106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Leak anyag - Avengers Infinity War Trailer:
Indulhat a Hype train!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.07.23. 18:19:57 -
-
Mit nem írok le?
Egy tök átlagos háborús film volt, azzal a különbséggel, hogy nem volt cukormáz mindenhol, nem volt konkrét főszereplő, ilyen szempontból újító volt, és mindenki seggre van esve tőle. Nem is igazán lehet erről a filmről ennél többet mondani. -
azt nem fogja elárulni, a lényeg hogy netszerte nagy a hype, és.... :) -
rendkivül unalmasnak találtam, indokolatlanul hosszú is volt, hatalmas csalódás lett.. -
Hiába áltatod magad, leszarom mit írsz, nem érdekel az elmebetegséged, nyugodtan leszállhatsz rólam. -
Aura 2014 IMDb és persze a film hivatalos honlapja is elérhető még
A film első másodpercei alatt magyarázatot kapunk az aura fogalmára.
Bár szerintem,a filmben bemutatott búrának semmi köze sincs az emberi aurához, de ez legyen az én véleményem csak.
Úgy látszik az alkotók vagy pechesek, vagy csak semmi kapcsolatuk nincs a hazai filmes szakmával. Most is ugyanúgy, mint a 2002-es Sherlock Holmes nevében filmjüknél, saját zsebből ment a finanszírozás, állami támogatás és mecénás nélkül baráti alapon.
Ennek ellenére szép teljesítmény, hogy a filmet hazánkon kívül, 13 országban (köztük Japánban is), 14 filmfesztiválon is bemutatták.
Stockholmban a bemutató után a Legjobb Ifjúsági Film díját is elnyerte..
Maga a sztori annyi, hogy 4 fiatal autójukban ülve, egy 15 méter magas különleges vízszerű óriási buborékban ébred fel.
Aztán tanakodni kezdenek, hogy hol is vannak, és mi is történhetett velük ami miatt odakerültek..
Igazi posztapokaliptikus sci-fi vízió szemtanúi lehetünk. Többre ne is számítsunk..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.23. 16:50:44 -
Going in style (Vén rókák)
Egy Last Vegas féle panaszkodós, öreges limonádé filmet vártam, de rendesen meglepett. Jó színészek, karakterek és történet. Minden a helyén volt és jókat derültem rajta. Egyszerű volt, de nagyszerű. Aztán a végén kiderült, hogy Zach Braff rendezte. Így már érthető, hogy miért volt ennyire jó... :D
7/10 -
"A Cure of Wellness..."
Egy gyöngyszem!
Hihetetlen gyöngyszem!
9/10 ha pontoznom kellene..... -
Mint minden gigaprodukcióra. Van ilyen is meg olyan is. Van egy tömeg akinek nagyon tetszik, van egy másik akinek meg nem annyira. Mindig szembe lehet menni azokkal akik nagyon élvezték, hogy ti mind hülyék vagyok és rohangálni a 7es táblával mint a szent igazság. Nem az, de ha valakinek annyi azzal nincs semmi gond, de nem a 9 ellenében kell a 7essel érvelni, márha ennyire csak is a pontok számítanak és nem az hogy a film milyen volt, mert azt még mindig nem derült ki. -
Netszerte rengeteg ember. -
Ghost in the shell
lehet hogy a sztorit megbaszták hollywoodban, de a képi világ az nagyon odabaszott, hihetetlenül jól vissza adta az anime hangulatát, kár hogy ezt már zenében nem sikerült, nem voltak merengős részek.... úgy hogy maradt egy átlagos akciófilmnek így. -
Ki mondta hogy zseniális és ki adott rá látatlanban 9 pontot? ... -
Lelek, igazi, emberi erzelmek, amiknek hala konnyen szimpatizalsz a karakterekkel. Ezt Nolan soha nem fogja egyedul megcsinalni, kell (kene) ehhez neki egy jo iro tars. Dunkirkbol ezek, a koncepcio miatt - szamomra - nem hianyoztak, de ebben tenyleg egy nulla az ipse.
Minden masban viszont annyira, de annyira profi, hogy az mar felelmetes. Igazi hidegveru angol, aki az utolso tizedmasodpercig, apro porszemig mindent kiszamol es technikailag to-ke-le-tes! Nekem ez bejon, de megertem, hogy valakinek ez olyan, mintha egy terminator keszitett volna egy filmet :D -
Én is ettől féltem, és a Csillagok közt után úgy döntöttem, most már kihagyom Nolan filmjeit a moziban. Az Eredet óta nincs ingerenciám arra, hogy újra akarnám nézni a filmjeit, hiába érzem ott és akkor, hogy ez fasza volt. Nem is tudom, nekem ő már olyan, mint egy karót nyelt eminens tanuló, aki jól megtanulta a leckét ennek megfelelően hibátlanul alkalmazza tanultakat. És mégis valami hiányzik belőle. Az igazi művész, az újítási szándék, az eredetiség vagy nem is tudom. (NEM a történetről beszélek, hanem a kivitelezésről).
