106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • FREAK
    most hogy mondod, tényleg egy sem volt
  • Tikal #2641
    volt már közöm ezekhez a dolgokhoz, de valahogy nem hatott meg a film meg eszembe sem jut, talán azért mert magamtol is tudom hogy szar a drog, aki meg ki sem probálta annak tényleg nem mond semmit...
  • Galy
    Érdekes, én nem láttam benne egy zombit sem...
  • FREAK
    a hangerő a lényeg!!
  • Dynamic
    Most már dögöljek meg, ha nem megnézem a 28 napot.
    Nagyon kíváncsi lettem.Persze csakis az otthon kellemes melegében
  • FREAK
    figyi, vegyünk egy példát..... tegyük fel, van egy film a kedvenc háziállatod elvesztéséről.... namármost, neked soha nem volt háziállatod, így megnézed a filmet, szomorkodsz rajta egy kicsit, és ezzel kész, többet nem foglalkozol vele, mivel nem érint....

de, aki átélt már hasonlót, vagy csak tart tőle, hogy elveszíti a kedvencét, annak ez a film igen sokat jelent, és mindig eszébe fog jutni, ha a házikedvenc a téma

na így működik ez, hiába magyarázza el neked valaki, mi a lényeg a Trainspottingban, ha soha az életben nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy eszedbe jusson a film, és rádöbbenj, mennyire igaza van....

ugyanez érvényes Boyle másik filmjére, a Part-ra is (bár Árnyvadász állításából kiindulva ez volt a nulladik filmje, ugyebár....), hogy ha nem vagy ráállva arra az életérzésre, soha nem gondoltál még ilyesmire, akkor csak egy sztori, de ha egy hullámhosszon vagy vele, akkor Biblia......
  • FREAK
    jómunkásember vagy :D

kár kibasznod a pénzt mozira, neked az RTL Klub esti filmjei tökéletesen megfelelnek :D
  • Tikal #2635
    ezt szeretném megtudni én is , mi a mondanivaloja...
  • Árnyvadász
    Mondanivaló? Transpottingnak van mondanivalója? Mocskos drogosok, tróger, munkakerülő szaros fiatalok, akik szarnak mindenbe bele. Ez aztán a mondanivaló. Azért az ember legyen már ember. Akik ilyenek azok meg is érdemlik. Dögöljenek ott haol vannak. Nincs irántuk még szánalmam se.
  • Tikal #2633
    az ilyentipusu filmeket hamar elfelejti az ember, van bennük vmi ujitás stb, de mondanivalojuk mi lesz 10 év mulva?
  • Árnyvadász
    Teljesen mind1. A lényegen mit sem változtat.

Egyébként: agyhalott a jó édes kurva anyád. te öntelt fasz. egyszer pépesre verném a pofádat, de úgy hogy többet ne is ébredj fel.

vegyél vissza.
  • FREAK
    na jó, bocsi, nem akarlak megbántani, de hagyjuk ezt a vitát, mert te tényleg nem tudod, miről beszélsz

neked nem tetszett, ok, sorry, hogy megpróbáltalak felvilágosítani

gondolom a Sikoly bejött, mi? :D
  • FREAK
    "Az is első rendezés, az is horrorisztikus"

MI ELSŐ RENDEZÉS, te agyhalott??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Árnyvadász
    A Trainspotting egy unalmas szar film. A 3/4-ede után már ki is kapcsoltuk. Igénytelen is. Na mind1.

