106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Kb 20 éve nem láttam magyar szinkronos filmet :) -
En is igy vagyok vele. Mostmar a magyar szinkron borzalmasan rossz es inkabb vicces. De az engol dubot se igazan szeretem. En is eredeti nyelven nezem inkabb a japan meg koreai filmeket. Vagy legyen az indiai, francia... meg akkor is ha idegesito az eredeti nyelv. lol -
Sequoyah #105440 Kifejezettem nem irtam hogy jo vagy rossz, hanem szo szerint hogy ez az en egyeni problemam:) -
ezt azért igy nem lehet álltalánositani, hogy csak eredeti meg szinkron, mert ahogy régebben is irtam, mindenkinek az jöhet be jobban amihez van valami kapcsolata értem ez alatt, hogy hiába vagy perfekt angolbol, ha nem élsz az adott helyen huzamosabb ideig akkor nem fogod érteni azokat az utalásokat ami mondjuk az amerikaiak egybol levágnak egy szót vagy személyt más névvel hivnak szlengbe aminek azt a jelentését nem érted
ugyan igy a vigjátékoknál is ha magyarra leszinkronizálnak valamit és belevisznek magyar sajátosságu poént akkor az sokszor nevetségessebb mint az eredeti angol.
ÉS pl a netflixen is volt a ursepregetők vagy mi volt a cime, na ott az angol volt a szinkron , de az anynira gagyi volt, hogy szinte csak monotonul felolvasták a szöveget olyan helyzetekben is amikor valami izgatott vagy veszélyes helyzuetben volt a karakter.
Tehát ezt igy nem lehet kijelenteni, hoyg a szinkron rossz és csak eredetiben meg csak angolul lehet nézni.
Ugyan igy ha idevesszukk a feliratokat is. az esetek többségébe a felirat nem egyezik meg a eredeti szinkron szövegével és az is eléggé szavaros ha angolul nézel egy filmet angol felirattal és két különbözö mondatot hallasz és olvasol. -
Sequoyah #105438 En miota kulfoldrol nem ferek (konnyen) hozza magyar szinkronhoz, ugy hozzaszoktam az eredeti nyelvhez, hogy kifejezetten idegesit a szinkron, pedig regen szerettem. De ez abszolut egyeni problema.
Sot azt vetem eszre, hogy a Koreai sorozatok angol szinkronja is zavar, szoval nem a nyelv a hibas, hanem hogy mar nagyon athallom a studio-szru hangzast... -
A napokban pont így vagyok a Star Trek Voyager n+1-ig végignézésével :)) Amikor olyan epizod/jelenet van - Alt+Enter és nézem fullban, amúgy meg sarokban és multitask :) -
ez a kulcsszó szerintem "mindkettővel elvagyok" - hiszen ha valakinek elég a szinkron, azzal nincs semmi baj.
-
néha sokkal jobb a magyar szinkron mint az eredeti...néha :D
amúgy én is igy vagyok vele,ha sorozatot nézek pip-ben,azaz valamelyik sarokba ki van rakva,és közben netezek,vagy játszok,vagy ha fáradtan alvás előtti film jobb szinkronosan
ha délutáni filmezés van,vagy olyan brand new sori amit nézni akarok és nincs hozzá szinkron,akkor simán elvagyok az angollal. max berakok alá egy angol feliratot és akkor ha hadarnak vagy szakmaibb szöveg van pl egy scifi sorozatnál,akkor igy egyértelműbb mit mond. -
Felirat vita:
Mindkettővel elvagyok.
- Gyorsan tudok olvasni, így nem zavar, ha feliratos (és az jó tempóra/szövegbeosztással van elkészítve) film léte, de
- a szinkron sem zavar, sőt, utóbbi bizonyos esetekben (különösen feszült munkanap után) nyugodtabbá teszi a szórakozásomat... még ha néha előfordul "érdekes" szinkronhang választás is. -
felirat vita: jajj nem veszem le a pótkereket mert mi az hogy egy kis idő kell amíg átszokok az eredeti nyelvre? inkább döcögök végig ezzel a szarral. -
nem lőttem le vele semmit, mint mondtam kaliberben olyan csak -
Van az a Feltöltés nevű sorozat... asszem 2 évad jelent meg eddig. Na: annak a koncepciója teljesen a San Junipero mintájára működik. Ha valaki már öreg és haldoklik, vagy súlyos balesetet szenved, de még ép az agya, akkor nem muszáj megdögleni, hanem ha szeretné, feltöltik egy virtuális világba az öntudatát, ahol tovább élhet.
