106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #94492
  • DantesHUN
    Megnézve mégegyszer a Civil War-t...az a igazság, ennek a képregény filmnek van a legbutább, legrosszabb története.

Na most ez furán hangzik, hisz a képregény filmek nagy része abból áll: van X főgonosz aki köcsög, és el akarja pusztítani a világot. Mert csak. Na hát ez nyilván hülyeség, és sík egyszerű, de működik a maga színvonalán.

Na most miért rosszabb a Civil War? Olyan értelemben rosszabb ,hogy sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből az ötletből, de ehelyett teljesen értelmetlen az egész.
    Lehet a képregényekben van arra magyarázat, ki és ,miért áll egyik vagy másik oldalra, de itt nincs. Kapitány írd alá...nem. Miért nem? Mert nem.
    Oké. Aztán, miért is állnak Amcsi kapitány oldalára? Hangya meg a többi. Hé srácok, van egy fémkezű haverom, aki agymosott és lemészárolt egy rakás embert, de amúgy rendes. Szegjünk meg minden törvényt, és legyünk árulok a kedvéért. Na benne vagytok?

A korábban állítólag egy csapat tagjai, akik elvileg harcostársak, haverok, úgy esnek egymásnak...és minden levan szarva csak amcsi kapcsi fémkezű haverja számít. Aki egyébként rendkívül unszimpatikus karakter. Olyan lyukak és logai hátra bukfencek vannak az egészben...Az íjász miért segít, A hangya? Mert? Nem is ismer senkit Bosszúálló csapatból de kockáztatja az életét .

És az nem érv, hogy de hát képregény film, Ne várjak tőle többet. De igenis elvárható lenne, ha már volt egy komolyabb alapötlet, hogy normális sztorit eszkábálnak hozzá, ahol a karakterek motivációja érthető. Mert az alapötlet, amúgy nagyon jó. Csak kezdeni nem sikerült vele semmit.
    Pozitívum ,hogy egyébként a legtöbb karakter jó. A színészek jól adják elő.Nem mind de vannak jók: mint az íjász, Tony, az új Pókember, jók. Az egyik pozitívum hogy ez a pókember kap új filmet, ami akár jó is lehet.
    Nos igen a harc...súlytalan.
    De az egész film az. Nem érezni a dolgok tétjét pedig állítólag itt nagyon nagy tétek forognak kockán. Az állandó poénkodás...baszki ekkora válság még nem volt, de ezek ráérnek tréfálkozni. Tréfi és bandája. Na még pár poénos beszólás.

És az érdekes, ezeket a vaskos hibákat, a kritikák nem veszik észre? Mert szinte minden filmes oldal, újság, alapvetően dícsérte. Míg ezzel szemben a Batman filmet szinte mindenhol lehúzták amit már máskor is megjegyeztem, nem állítom hogy csúcsszuper film volt, és sok hiba felvetés jogos, csak épp annál a filmnél ezeket a hibákat a kritikák felnagyítják míg a Civil War esetében...de jó munkát végzett már megint a Marvel. Eh-eh-eh.
  • Katalizátor
    Nagy móka volt! Monty Pythonos srácoktól!
  • Inquisitor
    Tudom mindenki utálja, de nekem nagyon bejött a Horns c. film és persze benne Daniel Radcliffe szerepe.
  • DantszEE
    Aki látta a Dyatlov-rejtélyt (2013):
    00:38:10 körül jól láttam, hogy 2 jegesmedve fut el a háttérben? Amikor film közben először megláttam, nem tekertem vissza, azt hittem, hogy valami fontos utalást láttam, és később értelmet nyer. De utólag visszanézve, szerintem azok frankón jegesmedvék, és igaziak. Különös baki.:D
  • vérpocok
    Bármit megtehetek

