106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A Red Dragon fil kurva jo volt! Nagyon teccet :) -
[Walaki]D`Lair #1979 OK köszi :DD -
szvsz egész jo kis film... mindenesetre megnéztem volna más befejezéssel is -
#1919...
Egyébként már ez sem biztos. Közben felröppent, hogy első körben Magyarországra be sem hozzák, aztán kiderült, hogy már a fordítónál van a kazetta. Szóval jelen állás szerint lesz Nemesis, de az időpont nem 100%. -
Nekem is tetszett....
Jason Donovan a nyáltenger, mint meleg transzi, hatalmas volt benne....:-))) -
Szerintem pedig nagyon jó kis film volt... -
Vialis #1973 én úgy hallottam, hogy márciusban jön a Nemesis -
[Walaki]D`Lair #1972 Váááh!!! Mikor jelenik meg nálunk az új Star Trek film??? -
Vialis #1970 Sötétkamrát látta valaki? Vélemény? -
Vialis #1969 Szerintem jól jöttek ki a poénok benne... mármint a Gyűrűk ura kettőben.
Nagyon jó lett a film, nekem sokkal jobban tetszett, mint az első. Csak a Faramiros storyt nem kellett volna átírni, mert a lényeget ba...ta el a rendező ezzel. -
Engem viszont kifejezetten zavart, ha benne van a könyvben, ha nem, mert így csak az említett star wars-os idiotizmushoz hasonlítottak ezek a jelenetek...
Engem zavart, hogy egy ilyen kőkemény csata közben a két "jómadár" így hecceli egymást...
De nem vagyunk egyformák ugyebár....:-) -
A lényeg:
Télleg létezett Vaszilij és Koenig őrnagy, de a párharcuk közel nem volt ilyen drámai és izgalmas mint abban a filmben. Ennek én is utána néztem!
De felesleges ezen vitatkozni, a BHD objektívabb és reálisabb film mint a EATG. Már-már dokumentum jellegü az EATG-el szemben meg pláne az!
De én mindkét filmet szeretem!!!!! -
Most néztem a Reign Of Fire-t a story elég gyenge de az effektek tűrhetőek. -
mármint Washington, nem ? :P -
netuddki #1964 DC
-
Mondom szemléletesség... "Írhattam volna azt is, hogy volt ott harc oszt csók. :)"
Amúgy szerinted kik harcoltak ott? Az Izlandiak meg a Belgák? Vagy Szomália akkor még nagyhatalom volt és eljutott egészen Sztálingrádig? Ne nevettess! -
Nem tudom, hogy igaz-e, hogy "nem volt ilyen nagy hordereje a dolognak", biztos vágod a témát, ahogy kiderült eddig.("Az EATG-ben annyi igaz, hogy volt ott csata a németek meg az oroszok között.") -
Nah most neztem meg a Bad Company c. filmet ami Cris Rock es anthony Hoppkinsal van :) Rohadt jo film!!!!
Viszont az Undercover Brtoher egy nagy adag szar! Es meg a Austin Powers -hez hasonlitotak! Szegyen! A AS ennel 1000-szer jobb volt! -
Csak éppen nem volt ilyen nagy hordereje a dolognak. Próbáltam különbséget tenni a két valóság között, azért írtam a másikat. Írhattam volna azt is, hogy volt ott harc oszt csók. :) -
Miért égeted be magad? Olvass utána kicsit. Nem szégyen az, ha nem tudsz valamit, csak ne hangoztasd, én is a film után néztem meg a történelmi hátteret. Vaszilij Zajcev létezett, mint ahogy az ellene küldött német sniper is, akik között valóban dúlt egy katonai presztizs szempontjából létfontosságú párharc, és a szórólapok, újságcikkek is igazak, ugyanolyan propagandát csináltak neki eredetileg is... -
Ideje lenne némi történelmet tanulnod, nem gondolod? Az EATG-ben annyi igaz, hogy volt ott csata a németek meg az oroszok között.
A BHD meg leszámítva néhány mellövést, így volt. :) -
Az Enemy at the gatesnek legalább annyi történelmi alapja van, mint a BHD-nak... -
"Szerintem nem kellett volna bele Gimli meg Legolas "én már 19-nél tartok" humorizálása...."
ez benne van a könyben is csak szólok...és sztem igenis kellett, mert a poénok jókor sültek el a könyvben és a filmben is.
nem mint a star wars-ban az idióta robotok. -
"DE BHD-t 2 havonta meg kell néznem a feeling miatt :-DDD"
Jaja! El se rakom a 2 CD-jét :) -
Hozzátenném még, hogy az Enemy at the gates nekem is nagy kedvencem, de max azért, mert hatalmas sniper fan vagyok. A mesterlövészet magyon közel áll a lelkivilágomhoz....
(sunyi geci vagyok, biza :-)))
De a film közel nem olyan jó mint a BHD, lévén valóságalapja annyi van, hogy tényleg létezett Major Koenig ill. Vaszilij Zajcev.
Viszont ettől még nagyon szeretem a sztorit...
DE BHD-t 2 havonta meg kell néznem a feeling miatt :-DDD
-
Nade egyettlenem!
Az ellenség a kapuknál azért nagyobb fikció mint a BHD...
Ridley Scott a BHD-ban a száraz tényeket tárta eléd, mindenféle hepiend nélkül, ami azért rendkívüli egy USA háborús múviban....
Amúgy az alattam szólók leírták a további véleményeimet, szal nem pazarlok karaktert erre...
