106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Coine, The A&O
    fogadd el, hogy szerinte rohadt jó
    azzal, hogy leteremted nem fogja értékelni/megbecsülni, sőt megnézni az "emelkedettebb" filmeket.
  • FREAK
    nézd, még lehetsz nagyon jó űrhajós, de az nyilvánvaló, hogy nem fejlődött ki a művészi érzéked

mindaddig, amíg tartózkodsz a véleménnyilvánítástól egyszer anti-művész vagy, de amint rámondod egy picasso-ra, hogy PACA, primitív leszel
  • Blasta
    Mondju pont CAT "phoone booth" elemzésére nyílt ki a bicska a zsebemben a minap....
    :-)))))))))))))))
  • FREAK
    nyilvánvaló, hogy SZERINTE rohadt jó, épp ezzel van a gond.... érted te, csak rájátszol
  • Blasta
    De ez subjektív....
    :-DDDDD
  • FREAK
    nem végignézni kötelező, hanem megadni a kellő tiszteletet, és elismerni (ahogy épp most tetted, külön gratula), hogy NEM SZERETED A KOMOLY FILMEKET

nyilván aki ezzel tisztában van, nem is fog semmit túlértékelni
  • Blasta
    Bizonyos köröknek az vagy. :-)))
  • Coine, The A&O
    Bocsásd meg neki a fogalmazási hibát, hogy kihagyta a szerintem/véleményem szerint szót.
  • Cat #3530
    én szorakozni megyek a moziba, hogy kikapcsoljon 2 orára, ritka, hogy van kedvem/időm gondolkodtató "alkotásokra", amikbe ugyanugy 50 dolgot bele lehet magyarázni mint egy absztrakt festménybe (nekem az paca)

most akkor primitiv vagyok?
  • Blasta
    SOk komoly alkotás nekem se jön be!
    Pl. egyszer nem voltam még művész moziban, de nem is leszek egyhamar!
    Az nem az én világom :-)
    Casablanca-t nem láttam, nem is érdekel :-DDDDD
  • Coine, The A&O
    de ő alapvetően nem, ezért rohant a billentyűzethez, ezért kell óvatosan reagálni mindenre.
  • FREAK
    Na lássuk:

"jajajajajajajjaaj de joo volt baazzz!! Nekem oltari film!"

Ez eddig vélemény, ezt észre sem vettem volna.

"Eszmeletlen jelenetek es rohadt jo alakitas"

Ez már szakvélemény, ezzel másokat is minősít, mert ha ez a jó, akkor mi a rossz, és mi a legjobb??? Ezért kérdeztem rá, mert ha a képregényfilmek között "rohadt jó", akkor minden ok, de ha globálisan "rohadt jó", az már érdekes...
  • Cat #3526
    nekem nem tetszenek a komoly műalkotások, pl casablancát nem birtam végignézni sose, pedig érdekelt, mert tudtam hogy nagy durr
  • Blasta
    Dede! Pontosan volt ilyen!
    Aztán 5 percenként frissítettem a böngészőt, hogy vajon kedves/nem kedvelt ismerőseim mit reagálnak rá, felkeltette-e az érdeklődésüket a film az én elemzésem kapcsán, netán másnak se tetszett és vajon ugyan azok a részek tetszettek/nem tetszettek neki, mint nekem.......na szal érted!
    Én ezért járok ide! ESZMÉT CSERÉLNI (főként :-DDDD)
  • Cat #3524
    nekem tetszett az xmen 2
  • Coine, The A&O
    Te is tudod, hogy a kor nem egyenesen arányos a bölcsességgel !
  • FREAK
    hozd át
  • Coine, The A&O
    jeje, nézzük meg gyorsan at eget...
    :)
  • Blasta
    De ezek után KÖTELEZŐ megnézned a filmet, mert tényleg kimagasló a popcorn/képregény múvik közt! :-DDD
  • Coine, The A&O
    De van, aki nem akar eszmét cserélni csak le akarja írni az élményét !
    Veled még nem fordult elő az, hogy rohantál a géphez, hogy beírd a véleményed, mert olyan felfokozott állapotban voltál ? Ilyenkor /feltételezem/ hogy nem az eszmecsere irányított, csak maga az, hogy közöld egy közösséggel a véleményed.
  • FREAK
    nem is szólnék, ha az illető 10 éves lenne, de tudtommal 20 körül jár, és ha ennyi idő alatt még csak idáig jutott, akkor kétlem, hogy valaha eléri az X vagy Y szintet

nem folytatom, mert bejön egy unreg és rögtön fasiszta leszek............
  • Blasta
    Dejó, mindenki kért valamit :-DDDDDDDDD
  • FREAK
    Én csak annyi kérnék a topik látogatóitól, hogy vegyék a fáradságot, és különböztessék meg a tömegeknek szánt, futószalagon gyártott gagyit (különös ismertetőjele : SOK van belőle), és a komoly műalkotásokat. A film a művészet egyik legmodernebb és legnagyobb lehetőségekkel bíró ága, némi tisztelet azért jól jönne magával a művészettel szemben is, de én pl. Scorsese-t, Tarantino-t, Fellini-t sem aláznám meg azzal, hogy jó filmnek nevezem az X2-t, hisz akkor az ő filmjeik hol vannak????
  • Coine, The A&O
    Mondjuk te eljutottál Y (direkt nem írtam X-et :)) szintre, végig kellett járnod egy utat. Nem úgy születtél, mint amilyen most vagy. Arra KÉRLEK, hogy próbáld meg ezt figyelembe venni és csiszolj picit a stílusodon, ők is járják az utukat és így nem segítesz nekik.