Több ilyen tech cég is kínál ilyen virtuális világokat lakhatásra, a jobbakat természetesen több pénzért lehet megkapni. És az is számít, hogy emberi életedben mennyire voltál vastag, mert a gazdagoknak olyan extra funkciók járnak, hogy egy villában élhetnek, ahol bármit ehetnek és bármit sportolhatnak, gombnyomásra alakíthatják az évszakokat vagy az időjárást... a szegényebbeknek meg egy alagsori hely jut, alig 2 GB adatforgalommal, ami aztán ha elfogy, akkor egyszerűen lefagynak addig, míg új hónap nem kezdődik, amikor is újabb 2 GB-ot írnak nekik jóvá, ami természetesen újfent kutyafaszára sem lesz elég.
Ráadásul van egy olyan funkció is, hogy az élő rokonok vr szemüvegen át beléphetnek oda a feltöltött hozzátartozóikat meglátogatni. Szerintem remek sorozat, még ha nem is ér fel mindenben a San Junipero-hoz. -
viizo #105430 A San Junipero igencsak benne van a Black Mirror top 3-ban legtöbbeknél.
Azért ez így elég masszívan spoileresre sikerült minden téren a filmről, a spoiler tag minek is van? -
Ha a Shutter Island nem is, de a Truman Show mindenképpen ilyen feeling volt. Meg mostanában a Wandavision sorozat is, nekem egyből az ugrott be a képi világról. És ja, tényleg felháborító, hogy egyetlen egy feliratos vagy eredeti nyelvű vetítés sincs. Hallgathatom a szar szinkront, amin kurvára hallatszik, hogy egy szobában felolvasták. Még a jobbik eset, amikor van angol vetítés, de az meg általában elcseszett időben, 22:45-kor vagy épp 13:00-kor, hogy semmiképp se érjen rá az ember. :)
Mondjuk egy olyan országban, ahol ha teszek egy ilyen kijelentést, hogy "eredeti nyelven szeretem a filmeket", akkor sznob vagyok vagy angolszász területen nőttem fel, vagy én veled ellentétben nem szeretek olvasni... stb, ne nagyon várjunk feliratos vetítéseket.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2022.09.25. 13:03:05 -
Nincs baj, drágám
Cinema City köszi, hogy nem lehet eredeti hanggal megnézni a filmet, csak szinkronosan :( Borzasztó szar volt, örültem volna ha eredeti hanggal nézhetem meg a színészek játékát. Nevetséges fos.
A 2 órás játékidővel amúgy egy hosszú Black Mirror rész volt számomra az egész. Mivel volt több, mint mondjuk egy 50 perces rész az említett sorozatból? Kapsz a moziban egy kis thrillert, nyakonöntve öncélú, kitartott jelenetekkel és kakofón zenével hogy építsék a feszültséget. Igen, így csináltak egy hosszú filmet. Mert a sztori tényleg egy San Junipero szint, hasonló kaliber, hasonló csavar.
A zenék és a hangeffektek viszont remekül működtek, évek óta nem hallottam ilyen jó hangsávokat moziban.
6/10, tini csajoknak jó lesz meghökkenni, nem én voltam a célközönség, és láttam 1-2 ilyen filmet (Shutter Island helló szia) így egy "meh..."-nek elment. -
Az két külön dolog amit te mondasz, én nem azt mondtam, hogy némán nézném a filmet, de számomra a zene nem fog meg ugy, hogy utána ha onálloan hallanám akkor azt felismerném, persze vannak nagyon ismert zenék ,de azokat sem azért ismerem mert a filmben mikor elöször láőttam a filmet akkor a zene fogott volna meg és meg akartam volna hallgatni vagy hogy egybol arra figyeljek, hogy milyen jó a zene. A filmközben persze az is hozzátesz valamilyen szinten, de nálam az nem hagy maradandót a filmek első megnézése alkalmával. -
hapi #105426 Fasza most nézhetem meg megint a Gladiátort :) -
Én meg azt nem értem, hogy nem lehet figyelni (érezni) egy zenét adott jelenet(sor) alatt... ahogy hozza a feszültséget, érzelmeket stb.