Ötletes vígjáték Simon Pegg-el, jól is állt neki a szerep... pont az ő szétszórtságához és elesettségéhez passzolt amit a vásznon kiválóan meg tud formálni. Néhány könnyelmű földönkívüli gyakorlatilag mindenható hatalmat ad a szerencsétlen proli kezébe... ezután meg jön minden... beszélő kutya, rózsaszín egyenruhás angol rendőrség, bodybuilder felsőtest, hawai időjárás Londonban, aranyrudak, dollármilliárdok, sőt még az Egyesült Államok elnökévé is válhat egyetlen csettintésre... ennyi idióta kívánságot... én beértem volna egymillió darab Snickers-el. 7/10
  • Count Adyn
    Hát kb, vagy 10 jobb filmje van Leónak legalább:)
  • repvez
    Ja csak mindig hazaterőt gondoltam
  • LasDen #94484
    mármint a visszatérőt?
  • repvez
    Most néztem csak meg a hazaterőt, hát nem árulta el tőle, néhol nagyon szép volt a látvány, de a story az nagyon egyszerű bosszú semmi több.
    Az meg hogy ilyen sérülés után tuleljen az lehetetlen. Azt meg nem is tudjuk hány napig tartott. De 5napnal nem több, azalatt így nem gyógyul a seb, meg elfertozodik.
    A lényeg, eltelt vele az idő
    10/6nak elmegy
  • darkSectorxxx #94482
    +1. :D
  • Bokafix2
    USS Indianapolis: Men of Courage (2016)

A látvány megvolt, 2vh fíling szintén, de Cage lehetett volna meggyőzőbb... meg vannak unalmas részek is... tulajdonképp aki semmit nem tud erről a sztoriról, de látta a Spielberg-féle Cápát, az is vágja miről van szó, hisz Quint pont ezt a történetet meséli el Brody rendőrfőnöknek a hajón, és ahogy mondja már az is hátborzongató.

A film meg olyan felemás lett.

6/10
  • Totti5
    Nyilván nem kinyírni akarták egymást... persze lehetett volna az hogy elfutnak egymás mellett és vége a filmek. Szerencsére nem így lett, hanem játszottak a filmvásznon és szórakoztattak.
  • extra sensory
    A szükség néha felülírja a felelősséget. Stark nyilván minél ütőképesebb csapatot akart létrehozni, de akkor meg miért nem a Hulk-Buster páncélban nyomta? Szerintem lehetett volna vele pár könnyet csalni a Kapitány arcára. ; )
  • LasDen #94477
    Eleve Pókember és Ant-Man behozatala az egészbe baromság volt. Főleg, hogy Tony is hablatyol felelősségről meg minden szarról, erre elhív egy tinédzser srácot egy szuperhős bunyóra. Nagyon felelősség teljes tőle :D Ant-Man meg a filmje végén megfogadta, hogy a törvénytelen életnek vége, de mivel AmKap hívja, akit nem is ismer, meg úgy senkit se, egyből igent mond... oké...
  • Bokafix2
    Mert az égvilágon nem volt semmi súlya/tétje a küzdelemnek a Civil War-ban... simán ki lehetett volna iktatni a szóban forgó személyt, majd lett volna helyette más... de ezt nem akarták meglépni...

Pókember és a Kapitány is bunyó közben mondhatni poénkodott egymással, és a harc végén is vigyorogva váltak el... semmi komolyságot nem éreztem ebben az egészben, csak a végén amikor Stark igazi indulatból ment neki a másik kettőnek, és még a Fekete Párducnál éreztem hogy komolyan veszi, de senki másnál.
  • Prof William
    Tegnap direkt "megvettem" a filmet és megnéztem az ominózus jelenetet. A boszi nem befolyásolja, nem rántja félre stb. Viziót. Jó ott van mellette szóval leleht hogy Vizió az orbitális méretű merevedése miatt célzott rosszul. :)

Viccet félretéve teljesen tiszta. Vizió lő, mire a madár lebukik és ezért talál be a sugár. Lehet hogy egy magasabb rendű létforma és Infinity Stone-ja van de gőze sincs a harc egyik alapszabályáról, miszerint nem lövünk ha más is van a tűzvonalban.

Ha már mindenképpen vitatkozni kell akkor inkább azon kellene hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    War Machine hogy a francba élte túl a minimum ezer méteres zuhanást egy nem működő páncélban? Csak a becsapódás lassulási ereje meg kelett volna hogy ölje. Amikor leszedik róla maszkot egy nagy rakás félsűrű paradicsomlének kellene páncélban lennie, nem pedig egy hátát tört delikvensnek.

