106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • FREAK
    Nem tudok róla, hogy hogy a zombi-élőhalott kapcsolat megváltozott volna. Arról sokkal inkább, hogy egyesek megunták a dolgok megszokott neveit, és mindent máshogy hívnak, hátha ettől kitűnnek a többi közül... Igen vagány dolog, de attól még a lapát, a bárányfelhő és a zombi stabilan ugyanazt jelenti.
  • jó csaj
    GYA ILYEN GYENGÉRŐL TUDTOK BESZÉLNI!!!!!!!!!!!
  • Ramza
    Amellett, hogy meg vagyok győződve arról, hogy egy végtelenül értelmetlen vitát folytatunk itt éppen, azért válaszolok. :)
    Nem feltétlenül butaság és felületesség, ha egy adott fogalom az évtizedek/századok alatt új tartalommal bővül (sőt, esetleg a régi tartalom teljes mértékben le is cserélődhet). Szerintem egészen nyugodtan fogd fel így, és picivel már kevesebbet fogsz idegeskedni az életben.
  • FREAK
    Nem óhajtok letérni az ösvényről egy kirándulás kedvéért. Most vagy maradunk a témánál, vagy egyezzünk meg, hogy ebben soha nem fogunk egyetérteni.
  • Ramza
    Értelmezési kérdés csupán, hogy meghalt-e egyáltalán :D
    Tudod, Sandokan is csak úgy csinált a poroktól :))))
  • jó csaj
    HÁT ez csúcs!
  • jó csaj
    HMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!
  • jó csaj
    JAJ!!MÁR megint!!
  • FREAK
    Nos, a mama csak a halála után lett zombi, előtte egy pillanatig sem jutott eszembe annak nevezni.
  • FREAK
    Nem erről van szó, hanem arról, hogy a ZOMBI szónak van egy jól körülhatárolt jelentése, amit a világ 99,9%-a hajlamos magasról leszarni. Ez engem ugyanúgy zavar, mint amikor biciGlit ír bicikli helyett.

Ha Boyle mondja, akkor is max egy a tömegek számára könnyen felismerhető skatulya cimkéjéről lehet szó (értsd: ha azt mondják a 17 éves Gézukának, hogy zombifilm, elmegy a moziba, de ha súlyos betegségről magyaráznak neki, nem fogja megnézni). Legyen zombifilm, mint kategória, azonban minden szellemileg ép embertől elvárom, hogy megkülönböztesse a kutyát a farkastól, és az élőhalottat a betegektől.

Mit nem lehet ezen érteni?? Mindig is irtóztam, a buta felületes emberektől, most is ez jött ki (főleg, hogy IC egyáltalán nem buta, de valószínűleg kényelmi okokból ő is zombit írt).
  • Ramza
    A film első felére gondolj.
    Harapás -> fertőzés -> zombulás :)

Jó, a végén már volt minden, ami szem-szájnak ingere :D
  • FREAK
    Hát nekem eléggé úgy tűnt, hogy meghaltak... Egyiknek a feje szakadt le, másiknak lámpavas állt ki seggéből.....
  • Ramza
    Egyébként nem értelek Freak.
    Attól, hogy a világ 99,9%-a szerint ez egy zombi-film, attól csökken bármennyit is a film értéke?
    Szerintem egy grammot sem.
  • Ramza
    "BOYLE: Alex Garland [the film's writer] is a big zombie fan. But also he's a big fan of the sci-fi writing of J.G. Ballard. He also likes the The Day of the Triffids, the John Wyndham novel, and Boris Sagal's film, The Omega Man . We were not stealing, but nothing can stand on its own anymore -- there is always some reference point. So in a sense maybe, we do steal stuff and then try and put it together in a different way. We wanted a horror/zombie film, but we also wanted it to be more emotional than horror films normally are. We wanted you to genuinely care about these people."

Itt egy interjú pl.

