106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    Mi a baromság?
  • LasDen #96334
    Igen. De a megállapítása attól még baromság...
  • extra sensory
    Ahogy a jó filmek 99%-át is.
  • LasDen #96332
    a szar filmek 99%-át férfiak rendezték...
  • Bokafix2
    XX (2017)

Négy rövid önálló történetet tartalmazó antológiához van szerencsénk, aminek az a különlegessége, hogy mindegyik részt egy-egy nő rendezett. Már értem miért nem kerül ki sok filmrendező közülük.
    Egyetlen rész volt a négy között, ami sanszos hogy jó lehetett volna, de teljes értelmetlenségbe süllyed, mert kb. semmit nem magyaráz meg a végén, csak ad egy projekciós felületet és mindenki képzelje bele amit gondol. Csakhogy bármit gondolok is bele sehogy sincs értelme. Tipikusan az az érzés, amikor végsőkig feszítik a néző idegeit, és valami elképzelhetetlenül kemény csattanóra számít, viszont ez elmarad, és helyette megkapjuk a nagy semmit...

A többi három rész meg egyenesen nevetséges. Agyatlan, mindenféle értelmet és következetességet nélkülöző dramaturgia és botrányosan szar színészi kivitelezés.

2/10
  • Tikal #96330
    ah oké,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a barátnőn nem lepődtem meg, az valahogy adta magát, a testcsere már durvább volt :)
  • IMYke2.0.0.0
    Azon kívül, hogy
    néger testbe/fejbe történő agyátültetéssel élnek tovább a gazdag fehérek
    az, hogy
    a kiccsaj is benne van az egészben.
  • CalebJoe
    Beszélgetés FASSBENDERREL!!! | Baby Alien Kritika

• Tikal #96327
    Get Out
    mi volt a "fordulat"?

Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.05.13. 00:07:48
  • IMYke2.0.0.0
    "Hidd el, nem lehetetlen."

Nem állítottam, hogy az volna --- csak elég nehéz egy olyan filmről, aminek hasonló a történetvezetése.
    Egy drámáról például mégis csak könnyebben írsz kedvcsinálót "felütésekkel" (azaz: esetünkben nem konkrétumokkal), mint egy szörnyfilm esetében.
  • SzinesGeza
    Mondjuk véleményt alkot úgy a filmről, hogy nem árul el semmit a sztoriból.
    Hidd el, nem lehetetlen.
  • LasDen #96324
    én itt az Aliennél hallottam róla először, de nekem az előzetesek alapján szimpatikus karakternek tűnik (mégha Ripley 2.0 akar is lenni)...
  • IMYke2.0.0.0
    Katherine Waterston?

Hát, a Harry Potter spinoff-szörnykeresős-varázslós film előtt azt se tudtam, hogy létezik.
  • kutyakiki81
    Nem szeretném senkinek rombolni az élményt egy kicsit sem :(
    Én is messzire kerültem a külföldi kritikákat, nehogy bármilyen infót elcsípjek a mozi előtt.

Talán annyi, hogy a teltházas vetítés után amíg sétáltam ki, félfüllel elcsíptem 1-2 beszélgetést és sok jót nem hallottam másoktól.

Sokat járok moziba és már a fülemen jött ki a trailer. A főszereplő csaj már ott is idegesített, nem tudom miért, de nekem nagyon unszimpatikus volt végig a filmben.
  • IMYke2.0.0.0
    Egy része annak, amit írtál (film)esztéta szakon rendben is van.
    Itt, amikor valaki ilyesmiket kezd el írni, felhúzzák rá a szemöldöküket a 'zemberek.

"vagy kontinuitás az előző részekkel. " --- hát ez többnyire spoiler lenne.
  • LasDen #96320
    a színészi játék, a karakterek, az atmoszféra, a fényképezés, a vágás vagy kontinuitás az előző részekkel. Ezekről lehet úgy is beszélni, hogy közben nem lövöd le a poént, hogy a csávónak a mellkasából ki fog törni egy bizbasz...
  • IMYke2.0.0.0
    Alapvetően mit lehet spoiler-mentesen írni egy szörny vs. ember filmről?

//Szerk.: Nem provokálás. Kíváncsiság.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.12. 17:53:44
  • SzinesGeza
    Miért nem írsz valamit róla spoiler-mentesen?
  • kutyakiki81
    Alien : Covenant

70% Prometheus 30% Alien. Én szerettem volna kicsit több Alien-t, de így is jó volt. Az új lény születése brutális, és maga a lény is durva. Nem is tudtam, hogy James Franco is "szerepel" benne. Danny McBride-t fura a vígjáték sorozatai után ilyen szerepben látni, azt meg nem gondoltam volna, hogy túléli az Alien-t. A csattanó végén nem lepett meg, valahogy sejtettem.

