106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Ramza
    Szerinted ilyen címmel (Dűne gyermekei) folytatása a Dűnének?
    Ház persze hogy az, vazz :)

(egyébknt megnyugatatlak: első olvasásra, az előzmények ismeretében is érthetetlen benne jónéhány rész :)
  • FREAK
    nekem az a furcsa, hogy a gyalog galoppból mindenkinek csak a nyúl jut eszébe....
  • Dynamic
    Nekem kicsit furcsa, hogy amikor MP-ről van szó, mindig csak a Gyalog Galoppot és a Briant emlegetik, holott a Monty Python sorozat szerintem nagyságrendekkel jobb, mint az említett filmek.(Jó, mondjuk a Monty Python repülő cirkusza negyven-valahány részes.)
  • I.C.ram
    KÖSZIIIIIIIIIII EZ AZ!!!!
  • PetruZ
    Időbanditák (Time Bandits, 1981)
  • Sephi
    Jah a Brian az halali! De magyar szinkorrnal! Amikor az elejen beszol a harom kiralynak hogy "Bocs a kupiert" en hanyat vagodtam :)))
  • Blasta
    Én is így voltam eg yideig, aztán többször láttam a Briant és ugyan úgy tetszik!
    A 2 legnagyobb ígjáték a világon!!!!
    :-)))))
  • I.C.ram
    És a törpés MP filmcímre is keresem a választ még mindig ;)
  • I.C.ram
    Mondom hogy a GYPhez képest. :) Persze A katgóriás vígjáték az is, de a Gyalog mellett elbújhat.
  • Eye-scream
    Sztem azért nem annyira jó de nem is trágya...
    A Gyalog Galopp a legjobb ez tény (főleg a nyuszi:)))
  • Blasta
    Brian élete szerintem pontosan ugyan olyan állat mint a gyalog galopp!

pfffff

Méghogy trágya! Te lemaradtál valamiről! Szerintem nézd meg újra, ha esetleg régen tetted!
  • I.C.ram
    DC-n fent van mindegyik!
  • I.C.ram
    Jaja a GYG a legjobb Monthy Python film. Szerintem a Brian élete elég trágya volt a GYPhez képest. Ami még jó az az Erik a Viking.

Nem tudjátok mi a címe, annak az MP filmnek, ahol különböző helyekre jutnak el kis törpék valami térkép segítségével. Régen láttám, és szretném leszedni, de nem tudom mi a címe.
  • Sephi
    Baszak meg... komolyan. Most ultem le megnezni a Childrens Of dune c. filmet de meg ha akarom se tudok egy szot se megerteni belole!!!
    En nem tudom ez valami folytatasa vagy mijarak? 3 oras film bazz es en mar nezem 50 perce es egy szot sem ertek belole!! Ez tok szar igy vazz.
  • Blasta
    :-))))))))))

Hát az persze, hogy különbség, de attól, hogy az 5.elem benned ilyen magvas gondolatokat ébresztett, attól még semmivel se több az épp aktuális pl. Sandra Bullock vs Ben Afleck szerelmesmúvijától (csak egy nem létező példát mondtam), aminek szintén ez a mondanivalója!
    Ha ez egy akció/sci-fi-be van ágyazva, attól még számomra ugyan olyan kommersz mint bármi más, mégha úgy kapartam össze a lényeget, vagy csak simán levágtam!

Na érted mit akarok mondani...
  • FREAK
    hát silabizálj! és ha megtalálod a neked valamit jelentő részletet, akkor az egy sikeres alkotás! erről szól az egész!

csak nagy különbség, hogy úgy kell összekaparni valami magvasabb mondanivalót, vagy rengeteg embernek alapból lejön!
  • Tikal #2843
    Mikor életemben először láttam a gyalogg galoppot végig sirtam a röhögéstől, mikor másodjára akkor is, és sokadszorra is:) MP a legjobb:)
  • mateos
    nekem is kb ez a véleményem .. kösz :)
  • FREAK
    egy vígjáték is lehet művészi, ha van valami mondanivalója

most nyilván az jön, mi volt az 5. elem mondanivalója.... nos, kinek mi... nekem pl. az, hogy az ember életébe bármikor beeshet (szó szerint) egy olyan társ, aki "a világot menti meg" (mindenki a maga kis világválságára gondoljon), és bár erősnek tűnik, de talán ő maga is komoly odafigyelést és törődést igényel

ha elvonatkoztatsz a látványtól, feltárul az igazi üzenet, nos, ez pl. nem mondható el a Men In Black-ről (belemagyarázni lehet, de látni nem)
  • FREAK
    első kettő alap, a 3. zéró, az utsóra meg nem emlékszem :)
  • mateos
    mi a véleményetek : cruel intentions ról ( nekem bejön)

