokat nem érdemes beszélni. Felszínesen kapargatja a csapat dinamika lélektanát, legalábbis a dráma aköré épül, hogy ezt a csapatot szétzilálja. A boszorkány bevetése jó ötlet volt, sötét és nyomasztó drámát lehetett volna csinálni belőle. Ez nem nagyon jött össze, egy pillanatra betekintést nyertünk a szereplők félelmében, aztán végül sokat nem kezdtek vele.

Megismertük a "kis ember" szerepét is a nagyok között (Hawkeye), valamint kaptunk egy alibi szerelmi szálat.. De áthozták a korábbiakból azt is, ami sikeressé tette az előzményeket. Látványos, fél várost szétromboló akció az első részből, adrenalin dús autópályás üldözés az Amerika Kapitányából, stb. Látványt, akciót, humort.

Ha erről az oldaláról közelítjük meg, akkor jót szórakoztam. Egy popcornos kikapcsolódásnál többet nem nyújtott (de nem is vártam tőle többet).
  • ProGabe #90493
    Azt a filmet, amiben megint eljátszák, hogy egy isten tudja, mennyire precíz fegyvert el lehet úgy sütni, hogy leesik, meg nekiütődik valaminek?
    Amiben a Hitmen Rambót játszik?
    Aminek már a traileréből lejön, hogy a vágás megszégyeníti még a Cobra 11-et is, mert tulajdonképpen villódzik a kép? Ez tipikus amúgy, sokan azt hiszik ez a menő, meg sajnos a mai átlagos tinit nem lehet lekötni 1.1 másodpercnél hosszabb jelenetekkel
    Ez persze még mind semmi, egy pózőr szar az egész

Az a film egy moslék, hajnali kettő, RTL Klub, talán.
  • DantesHUN
    He?
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Bereullin" (The Berlin File) - 9/10
    (2015.08.29) (121 perc, dél-koreai-angol-német)

Kémsztori.
    Egy Berlinben élő "szellem" ügynök - Észak-Koreából - egyre nagyobb slamasztikába kerül, amikor kiderül, hogy a felesége, továbbá a német fővárosban tevékenykedő koreai nagykövet és a hazája is magára hagyta a nemzetközi titkosügynökségi cápák áldozataként, rákenve mindent, ami főben járó bűnnek számít Északon.
    Törvényszerűnek tűnik, hogy Észak-Korea Nemzeti Hőse, az egyik legkiválóbbnak tartott ügynökük megvédeni kényszerül magát. De kivel áll szemben? Ki az, akitől jobban kell tartania? A feleségétől, aki titkon az Amerikai Nagykövetségre látogat el? A CIA-tól, aki alig várja, hogy lecsaphasson az ügynökre, aki az Anti-imperialista Arab Ligának akart könnyű fegyvereket és rakétákat eladni? A MOSZAD-tól, aminek a számításait húzta keresztbe, és közben végzett az egyik ügynökükkel? A Párt által "küldött", egykori tanitványától, bajtársától, akinek apja most a Párt egyik befolyásos tagja? Vagy egy titkosügynöktől Dél-Koreából, aki egyszerűen csak teszi a dolgát? S a legfőbb kérdés: mi köze van ennek az egésznek a párttitkárhoz, Kim Jong-il-hez?

//Kiváló alapszituáció, többszörös és mesteri feszültségkeltés, érdekes karakterek, vérpezsdítő akciók. Seung-wan Ryoo remek akciófilmet készített.
    Nekem nagyon tetszett, s ez a lényeg. Ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek az akciófilmek.
    A Rambós kiszólás jutott a film nézése közben eszembe a "Tango & Cash"-ből: Jason Bourne kárára...

Szereplők: Jung-woo Ha (The Chaser stb.), Suk-kyu Han (White Night stb.), Seung-beom Ryu (Sympathy for Mr. Vengeance stb.), Jun Ji-hyun (My Sassy Girl stb.).
  • Calver
    "alapból nincs lézerkard( és abba is szarok ,hogy fénykard) !"

és ezzel a mondattal azonnali buktad is minden jelenlegi, jövőbeli, sőt, még retroaktívan az összes múltbéli vitádat is.
  • Bokafix2
    az inkább Shitman lett, nem Hitman...
  • sz4bolcs
    Szia, Tank vagyok, ez itt a bátyám, Dozer :D

• sz4bolcs
    Az "Emberevő" nevű karakterről milyen sokat megtudhattunk, mielőtt megmurdelt xDDD
  • sz4bolcs
    Mad Max: Fury Road - Omg, az a képi világ *.*
  • Jim Morrison
    nem, de hogy hitmannek nem az igazi, azt már az első trailer alapján is meg lehetett mondani.
  • AnuluWork #90484
    Az index szidja a Hitmant. Ált. akkor jó szokott lenni a film. Látta már valaki?