A lényeg még, hogy erősen bírálták a filmet mert a szomikat arctalan csúnya gonosz ellenségeknek ábrázolta csak, pedig valószínüleg nekik is voltak céljaik, eszméik, amik nem derültek ki a filmből! Ezzel én egyetértek....
Viszont tényleg marhára rendhagyó és MAJDNEM giccsmentes volt a BHD. -
Meg vannak azok a jelenetek a BHD-ban amikor a gyerek véletlenül az apját lövi le, vagy a végén amikor az egyik apa(vagy nagyapa) a halott fiát viszi át az úton.Szóval ezekkel is érzékeltették, hogy ők is mennyire emberek voltak. -
Azért van a "fasza amerikai - hülye arab" párhuzam, mert amerikai szemszögből van forgatva. És meg kell mutatni, hogy mi vitte rá az oookos amerikaiakat, hogy csak úgy támadjanak páncélosok nélkül. Ha nincs benned felsőbbrendűség, ilyet nem csinálsz. Az kellett bele. És a végén ki van hangsúlyozva elég rendesen, hogy ki az erkölcsi vesztes. A húdebátorésokos Ranger katonák gyalog futnak ki a városból, az arab kisgyerekek meg ott futnak velük viccesen. Szóval ez elég nagy alázás amerikának.
Ellenség a kapuknál meg a nácik vannak felsőbrendűnek és felfuvalkodottnak ábrázolva, miközben egy átlag német katona marhára nem volt ilyen, csak a vezetés volt olyan, amilyen. Persze minél többször nyersz csatát, annál inkább érzed magad legyőzhetetlennek. -
Azért a 'fasza amerikai katona kontra primitív barbár állat' itt is erősen jelen volt, mint giccsképző alapmotívum, emellett néha öncélúan művészieskedik a film.
Tény, hogy képileg kiváló, de nekem pl. az Ellenség a kapuknál az jobban bejön mint film, vagy mint történet. Merthogy története se nagyon van, inkább csak cselekménye. -
Ez tény, hogy nem olvastam, elhiszem, hogy benne volt a könyvben, csak nem tetszett, ennyi.... -
Manta, ezzel maximálisan nem értek egyet!!!!!!!!!!
A BHD volt hosszu idők óta az egyettlen amcsi háborús film, amiben olyan mint GICCS szinte nem szerepelt....
Ha már giccs akkor Ryan közlegény, vagy Katonák voltunk, vagy a Pearl Harbour....
De a BHD az kurvára nem giccses!
Mondj egy giccset belőle és megbeszéljük :-DDDDD -
Ezt mondom, hogy hűnek kell maradni az eredeti történethez.. -
Madmaxx #1943 Valószinüleg nem olvastad a könyvet, mert akkor tudnád, hogy ez is benne volt. -
Taxi???Az első rész szerintem nagyon jó volt, nekem nagyon bejött.A másodikról inkább nem beszéljünk,az már nagyon erőltetettre sikerült.Ráadásul ezután kezdődött a francia eksönmúvi áradat, lsd. Jamakasi, Wasabi és társa.rosszabbnál rosszabb klónok.Talán kicsit le kéne higgadni, és egy ideig leállni ezzel a sorozatgyártással, és alkotni valami tényleg maradandót mint pl. a Leon a profi, az 5. elem, Nikita stb... -
Na igen, volt egy pár meghökkentő dolog a csatajelenetek közben, és talán a humor is kicsit sok volt, illetve néha olyan szitukban jött elő, ahol nem kellett volna, de a törpe egy ilyen fajta, ilyen a jelleme, mókás.Az a deszkás rész engem is kiakasztott, főleg, hogy még meg is volt hajlítva a két vége:))))...De azért összességében tuti kis múvi volt, mint már mondtam, és gondolom a könyvben is így történtek a dolgok (pl. lovasok+napfény)..Bár én sajna még nem olvasta, de azért azt hiszem, az alkotók ragaszkodtak az eredeti sztirihoz, ebből következik, hogy nem igen volt választásuk.. -
Igen, közel sem olyan idegesítő, mint a taxi. -
BHD: a feeling ... (HUN dub 0) -
LE BOULET - A tökös, a török, az őr meg a nő
Jópofa film, de közelsem egy taxi ...
Azért érdemes megnézni.
BHD: Király film, eredeti angol nyelven ki is jön. Vannak benne részek, pl a srácban a rakéta, a páncélautóban hátul a sok hulla és sebesült stb.
TTT: Tegnap végre láttam, jó film, de tényleg hülyeség elkomolytalankodni néhány jelenetet. Samu ebben a részben nem volt olyan jól kidolgozott jellem, mint az előzőben. A harc részben tényleg voltak baromságok. A deszkás rész - nyilazás -, a kirohanás - Zrinyinek uez nem jött be, de ott több volt a török -, a 2000 lovast meg a napfény. Ezt a poént már egyszer elsütötték a Dávid című 66-os (?) eposzban, amikor a katonák pajzsaikkal elvakítják az egyiptomiakat, azok meg 100 ezren harciszekerestül berohannak a szakadékba.
J(imoo) Bond: Minden Bond ilyen hülyeség. A kezdetekben volt pár amiből ezen fajta hülyeségek kimaradtak, de aztán ráálltak a képtelenségekre, mert egy JB filbe beleférnek. Talán a Thunderball volt az egyetlen, amiben kevés baromság és képtelenség volt. -
kissé giccses film -
Lantee #1935 BHD egy ETALON!!! :)