A 28 nappal későbbet a 22 évente sötétség kategóriájába lehet sorolni. Az is első rendezés, az is horrorisztikus, és sok hasonlóság van a kettő között. Az utóbbi viszont fényévekkel jobb. Ez a 28 nappal késöbb, mondhatsz, írhatsz bármit kedves FREAK egy amatőr szarság. Erről max. te fogsz beszélni évekkel később. Annyira felejthető, hogy namég. Kár volt érte a pénzt kiadni. Csak a hardwired miatt néztem meg, de pont olyan mint azok. Ezért is tetszhetett nekik annyira. De az nem számít. Azért nem fizetek. Ezért meg még meg is hívtam egy barátnőmet. Nagy k
    ár volt érte...
  • Tikal #2628
    nekem az esik le hogy ne drogozz!
    De ettől még nem lesz jo film számomra, valahogy nem hat meg a drogosok életutja, meg dolgaik
  • FREAK
    el lehet mesélni, persze..... aztán vagy leesik, vagy nem :D
  • Tikal #2626
    És ennek el lehet mesélni a mondanivaloját vagy ebbol is ki mit lát meg?
  • Tikal #2625
    szerepet játszik, ill nem drog, és pont emiatt nem tetszik a film...
    amugy meg tök jo poénok voltak benne
  • FREAK
    ja, és röhögni azt nem igazán lehet rajta......
  • FREAK
    nyilván nem vagy tisztában a "kultusz" szó jelentésével

ha neked nem mondott semmit, az azért van, mert másik szubkultúrához tartozol, de akinek szerepet játszik az életében valamiféle drog, az szereti a Trainspottingot....
  • Tikal #2622
    szerintem a trainspotting egy gyenge film, nem értem miért tekintik "kultusz" filmnek, jo volt, végig röhögtem, ennyi.
    Esetleg ha valaki elmondaná vagy adna egy linket egy jo leiráshoz megköszönném, de ne réz andrás monologját...
  • FREAK
    "amatőr jegyeket felvonultató, történetileg jól megkomponált, de gyengén kivitelezett"

Valószínűleg ez azért van, mert a rendezőnek ez az első filmje, ugye?? Érdekes, hogy a Part meg a Trainspotting nem volt amatőr, és akkor most tessék... Nagyon durván el vagy tévedve. Amit láttál, az nem amatőr kivitelezés, hanem szándékosan megalkotott, zavaros, minimalista látványvilág, ami nyersebb és emberközelibb, mint eddig bármelyik horror filmben. Akár fogadhatunk is, hogy 5 év múlva a Körre senki nem fog emlékezni (valószínűleg keverni fogják a Sikoly 6-tal vagy a Jeepers Creepers 2-vel....), de a "28 nappal később" akkor is ugyanolyan alap film lesz, mint most a Trainspotting, amit anno csak a Művész mozi vállalt be, vajon miért..... Hogy miért?? Mert nem áll be a sorba, hanem elsőként új sort nyit, és ilyenkor soha nem az x-edik sorbanálló marad meg a köztudatban, hanem az, aki elsőként állt az élre.

Ha nem tetszett a film, az a te magánügyed, de ilyen idióta indokkal, hogy AMATŐR, légyszi ne pontozgass, mert még azt találom hinni, hogy nem tudod, ki az a Danny Boyle....
  • CSOCSO
    Kőr 2.. mert idiotaság
    28 nappal-t meg majd meglátom...
  • FREAK
    lol, a Kör 3, a 28 nappal később 2...... bravó, öcsém, értesz a filmekhez :D

csak vigyázz, a sok popcorn megárthat!
  • CSOCSO
    Taxi3:
    ehhh..aranyos.. nemtöbb...leginkább az idiota szereplők tetszenek...de nem a legjobb rész...
  • Árnyvadász
    28 nappal később egy posztapokaliptikus amatőr jegyeket felvonultató, történetileg jól megkomponált, de gyengén kivitelezett, nyomasztó de azért könnyen megemészthető darab. Abszolult felejthető alkotás. Egyedül a zombikat alakító színészek alakítása páratlan, a történet közepes a képi megjelenítés viszont néhol profi elemeket is ötvöz, bár az összhatás a fentebb említett amatőr jegyeket erősen magánhordozza. Az ötös skálán: 5/2 a film.

A kör már jóval túlmutat az átlag filmeken. Azonban a történeti szál rettenetesen egyszerű. Viszont a film készítői ezt mesterien oldják meg a már-már idegsejteket is súroló félelmetes betétekkel. Igényes képi ábrázolás és sejtelmes hangulattal teli horror ez a film. Értelme azonban nem sok van, de ez legalább élvezettel nézhető. Az ötös skálán: 5/3.