Próbáld ki, ha nem hiszed - nézz meg adott jelenetet némán, és zenével/hanggal...
Példa:
Gladiator - Initial Battle Scene
-
A zenékkel én is ugy vagyok, hogy valami van a háttérbe, de nem arra koncentrálok, igy nekem nem jelent semmit, hogy mi milyen , igy nem is igen jegyzem meg, hogy jo volt e vagy nem . azt meg föleg nem, hogy ki játszotta vagy mi a zene cime.
Aki ilyenre is tud figyelni, mikozben egy csatajelenet megy vagy egy párbeszéd az vagy marha jo multi képességekkel rtendelkezik vagy csak a zenére koncentrál és nem a filmre.
A Jurassic park Dominion, Hát sajnos ez a rész már nem a dinókrol szol . Már csak mint háttér elemek voltak akik egy kicsi zavart vittek a fö történésekbe. Az a hulyeség amit a végére bevágtak meg nettő hulyeség, hogy mihelyt meghalt a fögonosz onnantol a dinok békésen éltek mindenkivel az összes mostani állatfajjal egyetemben az mekkora egy hulyeség volt.
Egészen odáig meg mindenkivel gondot okoztak és nem tudtak megegyezni arrol, hogy hova tegyék öket.
Azért sikerült ide is beletenni az erős nő mindent is megold a teszefosza férfiak helyett és megint a kiscsaj menti meg a világot.
A kinai prof meg titokban ki tud fejleszteni sok száz dinót és sáskát, de nem képes megalkotni az ellendolgait egészen addig mig a kis csaj nem kerül elö, onnantol meg már egyetlen nap alatt elkésziti az egy példányt ami mindent helyrehoz napokon belül.
Csodálatos , gondolom honapokat gondolkodtak ezen a stroyn -
Egyetértek...
...de vannak kivételek:
1 - amikor a zene annyira kiváló, hogy az emel 1-2 pontot a film megítélésénél (egyéni vélemény, nyilván): Hans Zimmer, John Williams
2 - amikor a zene annyira szar, hogy mindent elront a filmmel kapcsolatban (egyéni vélemény, nyilván): ezek általában hip-hop, rap zenék, vagy olyan rosszul eltalált hangzások, mint a Blade Runner 2049 esetében (igen, Hans Zimmer sem tévedhetetlen).
-
Sequoyah #105422 1-2 kiveteltol eltekintve a zenet nagyon nehez ertekelni, mert fel sem tunik a tudatunknak hogy zene is van. Ez tudatalatt hozzaadodik az altalanos hangulatahoz a filmnek. -
SzinesGeza #105421 Érdekes, hogy senki nem írja a zenéket. Pedig szerintem hatalmasat ütnek.
Ok, lehet nálam bejátszik a GnR nosztalgiafaktora is. :) -
Sequoyah #105420 Thor: Love and Thunder (2022)
Alapvetoen jo film. Van ertelmes sztori, ertheto motivaciokkal rendelkezo foellenseg, es jo karakterek.
A poenkodast viszont erosen tulzasba vittek, es ez elvitte a filmet a komolytalan iranyba. Csak azert mert a Thor 3-ban bejottek a viccek, nem jelenti azt hogy most 5x annyi kell beloluk...
A film masodik fele egy fokkal komolyabb hangvetelu, es emiatt sokkal jobban is elvezheto.
A masik negativum az nem ennek a filmnek az egyedi jellemzoje, hanem az osszes kozelmultbeli MCU filme. A Marveles latvanytervezoinek ideje lenni a drogrol, barmi is legyen amit szivnak. Ez az ultra-szaturalt szines fantaziavilag 10 eves kor alattiaknak szolo gyerekmesekbe valo, nem filmbe. Mar akkor sem voltam oda erte amikor a Guardians of the Galaxyban elkezdtek csinalni, de azt vegkepp nem ertem hogy miert teszik bele most mar minden filmbe ezeket...
Szoval jo volt, de konnyen lehetett volna jobb is, mert az alapok jok, csak a design dontesek nem.
6.5/10 -
viizo #105419 Csak a szokásos Waititi féle, érthetetlen módon kötelezően körberajongott izé. A DC-t köpködik, de bezzeg ezek milyen remek filmek (muhahahaaa). -
mivel a folytatásokrol volt szo igy ezek filmek folytatásaira gondoltam.
