106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nem bírtam péntek estig várni (valahol ugyanis a kábelen akkor tűzik műsorra)
és csak megnéztem előre a Bridesmaids (2011) filmet.
Az ajánló nekem onnan jött, hogy a nemrégiben látott A hívás c. filmben az operátor próbálja elterelni a halálra rémült csajszi figyelmét a kedvenc film témával. Ez volt az elrabolt csajszi kedvenc filmje
Szóval aki még nem látta, itt az előzetes..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szerintem ez már kategóriáján belül is annyira gusztustalan, hogy az már jó
9/10 -
Az én "megnézendős magyar" listámon ez mellett szerepel még a Tiszta szívvel és
A martfűi rém is...amik a kategóriában némileg hasonlók..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.11. 11:01:20 -
De előtte megnézem gyors. :D -
Az enyém csak egy vélemény, az itt lévő rengeteg filmszakértő, kritikus, és mindenki más majd biztos jól lehúzza. :) -
Most úgy éreztem ez az első magyar film amit érdemes lenne megnéznem....köszönöm a megerősítést. :D -
Katalizátor #95249 Silence megvolt már valakinek? -
-
Inkább csak fárasztó...legközelebb elég lesz 3 film is 
Mondanám, hogy gyere és tarts velünk, de..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ad1) ..ha kocsiba is vágod magad és tartod is végig a 70 km/h-t,
akkor is minimum 3 és fél óra míg idebumlizol Pécsről Orosra és persze vissza is minimum ugyanennyi az a közel 250 km...
ad2) fingom sincs legközelebb mikor sikerül újra úgy összehangolni, hogy mindenki ráérjen..
ad3) persze imádnám, ha én kommentálhatnám az SG-n, hogy (idézet egy képzelt jövőből) :
" IMYke elfogult volt a japán filmmel,
Mirk csak a pizza miatt jött el, a filmek nem is érdekelték,
Tyler a való életben sokkal barátságosabb és (és kisebb) mint gondolná az ember,
vagy azt, hogy az est legszótlanabb embere kmarha volt,
aki meglepően keveset mesélt Zalaegerszegről, hiába kérdeztük.."
Mindegy. Ha már benéztem, tegnap esti film:
Csajkeverők.
Az ipse, még nálam is zakkantabb
Ül egy padon, hajnali kettőkor egy elhagyatott parkban és vár valakit...így indul a film,
aminek épp a legvégén meg is tudjuk, hogy kit és hogy végül is eljött-e..
Szétröhögtem rajta magam. Amúgy is bírom Zac humorát...
De most offolok egy picit és 16:9-es képarányban, DTS hanggal megnézem..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!John Mayall & The Bluesbreakers-ékkel a 70th Birthday Concert-et...

