106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • I.C.ram
    Ki mondta, hogy szarul voltak megcisnálva az "elő betegek" (csak a kedvedért ;) ) Nekem nagyon tetszett a maszkmester munkája is. Nagyon megörültem, mikor felbukkant a bunkós a "New York Bandáiból" kb. pont ugyanazt a szerepet játszotta itt is. :)

Kár hogy kevés az ilyen jól megcsinált "katasztrófa" film. :(
  • Dynamic
    Bázzeg, ahogy átváltozott az ürge, azt régi cseszlovák mesefilmekben jobban megcsinálták:)
  • Cat #4880
    Megnéztem emperors club

kevin kline egy benntlakásos iskolában tanár, de jön egy bunkó amcsi diák, akinek tanításába belebukik

érdekes film, leköti az embert, bár igazi mélyenszántó sztori nincs
    Az ember a közepén várná hogy beinduljon valami cselekmény, de folytatodik végig a történetmesélés, valahogy ugyéreztem nincs "kerete" a dolognak, van egy főszereplő, és az események lazán követik egymást, talán tul lazán, nemtudja az ember mit várjon, mikor jön a katarzis, mikor van vége
    szinészi játékok, karakterjellemzések jók
    elején azthittem ez is egyike lesz a szokásos diákcsinyes/angol iskolás filmeknek, de itt a tanár a főszereplő, és érdekesen mutatja be a konfliktusokat, hogy egy korábban rossz tanulonak milyen jegyet adjon, segítsen vagy ne, mivel ér többet, szigoruan a gyerek szempontjábol
    elgondolkodtató film

7/10
  • Jano
    Nagyondúva farkasember-terror-borzalom megy az rtlen!
  • Rozsomák
    Én most néztem meg az AustinPowers 3-at és megkell mondanom hogy ez a film kurva jó még a 2. részt is felülmulja. A legütősebb rész az eleje: Tom Krúz mint Austin Powers, ez kész fetrengtem a röhögéstől.
  • Cat #4877
    nagyon hejes :)
  • Blasta
    Mostanában mindíg odaírom a spoiler-t!
    Nagy kibaszás, ha elpre leírnak dolgokat figyelmeztetés nélkül!
  • Jano
    Osztom
  • FREAK
    hát talán a horror-sci-fi lenne a legjobb, mivel van benne bőven vér, para, gyilok, de legalább annyi tudományos, illetve fantasztikus elem is

csak itt a horroron van a hangsúly, míg pl. a szintén horror-sci-fi Aliens-ben a sci-fi dominál
  • Jano
    Bazz! Csak a pontozást nézem, nem akarom tudni a részleteket (kösz, hogy odaírtad, hogy szpájlör ), de máris elszomorodtam, és visszavettem a nagy lelkesedésemből egy kicsit. A többit majd ha én is megnéztem a filmet.
  • Blasta
    A stílusjegyek leginkább a horrorra mutatnak.
    De a thriller is megálná a helyét, ha nem lennének benne ezek a zombikra hasonlító beteg emberek hordái! :-DDDD
  • Blasta
    Ma néztem meg a Dreamcather - Álomcsapda c. Stephen King regényéből készült filmet!

Pontozás: 5/10

Most pedig következzen némi SPOILER!

Megmondom őszíntén, nem erre számítottam.
    Valami másra, nem pedig erre a lerágott csont témára.
    Márpedig a testrablós alien-es téma, nem éppen mai találmány!
    Lásd: Invázium, A parazita, Testrablók, A dolog stb...

Ebben a mezőnyben viszont mindenképpen jó a film!
    Olyan faszán Stephen King-esen kezdődik, kitérve sok-sok részletre, visszanyúlva a múltba, aminek mind mind lesz valami jelentősége.
    és a legnagyobb erőssége, hogy nem sok tinihorror féle effekt van benne.
    Ebből kifolyólag nem nagyon van benne olyan jelenet, amitől már a plafonra mászok. (sötét, csend, baljós zene, emberke kutat, csend, majd egy iszonyatosan hangos effekt kiséretében a főszörny ordibál)

Igazából nem is nagyon lehet parázni a filmen, inkább izgalmas.
    Röviden ennyi.
    A mostani csúcsfos ijesztgetős filmél, a darkness falls-nál mérföldekkel élvezhetőbb!