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2017.07.23. 14:35:51 -
S miért? mert ezzel nem sokat mondtál, csak hogy Nolan számodra nem hozza azt mint sokan mások számára. Ezzel nincs is gond, nyilván van olyan rendező aki neked is hozza azt a pluszt. Nade a film milyen volt, mert az nem derül ki abból hogy 9 helyett 7. -
- elkezdtem ezt: (imdb) - First Kill (2017) - Bruce Willis, Hayden Christensen
Aztán ~20-22 perc után töröltem a pba, annyira kiszámíthatónak éreztem, hogy semmi kedvem nem volt végignézni.
- elkezdtem ezt is tegnap: (imdb) - S.W.A.T.: Under Siege (2017) - Sam Jaeger, Adrianne Palicki
Ez meg nagyon DVD-kiadvány szagú. Még nem töröltem. 19 percet jegyeztem fel a film mellé. -
Dunkirk
Erősen túlhypolt film, mint ahogy Nolan is az, mint rendező véleményem szerint. Korrekt film, szó se róla, de azért zseniálisnak nevezni enyhe túlzás. Bár volt aki már látatlanban adta a 9 pontot csak a rendező neve miatt. 7/10 -
Már jeleztem lentebb is, én fogalmaztam rosszul. Lépjünk tovább..
Mit néztél a Brimstone óta?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.23. 10:39:30 -
Valerian: 8/10
Jól összerakott film,szép látvány világ,pláne az első 20 perc.Poénok is jók voltak,csak kicsit kevés.Tartottam a főszereplő sráctól,mert nem szimpatikus,de a filmben nem volt gáz. -
jóvan, hát nem mindenki értheti a zsenialitást... :D
nem, nem kell ennyire félni attól, hogy valami nem tetszett, csak mert az a többségnek meg igen... -
hawkie22 #96915 Tegnap haverral mozimaraton volt, este fél 8tól hajnali 2ig.
Valerian és az ezer bolygó városa (2017)
Meglepöen jó, úgy tünik, Luc Besson megint csinált egy jól összerakott filmet az 5. Elem stílusában. Kellö mennyiségü akció, a romantikus szál is a helyén van, nincs belöle túl sok és a humor is nagyon jól beleillik a képbe. A sztori sincs túlbonyolítva, mégis van benne 1-2 kisebb csavar. A CGI-nál néha kilóg a lóláb, de ettöl függetlenül a képi világ nagyon ott van, a több millió különbözö ürlényfaj nagyon jól van megcsinálva.
Nálam 9/10, böven megéri a mozijegy árát.
Pókember Hazatérés (2017)
Na ettöl kicsivel azért többet vártam. Végre eldobták az eredettörténetet, van benne humor is, de nem annyi, mint általában a Marvel filmekben illetve érdekes módon Spidey se annyira vicces, mint a képregényekben. Akció rendben van, viszont viszonylag kevés van belöle. A föhös jó, az ellenfele viszont simán lejátsza a vászonról, nyilván a tapasztalat, de akkor is. Tom Holland azért Pókembernek jó választás lett.
A 3D-nek ebben az esetben nem sok értelmét láttam.
Nálam 7/10. -
1 - elsőre is, másodszorra is ugyanaz a link volt a #96240 és a #96899-ben is.
A link mögötti cikkben vannak "spoilerek" azoknak, akik arra érzékenyek.
2 - a "véleményezés" alatt a #96240 és a #96899 bejegyzésekben közölt SAJÁT írásomra gondoltam. Amivel kapcsolatban jöttél a spoiler témával is... -
kutyakiki81 #96913 Dunkirk (2017)
Mindenhol 9-es értékelések, Így kicsit félve írom le, hogy nálam ez csak 5/10 -
A másodszorra megadott linked alatt, én továbbra is csak Michele Manelis írását látom.
Te vagy ő? Vagy valahol alatta kell keressem a kritikádat a többi 192 kritika közt?
Vagy csak a véleményezésedben megemlített linkre gondoltál?
Mert abban meg semmi spoileres nincs. Az a valós sztori, itt meg a film a téma..nem? -
Okja (2017)
A felszínen egy családi mozidélután, ami egy animált szuperdisznó visszaszerzéséről szól... maga a sztori tehát eléggé együgyű, viszont a felszín alatt elég komoly kritika is a film, és szerénykedés nélkül rántja le a leplet a multik tisztességtelen üzelmeiről és kizsákmányoló üzletpolitikájáról, valamint a társadalom bélpoklos fogyasztói attitüdjéről... figyelmet kapnak a szirupos látszaton alapuló marketingkampányok is, amelyek bazári majmot csinálnak a szereplőikből a profitmaximalizálás reményében... szóval mégsem annyira komolytalan ez a film, még ha a keret annak is tűnik.
Meg vagyok róla győződve, hogy ugyanez történne a valóságban is ha a film sztorija valós lenne, annyira profin rámutat és ráérez a jelenleg uralkodó helyzetre.