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.10. 08:14:50 -
Hurok (magyar film 2016 - thriller)
Nagyon tetszett!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A vége mindent vitt. :) -

Nem rég írtam itt róla, szerintem 2016 egyik legjobbja volt. -
hell or high water
zseniális dráma remek színészekkel és hangulattal
8/10 -
The Girl on the Train (2016)
Nekem tetszett. S nem csak Emily Blunt, meg a gyönyörű (és szexisen kicsit ferdén néző) Rebecca Ferguson miatt. -
Szép maraton :) -
Szokás szerint alig láttam ezekből valamit, de legalább kaptam egy jó kis film listát a bepótolni valókról :D -
Golden Globe 2017
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Legjobb film (dráma): Moonlight
Legjobb film (vígjáték/musical): La La Land
Legjobb férfi főszereplő (dráma): Casey Affleck (Manchester by the Sea)
Legjobb férfi főszereplő (vígjáték/musical): Ryan Gosling (La La Land)
Legjobb női főszereplő (dráma): Isabelle Huppert (Elle)
Legjobb női főszereplő (vígjáték/musical): Emma Stone (La La Land)
Legjobb férfi mellékszereplő: Aaron Taylor Johnson (Nocturnal Animals)
Legjobb női mellékszereplő: Viola Davis (Fences)
Legjobb rendező: Damien Chazelle (La La Land)
Legjobb forgatókönyv: Damien Chazelle (La La Land)
Legjobb filmzene: La La Land
Legjobb betétdal: City of Stars (La La Land)
Legjobb animációs film: Zootopia
Legjobb idegen nyelvű film: Elle
Legjobb drámai sorozat: The Crown
Legjobb vígjátéksorozat: Atlanta
Legjobb minisorozat/tévéfilm: The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story
Legjobb férfi főszereplő (drámai sorozat): Billy Bob Thorton (Goliath)
Legjobb férfi főszereplő (vígjátéksorozat): Donald Glover (Atlanta)
Legjobb férfi főszereplő (minisorozat/tévéfilm): Tom Hiddleston (The Night Manager)
Legjobb női főszereplő (drámai sorozat): Claire Foy (The Crown)
Legjobb női főszereplő (vígjátéksorozat): Tracee Ellis Ross (Black-ish)
Legjobb női főszereplő (minisorozat/tévéfilm): Sarah Paulson (The People vs O.J. Simpson)
Legjobb férfi mellékszereplő (sorozat): Hugh Laurie (The Night Manager)
Legjobb női mellékszereplő (sorozat): Olivia Colman (The Night Manager) -
Tegnap "looking back on it now" estét tartottunk pár lelkes barátommal. Épp hazafelé tartanak..
A 7 főből 3-an bírtuk reggelig, a többiek bealudtak valamikor félúton a reggel felé
Minden film magyar szinkronnal lett megnézve.
Össznépi pontozás és vélemény a filmekről átlagot számítva pontozási sorrendben:
The Sure Thing (100 perc 1985) 8,4/10 (könnyed roadmovie vígjáték az este nyertese) § IMDb = 7 §
A Few Good Men (138 perc 1992) 7,8/10 (dráma, fiúk fel,a lányok alul pontozták) § IMDb = 7,6 §
The Boyfriend School (101 perc 1990) 6,8/10 (romantikus komédia, lányok fel, fiúk alul pontozták) § IMDb = 5,8 §
Heartbreak Ridge (130 perc 1986) 6,5/10 (akció, utolsó film, fél társaság már aludt, és a maradék meg már félkómában
) § IMDb = 6,8 §
Mára ennyi, szép napot jó filmezést....vagy jóccakát, kinek ahogy tetszik

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.09. 08:21:34 -
De grønne slagtere - Zöld hentesek
Már nem tudom ki ajánlotta, de rég óta itt volt a listámon. Mivel a főszerepben Mads Mikkelsen található, és az IMDB-n 7 pont felett van, gondoltam így az SW után, nézek egyet teljes estés mozifilmet Mikkelsennel.Én és az ötleteim..
Az események két (később három) értelmi képességekben korlátozott, antiszociális hentes körül forgolódnak, akik közül az izzadós, mindenki által lenézett, ambícióval rendelkező tag, saját boltot akar nyitni. A másiknak van egy ikertestvére aki komában várja sorsát, de mivel kell a pénz, és ő örökőlt a szüleitől, ezért gyorsan le is kapcsoltatják a lélegeztető gépről. Amitől nem meghalni támad kedve, hanem felébredni, és még jobban beleripacskodni az amúgy sem túl érdekfeszítő történetbe.
A pénzügyi problémák ezen túl nem részei a történetnek. A vevőkör annál inkább. Ugyan van egy speckó pác szószuk, de azt korábbi munkaadójuk leszólta, így nincs benne bizadalmuk. Ráadásul a bolt nyitása sem kezdődik túl jól. Konkrétan egy vevője van csak, az is a már említett munkaadó, aki befolyásos emberek számára készít vacsorát, de nincs a saját üzletében már tartalék hús. Amit viszont ezektől a srácoktól kap, az kicsit más.