Az filmben ez a jelenet szúrta a legjobban a szememet.
  • Seten
    Ennyike! Köszi.
  • Kmarha
    Nem egy huzamba, jó pár hét eltelt a részek között, így az emlékek némileg homályosak. Ettől függetlenül jó széria volt, még a legacy-ra kíváncsi vagyok, az újra már kevésbé.

A lentiekben spoileresen!

The Bourne Identity

Talán mert a legelső, ez hatott rám a legjobban. A történetet gondolom mindenki ismeri. Bourne-t, lövésekkel a hátán halásszák ki, miközben ő amnéziától sújtva, semmire sem emlékszik. Cserébe kitűnően harcol puszta kézzel, ért a fegyverekhez, igazi kém trükkök vannak a tarsolyában. Elindul hát kinyomozni, ki is ő valójában, és mi történt vele.

A film, a maga korában biztos egy adrenalin bomba volt, ma már, főleg a többi részt megnézve, inkább azt mondanám, hogy egy normálisan, nyugodtan felépített történet, amibe az akciók, aggressziv események, elég hirtelen és váratlanul törnek be, hogy aztán egy jó 3-10 perc pörgéssel kápráztassák el a nézőt.

A látvány itt még kimért, a végharcot leszámítva szinte végig világosban látjuk a történetet. Az akciók ütősek, a francia házban zajló verekedést legalább kétszer visszapörgttem. És természtesen már itt beköszönt a film széria névjegyévé vált autós üldözés, ahol egy mini-t alakít át a főhős, lényegében vasreszelékké. Azért a rendező kvázi kimértsége itt is tetten érhető, elég csak megnézni, hogy záródik ez az akció.

A zene nekem személy szerint nagyon nem jött be, a lezárás annál jobban. Konkrétan, ez egy résznek volt tervezve.

The Bourne Supremacy

De hát természetesen folytatni kellet. Jött egy új rendező, és vele együtt egy új stílus világ. Az elöző résszel ellentétben, itt már sokkal sötétebb hangulat dominál. Erre erősen rájátszik a komor, szinte csak a zöld és fekete színekkel való játék. Minden jelenet komor és sötét. Cserébe annyi a kamera rángatás, hogy az akciók jó része alig kivehető. Ellentétben a zene itt már sokat dob a hangulaton. Nem csak pörgősebb jeleneteket élhetünk át, de olyan feszültséget gerjeszt, ami erősen megdobja a film élvezhetőségét (elég csak a Berlines két lábon való menekülésre gondolni). De ebben a filmben láthattam a legjobb autós üldözést is, a moszkvai rész, egyszerűen lélegzet elállító. És itt sem egy csúcs kategóriás bömbivel menekül a főhös.

Sajnos viszont sokkal kevesebb jelenet maradt meg. A történetből sem sok maradt, annyi hogy generálnak egy indokot (amúgy egy igazi "bazd meg" pillanattal indítva el Bournet a gyilkos körútjára), és Bourne megy bosszút állni. Cserébe, igazi lezárása sincs a filmnek. Talán a három részből ez tetszett a legkevésbé.

The Bourne Ultimatum

Ellenben a harmadik résszel, ami a széria általam látott részei közül, a legjobb. A rendező maradt az előzőből, és hozta magával a kamera rángást és a ragaszkodást a zöld-fekete színkombinációhoz. Viszont, az akciók jobban élvezhetőbbek lettek, és néha azért egy egy új és világosabb jelenet is előkerül. A történet szintén alibi, lényegében az elöző rész folytatása (annyira, hogy annak a vége, az itt a 20. perc), csak itt nem a bosszú jön előtérben, hanem ismét az első részhez hasonló, emlék töredékek visszaállítása.

A film amúgy több ízben is egy tributja az elsőnek.Olyan apróságokra gondolok, mint a hajvágós jelenet, vagy az a lélegzet elállító verekedés a lépcsőházban (csak itt nincs alatta zene, ami talán még jobbá is teszi, mint az első rész verekedés(ei)t), vagy nagyobbakra, mint a vége, ahol kb megidéződik az első rész kezdése.