Közben fogalmazzuk ugy hogy belenéztem a Thor love and thunder filmet, mert annyira jo volt, hogy bealudtam rajta . Nem tudom, hogy ennek mi akart lenni az értelme, de vigjátéknak nem volt vicces akcionak megint nem volt jo , komolyan vewnni meg megint nem lehetett.
Ez valami hires szinészek elszorakoztatták egymást cimu mutatvány volt értelem nélkül -
-
az elsö blade runner egy kalap kaki unalmas vontatott nulla történet 
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.09.13. 05:46:46 -
hawkie22 #105415 Azért a Blade Runner-re azt mondani, hogy unalmas, vontatott, nulla történet, azt kicsit erösnek érzem. A folytatásra igaz lehet, de az elsö részre semmiképp sem. A Mad Max-en lehet vitatkozni, de ott is inkább a 2-3. rész volt az, ami nem biztos, hogy el kellett volna készüljön, az elsö rész ott is nagyon jó volt. És a Harag útja se lett rossz. -
Limbo
Nevéhez hűen egy kibaszott szenvedés az egész. Szó szerint és átvitt értelemben is. Szenvedés végignézni, de a filmben is rengeteg a szenvedés.
Alámerülünk Hong-Kong (legalábbis azt hiszem) mocskában drogosok, hajléktalanok, kurvák és töménytelen szemét. Egy sorozatgyilkos bal kezeket vagdos és a veterán-újonc párosnak kell megtalálni. Közben a másik szálon a veterán rendőr feleségét jégre tevő Wong To is előkerül. Aki ezután az egész filmet azzal tölti, hogy minden borzalmas szaron végig rángassa szegény csajt. Egy perc nyugta sincs. Hol a dílerek verik szarrá, mert beköpte őket, hol a rendőrök verik ki a szart belőle. Win-win helyzet.
Néha azért az esettel is foglalkozunk, főleg mikor összeérnek a szálak. De túl sok jó emberrel itt nem fogsz találkozni.
5/10 -
a blade runner és a mad max is kurvajó volt 
a top gun is, bár ott azért megcsapott az ilyen force awakens-féle, copy-paste fan service. -
hát amiket felsoroltál, azok pont nem jo példák, föleg a folytatás szempontjábol. a blade runner és a mad max egy kalap kaki unalmas vontatott nulla történet mindegyik. és pont amit mondtam, hogy nincs bennük folytonosság mint ahogy a TOPGUNban igen. -
Bocs, de ezzel most nem tudok egyetérteni.
Pedig a Mission Impossible-okat és az eredeti Blade Runnert szeretem. -
The Franch Dispatch
Wes Anderson mindig valami érdekeset csinál. És micsoda sztárparádé volt még 1-2 kisebb szerepben is.
7/10
Samaritan
Ha már egy kisebb szuperhős sztorit csinálunk, szóljon is valamiről. Stallone és a srác történetét jobban kibontva vagy priorizálva lehetett volna ebből érdekes dolgot kihozni. Így egy kissé mellé lőttnek érzem.
5/10 -
bármelyik M:I, Blade Runner, Majmok bolygója vagy Mad Max köröket ver erre a szarra... -
Alienoid 2022
Ezt úgy tessék nézni, hogy ez az alkotás Dél-Korea történelmének legdrágább filmje. 30 milliárd kibaszott wonba került. Persze dollárban ez nem rúg túl nagyot, de így is kivételes minősítést kapott az ára miatt. Hogy maga a tartalom milyen értéket képvisel, mindenki döntse el maga, miután megnézte.
Nekem kissé felemás érzéseim vannak. Egyrészről tetszik a koncepció, valamint, hogy több idősíkban játszódik a történet. Ez színesebbé teszi a miliőt. Az 1380-ból a jelenbe átlopott kiscsaj extracuki, meg ezek az élien robotok is elég vagánynak tűnnek. Viszont a koncepció miatt néha kicsit zavaros lesz, és el is lehet veszteni a fonalat párszor. Gondolom többszöri nézésre szánták. Aki agyalni akar, természetesen annyiszor nézi meg Korea legdrágább filmjét, ahányszor akarja, én most biztos nem nyúlok hozzá egy ideig, mert nekem kicsit sok volt így egyszerre. Túl tömény. A sokat meg úgy is értem, hogy nemcsak tartalommal van teletömve, hanem idővel is (majdnem két és fél óra a drágaság). Inkább most lehűtöm az agyam egy fél bites akciófilmmel. Igaz ebben is volt bőven akció.