A fagyasztóba ugyanis bennragadt egy éjszakára a villanyszerelő, és főszereplőnk kétségbeesésében szépen felaprítja és eladja, mint csirke hús. A lakomának híre megy, mindenki majd megörül a termékért, így másnap már hosszú sor kígyózik a bejárat előtt. Nosza, mi a levont következtetés mindebből? A nép, ember húst akar. Így hát beindul az éjszakai áldozat keresés és aprítás, amiből a néző semmit nem lát, így még csak véres vagy izgalmas részt sem kapunk, csak a fekete komédia és a két nem normális ember hétköznapjaiba nyerünk betekintést. Ami nem csak unalmas, de még idegesítő is.
A filmet 4 részletben tudtam végig nézni, ebből az utolsó 15 percet is majdnem félbe hagytam. Eredeti nyelven talán jobban megfogott volna, ez a sajátos Dán hangulat, de a felírat annyira értékelhetetlen volt, hogy kénytelen voltam magyar szinkronnal nézni. Nem tudom, ez rántott e ki a film világából, vagy az alapból olyan, ami nem az én ízlésemnek felel meg, de kényelmetlen volt nézni. Minden karakternek egy darab érzelmet sorsoltak ki, és azt az egyet kellett a film egésze alatt előadniuk. A szövegek erőltetettek voltak, a karakterek közötti kémia iskola példája az egymás melletti elszínészkedésnek, a történet nem túl eredeti de legalább unalmasan tálalt, a végső megoldás pedig kimondottan röhejes.
Nagyon sajnáltam a rászánt időt.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.08. 09:46:02 -
-
Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Annyira jól indult, igazán kár érte, hogy a végére ennyire jellegtelen lett. Jó ötlet, jó karakterek, Eva Green, Eva Green zöld szemei és Tim Burton. Minden adottnak tűnt egy jó filmhez, de nem jött össze. Burton mondjuk mostanában kevés jó próbálkozást tud felmutatni. Feltételezem a befejező harmad a stúdió miatt lett olyan, amilyen. Úgy érzem túl gyerekesre lett véve, mintha egy Disney film lenne. Ami nem feltétlenül baj, főleg, hogy korábban sem ütött meg nagyon erős hangnemet, de a végére jutott néhány jelenet, ami elég egyszerű vagy banális megoldással bírt. IGazán sajnálom a kimaradt helyzetet, többet érdemelt volna...
5,5/10
The Mermaid
Stephen Chow legújabb, tavalyi sikerfilmje. Legalábbis otthon, Kínában felrobbantak a pénztárak és özönlött rá a nép. Mondjuk megtudom érteni. Nagyon jókat nevettem rajta, még mindig egy fantasztikus komikus. De azért az akcióban és drámában sem marad le annyira. Még ha a film kiszámítható történettel rendelkezett, a humor és a korrekt karakterek megmentették azt. De nem tudom eldönteni, hogy Chownak csak nem adnak pénzt a filmjeire vagy szereti a szar CGI-t. Amit az utolsó jelenetben is előadtak az már-már kriminális. Ettől függetlenül jó volt...
7/10 -
A Nagy Fal (2016)
Kassai Lajos tényleg frankó munkát végzett Matt Damonnal mert pöpecül megtanult íjazni, viszont ezért a filmért kár volt visszahozni a srácot a Marsról.
Nem titkoltan ki is merem jelenteni hogy a készítő gárda a kínai piacban bízott leginkább, mert ha ennek a filmnek felróhatunk bármilyen presztizsbeli sikert, az nagyrészt a csíkszemű barátainknak köszönhető.