7/10 -
Dunkirk
9/10
Remekül összerakott film. Aki bírja a háborús filmeket, annak kötelező darab. Csak a Fury féle Tigris vs Shermanok szintű légiharc jelenetek ne lennének benne, csak persze a levegőbe átültetve! :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Érdekes megközelítés, hogy egyetlen darab német katonát se mutatnak benne, totálban meg pláne, bár a végén vannak elmosódott sisakok. Ez a film CSAK a britekről szól, még ha benne vannak a franciák is, és valahogy egy holland. -
Én írtam az idézett véleményezésemben:
"Igaz történet alapján.
A személy-, ország és cégnevek -- értelemszerűen -- nem stimmelnek, de a cselekmények igen. "
//Pótolhatod a linkre klikkelést :)
-
Csak rosszul fogalmaztam. Arra a részletre gondoltam, amit én tettem a spoiler alá..
vagy arról is írtál valahol?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.22. 18:09:51 -
Tényleg nem. Link mögött?
-
A "legspoileresebb" (?) dolgot ezek szerint el sem olvastad a véleményezésemben... a link mögött... -
"Látom a spoileres részt, még spoiler alá sem tetted."
Ne kezdjük már megint ezeken a lapokon a "spoiler"-témát.
Mindenkinek más és más a "szpojler"... -
Life
Eh, nem vót rossz. Főleg a vége...
6/10 -
Látom a spoileres részt, még spoiler alá sem tetted.
Sebaj, most végeztem vele, majd én felteszem a legfontosabb kérdést a film kapcsán ott
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha már amúgy is megtörtént eseményről beszélünk, jó lenne tudni, hogy a végén akkor most megtartotta a 82 ezret, vagy odaadta állambácsinak? Ha megtartotta, akkor hol van most, ha nem a sitten? És persze hol van a társa? Hiszen ha levelet küldött egy csekkel, akkor nem kaphatták el amikor visszatért a dzsungelbe nem igaz? -
Az meglehet, hogy a nácik titkos tudományos részlegét hydrának nevezték, de a fegyvert is el kellett valahogy nevezni, amiből a kékpusztító sugárnyaláb lőtt ki. Gondoltam a hidra jó név lenne neki. Hidra a Hydrától. Csak ma 1 dodó és 99 cent
-
De, az.
"Captain America: The First Avenger
HYDRA was organized by Johann Schmidt after becoming the Red Skull. It was the Nazi-German Military's deep science division. It was named after the mythological creature and had used its original phrase: "cut off one head, two more will take its place". Their main purpose was to create advanced weapons for the Nazis. They stormed a castle in Norway where the mystical object known as the Tesseract was buried for hundreds of years. They used its power to create advanced technology weapons and tanks (its power could create laser ammunitions). After discovering such power they separated from the Nazi-German army and created their own Super-Army to rule over the world. HYDRA had many bases around Europe but the US army sent the SSR team with Captain America and the Howling Commandos to destroy the HYDRA factories. Then, after the Red Skull died HYDRA was dissolved and its advanced technology was studied by Stark Industries."
http://marvel-movies.wikia.com/wiki/HYDRA -
SzinesGeza #96900 A hydra nem a szervezet neve volt? -
"[2016] - (imdb) - "Gold" / (Arany) - 7/10
(2017.05.01 - 2017.05.07) (121 perc, amerikai) - Adventure, Drama, Thriller
Igaz történet alapján.
A személy-, ország és cégnevek -- értelemszerűen -- nem stimmelnek, de a cselekmények igen.
Kenny Wells, édesapja nyomdokain, egy bányászjogokat értékesítő kis cég vezetője, akinek mindennél nagyobb álma, hogy valódi aranylelőhelyre bukkanjon, és azt csakis ő, egyedül értékesíthesse. Amikor álmainak ösztönzésére útra kell Indonézia felé, szó szerint az utolsó pénztartalékait is felélve, hogy ott találkozzon a híres geológussal, Michael Acostával, még nem tudja, hogy az élete valóban hatalmas fordulatokat fog venni.
A dzsungel úgy tűnik győzedelmeskedik felettük, de még akkor is, amikor maláriában izzadva az utolsó fillérjét is odaadja Acostának, Kenny hisz a férfiban és a sorsban.
Ami rá is mosolyog: amikor jó pár nap múlva felébred a lázból, Michael közli vele a jó hírt: aranyrétegbe futottak.
Ezt követően megindul egy olyan spirális emelkedés az életükben, amiről csak álmodni lehet az életben - minden és mindenki Kenny-éknek táncol...
Csakhogy, az ébren-álomból muszáj felébredni, Dorothy...
//Matthew McConaughey-ből egy kapafogú, kopaszodó, dagadt befektetőt faragtak - na, már ezért megérte végignézni :)
Az egy snittre jutó alkohol- és cigarettafogyasztás mennyisége döbbenetes volt... ahogy az is, hogy ez az egész történet a valóságban is megesett, és az egész Wall Street, az összes befektetőjével, tanácsadójával, vezetőjével és szakértőjével ekkora balfék volt...
//A filmben elhangzó 164 millió dollár mai, nominális értéke: 343,109,601 dollár (2.58% infláció) --- ~98 milliárd 321 millió 488 ezer Ft." -
Ezek szerint, ja :D -
"elálmosított a kiöregedett McConaughey"
Akkor téged jól átvertek a maszkmesterek...