-most adtam magamnak egy pofont, mert hogy kérhetek meg valakit, hogy változzon meg-
  • Blasta
    ÉPn is ugyan így vagyok a most menő Equilibrium-mal!
    Érzem benne a hihetetlenül blamázs dolgokat, érzem, hogy csupán egy scifi-akciófilmről van szó, tudom, hogy kb 3 filmből van összeollózva, de akkor is, valami nagyon megfogott benne!
  • FREAK
    "Van, aki ezt jobban átéli"

Ez így igaz. De ez nem a film "globális" értékét emeli. Én érdekes módon képes vagyok azt mondani egy filmről, hogy nem volt benne semmi kimagasló, de NEKEM VALAMIÉRT KURVÁRA TETSZETT. Ez az "5. elem". Ha valaki kijelenti, hogy a színészi teljesítmény lapos, aláírom, max M.J. mutatott pár "akkordot", de az sem extra. A látvány okés, de az sem kimagasló. A humora nekem bejött, de semmi több... Vágod a különbséget a személyes vélemény és a szakmai szintű ténymegállapítás között?????
  • Blasta
    Ja bocs, ez most télelg lemaradt! :-D
  • Blasta
    Figy, én ismerem Freak stílusát, én is tudom, hogy hányik ezektől a filmektől, de nekem is ugyan úgy kinyílik a bicska akár CSOCSO ilyen stílusu filmkritikáin, akár Sephi alkotásán!

CSOCSO mondjuk már elég ritkán művel ilyet, úgy látszik kezd komolyodni...:-DDDDDD

A lényeg, hogy én értem, ha valakinek nagyon tetszik ez a műfaj, hisz én is a pókemberen nőttem fel, de akkor is: legyen már olyan kedves, és írjon normálisan, érthetően a filmekről amit látott, mert úgy alakulhat ki eszmecsere.
  • Coine, The A&O
    De ezért nem szabad elítélni senkit, mert ugyan ki az, aki nem él(t) át érzelmi kitöréseket...
  • Coine, The A&O
    Mert nem mindenki képes (vagy nem akarja) irányítani az érzelmeit, inkább választják az egyszerűbb utat.
  • Coine, The A&O
    Valahogy mindig lehagyod azt a :D -t.
  • Blasta
    És akkor miért nem volt képes ezt ebben a formában leírni mint te, ahelyett hogy elkezd nénikézni????????
  • Coine, The A&O
    Én pl. már az elején éreztem, hogy ez bánt téged...világos volt mondjuk. De, ilyenkor mit is ér az igazságérzet ? Elég kevesen vannak a világon, akik ki fogják elégíteni az igazságérzeted, többen fogják sérteni, meggyalázni. Te mit látsz benne ?
  • Blasta
    Egyszerü beszéd:
    "mégis mihez képest?"
    Nem provokálás:
    "mégis mihez képest?"

Bonyolult és provokatív verzió:
    "Mégis mi a tököm volt ebben a fosban ilyen elbaszottmód jóóóóóóó? Ha nem sértem meg módfelett primitív elmédet, volnál szíves elmesélni nekünk, hogy mitől csöpögtél el egy ilyen 100-adrangu hálivúdi digitál-klisé gyerekfilmtől, Mr. nagyokos?"

Vágod a különbséget?
  • Coine, The A&O
    De lehet, hogy neki pont ez a jó, mert nem látott jobb filmeket. Tudod nekem is tetszett az X2, mert amikor kisebb voltam szerettem a képregényt, ez egyfajta nosztalgia számomra. Van, aki ezt jobban átéli. Most beszélhetnék arról, hogy el lehetne fogadni az efféle embereket is...de minek.
  • Blasta
    Ez hülyeség szerintem.
    Egyszerüen tudni kell mire-hogy kell figyelni.
    Nekem is megesik, hogy pár digieffekt-scifi múvi bejön, pedig már nemnagyon kötnek le ezek sem, de nem jövök be ide ilyen ökörségeket irogatni róla, hogy "jajajajajajajjaaj de joo volt baazzz!! Nekem oltari film! Eszmeletlen jelenetek es rohadt jo alakitas", MERT TUDOM, HOGY NEM VOLT BENNE SEMMI EXTRA JÓ ALAKÍTÁS, és csak hülyének néznének egyesek.

Minden színész hozta a maga kis frankó formáját, de nem volt benne semmi extra!
  • FREAK
    Aki nem jár moziba, az nem mond véleményt filmekről. Itt azzal a ténnyel kezdődik a gond, hogy valaki beül egy 3. osztályú műanyag filmre, utána olyan magasságokba emeli, ami esetleg sértheti pár ember igazságérzetét. Speciel ez lennék most én, de direkt nem szóltam be, csak kérdeztem, és ez a vége... Még mindig nem érzem úgy, hogy ezt én indítottam volna el.
  • Coine, The A&O
    Egyszerűen beszélni és nem provokálni.
  • Coine, The A&O
    Te ezt alapvetően támadásnak fogod fel, miközben én csak arra szeretnélek kérni, hogy légy egy kicsit...visszafogottabb (sajnos most ezt találtam, de látom már, hogy nem fog neked tetszeni).
  • Coine, The A&O
    Főleg miért Freak akarja őt megérteni, ő, akinek (elvileg) van egy meghatározott elég stabil "életfelfogása/világképe" (vagy nevezzük bármilyen ehhez hasonló kifejezésnek) ?