Nincs igazi sztori, nincs rendes színészi játék, valahogy mintha mindent egy lapra tettek volna fel: a cgi-re... mert az tényleg elárasztja a filmet, szinte már megcsömörlik a néző, annyira túlzsúfolt a látványvilág. Egyszerűen annyi zöld kutyát pakoltak bele hogy fájt a szemem. Számomra gyengébb volt mint a Transformers részek, pedig az is egy egysíkú látványfilm.
4/10 -
cool! -
How some cool silent film effects were done -
Én emiatt nem "bírom" megnézni a Burnt-öt. Kvázi ugyan az a kettő, csak Cooper filmje full komoly drámára veszi az egészet. Ezután meg annyira már nem érdekel.... -
xido #95231 Ilyen fél/aranyosabb vonatkozásban még Jean Reno Én a séf-je is kellemes darab szerintem :) -
Ratchet es Clank szerintem nagyon gagyi, igazabol a fiam nezi neha-neha. En talan egyszer sem birtam fullosan vegig ulni de az elobb volt egy vicces jelenet. Hallottam egy ismeros sikitast majd valaki kialt, hogy " Willhelm!"
Lol. a sikitas willhelm sikitas volt. Valamelyik robot leesett es a masik robot kiabalt, hogy Willhelm. Eeeeeeehhhhh vicces. Na mindegy. -
A séf (2014)
Ezzel a filmmel a lustaságom miatt bajban voltam...
Marhára semmi kedvem sem volt egy újabb filmet megnézni ami egy (újabb bunkó) séfről szól
(pláne miután láttam már a Burnt az ételművész c. alkotást),de aztán mivel épp nem volt más dolgom, gondoltam essünk túl rajta..
Elhamarkodottan ítélkeztem a cím alapján, mint oly sokadjára már.
Ez egy frankón összerakott film egy ipséről, aki imád és tud is főzni, akinek egyébként arany szíve van (ha ezt sokszor nem is tudja kimutatni), akit imád a fia és a volt felesége is, de ő ezt észre sem veszi..
Nagyon tetszett ahogy hátrahagyva jó állást, és mindent amiből elege lett és (ugyan némi ösztönzés árán. de) azt csinálja, amit szeret és amihez igazán ért: ételeket egy büfés buszban. Mondjon bárki bármit is.
Többször nézős alkotás lesz a listámon immár
(És most megyek vacsizni, megéheztem ennyi finomság láttán
)
-
nem sok, görgetnem sem kellett, de azért remélhetőleg minőségiek lesznek és akkor nem panaszkodom
-
Folytatás és szuperhős mentes 2017 guide
tl;dr:
Dunkirk
- Nolan
- Cilian Murphy
- Tom Hardy
The Zookeeper's wife (Menedék)
- Jessica Chestain
War Machine
- Brad Pitt
Snatched
- Amy Schumer
- Goldie Hawn
Coco
- Pixar
Rock That Body
- Scar Jo
Wonder (Csodácska)
- Julia Roberts
Valerian and the City of a Thousand Planets
- Luc Besson
- Cara Delevingne
Baby Driver
- Edgar Wright
- Kevin Spacey
Wind River
- Jeremy Renner
- Elizabeth Olsen
Untitled Detroit Project
- Kathryn Bigelow
- John Boyega
Victoria and Abdul
- Judi Dench
- Stephen Frears
Darkest Hour
- Joe Wright
- Gary Oldman
- Ben Mendelsohn
Get Out
- Jordan Peele
- Daniel Kaluuya
Mother
- Darren Aronofsky
- J.Law
- Javier Bardem
Downsizing
- Matt Damon
- Kristen Wiig
- Christoph Waltz
The Dark Tower
- Idris Elba
- Matthew McConaughey
Bright
- David Ayer
- Max Landis
- Will Smith
- Joel Edgerton
The Greatest Showman
- Hugh Jackman
- Zac Efron
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.01.06. 18:39:58 -
[2006] - (imdb) - "We Are Marshall" - 6/10
(2017.01.06) (132 perc, amerikai)
Matthew McConaughey és Matthew Fox egy igaz történeten alapuló McG filmben... ami, nem sikerült túl jóra. S leginkább amerikaiaknak, azon beül is Nyugat-Virginia lakóinak jelenthet komolyabbat a sztori.