A hivatalos oldal pedig címlapon büszkélkedik egy idézettel, miszerint ez mekkora jó zombi film.
  • Ramza
    Úgy jön ide, hogy azok sem haltak meg, csak "megfertőződtek".
    Akkor az elméleted szerint nem lehetnek zombik :)
  • FREAK
    Igen, érdekelne a forrás.
  • FREAK
    Azok zombik, de az egy vígjáték, nem értem, hogy jön ide.
  • Lacc
    Most néztem meg az Anyád!A szúnyogok!-at. Hát érdekes egy film :DD
  • Mayday
    Nem vitatkozom tovabb, mas a meglatasunk. :)
  • Laalee
    a vampir akkor zombi? :D
  • Laalee
    probaltam felfedezni benne valamit ami tetszik, de leginkabb untam :D a szituacio, es a kidolgozas ahogy a katonak becsavarodtak az jo, de ettol meg unalmas volt. a sok kliserol nem beszelve...
  • Mayday
    Valoszinuleg valaki csak magia utjan lehet zombi. Fertozodessel nem. :)
    Ez hulyeseg.
    Jo pelda erre a vampirok. Nezz meg ket filmet, vagy olvass el ket szabalyrendszert, mas lesz a dolog megkozelitese.
    Ugyanigy van ezzel a dologgal is. A filmben mindenhol fertozottekkent hivatkoznak rajuk, de megis (szerintem is) zombi-film. A Resident Evilben, sem nekromantak tamasztottak fel halottakat, megis zombik lettek...
  • Ramza
    Gondolom az sem fog meggyőzni, ha leírom, hogy a film rendezője (a mindkettőnk által istenített Boyle) szerint is zombifilm a 28 nappal később, ugye? (linket adjak?)
    Vagy ő is összekeveri Darth Vaderrel a saját filmjét?
  • Mayday
    Na, ezt megcafolnam, szvsz a 28 nappal kesobb egy nagyon jol sikerult film. Teljesen elkerulte a Hollywoody kliseket, jo sztori, jo alakitas, nagyon rendben volt az egesz.
    Szamomra az utobbi idoben nem volt meg egy film, ami ennyire a hatasa ala vont volna, nekem ez sokat szamit egy filmnel. Persze en moziban neztem eloszor, es akkor teljesen mas hatasa van minden filmnek, mint egy monitoron...
  • CSOCSO
    legjobb kocsik ra nevezhetik őket:)
  • Ramza
    [kezeket széttárom]
    Jó, akkor élőhalott. Örülök, hogy ilyen precíz definíciód van. Megosztanád velünk, hogy honnan?

Hullajó mond valamit? Azok sem zombik, ugye?
  • FREAK
    nem ismerem a Resident Evilt

de a zombi az ÉLŐHALOTT, vagyis egy olyan lény, aki egyszer már meghalt, és valamilyen MÁGIA hatására feltámad

nos, itt sem halottak, sem mágia nincs, egyszerű, élő, fertőzött emberek

miért kell belekeverni a zombikat??? vagy ilyen alapon Darth Vader is zombi?? netán Freddy Krüger is?? ugyan már.....
  • Ramza
    Azért szerintem elég furcsán néznének rád azok a játékosok, akiknek megpróbálnád elmagyarázni, hogy a Resident Evilben nincs egy darab zombi sem.
    De ezen kívül nagyon sok "klasszikus zombifilmet" is fel lehetne hozni példának. Pont az a lényeg, hogy egyáltalán nincs szélsőséges jelentése.
  • FREAK
    hát annak akinek minden zombi, ami hörög........
  • Laalee
    igyis ugyis szar a film :D minek vitazni
  • FREAK
    Egyáltalán nem mindegy. A zombinak elég konkrét, és ha lehet mondani "szélsőséges" jelentése van. Persze lehet használni a kifejezést egy részegre is, de ilyen alapon a nők meg bringák, szal hagyjuk a szlenget.

Ebben a filmben NINCSENEK zombik, így szarul megcsinált zombik sem lehetnek. Arra ott a Múmia... Ha ez valakinek zombifilm, akkor az Oscar igazi gengszterfilm, hisz ezesetben egy részlet eltorzított formája alapján is ítélhetünk.
  • RelakS
    Ja, meg beállsz, mint az Andrássy út, és akkor úgy nézel ki, mint egy zombi
  • Ramza
    Nem teljesen mindegy, ki hogy nevezi?
    A zombi filmek jó részében zombinak nevezik a megfertőzött "élő betegeket" is.
  • Laalee
    megneztem en is multheten, nemvolt rossz, de ram nem volt ekkora hatassal
  • FREAK
    Ilyen alapon bemész az Árpád kórházba, és tele van zombival, én magam is feküdtem egy kórteremben kettővel...

Nem vagy te ennyire hülye, csak rájátszol, tudod nagyon jól, mi a különbség élőhalott és élő beteg között.
  • Ramza
    Életem öt legjobb filmje közt van.
  • a.carkey
    Tetszett?
  • Ramza
    Tegnap este megnéztem megint a Donnie Darko-t.
    Á, inkább nem is írok semmit, mert más úgysem osztozik a véleményemben.
  • Laalee
    az lenne az oszkar szegyene ha egyaltalan jelolest kapna ez a film :D
  • CSOCSO
    Halálosabb Iramban

Király autok és lányok is voltak főleg a rendőrnéni volt a zoral..mondjuk ő mindig is nagyon egzotikus arcú volt...
    Supra megasüti volt igaz láttam még azon kívűl párat..de gyönyörű volt mindegyik.. az amcsi autok is megasütik voltak
    sztori.. nemtom ki mit várt tőle.. szvsz semmi baja nincs.. nem mentették meg a fél világot..ez van...
    nem egy 10 oscar díjas film..talán egyet se fog kapni..de ari film volt...