106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jony
    Csak még annyit, azt utána befejezem a darknesselést, hogy azoktól a lidércektől engem a hideg rázott ki, nagyon jól megvolt csinálva ahogy a falon avázkodtak. Meg ez is kemény hogy hallod a zörgést hátrakapod a fejed körbenézel megnyugszol, azt egyszer csak mocorgás fent... elég rémisztő.
  • Ramza
    Én nem értek egyet veletek.
    Az oké, hogy sokkal ritkábban jönnek olyan művek, amik innovatívak, irányt mutatnak és mellbebasszák az embert, de jönnek, és nagyot ütnek.
    Itt van Blastának a Memento, nekem pl. a Donnie Darko - ezek nem agyonreklámozott filmek, hanem jöttek a semmiből és szerencsére elkerülték a mozisikereket. És ha nem is minden hónapban kapunk ilyen filmeket, de azért lehetőségek még vannak.
    Hiszek az emberi képzelet határtalanságában és a tudatmódosító szerek kreativitást növelő hatásában
  • Blasta
    A kivétel erősíti a szabályt :-D
  • Laalee
    tehát mégiscsak lehet :D
  • Blasta
    Miért??????

Egyáltalán nincs a zenében nagyobb lehetőség.
    Mondjuk annyi van, hogy a filmekben a zene már alap, kvázi elvárt dolog.
    Míg egy zene élvezhető mozgóképek nélkül is...
  • Blasta
    Az, hogy mi miért haldoklik, az másodrangú. Ez van.
    De már senki ne számítson korszakalkotó nagy művészekre és művekre, ötletekre akár a zene akár a film"szakmában".

Kivételt képezhet mondjuk egy Memento, ami egyedülálló volt a nagyszerü sztorijával és a történetvezetésével, de ez köszönhető a forradalmi ötletnek is, a visszafelé történő történetmesélésnek, ami még így is érdekes maradt, és errő pedig a nagyszerü sztori tehet.

Ilyen se nagyon lesz a követkeő 10-20 éveben valószinüleg...
  • Jano
    Igen, egyre nehezebb. Egyre ritkábban vannak ütős dolgok, mind filmek, mind zene terén.
  • Jony
    Zenében egyébként sokkal nagyobb lehetőség van újat alkotni mint filmbe.
  • Jony
    Teljes egyértelműség. Sajnos van egy csomó nagy alapfilm amiben ellővik a poént és sajna nem lehet ellőni még nagyobb poént egy kövi filmbe mivel nincs másik nagyobb poén. A zenébe konkrét példa, hogy az alaplemezek általában a legjobbak, meg a régi muzsikák és ez igaz a house ra és a stb. underground stilusra is sajnos.
  • Laalee
    a zene is azért haldoklik mert ipar lett belőle nem pedig müvészet, az iparnak pedig a pénz a lényeg, ezt pedig az olcso sztárocskák hozzák, akiket 2-3 ha sikeres 4 évente váltogatnak, igy pedig kiölik a kreativitást a zenészekböl, hisz csak a populáris szarokra van igény a kiadók részéröl.
  • Blasta
    Hát ezzel az "eredetit mindig lehet csinálni"-val vitatkoznék.
    Vegyük alapul csak a zenét, ami kissé öregebb művészeti ág mint a film.
    A zene műfaja szépen kihalóban van. Nincsenek új ötletek, nincs már új stílus, max a meglevők keveredése zajlik, jobb-rosszabb próbálkozásokkal.
    Semmi új.
    Ez vár a filmszakmára is.
    Újrafeldolgozás hegyek, és egyre több lesz az olyan film, aminek nem lesz kategóriája, mert kénytelenek lesznek keverni a stílusokat.
    "Dráma/thriller/horror/akcio/love/vigjáték/sex" stb...
  • Jony
    Hát elmondom neked, hogy itt nincs időrend a film szerint hanem minden egyszerre történiki és mindenki mást él át, mivel már megtörtént a varázslás.
  • Ramza
    Spider - imdb.com
  • Ramza
    Ez művészfilm, nem akció...
  • Jony
    Vagy sok pókra vagy nagy pókra.:D
  • Laalee
    blaszta ne olvasd el :D

a srác megérkezik miután a rossz kocsiba szálltak be, és utána mondja a csaj hogy gyere fel... szerintem nézd meg ujra.

