106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • SzinesGeza
    Ha belegondolsz, a legelső (Alien) film sztorija is onnantól bonyolódik, hogy hülyén viselkednek. Először Kane, aztán maga a kapitány - aki felelős az egész hajóért, legénységért - azzal, hogy simán megszeg egy magától értetődő, alap biztonsági protokollt.
  • IMYke2.0.0.0
    Hopp:

"One of Ripley 8’s most impressive moments comes when The Betty crew find her playing basketball, and after a brief fight where she makes them all look foolish, she manages to sink a basketball as she walks away with her back turned. Naturally, viewers would assume this shot was created with some behind-the-scenes trickery, especially since the ball briefly leaves the frame.

But those folks would be dead wrong, because Weaver trained so much for the scene that she actually managed to pull off the impressive shot in the first take***. Actor Ron Perlman got so caught up in the moment that he almost ruined the shot, and his amazed reaction had to be carefully edited around in the final cut."

*** = most légy okos Domokos...

//Én is így emlékeztem, mert nekem (is) (mint sok tízezer/millió rajongónak) megvan a Quadrology kiadvány, rajta az extrákkal és a rendezői verziókkal.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.18. 18:44:58
  • DantesHUN
    Egyetértek. A Prometeus korrekt film. Vannak jobbak, rosszabbak de hiszti körülötte...na az szánalmas. Jaj brühüh észszerűtlen hogy miért úgy fut a eldőlő űrhajó elől...bazdmeg ráddöntök egy űrhajót és meglátjuk hogy fogsz futni! Úgy ezt üzenném a hisztizőknek.

Pláne, hogy az Alien 1-2-3-4 sem volt egy túl logikus vagy túl értelmes film. Mind a négy más volt, más megközelítése az Alien témának. Kost hogy kinek melyik tetszett az is egy dolog, de egyik film se a logikáról szólt. Mindbe bele lehetne kötni olyan alapon ahogy a Prometeus-ba.
    Csak hát itt hisztizni kellet és mindenki leírta az interneten hogy ,,jajdehülyeségmiértígyfutaledőlőűrhajóelől" és mivel az interneten ,,mindenkiegyéniségönállóvéleménnyel" mindenki ismételgeti is.

Erről jut eszembe a Trónok harca jelenet, amikor lenyilazzák a vhogyishívják legkisebb Stark gyereket, jajdemiértnemfutcikkcakkbandehülyeség...komolyan, aki szerint hülyeség, arra szívesen lövöldözök , majd meglátjuk ő hogy fut.

Ilyenekbe belekötni...hát próbáljuk ki!

Na meg hát ügye, nem klasszikus Alien film lett és a keményvonalas Alien rajongók ettől teljesen kiakadtak. ,,MiértnemúgyvanmintakorábbiAlienfilmben'" ? szaaarbrühühü
  • Zephyr Retiring
    Jó meglátás, és tényleg sokan összekeverik
    Viszont én a távolságra utaltam, így minden további magyarázat nélkül
    használhatom a Makó (várostól) Jeruzsálem (fővárosig) tartó távolságot.
    Ami egy galambnak például 29 óráig és 11 percig tart..
    A 29 órát értem. De honnét tudták azt a 11 percet?

De térjünk vissza a filmekhez..mit is láttam legutóbb..
    Ja megvan:

A Hard Day's Night (Egy nehéz nap éjszakája) 1964 IMDb

Adva van 4 jó barát, akik egy kicsit tudnak zenélni is. Fogjuk rá
    Meg adva van egy nagypapi is, aki egyik alkalommal velük tart egy fellépésükre. Rá azért nem árt vigyázni.
    Képes az öreg felkavarni az állóvizeket, összeugrasztani a barátokat és ledumálni a bugyikat ismeretlen és gazdag nőkről..