És Donnie Wahlberg RULEZ! :-D
  • Jano
    Hopp! Álljunk csak meg egy kicsit!

Biztos, hogy ez HORROR-film? Nem csak egy sci-fi (nem, nem űrhajós lövöldözős, hanem tudományos-fantasztikus, merthogy fantázián alapszik - ezt csak gy.k.) utópia? Vagy egy thriller jövőkép?
  • FREAK
    Én is ezt mondtam:

"Legyen zombifilm, mint kategória, azonban minden szellemileg ép embertől elvárom, hogy megkülönböztesse a kutyát a farkastól, és az élőhalottat a betegektől."

Zombifilm, ZOMBIK NÉLKÜL.
  • Blasta
    Szerintem egyszerű.

-Ebben a filmben Fertőzött emberek vannak!
    -A filmben nem hagzik el az a kifejezés, hogy ZOMBI!
    -A fertőzött emberek "tulajdonságai" és viselkedése viszont teljes mértékben kimerítik a "ZOMBIFILM" lényegét! (értsd: a kórt harapással, vérrel etc átadhatják, hörögnek, furcsa a mozgásuk, nem túl okosak...)

Ebből kiindulva ez egy olyan zombifilm, amiben fertőzött emberek a "gonoszok".

Zombifilm, hisz a horror kategóriájában ez a jelző áll a legközelebb hozzá.
    Viszont mégsem zombifilm, hisz ezek az emberek nem élőhalottak, hanem csak simán betegek.
  • FREAK
    más magyarázat nem jut eszembe, sorry :D (azon kívül, amit már kifejtettem)
  • Jano
  • FREAK
    gondolom, rondán be volt kokainozva :DDD
  • Jano
    Én valójában Danny Boyle-ra neheztelek. Egyszerűen az én szótáram szerint sem helytálló az ebben az esetben használt zombi szó. Nem értem hogy állíthat sületlenséget saját filmjéről.
  • FREAK
    "reaktivált ember, tökfej, fajankó, önkéntes tengerészszolgálattól huzodozó ujonc és a különféle rumfajtákból és gyümölcslevekből kevert erős ital"

Értem. Akkor ezek közül egész pontosan melyik is szerepelt az említett filmben?
  • Cat #4862
    mármint azok voltak a filmben
    (már ha valaki tudja egyáltalán hogy viselkedik egy zombi, de mivel ez kitalált "lény", korántsem vagyok biztos benne hogy bárki is tudná)
  • Cat #4861
    de ha középutat keresnék, aztmondanám különbözik a "zombi" és a "zombiként viselkedő emberek"
    utóbbival viszont nem szabad vitatkoznod
  • Cat #4860
    freak, hogy illeszkedik a világképedbe wesley snipes filmjében a vámpirmegközelítés, miszerint a blade 1-2ben a vámpirok is csak valami genetikai defekt miatt válnak vámpirrá? :)

a zombi meghatározása NEM mágia hatására feltámadó halott, ilyen definició nincs

nézzd meg a spektrumot egyszer, zombinak nevezhető egy agyvérzésen átesett egyén is, illetve országh féle angol nagyszótár szerint "reaktivált ember, tökfej, fajankó, önkéntes tengerészszolgálattól huzodozó ujonc és a különféle rumfajtákból és gyümölcslevekből kevert erős ital is

de ez már erősen offtopic
  • FREAK
    szerintem meg egyszerűen arról van szó, hogy a zombit egyszerűbb kimondani és leírni, mint a fertőzöttet, így szép lassan minden sebhelyes, vérengző alakot zombinak fognak hívni, attól függetlenül, hogy meghalt-e már, vagy épp arra készül