pulp fiction ( egy legenda)

sworfish ( voltak benne jó jelenetek de amugy semmi extra de azé tetszik)

godfather ( kedvencem)
  • Eye-scream
    Szereti itt valaki a Monty Python filmeket?
    Mert szerintem rohadtjók. Ha vki tudna valami linket adni ahonnan le lehet tölteni őket mekköszönném...
  • Blasta
    Hát Freak ebben csak te látsz művészi megfogalmazást!
    Ahogy a Men in Black sem volt művészfilm! Legalábbis nem abban az értelemben vett művészfilm.
    Azért mert a végén volt egy csattanó, ami enyhén elgondolkodtat, a film attól még scifi/vígjáték volt, mindenféle mélyebb gondolatok vagy komolyság nélkül...
    Ilyen volt az 5. elem is szerintem!
    De ne vitázzunk ezen! Szerinted több mint egy akció/sci-fi/vígjáték, szerintünk nem!
  • Tikal #2835
    ja tényleg, vígjáték...
  • RelakS
    akció-vígjáték
  • Tikal #2833
    Komolyan akkor most mi volt? dráma?
  • Tikal #2832
    művészi???? na erről lemaradtam....ez kb annyira művészfilm mint a Men In black...
  • RelakS
    A hétvégén láttam az Asterix Angliában c. rajzfilmet. Könnyesre röhögtem magam :DD
  • FREAK
    akciófilm????? na erről lemaradtam.... ez kb. annyira akciófilm, mint a Men In Black....
  • Tikal #2829
    Ja, hogy művészi az ötödik elem? Csak mert tetszik neked nem mondanám hogy művészi, mégis mi volt benne művészi? Tény hogy érződőtt rajta hogy nem amcsi film, de ennyi, attol még szerintem nem volt benne semmi extra, egy közepes akcio film, bruce willis probált hozni egy kis usa feelinget (talán gunybol? :) ) meg a fekete srác olcso poénkodásai. A diszlet meg a ruhák lehet hogy frankok voltak de nem több számomra... Milyen jövőkép is? Szárnyas fejvadász?
  • recepcica
    Most néztem meg a Kört! Szerintem eléggé parás, de nem tetszett a sztori! Olyan bárgyú.
  • Ramza
    Az egyik kedvenc filmem.
    Sokan Mátrix koppintásnak tartják, pedig egyszerre készült a két film (98-99-ben).
    Valóban érződik rajta, hogy nem 200 millióból készült, ennél értékesebb számomra, hogy mégis kihozták ilyen jóra. Imádom, már-már ExIstenZ szinten van nálam.
  • PetruZ
    The Musketeer
    Röviden szólva: borzalmas és nevetséges. Még az akciójelenetek miatt sem éri meg (kevés is, gyenge is, bár a vége felé van kettő, ami talán...). Barátnéval sem érdemes megnézni, minimális szipogós romantika van benne.
  • Dynamic
    "Pokol" c. film most éppen az retekklubon.
    Úgy érzem ez életem egyiik legnagyobb kultuszfilmje lesz:)
    Ezt látni kell!
  • [Walaki]D`Lair
    "Ahogy az ez után jövő széria sem..."

Wasabi, Taxi 2-3, Yamakasi mind-mind egy nagy foscsörlő....
  • FREAK
    Már hogy ne lenne benne művészi?? Ugyebár a divat is művészet, és divatban nagyon ottvan a film. Zenében úgyszintén, maga a jövőkép pedig egy kész szimfónia!
  • Blasta
    Szerintem ezt túlértékeled!
    Semmi művészi nincs abban a filmben!
    Alternatív, morbid jövőképet láthattunk a Back to the future-ben is, nem sokkal giccsesebb&szinesebb annál az 5. elem!

De szarnak tényleg butaság nevezni, csak szerintem nem illett Bessonhoz az a film! Ahogy az ez után jövő széria sem...
  • FREAK
    elég régi, HBO-n láttam 2-3 éve

tényleg rulez, csak érezni rajta a low budget hatását...
  • FREAK
    az 5. elem az a fajta művészfilm, ami nem mély életigazságokat taglal, hanem egyszerűen egy alternatív jövőképet boncolgat sablonos, szinte giccsesen színes eszközökkel

példa másik ágból, mondjuk Vasarely képei.... tartalmuk semmi, színesek, mint egy óvoda fala, de mégis komoly művészi értéket képviselnek, pedig csak a térrel és a színekkel játszanak

az teszi Besson is az 5. elemben, vizuálisan és hangban, eljátszik a lehetőségekkel

persze ahogy Vasarely sem tetszik mindenkinek, úgy ez sem

de buta dolog szarnak nevezni
  • a.carkey
    Nem is tudtam, hogy ilyen régi. Azt hittem újabb ... :(