Az 1970-es évben a Marshall University amerikai focicsapata légi szerencsétlenségben gyakorlatilag megsemmisül - de az egyetem lelkes tanulói, és az életben maradtak továbbra is akarják a focit.
Lelki trauma, nyavajgás, bánat, gyerekesség, konokság és büszkeség meg akarat csapnak össze, meg egy új edző, aki szívjóságból nyakába veszi a terhet (Matthew McConaughey), és a fél országot, és beindítja újra a focit.
A szokásos... -
Prof William #95225 Hehe... - Szerintem ez jöhet ide.
-
Nyiri #95224 Így van. Nem is tudom miért téma még mindig ez :) -
Van fent egy prizma, amit az egyik Apollo legénysége vitt fel. Azóta azzal mérik a föld, hold távolságot. Ha nem lenne fent ezt már azóta
1000 x megcáfolták volna. Nomeg akkoriban volt egy nagy vetélytárs is, akinek a cáfolás pont, hogy érdeke lett volna.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2017.01.06. 10:12:05 -
The Legend of Tarzan (2016)
A sok negatív kritika után félve ültem le elé, de szerencsére pozitív csalódás volt. A fényképezés gyönyörű lett, az állatok animálása néhol hihetetlen életszerű, a díszletek, kosztümök, látvány, mind nagyon passzol egymáshoz. A színészek az a keveset, amit igényel a karakterük zsigerből hozzák, még a főszereplő (számomra ismeretlen) srác is eltudja adni magát. A sztori nem nagy durranás, párszor kicsit be is fullad, de külön öröm volt, hogy a remake-ek korában nem egy újabb eredettörténettel rukkoltak elő, hanem egy teljesen új Tarzan mesét mutatnak be.
Teljesen élvezhető kalandfilm, ami bár nem hibátlan, de minden bűne bocsánatos. -
Ja készül. :)
Az már más, hogy 100 másik átok film is létezik, 500 változat meg többrészes filmek, a Kör-ből van csak annyi amit írtam, de a japó átoknak sok része van ám. Csak a többi nem annyira ismert.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.01.05. 20:34:53 -
de küszöl, amcsi film bemutatója kövi hónapban lesz. azt viszont nem tudtam, hogy SADAKO VS KAYAKO az ilyen összeeresztés (bár vs ből gondolhattam volna...) köszi a tisztázást :) -
Otthon fogom, offline. Itt, online meg majd játszom :) -
Nem, nem készült. :)
Van 3 film, ha jól emlékszem így:
Kör filmek:
Japó:
Ringu 1 (1998), Ringu 2 (1999), Ringu 0 (2000)
Amcsi:
Kör (2002), Kör 2 (2005)
Az amcsi Kör 3 avagy Kör 0 az meg majd idén évvégén vagy jövőre jön. :D
Átok filmek:
Japó:
Ju-on (2002), Ju-on 2 (2003)
Amcsi:
Grudge (2004), Grudge 2 (2006)
A Kayako (átok filmek) vs. Sadako (kör filmek) , ezeknek a csajoknak egy közös összeeresztése! :D
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.01.05. 20:25:47 -
Hát inkább Diablozzál, jobban jársz szerintem .) -
ja tényleg, rémlik valami.
fura, hogy most új japán és amerikai kör is készült... meh -
Japán kör már az amcsi előtti véekben volt, 99.es asszem, ez a kör meg az átok összeresztése. :D
Mindegyik japóba indult, lett amcsi változata, kivéve a kör 3-at, vagyis 0 azaz előzményfilmet, a haragból mind a 2 résznek volt amcsija .
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.01.05. 20:14:46