én értem, miről beszélsz, csak annyi a problémám, hogy EZ a film egyáltalán nem fantasy vagy sci-fi, abban az értelemben, hogy MEGTÖRTÉNHET, amit bemutat

ellenben ZOMBIT soha nem fogsz az utcán látni, mivel annak nincs valóságalapja
  • Mayday
    Nem a nyelvujitasrol van szo. Azt sem allitotta senki, hogy a filmben elhangzott a zombi szo.
    De attol ez meg valamilyen szinten zombi film.
    En nagyon sokat szerepjatszottam, es nagyon sok fantasy irodalmat olvastam mar, es tudom, hogy a zombikat hallottakbol tamasztjak fel magiaval, ezt fontosnak tartottad kiemelni.
    De tulleptem ezen, es szerintem nem csak igy "keletkezhetnek". Pelda erre a mar emlitett Hullajo, vagy a Resident Evil, ahol szinten fertozesrol van szo ES zombikrol.
    Tudom, hogy most a szemedben en "feluletes, buta" ember vagyok, de talan masok nem tartanak annak.
  • FREAK
    miért hogyan lehetne mindkét állítás igaz???
  • FREAK
    én a változás híve vagyok, abban az esetben, ha pozitív változásról van szó, de ennek a nyelvújításnak semmi haszna és értelme

mellesleg ha egyszer elhangzott volna a filmben a zombi szó, de nem így történt
  • Mayday
    Es Te akarsz ertelmesen vitatkozni a temarol?
  • FREAK
    tehát beteg zombik vannak a filmben? nem, erre nem szeretnék gondolni
  • Mayday
    Lehet is.
    De arra meg nem gondoltal, hogy mindkettotoknek igaza lehet?
  • FREAK
    nem az, de attól még lehet idióta smiley-k nélkül, értelmesen beszélni róla
    legalábbis azt hittem
  • Ramza
    Viszont mennem kell, mert munkaidő vége, bocs.
  • Ramza
    Oké, csak kezdtem azt érezni, hogy az élet pillanatnyilag legfontosabb kérdéseként kezeled a kérdést.

2F2F - soha nem jutna eszembe megnézni.
  • Ramza
    Ha megragad a nyelvben, akkor befolyásolja.
    Onnantól kezdve több jelentés is fog párosulni egy addig egy jelentésű dologhoz.
    És a szótárakba bekerül:
    féreg (fn): 1. állat, 2. ember (szleng)
    :)
  • FREAK
    miért lazítsak, ha olyan dologról beszélhetek, aminek látom valami értelmét?? már az is baj, ha az ember képes komolyan vitatkozni?

ok dumáljunk a 2F2F autófestéseiről, neked melyik tetszik?
  • Ramza
    Komolytalan is. Amennyire ez az egész "vita".
    Szerintem tényleg lazítanod kellene egy kicsit.
  • FREAK
    bocs, de amikor a zombi szó jelentését boncolgatjuk, akkor kicsit komolytalannak érzem a Hullajó és Sandokan emlegetését, ennyi
  • FREAK
    példa:

olyat is szokás mondani emberre, hogy mocskos féreg, de vajon befolyásolja ez a féreg szó jelentését????
  • Ramza
    ?
    A témánál vagyunk. Ki mondta, hogy meghalt? Úgy nézett ki? És mi van ha ez a "tünet" is csak a fertőzés folyamatának egy része?

El tudok néha képedni, hogy ilyen faszságokat hogy lehet ennyire komolyan venni.
    De ha óhajtod, nyugodtan egyezzünk meg. Én amondó vagyok, hogy attól, hogy az 1800-as években Drakula gróf és a "gótikus környezet" forrt egybe a "vámpír" fogalmával, attól manapság sajnos a Blade szintű (és szerű) mocskok is sajnos vámpírfilmek. És kérlek ne válaszold erre azt, hogy ne térjek el a témától. Arról beszélek.
  • jó csaj
    HM???