az meg nem indok hogy már nem uj a filmes szakma, eredetit mindig lehet csinálni.
  • Blasta
    A bemutatója alapján asszem én azt kihagyom :-)
  • Ramza
    Spider -> ezt a filmet látta valaki?
    Mert le van töltve több mint fél éve, de csak múlt héten gyártottak hozzá feliratot, és most akarom megnézni.
    Ha valaki látta, spoiler nélkül leírhatná, hogy mire számítsak.
  • Blasta
  • Blasta
  • Ramza
    Atyaég, ezt el sem hiszem :))))
  • Blasta
    Már a hétvégén megnéztem nyenyenyeeeeee!
    És sokkal rosszabbra számítottam!
    Végre nem raktak a dolgok mögé valami eszetlen túlvilági történetet, és jó pont, hogy többen vannak a csúnyabácsik/nénik :-D
    Igen, a film kiszámítható, előre tudni hogy kik, milyen sorrendben múlnak ki, de mindazonálltal egész fogyasztható volt szerintem a film az eddigi tinihorror-termést figyelembe véve. :-)
  • Jony
    Már bocs de szerintem minden film amit most csinálnak ennyi erővel tele van klisével, legalábbis 99% Mivel mostmár nem új szakma a filmezés és sajnos elkerülhetetlen, hogy ne ismételjenek. A véres falakkal és a lidércekkel se volt semmi bajom. Szerintem kicsit kritikusan néztétek ezt a filmet. Arról nem beszélve, hogy a végén nem rossz kocsiba szállnak be. Mivel ott már csak az az egy kocsi van azaz a csávó már meghalt aki jött értük, ő is in hell. "Gyere fel mutatok valamit, tettszeni fog.":DD
  • Ramza
    Persze, értem én, de csak azt tudom ismételni, amit annak idején elmondtam: egész egyszerűen nem értem, hogy miért bántja az egyesek szemét, ha zombi-filmnek lesz kategorizálva a 28 days later.
    Attól rosszabb film lesz? Nem.
    Elveszt ezzel bármit a film? Nem.
    Ez olyan, mint hogy pl. az Ali G-t is lehet úgy kategorizálni, hogy
    1. vígjáték
    2. nagy rakás szar
    Van akinek ezt, van akinek azt jelenti :D
  • Jano
    Nekem nem.
  • Laalee
    valami dereng :D
  • Jano
    Tudja valaki, hogy mit akartam írni? :DD
  • Jano
    Persze, értem az érvelésedet, de én akkor is szimplán horrorfilmnek nevezném. A klasszikusoknál (persze én is tudnék mondani ezer és egy kivételt) legalább úgy van megcsinálva, hogy ha egy zombi megfertőz egy embert, az legalább úgy viselkedik, mintha meghalna (hű, de hülyén tudom ezt megfogalmazni :D), tehát élesebb az átmenet. Jelen esetben viszont megtörténik a vírus átvitele a másik testbe, és a hatás azonnali.
  • Ramza
    Bár jobban belegondolva tényleg össze lehet foglalni egy mondatban a film történetét :)
  • Ramza
    Én semmi ilyesmit nem modtam!
    Igenis vannak, akik életben maradnak :)
  • Ramza
    Na azért annyira nem volt az durva, max. Freak-el egy kicsit vitáztunk a témáról.
    A zombi fogalom amúgy elég jól tisztázható, a voodoo vallásból származik, és valóban mágiával életre keltett halottakat jelent.
    Ugyanakkor azután, hogy nyilván ismerte a horrorfilm klasszikusokat, és látva azt, hogy az elmúlt 30 évben a zombifilm fogalma miképpen bővült, szerinted minek kellene neveznie Boyle-nak a saját filmjét?
  • Laalee
    jajj most elmondtad hogy mindenkit lemészárolnak, blaszta megint be fog szolni hogy elmondtad a film történetét :D
  • Jano
    Én tisztában vagyok vele, csak anno is flémszámba menő csatározások lettek a 28nap miatt. Nem mintha nem lehetne rajta vitázni, mert igencsak tisztázatlan a zombi fogalom, és Én a mai napig értetlenül állok Boyle előtt, hogy saját filmjét zombimúvinak emlegeti. :/ Szvsz.
  • Ramza
    Jajj :)
    Még szerencse, hogy a filmtörténet zombi-filmjeinek kb. 50%-ában fertőzöttek voltak a "zombik", nem sírból kikelő élőhalottak.
    Return of the living dead bázze

De tényleg hagyjuk ezt a "vitát".
  • Ramza
    Wrong turn - na mielőtt értékelném, megkérem Blasta-t és Csocso-t, hogy NE nézzék meg!
    Előbbi azért, mert utána itt fog fanyalogni, utóbbi pedig azért, mert azt várja minden horrortól, hogy ijesztő legyen, és ez SEM az :)
    Na, ez megvolt.
    A film picit csalódás, de nagyjából az, amit vártam. Hosszú idő óta az első mainstram slasher, amit be mertek vállalni az amerikai mozik (A Jason-ökön kívül persze).
    Ami rossz: tinik szerepelnek benne, a sztori közel nulla, a történések nagy részekiszámítható - lehet tudni az elején, hogy ki, milyen sorrendben hal meg, és ki marad életben a végén. Ráadásul kevés a szereplő, így kevés hentelés van benne :)
    Ami jó: amerikai mozifilmektől meglepő durvaság és kellőképpen véres jelenetek. Pont annyira gusztustalan, amennyire annak kell lennie. Ez nálam nagyon jó pont, ilyen téren nem nagyon merik elengedni magukat a készítők mostanában, a Jason X pl. annyira lightos volt, hogy simán be merném mutatni általános iskola alsó tagozatban :D Ezt nem...

Összességében csak rajongóknak, de még csak nem is horror-rajongóknak, hanem slasher-rajongóknak ajánlható a film. Nekik 6-7 pont. Másoknak 3-4.
  • Bandew
    Holnap Szövetség!
  • BaLeeX
    Persze, az is nagyonkirály volt. Kb. 3. megnézésre fogtam fel úgy nagyjából az egész történetet :)
    Rég volt.
  • Jano
  • tomsolo
    hát az elég gáz..."GYŰLÖLLEK!!!!!!" :)
    szerintem se sok kellet hozzá hogy ne a tetves és dúgó szinkron jusson eszembe :)))
  • I.C.ram
    Nem hinném.