A film 2 Oscar és 1 Grammy jelölést is kapott, de díjat csak 2 kisebb filmfesztiválon kapott.
    Viszont egyike lett a legismertebb zenés filmeknek.
    Ajánlóként egy 3 éve digitálisan felújított trailer a spoiler alatt..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.18. 12:26:46
  • PhantomAss
    Erre a hsz-re muszáj adnom egy hatalmas +1-et.
  • eksy
    Miért kellett ütőtávba repülni?????????
    Utoljára szerkesztette: eksy, 2017.05.17. 21:02:05
  • eksy
    SZAR, FOS, SZAR!!!!! :D
    Elég válogatós vagyok, mégis sok filmnél az én reakcióm is ez:)
  • eksy
    Szia:)
  • LasDen #96407
    Capitán América: Civil War

Arra jó volt, hogy rájöjjek ezek a solo Marvel kalandok már egy kicsit sem csigáznak fel. A Hulkot vártam, az első AmKapot vártam, Avengerst és még utána a Galaxis őrzőit is. Azóta az az érzés követi minden filmet, hogy láttam már ezt... Meg fogok nézni minden egyes Marvel filmet, ezt nem tagadom. Képregény és film rajongó vagyok, hogy hagyhatnám ki. És az Infinity War is inkább csak azért mozgatja a fantáziám, hogy ugyan hogyan fogják megoldani ennyi karakter mozgatását vezér áldozatok nélkül (tippre sehogy)...

És hát DC fanboyként azok a filmek jobban érdekelnek, mert azok még az első próbálkozások.
    4,5-5/10
  • IMYke2.0.0.0
    "Addig próbálgatták a dobásokat míg nem sikerült neki."

Elsőre sikerült neki.

//Szerk.: Itt meg ezt olvasom:

"Director Jean-Pierre Jeunet was getting a bit impatient, as he was perfectly fine with just using trick photography (or special effects) to get the shot, but Weaver was adamant. Ultimately, Jeanet agreed to give her six takes to get the shot in.

Weaver missed the first five times, but on the sixth try, the ball went right in!!"
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.17. 18:05:20
  • Synchronous
    Én nem állítottam hogy az egy rossz film... csak azt hogy nem emlékszem belőle szinte semmire. 20 év alatt megkopnak az emlékek, főleg ha azóta láttál kismillió egyéb filmet.
  • DantszEE
    Ezt sem értettem soha.:D
    A 4. Alien film egy teljesen jópofa, új megközelítése a szériának. Itt már tényleg kicsit gore-humor irányt lőttek be. Ami szerintem kellően frissen hatott. Annyi, de annyi gag maradt fent ebből az alkotásból, hogy 100x színesebb emlék, mint mondjuk a másik értelemben jó 3. rész.
  • DantszEE
    Nem volt semmi féle faszság a Prometheusban. Csak a megszokottól eltérően itt nem lett a néző szájába rágva minden részlet.
    A 2 eltévedt tudós azért viselkedett hülyén, mert annyira be voltak fosva, hogy inkább betéptek. A vágott verzióban is mutatják a kis csövecskét a szkafanderben.
    A másik közkedvelt hiszti tárgya, hogy a végén miért a guruló űrhajó alatt futnak a csajok. Végül is csak tisztán kivehető, hogy az épp felrobbanó másik űrhajó darabkái össze-vissza repkednek. Így ha csak pár másodpercre is, de fedezéket ad ezek elől a guruló objektum. Shaw jól is kalkulált, és ki tudta várni a megfelelő időt a kigurulásra.

