106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hát ez az... a tudományos-fantasztikus filmek erőteljesen eltolódtak a fantasztikum felé. A hangos űr sajnos nem az alkotói szabadságból fakad, hanem az igénytelenségből és a hozzá nem értésből. A blődségekkel meg sajnos igazad van... -
Szerintem ezt a hangos űrhajózást úgy kell elképzelni, hogy "ilyen lenne ha"!
Mivel science-fiction-ről van szó, vagyis tudományos-fantasztikumról, ezért bőven belefér, hogy a készítők hangokat kreálnak az űrben.
Sokkal nagyobb blődségek is vannak alapművekben, (még a nagy Alienben is) ezért ezt simán el lehet nézni a készítőknek szerintem. -
KennyG #3122 Solarisban sincs "űr zaj", amikor kivülről mutatják a "űrstuffokat", csak zene. :D -
KennyG #3121 de. -
KennyG #3120 jó emlékszel öregapám! :D -
Ott tényleg csend van, de néha megy a zene is, ami nagyon király volt....
Amugy nem jelent meg ennek vmi felujitott változata vagy csak tervezték? -
Még jobb.... BROÁF :D -
Kb.
Viszont ha "felnézel" az égre, nagyon közelinek érzed a sötét és hideg, idegen űrt... És ahogy a Sulaco csak lebeg ott kussban...... Brrrr, a hideg kiráz :D -
Már úgy értem, hogy pozitív ellenpéldának... a nagy többség ott szintén a falra mászott a "hangos" űrtől. -
Ramza #3115 Ez szerintem azért nem igaz, mert a Star trekben már jóval a SW előtt divatba jött. -
Ramza #3114 Az Aliensben mennyi űrjelenet van? 10 másodperc? :) -
Nos, én személy szerint sokkal inkább űrben éreztem magam az Űrodüsszeia alatt, mint a SW alatt. Egy film van, ami hozza ezt a szintet, illetve kettő: Alien és Aliens. -
Lehet... Emlékeim szerint valami sci-fis fórumon volt szó a hangos űrhajókról, és mintha ott hozták volna fel ellenpéldának. -
ott kussban voltak, ha jól emlékszem -
Én sajnos nem láttam, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy a 2001. Űrodüsszeiában ezt csinálták (bár ott mondjuk űrcsata nincs). Valaki, aki látta erősítsen meg vagy cáfoljon meg... -
Én kinevetem így is. Attól, hogy nem jártam ott, tudom, milyennek kell lennie. És hidd el, ha nincs a SW, ma nem lenne divat a "hangos világűr". -
van még pár dolog, ahol az eszközök nem alkalmasak a cél elérésre, pl.
-sejtelmesen vigyorgó vámpír (minek örül egy üldözött élőhalott?)
-hörgő zombi, múmia (tüdő, hangszálak?)
-légköri viszonyok szerint közlekedő űrhajó LÉGÜRES térben (ismerős, nem?? fordulóban bedöntve, persze terelőszárnyak sehol (még jó), meg maga a hajó is inkább elmenne bontott téglának...)
meg van még egy pár ilyen...... -
Ramza #3107 Igen, csatlakozom: valószínűleg nekem sem tetszene a dolog :(
Hát, ilyenek vagyunk, na :) -
Én megpróbáltam egyszer hang nélkül(a SW-t vagy valami ilyesmit?).Elég furcsa volt...
A gond az hogy az emberek 90%-ának biztosan nem tetszene.(Szerintem nekem sem)Ezért is nem fognak változtatni.
A másik dolog amiért nem tudnánk elfogadni, hogy nem jártunk a világűrben, ezért nem igazán tudnánk átérezni(a nagy többség legalábbis).Ha olyan mindennapos lenne egy űrutazás, mint egy autós túra, akkor valószínűleg már el tudnánk fogadni, sőt talán ki is nevetnénk a "hangos" űrjelenetket. -
De azért mondatokat még illene nagybetűvel kezdeni :-DDDDDD -
Sajnos ezt nem fogják szerintem megtenni soha!
Ez olyan lenne, minhta elhagynák horrorfilmek végén a 2-szer feltámadó szörnyet.
Egyszerüen ez nonszensz ebben a világban.
Amúgy én nem is hiányolom. Lehet, hogy érdekes lenne, de egy sci-fi filmnek ez adja a savát&borsát.
Nem mondom, hogy nem lehetne profin megcsinálni amit leírtál, de nem merik bevállalni.... -
a művészet nem az elmebeteg műveknél kezdődik, egy sima szerelmesfilm, vagy vígjáték is lehet művészi, vagy ott van Tarantino, akinek minden akciófilmje egy műalkotás
tehát te is befogadod a művészetet, csak megvan a felső határ
de van, aki minimális mértékben sem hajlandó látni, csak nézni szeretne -
Igen, sajnos ez a jellemző!
Én nem érzem magam nagy művészetbefogadónak, életemben nem ültem be egy művészmoziba se, de azért tudok különbséget tenni klisé és egyedi közt, még a tucatfilmek között is. Szomorú, hogy ilyen és ehez hasonló élményekre vágynak manapság az emberek, mint amit itt olvastam nem sokkal lejjebb..... -
eszembe jutott még egy agyoncsépelt baromság, amin a filmesek NEM MERNEK változtatni....
az űrhajók sivító hangja a világűrben... komolyan mondom, én ott bánom meg, hogy beültem rá, amikor elhúz az első hangosan zúgó űrjármű... pedig ha elképzelem, hogy mondjuk egy űrcsata TOTÁLIS CSENDBEN zajlik le (max zene), mindig kíváncsian kezdek reménykedni, hogy talán egyszer valaki bevállalja
meg nem kell végig kussnak lennie, hisz a belső felvételeken ugyebár lehetnek hangok, a kabinban hallani a lövéseket, a becsapódásokat, a motort esetleg... meg ugye a "hideg világűr" fílinghez hozzátartozna a mély csend is, biztos, hogy egészen más, komorabb hangulata lenne -
mármint SIRALOMHÁZ
(remélem Grétsy most nem figyelt, huhhh.....) -
Az tényleg egy siraolmház volt. Semmi poén, de komlyan, még egy aranyos vicces jelenetet se találtam benne. Nagy kliséhegy az egész....