7/10 -
-
A manapság havonta 2 kamionnyi mennyiségben megjelenő hulladék filmek és sorozatok világában most komolyan azon vergődtök, hogy a "Top Gun: Maverick" mennyire hasonlít az előzmény filmre, miközben még így is minimum 2 nagyságrenddel jobb a film, mint bármi az elmúlt 5-10 évben megjelent folytatások?!*
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.09.11. 11:42:37 -
Akkor csak nézd meg mindegyiket mégegyszer és meg fogod látni a hasonloságot.
A régiben is a Fekete Merlin és a tobbi " töltelék"pilotának sem volt nagy szerepe, de mindegyik aki a régiböl kimaradt helyettesitve lett egy fiatallal az ujban. Egyedül a csaj log ki a sorbol, mert a régi idejében még nem lehettek Nök piloták, nem ugy mint most igy nekik is kellett szerepet tenni bele, hogy ne legyen probléma .
DE a föcim alatti jelenet az egy az egyben ugyan az, csak más tipusok. a röplabdás jelenet helyett most rogbi a parton, ugyan ugy egy félresikerült dolog után választják ki mert csak ö az egyetlen akit kiválasztanak. ugyan ugy dillemmáznak a fönökök, hogy hagyják e repülni vagy nem stb.
Nem akarom minden jelenetet leirni, de ha egy kicsit másként nézed a filmet akkor meglátod a hasonloságokat a két filmböl.
itt a régi csapt , melyiknek is volt közülük komoly szerepe azon kivül, hogy a létszámot növelték a csaptba és pár egyszavast elmondtak ? -
Ugyan az a ket top gun? Hogyan? Az elso reszben a szerelmi szal volt a lenyeg es alig volt barmi repkedes. Sot igazi akcio sehol nem volt az eredetiben. Gyakorlat kozben meghalt a liba. badabumm. ennyi.
Az elso film ultragagyi es agyon van istenitve.
A masodik reszben teljesen mas szerelmi vonal hiszen itt nem arrol van szo, hogy az idosebb feletteset akarja elcsabitani. Itt egy regi ismerossel kevereg. A barban ugyan azt a zenet nyomatta a srac de ez, hogy lehet hatrany mikor egy homazs a regi filmhez amikor o meg kisgyerek volt es az apja jatszotta ugyan azt a zenet o meg a zongora tetejen ult. Mindenki pokhendi meg "ki ha en nem"????? most komolyan... Az jobb lett volna ha mindenki tul kulturalt es zero "faszmeregetes" megy? lol! hagyjukma'
Ebben a filmben vegre volt akcio. Moziban kb azt is elfelejtettem, hogy lelegzem-e. ( megint mas mikor moziban nezel olyan akciot ami hangos es a szor felall a hatadon avagy otthon ulsz a 14 colos laptop elott valami zsinoros fultyuvel...)
meg itthon is gecikomoly volt. Gyerek meg az asszony vegig ficankolta az egesz filmet, akcio kozben ugy ullt mindketto kussba alig birtak kopni, nyelni. Nem azt mondom, hogy a legkiralyabb akcio jelenet volt a foldkereksegen. De fasza volt!
Elso film 5/10 a masodik siman 8/10
"minden jelenet ugyan ugy követi egymást csak a szereplök más, de a szereplökre is rá lehet ismerni , hogy ki melyik karaktert játsza a régi filmben."
hulyeseg.... goose gyereke meg a hangman volt a ket fo durcis. a csaj, a feka, akit csak "bill" nek hivtak azoknak nem volt megfelelo karakterjuk a regiben.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.09.10. 23:25:16 -
Fall (2022)
Vajon milyen mértékű lehet az az adrenalinfüggőség, ami ahhoz kell, hogy valaki megmásszon egy 610 méteres használaton kívüli TV tornyot, amit már szétevett a rozsda és omladozik minden része, a felfelé vezető létrát is beleértve? Alanyaink épp ilyen kerge Darwin-díjasok, úgyhogy nekivágnak. De úgy is fel lehet fogni, hogy a film tökéletes kritikája napjaink félfogyatékos instagenerációjának, akik az ereiket is felvágják +1 lájkért, és a szirti sas seggéig is felkúsznak, hogy onnan csináljanak kacsaszájú szelfiket.
6/10