Én kimondottan sajnálom, hogy kukázva lett a direkt folytatás.
  • MrAndree
    Én moziban láttam kb 12-13 évesen (vidéki mozi, simán beengedtek, más világ volt). Persze addigra már láttam a másik hármat. Akkor tetszett. Múltkor újranéztem, vannak jó részei de azért a maga nemében még a harmadik rész is jobb. Az első 2 meg klasszisokat ver rá.
  • Synchronous
    Azt az Alien részt összvissz 1-szer láttam mikor megjelent, azóta se... tulajdonképpen csak az a jelenet maradt meg az agyamban, mikor Ripli bedobja a labdát a kosárnak háttal... az is csak azért mert olvastam hogy nem trükkfelvétel volt. Addig próbálgatták a dobásokat míg nem sikerült neki.
  • MrAndree
    97-es az utolsó rendes Alien film (és az se túl jó), nekem teljesen jó lesz most egy "best of". A rántotthúst is megeszem évente többször. :)
  • Csaba007
    Én pár kritikát olvastam,de mindenhol említették, hogy egy best of Alien lett,ami elég gáz...Már megvettem előre a jegyet,de bánom. Az előzetesben szinte csak az előző részekben látott jelenetek voltak... A Prometheus nekem tetszett,bár a tudósok viselkedése, meg némely logikátlanság felett nem tudok szemet hunyni. Szerintem inkább a Prometheust kellett volna folytatni, mint sem, az ezerszer látott felállást eladni újra és újra.
  • MrAndree
    De közben meg most ugyanaz a "fanboy sereg" hisztizik, hogy a Prometheus legalább mert újítani, erre most meg ez hozza a régi, megszokott forumlát. Tanulság: a fanoknak soha semmi sem jó. Az lep meg, hogy ezt Ridley nem tudta. :)
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.05.17. 16:03:07
  • Bokafix2
    "...de inkább visszakanyarodott Aliens stílushoz"

Ja... nehogy véletlenül összeverje a fanboy-sereg... én mindössze arra vagyok kíváncsi hogyha az egész Alien-széria nem történt volna meg a 70-es években, és ma jönne ki az első Alien film mai technikai színvonalon, akkor is kóstálna-e 8,5-ös értékeket imdb-n... akkor is A-kategóriás film lett-e volna, vagy pedig egy másodvonalas tucathorror első darabja? Sajnos már soha nem fogjuk megtudni a választ.
  • MrAndree
    Inkább 6-7, Rottenen 76 százalékon áll, metacriticen 67. Szóval inkább a pozitív a visszhang mint nem. Amúgy meg mindenki nézze meg és döntse el. :)
  • Csaba007
    Nem szar film, messze nem.
  • Csaba007
    5-6 pontokat kap, elég sok helyen bemutatták már. Elvileg rossz lett,vagyis közepes. :/
  • Dynamic
    Nem láttam még, majd csak hétvégén nézem, de azt tudom, hogy a Prometheus egyedisége miatt túl sokan fanyalogtak, ezért RS nem merte bevállalni a Prometheus 2-t. Bár egyértelműen folytatása, de inkább visszakanyarodott Aliens stílushoz. Vagyis azt gondolom, ha a Prometheus nem tetszett, akkor ez még simán bejöhet neked.
  • rain70 #96392
    Szerintetek, az ALIEN vajon milyen pontokat fog most hozni átlagban?
    Azért, én remélem, hogy RS most virít egy olyat, hogy egy nyolcast tudjak dobni (minimum).
    Az előző rész, hát nem éppen a kedvencem...finoman fogalmazva!
  • Tyler1
    Én nem csodálkozom a negatív fogadtatáson, már az előzetesekből is látszott, hogy ez egy bődületesen szar film lesz. Egy Lady Gaga videoklipnek ütős lett volna 4-5 percben, de mint film (még fantasyként is) nevetséges.
  • Csaba007
    Arthur király - A kard legendája (2017)

Nem terveztem elmenni rá moziba,de meghívtak, és végül elmentem, pedig a rossz kritikák nagyon elvették a kedvem tőle. De igazából nem volt olyan rossz,az egész inkább fantasy,mint történelmi film,Arthur itt inkább egy szuperhős,főleg amiket leművel a karddal. Guy Richie stílusa nekem nagyon tetszik,és ez itt baromi frissen hatott,főleg ilyen kaland-fantasy filmbe. Egy kicsit hosszú,de elég sok akció van benne,amik elég pofásak, a végső harc meg baromi jól nézett ki,ahogy a legelső is. Sok filmre alig emlékszem 1 nappal a megnézése után,de itt legalább 3-ra emlékszem. Hmm,szerintem simán megér egy mozijegyet. A zene nagyon ütős benne.
    6/10
  • Dynamic
    Egy filmkritikákról szóló topikban minek egyáltalán kommentelni arról, hogy ez vagy az a film "nem érdekel, nem láttam". Teljesen abszurd. Mit szeretne vele közölni az illető? Ugyanolyan értelmetlen mintha teszem azt a "tuti palacsinta receptek" topikba beírnám, hogy "nem ismerek palacsinta recepteket".
  • Kongy
    És aztán the end :D értelmes.
  • CSOCSO
    Kit erdekel ha valamit nem latsz/10??:D
    Eleg annyit irni, hogy "ez meg az nem erdekel, valszeg sosem fogok leulni ele"
  • CSOCSO
    "Odamentek meghalni vazze. Repulj el, kocsog!"