De, a második résznél is sokkal több akció, sokkal feszültebb (vasútállomásos jelenet), és sokkal pörgösebb. Itt már nincs idő megállni és beszélgetni. Az autós üldözés innen is emlékezetes, és még az egyik (madridi) ügynök is elég sok borsot tud törni a főhös orra alá. A befejezés szódával elmegy, az elözőnél talán kicsivel jobb. Azért 3 másodperccel hamarabb vége lehetett volna, de hát meg kellett mutatni, hogy ezt ők folytatni akarják. Igaz, ezzel végül is elég sokat vártak.

Lényegében műfaj reformáló széria ez, ami irtózatosan szórakoztató. Akció film rajongóknak kihagyhatatlan darab, senki ne várjon vele annyit mint én, mert lehet az első rész, nem fog a legjobban öregedni az évek múltán.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.09.14. 22:45:42
  • Jim Morrison
    szerintem sincs sok köze a csajnak.. egyszerűen a repkedő bagoly vagy mi odébb ment és eltalálta a war machinet.
  • IMYke2.0.0.0
    Utolsó a részemről és elegem van belőle(d): koncentrálj kicsit, hátha menni fog, a többit a buksidra bízom.
  • Seten
    Hogy vonta volna el a figyelmét? Mivel?
    Egyenesen arra néz és lő amerre a többiek vannak. Még szólnak is neki, hogy mit miért csináljon.
    Szerintem inkább neked kellene újra megnézni a jelenetet.
  • Bokafix2
    Train to Busan (2016)

Ez kegyetlen volt... nem is hittem hogy ilyen jók zombis filmekben a koreaiak... mivel már túl elcsépelt a téma és a legtöbb zombifilm egyszerűen tré minőségű, így az ilyen stílusú filmeket egyszerűen átugrom... itt viszont megakadt a szemem a magas imdb átlagon, így gondoltam teszek egy próbát vele.

Nem bántam meg... szuper a film... meg már eleve ezek a puskagolyó vonatok is nagyon bejönnek... jó lenne egyszer kipróbálni... meg amit ott abban a szűk térben levágtak, egyszerűen frenetikus. Nem szállok egy ideig vonatra. :D

9/10
  • IMYke2.0.0.0
    És ugye a megsérült csajszi sem vonhatta el a figyelmét erről, szerinted és ezek szerint...
  • Seten
    Újranéztem, semmi köze a beszélgetésükhöz.
    Mindig alapszabály, hogy soha nem tüzelünk úgy egy célra, ha a lővonalban más is van.
    Ehhez még szuperhősnek sem kell lenni.
  • IMYke2.0.0.0
    Érdemes lehet újranézned a teljes jelenetet, és ismerned előtte a beszélgetésüket is...
  • Seten
    A nőnek semmi köze nem volt hozzá.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Úgy lőtt Falcon-ra, hogy közben Rhodes a lővonalban volt.
  • IMYke2.0.0.0
    A 2 és fél perces előzetes bőven elég ebből a filmből.
  • Tikal #94463
    The shallows

Blake Lively-nak jó teste van 9/10

5/10
  • LasDen #94462
    Tini ninja teknőcök 2 - Elő az árnyékból

Volt néhány értelmes poén, de amúgy elég meh volt. Zúzóból láthatóan egyszerre visszavettek és többet adtak. Fitchner helyett most ő irányította a szálakat, míg a ruhája kevésbé transformerses volt. Bár elég csúnyán átbaszták, amit nehéz elhinni, hogy nem látott előre. A teknőcök dinamikája is jó, csak a film szar. És újra eljátszották, amit az első részben...

5/10
  • mégvadabbdisznó
    Szerintem még úgy is gecierős volt a többiekhez képest hogy nem volt teljesen tisztában a képességeivel. Amivel már tisztában volt az is elég lett volna a győzelemhez. Nem véletlenül küldték szabira Hulkot és Thort sem... őt is hitelesebb lett volna kivonni valahogy, mert ha már harcol elég érdekes hogy mégis elengedi a winter soldiert...
  • IMYke2.0.0.0
    "ezért is történt ugye a "baleset"."