Broáf -
"én nem feltétlenül azért megyek el megnézni a moziba egy filmet, hogy közben kivesézzem minden jelenetét, megnézzem tökéletesen passzol-e minden"
Nos ezt sosem fogom megérteni, de tiszteletben tartom... Csak nekem felfoghatatlan, hogy valaki beül a moziba, és gyakorlatilag MINDEGY neki, hogy miről szól a film, a tartalom, mondanivaló mellékes, csak legyen benne sok-sok multiplex effekt, jöjjön a hang minden irányból, meg legyen sok színes (és jó képminőségű!) vizuális állatság....
Könyörgöm, IDE JUTOTTUNK?????? Vannak még emberek a világon, akik a lelkük mélyéről fakadt intuíciók alapján készítenek filmet, és ezt egyesek letudják annyival, hogy "szar a kép, a sztori uncsi, és nincs benne óriás-lézer-elektromos-hiperdimenzinális szörnyeteg"... Ez engem őszintén elszomorít, mert az értelmetlen, szándékosan agyonbonyolított és teljesen irreális történettel rendelkező sablonfilmek meg sikeresek, pedig mindenki látott már legalább húsz ugyanolyat korábban. Persze ez mind az én bajom, nem azért írtam le, hogy most akkor mindenki nézzen magába, és holnaptól legyen fogékony a művészetre és ÉRTSE meg a mélyenszántó mondanivalót, csak szar érzés, hogy lassan nem merek beülni egy komolyabb filmre a moziba, mert a sok suttyó végigröhögi, "jópofa" beszólásokkal bassza el az élményt. Pedig szeretek moziba járni, de minél drágább, annál több üresfejű sznob majom teszi be a seggét, hogy aztán NULLA élménnyel gazdagodva menjen ki a teremből... Közben meg azok élményét is elkúrta, akik tudták volna élvezni a filmet. -
Ramza #3096 Ez azt jelenti akkor, hogy meg kell néznem?
-
bazi nagy görög lagzi..hát elmehet a picsbe az fhm hogy 5 csillagit adott rá..én meg boldogn töltöm, biztos valami jo film..hja jo szar film.. -
Ezzel én is majd' 100%-ig egyetértek. Nagyon egyedi és innovatív ötletekkel vannak tele! -
Ramza #3093 Animék és az innen-onnan lopkodott ötletek :)
LOL
(szvsz pillanatnyilag a leginnovatívabb stílus, ami bármilyen jellegű filmkészítésben létezik) -
Én speciel egyik filmet se láttam, de biztos sz*r mindkettő... :) Egyébként meg a GITS tényleg rulál, a film még az eredeti manga mellett is megállja a helyét. Az animék és a manapság látható filmek 99,9%-a übergagyi, sajnos. Innen-onnan lopkodott ötletek, klisék tonnaszámra, "trendek", és még sorolhatnám... Kevés a valamit is érő film :( -
Ramza #3091 Na az Alien filmek voltak azok, amiken a legkevésbé sem paráztam. Ettől függetlenül szeretem persze. -
alien játékon lehet nagyon praázni..főleg ha elötte meglesed a sorozatod... -
Ramza #3089 Egyébként pedig nem teljesen értem ezt a félél/megijedés/borzongás dolgot.
Hatalmas horror rajongó vagyok, de kb. 14 éve nem féltem horrorfilmen. Na jó, mondjuk a Twin Peaks-en erősen dartam, de az is 11 éve volt... -
tudtad ha nagyot tüsszentesz eltörheted a bordádat??:) -
Én nem láttam még a 28 nap-ot, csak a Kört, de az tetszett nagyon. Igazatok van hogy kicsit kusza az egész ha így ténylegesen elkezdjük elemezni, de én nem feltétlenül azért megyek el megnézni a moziba egy filmet, hogy közben kivesézzem minden jelenetét, megnézzem tökéletesen passzol-e minden, mert nekem CSAKIS akkor tetszik ez a film. A Körnél a hangulat a lényeg, és azt rendesen hozza is, legalábbis számomra. -
Ramza #3086 "olyan embert nem ismerek, aki a Körön is izgult volna, meg a 28 napon is..."
Szeretnék bemutatkozni: Ramza vagyok :)
Amúgy az izgulás azért erős túlzás, de azért a maga módján szerintem nem volt rossz a Ring. Persze a 28 nap sokkal-sokkal jobban tetszett.
Alapvetően nálam az a különbség a kettő közt, hogy az egyik igazi klasszikus, a másik meg egy jó, de korántsem korszakalkotó film. -
A "28 nappal..."-ban sem a HORROR volt a lényeg (bár az őrjöngő fertőzöttek támadása a lépcsőházban azért elég idegtépő volt), hanem az igencsak magvas sztori, amibe belegondolva az ember napokig elkomorodhat. A Kör sztorija ezzel szemben kb. annyira realisztikus, mint az amcsi akciófilmek érintésre robbanó rendőrautói.... Fellapozták a nagy sablonkönyvet, és találomra összeírtak két oldalnyi hülyeséget : ez lett a vége. Mondanivaló nulla, tartalom nulla, kérdőjelek száma több ezer... -
:-))))))))))