??????
  • ProGabe #96385
    "Kong 4/10"

Vegre valaki. A spoilerre gondolok. Sokan mondtak, hogy nem igazan jo a film (es meg tobben azt, hogy jo, kepukbe rohogtem, ez nalam 2/10), de ezt senki nem hozta fel. Odamentek meghalni vazze. Repulj el, kocsog!

Vagy amikor a csaj meghallja, hogy valami allat szenved es kimegy hozza. Ott van a semmi kozepen, eltunik mogule a 20 meter magas fal, megjelenik a majom, hogy aztan lelepjen, mintha mi sem tortent volna. Vagy jelenetek, amik csak azert vannak benne, hogy megmutassanak egy ujabb allatot es a szar cgi-t. SZAR, FOS, SZAR!!!!!
  • Bokafix2
    "Pofoncsata nem érdekel/10"
    "Nagy fal nem láttam, nem is fogom/10"

Sorry, de ezek milyen értékelések? Két olyan értelmetlen mondat, csoda hogy nem fagy le tőlük a fórum.
  • CSOCSO
    En is csak azert ultem neki igy mert paran irtak, hogy szar a film.
    a CGI tenyleg eleg ratyi volt. Az egesz befogadas a kinaiak altall eleg nagy blodseg volt. Szerintem animenak tok jol lett volna. Ott elmennek az efele baromsagok. Mondjuk, lehet pont emiatt nem huzom le annyira.
  • darkSectorxxx #96382
    Pont most végeztem én is!
    Én fordítva éltem meg mindezt, de az 5/10 azt én is adom, de ez most nem dícséret............
  • CSOCSO
    Nagy Fal
    ugy ultem le ele, hogy ez tuti nagyon szar lesz. Vegulis "kellemesen" csalodtam benne. Turheto volt. Legyen 5/10
    Neha gagyi, Neha baromsag de egyszer meg lehet nezni. Bamutato utan sokkal tobbet vartam tole.
  • Shep
    Hát 1-2-től azért több van benne. Hát hogy téged nem érdekel az egy dolog :)
  • eksy
    Hagyd már ezt a vademberek promót, első ajánlásodra megnéztem, 1-2 jobb poén oszt annyi.
    (a jellemfejlődés meg nem érdekel:)

Pofoncsata nem érdekel/10
    Nagy fal nem láttam, nem is fogom/10
    Galaxis őrzői 2 6/10 Az első nálam úgy 4-et ért, ez viszont már szórakoztató volt, közepes vígjáték:)
    Tűnj el! 7/10 Hasonlítgattátok több filmhez, szerintem kicsit Martyrsos.
    Bye bye man Láttam/10 egy momentum se ugrik be, pedig tudom hogy láttam!?
    Kong 4/10
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az ahogy mindjárt az elején leverte az összes kötöttpályás helikoptert...
    tetszett volna, de már elmúltam 12

Vén rókák 6/10

Utoljára szerkesztette: eksy, 2017.05.15. 21:38:29
  • SzinesGeza
    Senkit nem sértegettem. Pont arra céloztam, hogy nem tartalak hülyének.
  • Shep
    Pofoncsata

Már tényleg csak ilyen vígjátékokra futja a nagy vízen túl? Annyira szenvedett az egész filmben mindenki, hogy vicces legyen, hogy majdnem sikerült is nekik. Á nem, marha messze volt a viccestől, egy kínlódás az egész.

Nézzétek meg inkább a Vademberek hajszáját /10
  • MrAndree
    Ja mi szeretjük az ilyet. Kínát még értem is. Amerikában bukott nagyot. Én még nem néztem meg, majd egy unalmasabb estén.