Nem. Nem ezért történt.
  • Seten
    Vízió karaktere egyértelműen lett magyarázva, hogy miért ilyen.
    Igen, baromi erős, sebezhetetlen DE ugyanakkor még mindig nincs tisztában ezzel az erővel, nem tud úgy bánni vele ahogyan kellene, ezért is történt ugye a "baleset".
  • Blasta
    Jaja, Vizio total kivolt herélve, Stark-ot sem tudtam elhinni ebben a "Oké, vigyázzba állunk a kormány elott" szerepben, a Fekete Párducról semmi nem drult ki (tudom, jon a saját filmje nade akkor is), az sem volt teljesen világos, hogy egy -2 tempóval mozgó hatalmas Ant-Man miért volt akkor problema. Meg kellett volna kerulni csak (urambocsá átrepulni felette). Szoval sok volt a dramaturgiai probléma, de a film eleje és vége korrekt lett.
    Utoljára szerkesztette: Blasta, 2016.09.13. 17:04:16
  • Prof William
    Igen ez anno nekem is feltűnt hogy nem igazán tudtak mit kezdeni vele. Egy hatalmas erejű lény ezen felül pedig az egyik Infinity Stone is ott van a homlokán és tudja is használni. Egymaga megoldhatta volna az egész konfliktust.

Thor is ezért ment el nyaralni. :) Túl erős lett volna ő ide.

• CSOCSO
    Egyik kedvencem a Batman vs Supermanbol.
    Ez a violin szolo fergeteges!!!
  • Bokafix2
    Vízió karakterét gyakorlatilag kinyírták a filmben, főleg az említett jelenetnél. Alig csinált valamit... meggyomrozta egyszer a Hangyát, meg kilőtt egy-két energiacsóvát. Pedig a legerősebb legtöbb potenciállal rendelkező játékos volt Stark csapatában, és nem lett volna ellenfele ha úgy igazán nekiállt volna büntetni... legyújtotta volna a másik csapatot Kapitányostul, Bucky-stól meg Falcon-ostul együtt.

Valószínűleg nem akarta megölni őket de azért azt megtehette volna hogy megakadályozza a Kapitányt abban, hogy meglógjon Bucky-val... aki lazán emelgeti Thor kalapácsát, meg szinte sebezhetetlen, az ne legyen már ilyen nyuszi mikor háború van. Végig úgy éreztem hogy leszarja ő ezt az egész konfliktust, végülis nincs egy súlycsoportban ezekkel a suttyókkal... az akciókban is alig vett részt, inkább lazán receptklubozott meg gondolkodott a pamlagon ülve.
  • Blasta
    Captain America: Civil War - 6/10
    Nem volt ez olyan rossz, de jobbra számitottam. Eroltetett volt a két csapat egymásnak esése, mondvacsinált urugynek éreztem. Pláne a súlytalan reptéri fight-ot. De az a szcene legalabb otletesen volt leforgatva. A vége tetszett viszont.

X-Men: Apocalypse - 6/10
    Ezt is rosszabbnak vártam, bár kicsit kevés volt benne az akcio a film hosszához képest, ellenben legalabb Eric torténetét egesz korrektul árnyalták tovább. Mondták tobben, hogy Apocalypse céljai értelmetlenek, sztem nem volt az. O egy ilyen isten vagy félisten karakter, aki uralkodáshoz szokott. Így most, hogy visszatért ismét uralkodni akar. Az mondjuk nem teljesen tiszta, hogy ehhez miért kell minden embert elpusztítania (a rabszolgák sokkal értelmesebb lépés lett volna) és pláne Charles-szal még elotte be is jelenteni nekik. Baromság :)
    Mindegy, nem egy okos film, de láttam már rosszabb x-men filmet.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez nagyon is jó hozzáállás a részéről, azt gondolom.

//Akkori szerelmem annyira imádta a Gladiatort és benne Russel Crowe-t és a karakterét, hogy közel egy tucatszor néztük meg a teljes filmet 2 hónap alatt - szinte versenyt űzve abból, hogy ki mondja ki előbb és helyesen a dialógusok között a nemének megfelelő szereplő szövegét.

S ez a zene + jelenet még mindig epikus (főképp a később visszatérő elemektől):

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.09.12. 20:05:11
  • LasDen #94452
    Egy időre ő meg felhagy a blockbusterekkel v a képregény filmekkel, mert úgy gondolja kiadott magából mindent és kell neki idő, hogy újra friss legyen.