Másvilág minden szempontból a legjobbak közé tartozik. Akár etalon is lehetne, de a szerplők kevés száma és a helyszínek egyhangúsága sokat von a megítéléséből. Azonban a sztori és a végső csattanó olyan mélyen hasít az ember már amúgy is nyomasztásokkal teli agyába, hogy a végén a skála 5/5-ös jelzővel kiüti a vetélytársait.

Aki teheti és válogathat, melyik filmet nézi meg, feltétlenül a Másvilággal kezdje.
  • Blasta
    Nekem már megvan, csak még nincs hozzá feliratom...
    Megvárom amíg csinálnak hozzá, mert a poénokat igencsak érteni kell....
  • Taranov
    Láttátok már a Még egy kis pánikot?
    Szuperül játszottak benne a színészek...
    Azok a poénok, amik nem sikerültek olyan jól, Robert De Nirotól azok is jók lettek.
  • Blasta
    Ja, már vágom...
    Csak vannak itt többen onnan valósiak, de én eddig csak egyet ism....
  • I.C.ram
    Pedig rá. :)
  • dikki*yysw
    Igen Sephi erdélyi :-)
  • dikki*yysw
    :DDDDDD
  • Nyiri
    Sephi: Hol lehet megszerezni a filmet? az imdb.com-n 10-bol 9et adtak ra a nezok atlagosan ami szerintem kurva jo arany :)
  • Blasta
    ....vagy mégis????
    :-)))
  • Blasta
    "Sephi. Te vagy Erdélyből?"

Szerintem nem rá gondolsz....
    :-))))
  • a.carkey
    Én eddig két román filmet tudtam végignézni. Egy westernt, amiben egy öreg román a fiával kimegya a másik fiáért Amerikába, aki ott bandita. Tudjátok: elöl töltős vadászpuska, mint a Rumcájszban (bár a cseh), pálinkát iszik és fikázza az "ámerikai" langyos löttyöket, a legyet lelövi 1 km-ről a pasi arcáról stb..

A másik egy Bukarasetben játszódó krimi volt.
    Egyik címét sem tudom.

Volt még egy film, a Ceaucescu házaspár kivégzése. Na az volt egy hatalmas alkotás ...

: )

Sephi. Te vagy Erdélyből?
  • Blasta
    HOl jáccák?
  • Sephi
    Nos tudom hogy most egyesek furan fognak nezni de be kell vallanom hogy 2 napja lattam az egyik legjobb Europai filmet ami valaha letezett. Es a poen az hogy ez a film tejesen jogu roman gyertmany. Tudom hogy furcsa nekem is aszotnak hogy jo es megneztem es tenyleg az volt. Ha esetleg valaha halatok rola az a neve hogy Filantropica. Megeri megnezni higyetek el nekem mert olyan eredeti egy oltet az egesz film hogy az nem igaz. Tele van humoral de nem vigjatek es tele van meghokento jelenetekkel mert 10 percenekent olyan kinos jelenetek vannak :)

A vegen pedig az embernek leesik az alla.
    En eletemben ha lattam 2 roman filmet az mar sok de ez felulmul akarmilyen mas kulfoldi filmet a kategoriajaban.
  • FREAK
    ja, és ráadás.... sose kajázok popcornt, de azért most ott figyelt az ölemben egy adag egy kóla mellett, csak hogy teljes legyen a kép
  • FREAK
    juj de durván beégtem..... kezdődik a film (én persze azt hittem, ez is trailer), monitorok, majom.... ahogy kúszott fel a kamera ismerősnek tűnt a majom teste

mondom "bazzeg, King-Kong!" - persze pont egy olyan pillanatban, amikor MINDENKI elhallgatott, na utána meg a környéken szórványos röhögés.... ilyet se égtem még, ráadásul pont az ilyen vicces elemeket szeretném világosban is látni :D