7/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2005] - (imdb) - "The Skeleton Key" / (A titkok kulcsa) - 5/10
    (2017.05.11) (104 perc, amerikai) - Horror, Mystery, Thriller

Ettől sem ájultam el - az 5 pont Kate Hudson fenekének, és sideboob-jának szól -, miközben a végkifejlet direktebb volt, mint mondjuk a csak hasonlító "Get Out" esetében.
  • mégvadabbdisznó
    Hát ha a Get Out volt az amit még nem láttál, akkor nem vesztettél sokat.
  • IMYke2.0.0.0
    12 perc... hát eddig ez túlságosan feminin...
    Hát, meglátjuk...
  • Hellsing47
    ha tudom mi a vég-kifejlet akkor de, elég sokat levon :D
  • tigeroo
    emiatt lett kiírva anno a piros felirat nemde? :)

jólvanna, öreg motoros vagyok már én is a fórumon, szép emlékek ezek én mondtam szerintem már több faszságot itt az évek alatt éretlenül, na mind1. ezt valahogy megjegyeztem :D
  • mégvadabbdisznó
    Két külön élmény a két film, ha láttad is az egyiket az nem von le semmit a másik értékéből.
  • LaposElem
    Bakker...
    Én állat meg rá is keresek, hogy melyik ez a film, mert nem ugrott be... pedig ma akartam nézni a Get Out-ot. Na akkor várok vele, amíg elfelejtem :)
    Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2017.05.11. 15:20:58
  • Hellsing47
    passz, mert a get out-ot nem láttam még :D
    viszont igy már tudom milyen típusu "csavarra" számíthatok majd benne
  • IMYke2.0.0.0
    S visszafelé nem?
  • Hellsing47
    ez igy ebben a formában akkor elég nagy spoiler, annak látta a skeleton key-t, de a get out-ot nem
  • hiper KOCKA
    Bedeviled 2016

Akinek permanens bohóchiánya van és nem bírja ki szeptemberig, amíg Stephen King klasszikusának remake-je megérkezik, annak a Bedeviled talán segíthet csillapítani az elvonási tüneteit. Persze nincs benne semmi kiemelkedő mert maximum egy mekis gyorskaja tápértékével ér fel, de legalább tisztességesen reflektál az IT-re... még egy piros lufi is megjelenik a kamera előtt, és már szinte várnánk hogy az a förtelmes bohócpofa hirtelen beterítve a képernyőt, valami elmés egysoros kíséretében megemelje a pulzusszámunkat.

A sztori is hasonló és a koncepció is... az enemy a tinik félelmeivel táplálkozik és azzá tud válni amitől rettegnek... viszont a kor trendjeinek megfelelően itt a gonosz bohóc internetes változatához van szerencsénk, ahol egy alkalmazás letöltése keretében lehet jegyet váltani a freakshow-ra, amit rendez a fiataloknak.

Mindenkinek megelevenednek tehát a félelmei, így a tinédzsereket lassan az őrületbe kergeti a bohóc, és ami durva, hogy nem lehet sem letörölni a telefonról, és a telefont sem lehet megsemmisíteni, mert a láthatatlan mágus molekuláris szinten képes regenerálni a kis készülékeket, így gyakorlatilag lehetetlen tőle megszabadulni... ja, és elhagyni sem lehet őket.

Az egyetlen lehetőség hogy írjanak egy programvírust ami kinyírja az applikációt, viszont az nem lesz egyszerű... szóval mint a legtöbb esetben itt is a prevenció lett volna a legjobb megoldás, de hát ki lát a jövőbe, és ki tudná előre hogy egy bosszúszomjas entitás rejtőzik a pixelek mögött...

Aki bohócfóbiás mint én, annak lesz mitől az ágy alá bújni, de persze végig is lehet röhögni az egészet... hozzáálláson, és bizonyos lelki defektusok meglétén múlik az egész.

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    Azt még nem láttam - köszi az ajánlást, valamikor rákeresek.
  • mégvadabbdisznó
    Csak halkan megsúgom: The Skeleton Key

Innen vették a Get Out ötletét, de véleményem szerint ebben a 2005-ös filmben sokkal jobban sikerült megvalósítani a koncepciót.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Get Out" / (Tűnj el!) - 4/10
    (2017.05.09) (104 perc, amerikai) - Horror, Mystery

Hát ez nagyon gyengus volt.
    Mindettől függetlenül, Daniel Kaluuya és Betty Gabriel arcmunkája kiváló volt.
    A "fordulat" egyszerre volt kiszámítható (de minimum sejthető) és nevetséges.
    "Horror, Mystery" helyett én szimplán csak Fantasy-t biggyesztettem volna alá.
  • grebber
    Nekem az igen.De nem kell ezért öngyilkosnak lennetek,ha nektek más jelenti akkor nektek más a horror.Engem gamebe vagy filmbe csak az tud ijeszteni más nem.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.05.10. 14:23:23
  • Kongy
    Ezt a beszélgetést elkezdeni sem lett volna szabad, csak meló közben nem volt jobb dolgom.
  • Shep
    Tehát akkor összefoglalva a mai nap eseményeit, a horror = jumpscare. Oszoljanak kérem, nincs itt semmi látnivaló!
  • grebber
    Pont nem .lol. A jump scare lényege, pont hogy nem akkor jön amikor éppen várod (bár való igaz ilyen is van ,de akkor is ijed a people) ezért fosat nem tudsz rá felkészülni max ha másodszorra nézed a filmet ,de néha még akkor is hőköl az ember.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.05.10. 11:10:03
  • Kongy
    Én már értem mire gondol. Azért tartja fenn nála a félelmet a jumpscare, mert folyamatosan attól parázik, hogy "Na mindjárt jön, na mindjárt előugrik", és ez szerinte felér egy atmoszféraépítéssel.
  • Shep
    Nekem tetszett az a film, legalábbis a lövöldözős akciórészek jók voltak, a poénok debilek ahogy a story is nulla, de hát az előző két rész alapján másra nem nagyon lehetett számítani.
  • grebber
    Nem kell magyarázkodni mindenki ezt csinálja ...szintén ki lett beszélve. Ha ezek nem lennének lenne ott évi 30 db komment.